X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule mam 3, jedna od koleżanki więc jej nie będzie mi szkoda do porodu ;)
    Przyszła paczka z Gemini
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdab22019e5f.jpg

i rzeczy z allegro :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cffa5587838.jpg

patuniek86, Reniferra, Parsleyek, Pikcia, iNso87, Butterfly 83, Sana, Izziee, 83xxx, enka90, Makowe Szczęście, lkc, Katia89, Macy, Malutka_27, india lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Inso :D a koszula typu 'dla starej baby' :D :D jest też rozpinana? Tak aby maluszka położyć na sobie po porodzie? :)
    Tak:D akurat takie mialam na srodku rozpinana ;D ale slabo mi to bylo potrzebne bo najpierw cc to wiadomo nie polozyli mi, potem z Laura np. Cala noc bylam sama (mialam cc o 19:45) no i potem juz na drugi dzien musialam pomalu sie ogarnac ;) z Lena to ciut inaczej bylo.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Inso, koszule typu stare baby :-D Moja mam uwielbiała dawać mi tego typu majciochy-inaczej tego nazwać się nie da ;-) Wielkie, pod pachy, w rozmiarze 50 :-D Nieważne, że za duże ;-) Wg niej dla mnie idealne :-D A było to nie tylko po porodzie, ale i kilka miesięcy po, gdy wróciłam do rozmiaru 34/36 :-D

Parsleyek, 10 cm to chyba standardowa grubość :-)
    Haha gorzej tylko jak pojde rodzic jednak prywatnie ...ojeju jaka wiocha bedzie :D mojej Mamy to w sumie jeszcze takie nawet nawet byly ale te Tesciowej... :D makabra ;p no coz... szlafrok po szyje bedzie zawiazany..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Dziewczyny dzis naprawde mam dziwny dzien :/ noc kiepska, w dzien tez troche skurczakow mialam.. wyprozniam sie co chwila i teraz od pol h mi niedobrze,mam normalnie mdlosci i chyba zaraz zhawtuje.. :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, idź polez trochę. Nawet się nie waż! To jeszcze nie czas !!!
    Marza,super;widzę przygotowana zaraz będziesz.
    Ja nie mam jeszcze nic do szpitala o_O
    I jeszcze mam nerwa, bo sprzedawca od kosza się nie odzywa. Kosz zamówiony w sobotę. Jak nie odezwie się jutro do 12-13 to spróbuje zadzwonić bo jest niby podany nr telefonu.

I tak wgl to mam jakiś taki wewnętrzny stres i boli mnie głowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 19:19

Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Sana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, ja póki co żadnych nowych rozstępów nie mam. Kilka mam po ciąży z córką.
    Makowe_Szczęście różnie to bywa, ja w ciąży z Julą nie miałam ani jednego rozstępu, a po porodzie kilka wyskoczyło, mimo smarowania się przez całą ciążę.

Marysia90 ładna waga :)

83xxx super, no to się załapię na pewno :D baaaardzo Ci dziękuję! <3

Parsleyek to nasze księżniczki mają podobną wagę :) kruszynki, ciekawe jak będzie przy porodzie :D no i obie bezimienne :D
    Jeśli chodzi o koszule, to przy Julce miałam najtańszą, najzwyklejszą, no ale pod koniec i tak miałam cc także ten ;) teraz jeśli się uda rodzić sn to też jakąś najwyzklejszą koszulę wezmę i po porodzie pójdzie do kosza.
    A jeśli chodzi o materac - przy Julce miałam kokos-pianka-kokos i teraz też chyba taki wybiorę. Nigdy żadne robaki się nie pojawiły, z tego co wiem, to one się mogą pojawiać jak jest też gryka, a niby w samym kokosie nie.
    No ale nie wiem, nad materacem ciągle myślę :)

Marza89 iiiileeee tego :D co tam zamawiałaś w Gemini?

iNso87 uważaj kochana na siebie! Oby to tylko jakieś straszaki były. Odpoczywaj :*

