MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Książka, tam w EG to chyba nic nie nadaje się do użytku po mamusiach egipcjankach, niestety
Nie jestem absolutnie rasistka itp, znam wiele fajnych dziewczyn/ kobiet tej narodowości, ale jeśli chodzi o dzieci, ich wychowanie czy macierzyństwo, to mogłabym napisać książkę. Dla mnie, przepraszam za to określenie, ale to nie jest macierzyństwo tylko hodowla. One nie kupują tych wszystkich rzeczy, które wg nas są potrzebne dla nas czy dla dziecka. Tam się nie kupuje wózków, ubranek takich czy takich, tylko jak leci. W stolicy wygląda to już lepiej, ale reszta jest na prawdę wiele lat za nami...
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Lwie, jak minęła Ci noc w szpitalu? Było coś lepiej ze spaniem? Masz dziś jakieś badania? Co mówią o tej infekcji?
RENIFERRA, u Ciebie noc spokojna? Nie miałaś żadnych niepotrzebnych skurczy itp?
Patuniek86 A gdzie Ty ? Wszystko ok? Jak Ci minęła noc, bo ok północy było ok mówiłaś, a jak reszta godzin nocnych?
Reniferra lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Mayka, jak wizyta? Daj znać co słychać
Patuniek, jak minęła noc? Wszystko w porządku u Ciebie?
Lwie Serce, jak się czujecie?
Ja wypiłam już kawkę, zjadlam babkę, odpoczywam po zakupach. Zastanawiam się co by tu dzisiaj posprzątać i chyba padnie na łazienkę -
Dzień dobry!
Patuniek jak reszta nocy?
Butterfly a może właśnie mogłabyś opisać jak wyglądają takie zwyczaje dziecięce, opieka w Egipcie? To zupełnie inna kultura i ciekawi mnie, jak tam to wygląda.
Kupiłam w końcu gadżet, o którym w sumie marzyłam od dawna ale zawsze jakoś szkoda mi było kasy "bo będę mało używać". Otóż... mufka do wózka! Właśnie rozpakowałam i jest śliczna. Przy drugim dziecku właśnie chętnie wydaje się na gadżety bo całą podstawę już mamA mufkę usprawiedliwiam sobie tym, że przecież mogę jej używać na sankach (mam takie pchane) a potem w następnych sezonach. Bo w tym do gondoli pewnie nie będzie wielu okazji
Ale co tam! Jest piękna
kehlana_miyu, Butterfly 83, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie. Malutka ma już 2040g, akurat podczas usg miała czkawkę
Zdjęcia brak - mała gimnastyczka mi się trafiła. Szyjka 3 cm - twarda i zwarta, więc się nam jeszcze nie spieszy. Niestety nadal odwrócona tyłkiem do dołu. No i lekarz wspomniał mi także o tym obrocie zewnętrznym (okazuje się, że robią to też w moim najbliższym szpitalu), bo szkoda żeby taka bezproblemowa ciąża (nie licząc heparyny) skończyła się cięciem. Jeżeli nie odwróci się do następnej wizyty będziemy decydować. A kolejna wizyta już 16 lutego - później gin jedzie na urlop - i wtedy robimy GBS.
Trzymajcie też kciuki za moją koleżankę. Ma termin na 14 marca, a wczoraj dostała się do szpitala ze skracającą się szyjką i rozwarciem.patuniek86, Ksiazka1, mamakropka., Kleopatra, Katia89, Anet85, Marza89, Reniferra, kehlana_miyu, Butterfly 83, enka90, Pikcia, Makowe Szczęście, Salsefia, Sana, iNso87, india lubią tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Dzień dobry Dziewczyny
Nie odzywałam się, bo spałam
Dzięki brakowi Internetu kładę się spać o północy i śpię do 10
Noc spokojna-poza pobudkami na siku (4 razy...) I fikołkami Poli, kiedy próbowałam się ułożyć, nic mi nie przeszkadzało we śnie
Dzisiaj "tylko" bolą plecy i brzuch ćmi-ale to akurat takie normalne ćmienieJakbym źle się ułożyła we śnie, tak np.
Dzisiaj przypływu energii jeszcze nie zauważyłam u siebie, ale zobaczę, co mi dzień przyniesie
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie :-* Jesteście przekochane :-* Nie chciałam Was aż tak martwić, naprawdę.
Jakby co-dzisiaj znowu leniwie, luteinka już pod językiem się kończy
Jutro Młoda wyjeżdża... Tydzień bez dziecka. W sumie raczej zachwycona nie jestem, bo bardzo mi ułatwia dziewczyna życieZaraz zrobi mi śniadanie
Butterlfy, zawsze zostaje wiadro, któraś z Dziewczyn tu nawet polecała i zamierza używać przy drugim dzieckuJa zostanę tradycyjnie przy wanience
Powodzenia na wizytach
Enka, jak dobrze, że lekarka się ogarnęła chociaż trochę po takim tekście...
Aaaaaaale fajnie! Już niedługo zaczynamy! Jutro luty!!!Reniferra, Butterfly 83, Ulv15 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek całe szczęście,że noc spokojna, aby jak najmniej było takich akcji. Widzę ,że mąż znalazł na Twoją bezsenność sposób-super plus dla nuego...
