MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chasia wrote:Kochana jutro jak bedę wiedziała że beta rośnie to zrobie suwaczek a jak sobie sprawdzałam to termin 15 marca a Ty :*?
-
nick nieaktualnyBonda wrote:Mam nadzieję,że to normalne,że może jeszcze nie być widać ?
Wiedziałam,że ta wizyta spowoduje,że się będę zastanawiać.
Bonad podrzucam fajny artykuł o usg wczesnej ciąży:
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/comment-page-5/#comments
Też się wybrałam dużo za wcześnie na usg i było tylko ciałko żółte bez zarodka i niby jest ok, ale wiadomo, że stresik przed kolejnym usg jest i pytanie czy będzie zarodek i serduszko... Ten artykuł fajnie opisuje etapy rozwoju wczesnej ciąży.Bonda lubi tę wiadomość
-
Chasia wrote:Dzień dobry
Jestem tu nowa Niedawno robiłam test i wyszedł pozytywny Wczorajsza betahcg - 94 jutro powtórzę bete mam nadzieję że bedzie wyższa bo zaczęłam sie stresowac tym
Wizyta u lekarza dopiero 20 lipca - wczesniej terminów nie było
Dziewczynki a ja sie teraz zastanawiam bo endokrynolog powiedziała mi że jak zajde w ciążę to mam od razu do niej przyjsc bo trzeba bedzie zwiększyc dawke letroxu i nie wiem teraz czy juz do niej dzwonic czy poczekac az bede miała potwierdzenie od lekarza?
Gratuluję Wszystkim ZafasolkowanymWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:23
-
Nadzieja2019 wrote:Mam ten sam dylemat.lecze się na niedoczynnosc i też takie zalecenie kiedyś dostałam.ja dziś mam odebrać wynik drugiej bety jak będzie ok to dzwonię jutro i się umawiam.tarczyca w ciazy jest bardzo ważna więc nie bede tego lekceważyć.zadzwoń i zobaczysz co Ci powie:)
Nadzieja2019 lubi tę wiadomość
-
Mayka04 wrote:No już napisałam że ostrzegalam go by uważał bo mam płodne a ten mnie nie posłuchał. I wystrzelił się idealnie.zawsze mowil mi ze chciał jeszcze jedno dziecko.
-
Już po wizycie, pęcherzyk jest ale jeszcze bardzo malutki. lekarza bardzo zaniepokoił ten mój niski progesteron. W sobotę był 16 przy normie od 35. Zwiększył mi dawkę duphaston i kazał zrobić od razu betę. Jeśli będzie przyrost od ostatniej to mam brać dalej leki, zrobić znów progesteron w sobotę i przyjsc za tydzień. Jeśli nie będzie to po wszystkim i mam przyjsc jak najszybciej:/ wyniki będą po 20. Jakoś wszystkiego mi się odechciało:(
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
A oto mój przyrost bety:
15dpo 717,78 mIU/ml
po72h(18dpo) 2 492,58 mIU/ml
chyba jest dobrze
Kupiłam dzisiaj prenatalne te Omegamed optima forte bo znalazłam taniej w aptece niż na tej stronce mówił PanTabletka
Reniferra, Izziee, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Bribrami wrote:Już po wizycie, pęcherzyk jest ale jeszcze bardzo malutki. lekarza bardzo zaniepokoił ten mój niski progesteron. W sobotę był 16 przy normie od 35. Zwiększył mi dawkę duphaston i kazał zrobić od razu betę. Jeśli będzie przyrost od ostatniej to mam brać dalej leki, zrobić znów progesteron w sobotę i przyjsc za tydzień. Jeśli nie będzie to po wszystkim i mam przyjsc jak najszybciej:/ wyniki będą po 20. Jakoś wszystkiego mi się odechciało:(
A jaka miałaś ostatnia betę?
-
Kurcze, to u mnie w labie to dopiero od II trym normy dla progesteronu 22,5 - 95,3 ng/ml a w pierwszym można mieć nawet mniej i jest w normie, no ale ja nie jestem ginekologiem/ endokrynologiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 14:01