Butterfly_83 Ty też kochana się połóż i odpocznij :*

83xxx, Makowe Szczęście, Parsleyek, Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso nie strasz, połóż się odpocznij, Butterfly ma rację to jeszcze nie czas!
    Ja się w końcu wzięłam do roboty, ubranka od 50-62 uprane, wyprasowane i posegregowane :) suszy się jeszcze pralka z kocykami, rożkiem, pieluszkami flanelowymi itp. Torba do szpitala ogarnięta, jedynie jakieś kosmetyczne drobiazgi zostaną do dorzucenia. Co do koszul to już kiedyś tu pisałam, ja akurat mam z granatovo, dla mnie sprawdziły się super, nawet ta w której rodziłam synka nadal jest zdatna do użycia ;) i teraz też mam zamiar w niej rodzić. Ja ich używałam nie tylko do porodu i w szpitalu, po powrocie poszły do pralki i w połogu po domu też w nich chodziłam - no ale to był sierpień i straszne upały, w niczym innym nie dało się wytrzymać... Także dla mnie to wydatek nie tylko na sam poród, z resztą cześć to akurat były prezenty na baby shower ;)
    Niedługo będę znosić kosz mojżesza, gondole i fotelik ze strychu, zostanie uprac ich części i wszystko będzie gotowe dla małej :) nie mogę uwierzyć jak szybko mi mija ta ciąża! No prawie wszystko....my też nadal nie zdecydowaliśmy się na imię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 19:38

enka90, Makowe Szczęście, lkc, Parsleyek, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek, ja podobnie jak Patuniek kupiłam najtańszą koszulę dolce sonno do porodu. Niby mogłabym wziąć jakąś starą znoszoną ale chcę się czuć trochę bardziej komfortowo :D Co do materaca, ja wzięłam piankowy z Baby's Zone (Tino z tego co pamiętam) i dodatkowo do łóżeczka turystycznego do salonu piankowy z allegro, gorszej jakości ale nie chciałam już wydziwiać.

Marza piękna wystawa <3

Inso nie strasz! A może coś zjadłaś co Ci zaszkodziło? Oby!

Parsleyek, Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam zrelaksowac sie do wanny. Teraz leze juz z Lena w lozku,bo Laury dzis na noc nie ma. Takze odpoczywam. Dalej mi niedobrze. Mam nadzieje,ze to przez pyzy wczorajsze,bo nic innego do glowy mi nie przychodzi :/ zero apetytu,moze rzeczywiscie sie przytrulam.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 nie strasz! Nie pozwalamy Ci rodzić! Zaciskaj uda do 37 :) Zrelaksuj się i niech szybko mija. Wirusówkę też odpędzamy :)

Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

.

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana tego się trochę boję. Miałam taki głupi okres w życiu, kiedy pod koniec LO przytyłam do 65... i jak schudłam zrobiły mi się rozstępy na tyłku. Obym tylko tyłek miała tygrysi :P

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso! Zabraniam! Leżeć grzecznie proszę i ma wszystko minąć!

iNso87 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso nie strasz Nas! Odpoczywaj! :*

Sana z Gemini zamawiałam:
    Płyn do higieny intymnej Ziaja
    Lano maść na brodawki z Ziaja
    Patyczki do uszu
    Płatki kosmetyczne
    Mokry papier toaletowy
    Octenisept
    Mini pastę do zębów i płyn do polkania
    I chusteczki nawilżane do higieny intymnej ;)

Muszę to teraz ogarnąć i sprawdzić czego mi brak, w czwartek torbę w Lidlu kupię i chyba się zacznę pakować, zaraz 34 tydz a ta moja skrócona szyjka trochę mnie przeraża, w dodatku mała strasznie się kręci i kopie, chyba dziś poczułam skurcz albo to był porządny kopniaki sama już nie wiem... Zielona jestem w tym :(

Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się dalej z domku!
    Chociaż kwasy ciągle idą w górę ale nie stwarzają zagrożenia dla życia dziecka. I najważniejsze- Antoś urósł przez 2,5 tygodnia 650g i teraz waży 2150g :) jejku jak się cieszę. Oznacza to, że łożysko funkcjonuje dobrze, przepływy są dobre- czyli cholestaza nam nie miesza :) :) Wyluzowałam pierwszy raz od 3 tygodni.

Mnie się brązowa linia nie pojawiła, za to brodawki ciemnieją masakrycznie. No nie da się ich nie zauważyć :)

patuniek86, Izziee, enka90, Makowe Szczęście, Marza89, Ksiazka1, Ankakaranka87, Parsleyek, Pikcia, Reniferra, Kleopatra, Macy, iNso87, kehlana_miyu, india lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen nasze łożyska dają radę! Siła :D po ostatniej wizycie jak moja w 2 tygodnie przybrała 520 g to teraz jestem taka spokojna. Pierwszy raz, i powiem szczerze, że do tej pory to było dla mnie obce uczucie odkąd jestem w ciąży.

Mój Mąż dziś wziął wolne, patrzył na mnie i mówił, wiesz to już tak nie długo. I tak cały dzień. Chyba do niego to też dociera powoli :) no już 33+5 jak myślę, że już zaraz 35 to bierze mnie przerażenie :) to już tak, już, już. A jak zacznie się luty i zaczną latać bociany to będzie siedzenie jak na szpilkach.

iNso daj znać jak się czujesz proszę, martwię się

iNso87, india lubią tę wiadomość

.
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Potrzebuję dobrego słowa po wizycie. Jednak jechałam na 19.40 bo znów mi przełożyli;/

Czy ja nie mogę po wizycie wyjść ze spokojem? No za każdym razem coś.

Już na wstępie lekarka mówi, że brzuszek mam duży. Szyjka ok. pamiętacie jak się miesiąc temu przejmowałam wodami, że mało? W sumie całą ciążę było ich mniej niż więcej. To teraz mam łagodne wielowodzie. I uwaga, dziecko waży na koniec 35 tygodnia 3454 gram. Jutro idę robić drugi raz krzywą, bo jej wygląda to na cukrzycę:( Do tego leży poprzecznie łobuz. I nastraszyła mnie, że jak odejdą wody to na sygnale do szpitala, bo źle ułożony i stan po cięciu zagrażający. (Już nie wiem czy jemu, czy mi, czy obojgu). No kosmos. Dała mi już skierowanie na cc w razie gdybym nie dotrwała do wizyty następnej, żeby w szpitalu od razu cięli. Wypisała tam zgodnie z planem na 18 lutego przyjęcie do szpitala, a 19 cc. We wtorek za tydzień mam przyjść do poradni przy szpitalu i mi te wody będzie kontrolować. Jak mi wyjdzie cukrzyca to chyba wcześniej zadzwonię do niej. Boję się, że jak cukrzyca tak późno wykryta, to może mieć mały przez to problemy. Generalnie powiedziała, jak pytałam czy jemu to jakoś zagraża, że cukrzyca, to powiedziała, że będzie po prostu mały zawodnik sumo i tyle. Następną wizytę mam 8.02, ale dała mi do zrozumienia, że raczej nie dotrwam. Pobrała dziś gbs. Ale mam bałagan w głowie :(

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ,dziękuję kochana za troskę :-* , leżę z bólem głowy i tak ogólnie byle jaka jestem... :-/
    Mama kropka gratuluję zorganizowania, mi to jakoś nie wychodzi.

Ayleen,super wieści! Ale Antoś rośnie!- bohater mały:-*

Czy Lwie pisała co u niej po wizycie, bo była na liście wizytujacych na dziś? I nie wiem czy mi umknęło przez to kiepskie samopoczucie czy nic się nie odzywała?

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Lwie! Już się martwiłam o Ciebie kochana! A pisalysmy posta w tym samym czasie.

Nie powiem Ci nie stresuj się, bo ja też bym miała stres. Tylko pytanie, czy Ty ufasz tej Pani doktor , czy to ta,do której chodzisz zawsze? Bo wiesz... rozwój dziecka w tym jego waga nie skoczyłyby do góry od tak, z dnia na dzień. Może skonsultuj się jeszcze z jakimś lekarzem? I dlaczego masz nie dotrzymać do kolejnej wizyty? Jakieś rozwarcie jest czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 21:59

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ufam jej. Nie dotrwać mam, bo mogą w każdej chwili pęknąć worek owodniowy pod wpływem wód i wagi dziecka. jeśli wyjdzie cukrzyca, to chyba wtedy może zrobić cc już w 37 tygodniu,a nie czekać do 39. Ona powiedziała, że przy cukrzycy waga dziecka na tym etapie lubi tak mocno podskoczyć.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce Nie dziwię się, że masz mętlik w głowie, bo po tym jak przeczytałam Twój post pojawiło się tysiąc pytań. Poprzednia krzywa wyszła ok? Wcześniej w którym centylu był Twój Synek? Teraz jeśli wyjdzie cukrzyca, masz mieć dietę, dostaniesz leki?? Dobrze, że dała Ci skierowanie na cc. Nie stresuj się, bo to naprawdę nie pomoże. Jutro zrobisz krzywą i będzie wiadomo czy to to. Nie martw się :) Będzie dobrze - musi!

.
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