X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja sobie popłakałam od rana, w sumie jeszcze mnie trzyma. Oczywiście kto i czemu? Mąż. A raczej jego siostrunia. No suke żeby pokręciło!!!
    Mówię Wam mam dość, i tylko mam nadzieję, że po porodzie Zosi Bóg da mi siłę żebym mogła podjąć mądre i właściwe decyzje!
    Brak mi sił na cokolwiek. Zrobiłam przerwę od prasowania i zrobiłam sobie kawę.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Katarinka1987 Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83
    Ogranicz wizyty i dopływ informacji od rodziny.
    Jestem na etapie izolowania się od paskudnikow. Odpoczywam i staram się skupić na dzieciach i Mężu.
    Teraz Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi

• Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshhh ale jestem słaba. Walczę z grawitacją moich powiek. Spałam do 10 zjadlam i poszłam znow spać. Niedawno się ubralam i znów jestem zmęczona bez energii. Też zaczyna mnie swędziec piłka... pewnie jakaś infekcja, posmarowałam się pimafukortem, pewnie skończy się na czapkach... w czwartek wizyta.

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka1987 wrote:
    Butterfly 83
    Ogranicz wizyty i dopływ informacji od rodziny.
    Jestem na etapie izolowania się od paskudnikow. Odpoczywam i staram się skupić na dzieciach i Mężu.
    Teraz Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi

Problem w tym,że ja jestem tysiące km od nich A ona wielkie żale do męża przez tel, że jej nie odp na wiadomość. Której nota bene nie rozumiem. A dlaczego? Bo ona krowa nie zna ang A próbowała coś tam napisać. I oczywiście z płaczem zadzwoniła, że ja jej nie szanuje i takie tam bo ona chce mi życzyć dobrze i dziecku A ja jestem jakaś antyrodzinna. I akcja gotowa. A mój szanowny mąż wymaga żebym odpisała jej np jak co słychać, u nas ok. Mówię więc mu,że ona też to może zrobić w ten sposób, ale nie ona jest teraz biedna pokrzywdzona, bo tak chciała dobrze A to ja jestem ta beee.

Przepraszam Was za pisanie o tych akcjach, ale już mi brak siłę na te debilke.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    Tak Pikcia, zgadza sie:) znasz ja?

Tak :) Robiłam u niej sesję ciążową z Marysią i później noworodkową :) Zdjęcia robi rewelacyjne i oboje z mężem byliśmy bardzo zadowoleni. Teraz na ciążową się nie zdecydowaliśmy, ale noworodkową byśmy chcieli. No i zdecydowanie po raz kolejny u Pani Magdy :)

Smile, u mnie w planach też pierogi i planuję jeszcze pomrozić rosół/bulion w słoikach. Już mi mama zapowiedziała, że mogę na nią liczyć i będzie mnie zaopatrywać w jedzonko ;)

Butterfly, współczuję. Niby tyle kilometrów Was dzieli a potrafi Ci życie uprzykrzyć.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Sana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy udana sesja :) super zdjęcia, a Ty wyglądasz cudownie :)

Katarinka1987 witamy :)

Ulv15 dobrze Cię widzieć :)

iNso87 zdrówka dla córki!

Mayka04 gratuluję nowego samochodu :)

Kasialudek może dostawka do wózka? Widziałam takie fajne, że starsze dziecko może sobie albo stać, albo siedzieć :) przy opcji siedzenia jest i oparcie, i pasy zabezpieczające.

Butterfly_83, tak Ci kochana współczuję :( szwagierka to chyba taki typ gwiazdy, co to zawsze musi być w centrum uwagi? Kurcze, żeby z takiego powodu takie zamieszanie robić, totalnie nieempatyczna osoba moim zdaniem :/ przytulam mocno!

Dziękuję za wszystkie kciuki, jeszcze chwila i zobaczymy się z malutką <3 ciekawe ile przybrała od 18.01 :) po wizycie chyba pójdziemy wózki obejrzeć, bo to po drodze.

Butterfly 83, iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Dziewczyny a słyszałyście kiedyś o czymś takim jak miesiączka u noworodka? Kuzynowi męża urodziła się córka, Maleństwo miało 51cm i 2770gram, ciąża donoszona, chyba nawet kilka dni przenoszona. I dziewczynka przez tydzień czy nawet wiecej krwawiła, podobna sytuacja była u jego siostrzenicy. Uznali, że to normalne i powodem była duża ilość hormonów u matki, które przekazała córce. Ale dla mnie to jakaś bujda okropna, bo baran hormonalnych nie robili i w życiu nie słyszałam o czymś takim

Salsefia, ja miałam o tym na szkole rodzenia w poprzedniej ciąży - i podobno faktycznie tak się czasem zdarza!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaka i ja jestem spiaca.. tez ledwo widze na oczy :| gdybym mogla poszlabym spac...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana :-*
    I daj znać po wizycie jak malutka.

