X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja ostatnio zauważyłam taka cienka, bardzo jasna linie, w sumie pojawiło się całkiem niedawno :)

Reniferra, ja na szczęście nie mam jeszcze rozstępów, oglądam się co chwilę w lustrze i szukam :D ale codziennie przez te kilka miesięcy smaruje się na noc kremami, nie wiem czy to ich zasługa :)

Idę zaraz spakować torbę do szpitala, niech czeka w razie czego tfu tfu, ostatnio zdarzają się dni że czuję się źle, brzuch się spina, więc niech sobie ta torba czeka :)

iNso87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Czy Ktoras ma juz linee negre? Ja mam od tygodnia,moze ponad ale taka slabo widoczna. Trzeba dobrze sie przyjrzec.

Inso ja mam dosc wyrazna i to juz od jakiegos 5 miesiaca, podobno to zalezy od hormonow i od karnacji. Ja mam tez przebarwienia na piersiach, jak brodawka sie powiekszala to tak jakby ten brazowy kolor tak sie rozszedl po zewnetrznej stronie piersi. W sumie sie zastanawialam czy ktos tak ma.

iNso87 lubi tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra ja smaruje się codziennie kremem na brzuchu i piersiach aż maz się że mnie śmieje że brzuch mi się świeci na zdjęciach ;-) nie zauważyłam rozstępów ale za to wyskoczył mi pępek co zawsze mi się nie podobało..no ale cóż taka moja uroda ;-)

Inso ja od 4 miesiąca mam tą linię i zrobiła się już ciemniejsza. Nad pępkiem ma około 5cm a w dół sięga dość nisko ;-)

Do mnie dzisiaj przyszły naklejki do pokoju Malego, lampki chmurki i żyrandol w gwiazdki które zamówiłam na allegro ;-)

Edit:Macy mam bardzo podobnie jeśli chodzi o brodawki. Zawsze miałam takie malutkie a teraz w przeciągu 2 tygodni zrobiły się ciemne i nie mam jednej lini oddzielajacej brodawki od skóry tylko są takie rozmyte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 15:19

iNso87, india lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tę linie ,ale nie jest taka mega widoczna ,ale widać ją bardziej niż tu na foto
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a563b4f65361.jpg

Ale Zosia robi sobie worek treningowy ze mnie; bolą mnie żebra i zaraz pod cyckami. :-/

Marza89, Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja mam (i to już od dawna) ale taką jeszcze dość delikatną (i jakąś taką krzywą, o ile to możliwe :D). Patuniek super, że odstawisz leki :) Ja niestety przez hashimoto dalej będę skazana na branie tabletek, chociaż TSH zbijałam tylko pod kątem ciąży :D O rozstępach boję się pisać by nie wykrakać ale narazie się trzymam :)

Odebrałam dzisiaj ostatnie zamówienie 'higieniczne' więc może wreszcie w przyszłym tygodniu zacznę coś ogarniać z torbą do szpitala ufff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 15:20

Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy, zmiana pigmentacji brodawek sutkowych oraz rozszerzenie tej pigmentacji na dużą część piersi jest normalna :-) Przy Młodej miałam bardzo rozlany brązowy pigment na prawie pół piersi :-D Jest to forma ułatwienia dla dziecka-różowego od cielistego nie odróżnia na początku, ale ciemny brąz już tak :-)

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tej lini, rozstępów też na to chwilę ( tfu! Tfu!) :D
    Ja codziennie smaruje się bio oil'em, brzuch, uda, piersi nawet buzię już lecę tym haha

Marysia i Lwie trzymam kciuki za wizytę! Ja dopiero 11 ide na wizytę, ciekawe czy przed porodem w marcu jeszcze się załapie na wizytę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 15:29

iNso87 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 mam tak samo jak Ty, każda wizyta w łazience to oglądanie brzucha z każdej strony. Też się smaruję, i staram się myśleć pozytywnie. Moje Siostry i Mama nie miały rozstępów, więc staram się wierzyć w genetykę. Jednak bałam się coś o tym napisać żeby nie zapeszyć :/

Katia89, Butterfly 83, Reniferra lubią tę wiadomość

.
  • Marysia90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tę linię mam już baardzo długo. Tak samo zresztą jak wypływającą siarę. Nie wiem od czego zależy, kiedy się to pojawia.

Mój mały bąk waży juz 1905 g! W ciągu dwoch tygodni przybrał równe 400 g. Trochę się martwię, czy nie za duży przyrost jak na 14 dni. Bo jak tak będzie szło, to wyjdzie mały duży klocek :D

Makowe Szczęście, Butterfly 83, patuniek86, Pikcia, iNso87, enka90, Reniferra, Ksiazka1, Marza89, Sana, Ankakaranka87, Kleopatra, india lubią tę wiadomość

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana - rabat do końca kwietnia :)

Sana, kehlana_miyu, india lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo znowu tyle naskrobalyscie :D dobrze,jest co poczytac ;)

Moj Malz wlasnie poszedl po torby do piwnicy treningowe. Bede sie pakowac jak z Lena , w mala torbe wrzuce rzeczy na wyjscie dla Dusi a w duza pakuje siebiendo szpitala. Nie ma co zwlekac. Ta noc mnie dobrze przegonila w pakowaniu ;) nigdy nic nie wiadomo. Wrzuce te torby dzis na balkon na mroz. Mam nadzieje,ze nie przesiakly jakims dziwnym zapachem z piwnicy. Nie chce mi sie ich prac specjalnie :p

Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja nie mam linii na brzuchu, rozstępów i siary też u siebie nie zauważyłam. ;)

W piątek na wizycie mała ważyła 1511g więc chyba raczej z tych drobniejszych ;) nadal nie mamy imienia, mam nadzieję że coś ogarniemy przed porodem :P

Mam do Was dwa pytania. Dziś miałam wizytę z położna NFZ i mówiła że koszule do porodu najlepiej mieć taką którą później się wyrzuci, najtańsza i w miarę wygodną, której nie będzie szkoda - jak to rozwiązujecie? Bierzecie normalne takie ciążowe i do karmienia jako do porodu czy coś innego?

