MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
32 tygodnie-czyżby 8 miesiąc? Chociaż belly już 2 tygodnie mi o tym mówi, więc biorąc pod uwagę ich tygodniowe wyprzedzanie faktów, to 8 miesiąc mam od tygodnia
Co więcej, w książce "Twoja ciąża tydzień po tygodniu" 8 miesiąc zaczyna się... 30,5 tygodnia
Nieważne-8 miesiąc!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 00:13
Reniferra, lkc, iNso87, Sana, Katia89, enka90, MamaAga85, india lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witajcie
Makowe szczęście: http://przepisnikkuchenny.blogspot.com/2014/02/paczki-angielskie-byskawiczne_6.html - szybko i smacznie
Co do motyli, to ja oglądałam też efekt motyla i bardzo mi sipodobał. Na ostatinej scenie się poryczałam. Jeszcze w tle moja ulubiona piosnka: Oasis - Stop crying your heart.
Jeszcze oglądałam krótkometrażowy Cyrk motyli. Bardzo piękny i też wzruszający.
Ja miałam wanienkęz Ikei. Bardzo fajna, ale szybko synek wyrósł i się odpychał nogami i walił głową...a chlapał, aż nasz sufit na poddaszu był mokry. Kupiliśmy trochę większą, ale do przenoszenia już nie była taka wygodna, a od 8. miesiąca myjemy go w wannie.
Izziee mój synek jest za pasażerem, a Zosia będzie za kierowcą, a pośrodku wciśnięta ja... W sumie sama nie wiem czemu Antek był na miejscu za pasażerem... ale jakiś powód był, bo ja zawsze wolałam miejsce z prawej strony jak miałam siedzieć z tyłu, a za kierowcą było mi mdło... Byliśmy na szkoleniu bezpieczny maluch i chyba tam coś mówili, skoro był z prawej strony.
Chciałam się zapytać jak tam u Was czułości z partnerami?? My dzisiaj pierwszy raz od 2 tygodni tenteges i kurde... miałam wrażenie jakbym tak w środku miała jakieś kości i mąż mi je obijał... Noi po mąż się mnie zapytał czemu ja jakaś twarda byłam, więc to nie było tylko moje subiektywne odczucie. W pierwszej ciąży nic takiego nie miało miejsca.Makowe Szczęście, Izziee lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi się że większe niebezpieczeństwo jest jak rodzić siedzi z tyłu z dzieckiem. W razie wypadku siła ciężkości z którą rodzic może uderzyć dziecko może być zabójcza. Odradza się siedzenie z tyłu z dzieckiem.
Ja dopiero się zbieram do do spania, jakiś ciężki dzień miałam i musiałam odreagować. -
Za to ja wlasnie sie przebudzilam,bo Dusia sie kotluje strasznie
grzebie mi w szyjcie i w pepku jak leze na boku.
Ja sama myslalam,ze jak wszyscy w 5 bedziemy jechac gdzies autem to Malz jako kierowca, Laura z przodu (jezdzi juz od dawna bez fotelika i podkladki) Lena z tylu za Laura, Dusia za Malzem a ja w srodku bede sie cisnac. Jak Mama dorosnie tj. Bedzie juz w foteliku przejsciowym to wtedy Laura do tylu na srodek a ja z przodu. Nie widze innej opcji. -
Ja nie śpię prawie cała noc... wczoraj na wieczór moja córka przewróciła się idąc z nocnikiem, ja nie wiedząc co się stało zerwalam się i pobiegłam do niej... nagle poczułam okropny ból w spojeniu ... nie mogę leżeć o przekrecaniu się nie ma już w ogóle mowy.. nawet noga ruszać nie mogę... chodzić tez trzymam się ściany a łzy same lecą.. nie wiem co mam robić tak boli ze aż piecze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 06:33
Miłosz
Honoratka
-
Patka ja mam taki bol przy kazdym wstawaniu z lozka w nocy czy po nocy. Codziennie od paru tygodniu. Jak mnie mala wola w nocy to zanim wstane i do niej dojde mine ok.10min. Staram sie zrobic to jak najszybciej i sycze pol nocy z bolu. A ide po scianach wlasnie kustykajac. Takze znam ten bol. Na to nic nie poradzimy. Tylko porod
Ja od wczoraj jak sie polozylam caly czas mialam bol jak na @ ale nie podbrzusza tylko prawego uda. Zawsze przy @ mam bol promieniujacy na uda. Cala noc go mialam,az jakos zasnelam. Snilo mi sie,ze urodzilam. Wiem tylko,ze Malz powiedzial,ze mala ma 50cm i tyle. Nawet Jej nie widzialam. Przebudzilam sie bo dalej mnie bolalo. Przestarszylam sie,ze jak zaczme rodzic to nie mam rzeczy spakowanych do torby. Ani dla Malej ani dla siebie.. takze musze spakowac i poczuc sie bezpiecznie. Chcialam to zrobic jakos w polowie lutego ale za duzo mam tych boli i skurczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 07:30
-
Inso współczuje tego bólu mnie az parzy jakby mi ktoś ogień przykladal tak boli....ja tez czekam na paczkę z gemini i pakuje torbę... z praniem ubranek jesszcze poczekam z reszta zawsze mama najpotrzebniejsze wypierze i w suszarce wysuszy.. cos czuje ze będzie ciężki ale to ciężki dzień... byle do soboty...Miłosz
Honoratka
-
Biedne jesteście dziewczyny z tymi dolegliwościami
Mnie córka obudziła po 7, przyszła do mnie ale jeszcze zasnęła. Na razie śpi, a ja się zastanawiam, czy włączyć sobie nowy odcinek Grey's Anatomy, czy nie ma to sensu, bo pewnie zaraz wstanie
Czekam na dwie paczki - tą sarenkę z h&m dla Julki, i fotoksiążki na Dzień Babci i Dziadka. Pewnie przyjdą jutro, ale to nic - mają być prezentem dla dziadków od strony męża, a z nimi widzimy się dopiero w lutym
Dzisiaj za to musimy podejść do mojej babci i mojej mamy, a jutro - do taty i drugiej babci.
