X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    Hej ja już po gbs pobrany, palec rozwarcie i uwaga dziecko waży 2889gram wiec jakiś kolos się szykuje haha
    Witaj w klubie. Moja 2800 :)

Makowe Szczęście, Salsefia, iNso87, Smile lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWIE tak się cieszę że jest lepiej i że nie ma problemu u Ciebie z tym cukrem. Zaglądałam tu od rana i czekałam na info od Ciebie :-*

Jej poród w 2 godz. Też bym tak chciała :-D

RENIFERRA no to super że wszystko ucichlo. I oby nie wróciło! Chyba że już będzie odpowiedni czas.

AYLEEN ogólnie to można książkę napisać co do porodow tam, co do opieki i macierzynstwa,ale nie chce Wam tu przynudzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:42

Reniferra lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Witaj w klubie. Moja 2800 :)

A jakie duże dzieci rodzilaś do tej pory?
    Ja ostatnią Tolę 3600

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:45

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki 4000, Maks 4200. I mam tą cukrzycę więc może też dlatego. Z tego pomiaru wychodzi że 1 kg w 3 tyg. No niż, zobaczymy. Blizna po CC dobrze bo 6 mm. Dostałam skierowanie na CC więc teraz będę ustalała termin.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi. Jestem zmuszona zmienić swój planowany szpital do porodu (w moim rodzinnym mieście). Okazuje się, że mój tata za 3-4 tygodnie musi przyjechać tutaj do nas na kontynuację swojej terapii w szpitalu. Więc jeśli ja miałabym rodzić tam to mogłoby być tak, że zostałabym sama, a mąż też potrzebuje ok 2h żeby dojechać od nas.
    Szczerze jestem zbita z tropu. Torby przygotowane na tamten szpital, a tu nic nie wiem :p. Jedyne co, to wiem który miałby to być szpital jeśli już. Muszę podzwonić tam i się dowiedzieć co i jak bo na stronie internetowej w rzeczach, które trzeba przygotować do szpitala nie wymieniają ani podkładów, ani ciuszków, ani nawet majtek siateczkowych. Jedynie podstawowe jakieś takie wiecie przybory higieniczne i pampki dla dziecka. Muszę ochłonąć :D

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, no to masz dodatkowe zagwozdki-oby to były te najtrudniejsze :-) Czyli co spakować do tego szpitala :-)
    Mam nadzieję, że u taty wszystko będzie dobrze :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój tutaj dzisiaj ;-)

Jutro luty. Dla części z Was miesiąc przyjścia na świat dzieci, dla innych-za miesiąc! :-) Będę to przeżywać, jak stonka wykopki ;-)

Makowe Szczęście, lkc, Pikcia, Anet85, kehlana_miyu, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja też przeżywam że jutro już luty, do męża właśnie mówiłam o tym :) tak niewiele zostało :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój, na na na na :D aż dziwnie :D

My rano zabraliśmy córkę na godzinę na salę zabaw, bo mąż miał sprawy z abonamentem do załatwienia u operatora, więc wykorzystałam okazję i Jula się wyszalała :D także bardzo spokojna dzisiaj jest :D

Posprzątałam, zamówiłam łóżeczko. Zaraz kawka, pączek i Chirurdzy :D

Tak tak, jutro już luty :) blisko, blisko, coraz bliżej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 18:27

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też przeżywam, że już jutro luty i w dodatku zacznę 37 tydzień!!

Reniferra dobrze, że masz jeszcze czas to na spokojnie przepakujesz sobie torbę jeśli będzie taka potrzeba ;)

Ja leże plackiem bo wyszłam na trochę i oczywiście brzuch twardy, a ja jeszcze czuję ze to nie mój czas!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 18:28

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przeżywam ten luty :) to już zaraz :) to już chwilka :)

Mam wrażenie, że brzuszek mi się obniżył :) Jutro moje urodziny chciałabym wiedzieć kiedy Cornelka planuje się z Nami spotkać.

Dziś myślałam o porodzie, o tym fantastycznym momencie, kiedy oboje z Mężem (mam nadzieję, że będzie wtedy ze mną tu) zobaczymy Cornelkę. To takie niesamowite!

Muszę Wam się pochwalić, zrobiłam dziś sobie długi spacer 6 km. a później dokończyłam firanki :) i na obiadek robię curry :D

Muszę trochę ponarzekać :/ Zaczynam się bać, bo zaczynam odczuwać ból głowy, miałam problemy neurologiczne. Okropny ból głowy, coś jak wyładowania elektryczne. Ten ból był nie do zniesienia.Tyle miesięcy miałam spokoju, tak się cieszyłam a czuję, że wraca. Boję się, że sobie nie poradzę bez leków w szpitalu. Mój Mąż zauważył, że coś jest nie tak. Chciał mnie umówić na wizytę, ale nie chcę. Cornalka jest najważniejsza. Trzymajcie kciuki, żeby ataki nie wróciły i takie straszaki.

.
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt luty już jutro, ani się nie obejrzymy będziemy witać tu pierwsze maluszki :) niech tylko wszystkie grzecznie czekają do 37 tyg ;)
    Makowe w szpitalu w razie czego na pewno dadzą ci jakieś leki...ale i tak trzymam kciuki żeby ból się nie powtórzył!
    Ja się melduję po wizycie, mała ma już prawie 2kg :D szyjka długa 3,5cm tylko coś mówiła że ujście zewnętrzne zaczyna się otwierać, ale ponoć na tym etapie w kolejnej ciąży to nic dziwnego. Już powoli nie mogę się doczekać marca i zobaczenia córeczki :)

Ksiazka1, Makowe Szczęście, Anet85, Izziee, Marza89, Sana, kehlana_miyu, iNso87, Butterfly 83, Kleopatra, Pikcia, patuniek86 lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa oby te bóle głowy jednak nie wróciły, szkoda by było żebyś jeszcze musiała przez to przechodzić.

Mamakropka u mnie też to ujście się otwiera i też lekarz powiedzial jak u Ciebie :)

Izzie dobrze ze o siebie dbasz i grzecznie odpoczywasz jak trzeba :) ja po spacerach też muszę leżeć plackiem, więc rozumiem.

Makowe Szczęście, Izziee lubią tę wiadomość

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym forum juz trzy dziewczyny z marca urodzily ale poprzez nagłe cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 20:16

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ! Jutro już LUTY ! ;-) my cały czas wykanczamy nasze nowe mieszkanie i pod koniec lutego planujemy się przeprowadzić. Mam nadzieję że Oliwier nie będzie chciał zrobić nam wcześniej niespodzianki ;-)

Makowe trzymam kciuki żeby problemy z głową nie wróciły a ból sie nie powtórzył. Z własnego doświadczenia wiem że nie jest to przyjemne. Dbaj o siebie bo z tym nie ma żartów;-/ może ta wizyta na którą chciał Cię zapisać mąż to nie głupi pomysl. Przemyśl to

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera co zrobić, będziesz musiała zmienić swoje plany, dobrze, że masz jeszcze chwile czasu, aby to ogarnąć.
    Makowe mam nadzieję, że ból głowy to tylko taki straszak i bardziej się nie rozkęci.
    Do mnie dochodzi to, że pewnie urodzę w lutym ....szyjka przepuszcza palec...masakra jak to brzmi..Może to wynika z wczorajszego serduszkowania. Przed kolejnym KTG zero sexu, bo może przez to ta szyjka sie tak zmienia, byłam pewna , że tylko KTG mi zrobią, a Oni zrobili fuul wypas.
    Patuniek jak będziesz w Szpitalu na Żwirku to poproś o komplet dokumentów potrzebnych do przyjęcia do szpitala - mi kobietka z rejestracji dzisiaj wydała więc to co mogę uzupełnię na spokojnie w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 20:37

Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Izziee Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka mam ten luksus, że mogę sobie leżeć bo nie mam jeszcze dzieci, którymi muszę się opiekować, także oszczędzam się :)

Makowe mam nadzieję, że to był tylko jednorazowy atak bólu, a jeśli nie to w szpitalu na pewno dostaniesz leki które nie zaszkodzą Corneli.

Mamakropka super, że na wizycie wszystko dobrze, a mała już nie taka mała :D

Makowe Szczęście, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie mialam jak pisac dzis. Zaraz moze nadrobie jak nie zasne.
    A to 35+0 ;)
    Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 10:41

Katia89, Reniferra, Anet85, Butterfly 83, bbeczka91, Marza89, Kleopatra, Izziee, Pikcia, Sana, patuniek86, india, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Smile, Salsefia lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 kiedy masz następne ktg?

Mam wrażenie, że mam tak nisko brzuch. Non stop się w lustrze przeglądam :)

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nadrobilam i jak zawsze nie pamietam co napisac :p

Super,ze wizyty same pozytywne :))

Jutro luty a ja sie zastanawiam...ktora Lutowka bedzie ta pierwsza lutowka haha nawet o naszych porodach nie pomyslalam;D ale fakt juz blizej niz dalej :)))

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