Sana lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Młodą czekam na spirometrię. Chociaż i tak będzie ciekawie, bardzo "miła" pielęgniarka się nam jawi...
    W recepcji kazali najpierw pójść do niej i się pokazać ze skierowaniem. No to idę. "Ale po co mi to?". Pan w recepcji kazał się pokazać, to się pokazuję. "Prosił, nie kazał. Proszę iść pod gabinet".

Oj, będzie śmiesznie, bo jestem w stanie bojowym ;-) I choćby badanie miało się nie odbyć, to w ten sposób rozmawiać nikt ze mną nie będzie :-D
    I siedzimy w tej poczekalni, jak te kołki...

Ale chociaż nalesniki dzisiaj będą :-D
    Jedyne ze szpinakiem, inne ruskie :-D Zastanawiam się tylko, które dzisiaj, a które jutro :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Patuniek 4 me ze szpinakiem! Bez zastanowienia ;p :D

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lutym kolejna rozpakowana :-) Tym razem cc, ale wszystko dobrze :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, to wpadaj :-D Może mąż wszystkiego nie obsmyczy ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, Ty się nie przejmuj nami, nic złego się nie dzieje, kiedy nam ponarzekasz na cokolwiek :-) W końcu komu możesz? No raczej nie mężowi, rodzicom też czasami ciężko-a tutaj choć trochę anonimowo, nie wiemy nic więcej poza tym, co sama nam powiesz :-) A po tylu miesiącach wszystkie jesteśmy i tak blisko :-)

Więc narzekaj śmiało na każdą gwiazdę-idiotkę, bo my to rozumiemy :-) Jedne bardziej z doświadczenia (Inso ;-) ), inne na szczęście nieco mniej, ale toksyczni ludzie są wśród nas.

Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja też taka słaba ledwo żyje. Wypiłam colę co prawda ciut lepiej ale i tak poszła bym spać.

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 :-*
    Ja wiem,że mogę na Was liczyć,wygadać się i wgl, ale aż głupio bo tylko narzekam codziennie na coś. I głównie bohaterem akcji jest mój mąż. Często czytam jak duże wsparcie macie w swoich mezach,jak się starają pomóc...I porównuje z tym co ja mam.
    Bilans wypada średnio,ale że kocham to walczę. Tylko czy słusznie...czy warto...
    Mam w głowie po prostu kocioł. A ta suka się cieszy. Czemu niektórych ludzi KARMA jakby nie dosiega? :-(

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek jeszcze dosięgnie...

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salfesia ja też o tym słyszałam. Podobno się zdarza i dobrze o tym wiedzieć żeby potem nie panikować.
    Lwie diabetologa miałam tydzień temu , dostałam insulinę i mam sobie zwiększać ilość aż będzie dobrze. Zaczęłam od 6 jednostek, wczoraj 8 i nadal za wysoki cuier

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Patuniek86 :-*
    Ja wiem,że mogę na Was liczyć,wygadać się i wgl, ale aż głupio bo tylko narzekam codziennie na coś. I głównie bohaterem akcji jest mój mąż. Często czytam jak duże wsparcie macie w swoich mezach,jak się starają pomóc...I porównuje z tym co ja mam.
    Bilans wypada średnio,ale że kocham to walczę. Tylko czy słusznie...czy warto...
    Mam w głowie po prostu kocioł. A ta suka się cieszy. Czemu niektórych ludzi KARMA jakby nie dosiega? :-(

O Siostruniach to możemy sobie pogadać :) ostatnio mówię do Męża, że jeszcze raz usłyszę coś na temat porodu od Jego Siostry to dostanie z liścia bez zapowiedzenia, więc jak chce to niech z Nią pogada :P Chociaż ja na mojego naprawdę nie mogę narzekać, bo On zawsze jest po mojej stronie. Także ta jego to sobie może. Ostatnio moja Teściowa nam powiedziała, że Siostrunia jest zazdrosna uwaga o naszego kota :P bo czasem jak jedziemy na wakacje to Teściowie się nim zajmują a jej kota nie chcieli. Tylko Oni nie chcieli kota na stałe, przypilnować kota tydzień to przecież co innego. Także zacznie się dopiero jak Mała się urodzi i Teściowie będą o Cornelce a nie ciągle o niej.

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia, jak najbardziej takie rzeczy sie zdarzają i są spowodowane hormonami matki. Nawet moja siostrzenica urodzona teraz w maju miała lekkie krwawienie z pochwy.

Butterfly, nie krępuj się tylko pisz, co Ci na sercu leży ;). Wsparcie męża na pewno też bardziej poczujesz, gdy będziecie już razem. Na odległość z autopsji wiem, że odbieramy dużo rzeczy nad wyraz, czytamy między wierszami na siłę.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