Zaczyna się nam chyba włączać "wicie gniazdka" - od wczoraj z mężem łazimy po mieszkaniu, przeglądamy szafki, ustalamy co zostaje, co wyrzucamy, co wystawiamy na sprzedaż
Julia07.2015
-
Dzień dobry!
Patka, to najprawdopodobniej rozchodzące się spojenie. Jak Ci nie przejdzie, nie "rozchodzisz" tego i nie dasz rady funkcjonować to podejrzewam, że wizyta u ortopedy będzie konieczna. Na lutówkach jedna dziewczyna z powodu rozchodzącego się spojenia będzie miała cc, bo każdej się rozchodzi, ale jeśli rozejdzie się zbyt mocno to nie wolno rodzić sn. Ja mam od kilku tygodni, też takie pieczenie, ale generalnie funkcjonuję w miarę, tylko stękam jak Inso po nocach:D Zobacz jeszcze jak u Ciebie ze staniem na jednej nodze. Ja tydzień temu ze 3 dni miałam takie mega pieczenie - głównie po jednej stronie spojenia, a później przeszło i teraz sporadycznie zapiecze.
Inso, ja mam dziś wizytęDopiero o 19.40 więc się naczekam...
Wczoraj odebraliśmy córkę od dziadków, bo jakiś kaszel się przypałętał. No i siedzimy w domu razem w tym remoncie. Ale się już za sobą tak stęskniłyśmy, że się odkleić nie mogła ode mnie. JA się wzruszyłam oczywiście, aż się boję pomyśleć, co będzie jak pójdę do szpitala.
Sana - też szukam okazji na chirurgów
iNso87 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Hej Dziewczyny
5 godzin snu-czyli wszystko w normie
Młoda się przeziębiłaOgólnie rzadko już choruje, tym razem na razie tylko (tfu, tfu) katar i przez niego-kaszel. Gorączki zero. My zawsze zżeramy czosnek, jak tylko coś tam zaczyna nas brać i z reguły nic więcej nie jest potrzebne. Ale oczywiście Młodej nie pomógł przez weekend.
Biedna jest straszną przylepą, pomimo blisko 13 lat na karkuAle zabroniłam jej się przytulać, stawać blisko itp
No niestety, wirusy wywołujące przeziębienie są bardzo lotne, wytrzymałe i łatwo zaraźliwe
Więc i mnie chyba czeka czosnek
Więc jak przyjdzie dzisiaj paczka z nebulizatorem, to Młoda to przetestujeSól fizjologiczna i oddychamy
Ze względu Na infekcję, spirometrii jej we czwartek nie zrobię. Zawsze "coś"Pola Róża
-
Lwieserce na tej co boli czyli po lewej stronie nie ma szans stanąć na jednej nodze suwam nia po ziemi... ja tez mam mieć cc tylko ze względu na to ze dopiero 28.lutego boje się ze nie dotrwam...bo wszyscy mnie straszą dużym Maluszkiem... ale miejmy nadzieje ze damy radę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 08:40
Miłosz
Honoratka
-
Oj Patka, to się niestety namęczysz, biedna
Mnie na tę chwilę takie dolegliwości omijają. Fakt, pobolewa mnie tam, ale spokojnie daję radę. Gorzej z kręgosłupem i samymi biodrami-przez nie ledwo chodzę. Ale spojenie daje radę. Oby u Ciebie nie było to rozejście się spojenia :-*
Pola Róża
-
Patuniek trafili nam się
haha
Mi też każdy powtarzał, że mam chłopca, gdy nie znaliśmy płci, nawet teraz, gdy wiedzą to mówią, że tylko brzuch mi rośnie, że się nie zmieniłam, że cera ładna a tu psikus haha
Pamiętam, że nawet po pH moczu próbowałam sprawdzić płeć haha od początku miałam pH 6 haha
Mnie najbardziej boli krzyż, nad kością ogonową... -
Patka obyście wytrwalo do planowanego cc, trzymam kciuki! No i żeby ten ból jednak odpuścił.
83xxx, wiesz może do kiedy działa ten kod rabatowy w Smykolandzie?
Udało mi się obejrzeć Chirurgów, a córka nadal śpioby młodsza też miała takie spanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 09:28
Julia07.2015
-
patkaaxx90 współczuję. Obudziłam się tylko raz z tak bolącym spojeniem. Po tym jak minęły Święta. I po tym co piszesz, to co ja miałam umywa się do Twojego bólu. A i tak bolało mnie strasznie, nóg nie mogłam podnieść. Mąż się ze mnie śmiał, że jestem mega silna, bo całe centrum handlowe dałam radę przejść
i następnego dnia już bolało mniej. Oby Ci przeszło. A ludzie niech nie straszą - nie słuchaj ich
.