A pytanie nr 2 dotyczy materaca do łóżeczka. Dopiero powoli zagłębiam się w temat i nic nie wiem! Jaki rodzaj wybrałyście? Pewnie już była o tym mowa ale raczej już tego nie odnajdę ;)

Izziee, patuniek86, Ksiazka1, Makowe Szczęście, iNso87, Marza89, Butterfly 83, Kleopatra lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek, jeśli chodzi o koszule, to ja nie miałam nic. Młodą rodziłam w szpitalnej i to było dla mnie najlepsze rozwiązanie. Teraz koszuli nie dostanę w szpitalu, koszulki męża za krótkie, nie mówiąc, że za szczupłe dla mnie ;-) Zastanawiałam się nad jednorazowymi, ale podobno to niezła tragedia. Nie oddycha, podnosi się w nieodpowiednich miejscach itp.
    Więc zamówiłam jedna z dolce sonno :-) Nie szkoda mi wydać 27 zł na wygodną koszulę, w której mogę normalnie chodzić bez świecenia tyłkiem, a którą w razie potrzeby wyrzucę :-) W życiu nie kupiłabym koszuli typu granatovo, za 160 zł ;-) To już przesada ;-)

W kwestii materacyków-ogólnie słyszałam, że powoli rezygnuje się z naturalnych materiałów-gryka czy kokos. Zdarzały się tam robaki.
    Poleca się piankę. Ja mam w ogóle wynalazek, którego jeszcze nie ma w sprzedaży ;-) Testy przeszedł pozytywnie, wszystko zostało przebadane :-) Więc na szczęście materacyk mam z głowy :-)

Parsleyek lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U mnie linia od dawna jest widoczna i tak jak u Enki trochę nad pępkiem krzywa :p skóra wokół brodawek zrobiła się ciemniejsza.

Ja też do porodu kupiłam koszulę z dolce sonno za 28zł i jest w porządku, jeśli się dopierze to będzie dobra do karmienia.

Jeśli chodzi o materacyk to mam piankowo - lateksowy. Kupiłam razem z łóżeczkiem.

Ja mam dziś kiepski dzień, chyba ta pogoda (smog w krk) źle na mnie wpływa, no i się nie wyspałam bo rano poszłam na pobranie. Już się nie mogę doczekać środy i mojej wizyty, zobaczę ile mała podrosła.

iNso87, Parsleyek, Marza89 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule na porodowke mialam od Mamy :D jakies Jej,ale uwaga nowe, typu dla Starej Baby,ze tak powiem hahaha ale uwalilam je niezle,raz,ze w wodach dwa potem we krwi. Takze out odrazu. Potem oczywiscie juz na pologu po pionizacji i wstaniu z lozka poszlam sie umyc i juz zakladalam te z dolce sonno do karmienia. Teraz znowu chcialam od Mamy wziac ale niestety nie ma ;p wiec Tesciowa mi dala dwie nowe jakies swoje tez takie ala stara baba ;D ale trudno ;) Potem mam juz swoja "stara" i nowe do karmienia.

Ja tez szukam u siebie nowych rozstepow ale poki co nie widac. Tez mi wystarcza moje biale pasy z czasow z Laura :p tak samo na cyckach ;)

Parsleyek, patuniek86, Marza89, Butterfly 83, Macy lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Patuniek! W kwestii koszuli zatem upewniłaś mnie w decyzji normalnej koszuli ;) a co do materaca to właśnie czytałam o możliwości pojawienia się robaków... :/ A chyba te piankowe to też jeden drugiemu nierówny - muszę jeszcze zgłębić ten temat. Ale taki 10cm grubości jest ok?

patuniek86 lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso :D a koszula typu 'dla starej baby' :D :D jest też rozpinana? Tak aby maluszka położyć na sobie po porodzie? :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak Inso do porodu poszłam w starej koszuli od siostry dostałam po jej ciąży... a pozniej po ogarnięciu się założyłam nowa do karmienia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:00

Parsleyek, iNso87 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, koszule typu stare baby :-D Moja mam uwielbiała dawać mi tego typu majciochy-inaczej tego nazwać się nie da ;-) Wielkie, pod pachy, w rozmiarze 50 :-D Nieważne, że za duże ;-) Wg niej dla mnie idealne :-D A było to nie tylko po porodzie, ale i kilka miesięcy po, gdy wróciłam do rozmiaru 34/36 :-D

Parsleyek, 10 cm to chyba standardowa grubość :-)

Parsleyek, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mowa o koszulach, to chcę rodzić w tych szpitalnych. A później będę już w tych od MamyGinekolog. Są ciemne, więc luz. Jak coś to Mąż będzie zabierał i prał :)

Materacyk kupiliśmy razem z dostawką :) także dylemat odłożony w czasie :)

Parsleyek, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