Lwie jak u Ciebie ?Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Hej ja już po gbs pobrany, palec rozwarcie i uwaga dziecko waży 2889gram wiec jakiś kolos się szykuje haha
Ksiazka1, patuniek86, kehlana_miyu, Reniferra, Makowe Szczęście, Butterfly 83, Kleopatra, Sana, iNso87, Smile, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
-
Anet85 wrote:Patuniek całe szczęście,że noc spokojna, aby jak najmniej było takich akcji. Widzę ,że mąż znalazł na Twoją bezsenność sposób-super plus dla nuego...
Lwie jak u Ciebie ?
Anet, po prostu skończył mi się pakiet 12 GB w telefonieMamy w domu wifi, ale też rzadko korzystamy
Mój należy do tych, co nie lubią rozmawiać przez telefon bez słuchawek, że względu na działanie komórki na ciało człowieka
Nie położy się spać z telefonem obok. Wifi normalnie jest wyłączone. Itp
Trochę żeśmy się zgrali w niektórych tematachAle tylko niektórych, np. brak tv
Żadne z nas nie miało telewizora i żadne z nas go nie chce
Pola Róża
-
Mayka04 wrote:Hej ja już po gbs pobrany, palec rozwarcie i uwaga dziecko waży 2889gram wiec jakiś kolos się szykuje haha
Mayka, za półtora tygodnia będziesz mieć ciążę donoszoną-może żaden kolos, tylko już niedługoButterfly 83 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Rozumiem Patuniek, zdrowe podejście do życia, my też staramy się i wyłączamy wifi na noc , przecież i tak sporo mamy promieniowa dookołaCórcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Butterfly, dziękuję
. U mnie wszystko ok. Wyciszyło się. Wczoraj raptem kilka skurczy. Dzisiaj nawet podbrzusze mnie nie boli. Będziemy chyba dziś też podglądać co tam u malutkiej słychać i też tego GBS pobierać.
Mayka, jakoś mam przeczucia, że pójdziesz na pierwszy ogieńoczywiście dopiero za półtora tygodnia i ani dnia wcześniej.
Patuniek, dobrze, że u Ciebie już też spokój teraz.
Lwieserce, odezwij się co u Ciebie!patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
W moim KTG wszystko dobrze, nie ma skurczy macicy....zdziwiłam się bo zrobili mi też USG i badanie palpacyjne. synek waży ok 2500g ułożony glowkowo, główka przoduje przyparta lekko do wchodu...hmmm nie wiem o co z tym chodzi, ale chyba się ustawia do porodu. Szyjka 1,5 cm przepuszcza palec. Za tydzień kontrolna KTG
patuniek86, Ksiazka1, Katia89, Kasialudek, Reniferra, Izziee, bbeczka91, Makowe Szczęście, lkc, Kleopatra, Ulv15, kehlana_miyu, iNso87, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet faktycznie niedużo Ci brakuje, więc synek już brzebiera nóżkami
Lwie nie strasz Nas! Bo się przejdę do Ciebie!a wolałabym nie odwiedzać jeszcze Naszej porodówki
Patuniek i Reniferra, super, że skurcze się uspokoiłyReniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Jesten, jestem:) juz pisze. Krzywa wyszla ok wiec cukrzyca wykluczona. Nie pamietam co Wam ostatnio pisalam, więc jak się powtórzę to sorry
jutro chyba bedzie usg to będę wiedziała wiecej. Biore antybiotyk. Kto chyba okej wychodzą. Jutro kontrolne crp sprawdzic czy spada. Ale ja cos czuje ze mi tu wody odejdą i zrobią cc, że już nie wyjdę do domu. Bylam dzis na konsultacji okulistycznej, juz czuje ze mi przechodzi to zapalenie i jak mnie tam zobaczyli to zdziwieni dlaczego przyszlam i gdzie to zapalenie. Jednak jak zbadał mi oko maszyna to zobaczył ze jest. Nie ma jednak bezpiecznego antybiotyku, a że mi przechodzi to chyba doczekam kilka dni i jak się pogorszy to dopiero wtedy. Tzn tak usyalilam z okulista ale i tak zadecydują tu na patologii. Jak tu jestem to 2 dziewczyny z pokoju urodziły. Jedna chyba w 2 godziny! 36 lat, pierwsze dziecko.jak ja chwycił skurcze to wszyscy myśleli że ma niski próg bólu, a sie jednak okazało że bardzo szybko poszło. Poszla pod prysznic i pozniej na porodowka z 8 cm rozwarciem:)
Butterfly 83, Marza89, Ksiazka1, Ulv15 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Faktycznie u nas chyba szykuje się szybciej poród niż zakładałam, jeszcze niech posiedzi z 2 tygodnia moje małe 2,5 kg szczęście
)
Lwie - dobrze, ża napisałaś , jak jechałam to myślałam co u Cibie, mamy identycnzy tydzień ciązyMam nadzieję, że jednak mimo swoich obaw wrócisz jeszcze do domu i wypoczniesz przed porodem - trzymam kciuki
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny