X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niełatwo was nadrobic...
    Ja mialam "ciężki" tydzien.
    W pn z zawałem serca trafilm na IP bo mala caly dzie sie nie ruszala (mimo wszelkich pomyslow na to aby ja rokrecic). Na IP obsługe pozostawie bez komentarza, wyszlam z info, ze mam mieć wizyte w ciagu 3 dni u prowadzącego. Wiec wczoraj powtorne ktg. Ale zapis prawidlowy (choc zauwazm na nim coraz wiecen zygzakow ;) )
    Doczytałam, ze poniedziałek to chyba byl dzien leniwych maluszkow ;)
    Moj lekarz mnie uczulil, ze gdyby sytuacja die powtorzyla od razu mam jechac fo szpitala.

Z innycb rzeczy: w koncu kupiliśmy auto, a wczoraj spontanicznie poszlam do fryzjera obciac wlosy do polowy pleców (były do pasa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 08:46

ug378ribe4qdpu6z.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my nie jesteśmy grube tylko w ciąży każda wyglada pięknie a cm i kg to tylko oznaka naszych zaawansowanych ciąż po porodzie zniknął a nam zostanie tylko wspominać ze takie brzuszki były a dzidziuś kopał w srodeczku

iNso87, Madziakk, Butterfly 83, patuniek86, Pikcia, Ulv15, Makowe Szczęście, Reniferra, Anet85 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe wszystkiego najlepszego ;-)

Chasia trzymam kciuki za wizytę;-)

Ayleen i Madziak coś niesamowitego ! Za około 2-3 tyg poznacie swoje maleństwa ! Coś niesamowitego ! ;-)

India współczuję wrażeń ;-( musiałaś się bardzo denerwować. Ważne że zapis na ktg wyszedł dobrze ;-)

Ja dziś jadę do neurolog po zaświadczenie o cc. Zobaczymy czy mnie przyjmie bez kolejki ;-/

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • india Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoewczyny mimo pokaznych brzuszkow to wszfkie wygladacie ślicznie i zgrabnie.
    U mnje juz 14kg wiecej, w obwodzie 95cm ar brzuch bardzo mocno wstrzelil to przodu i przez to wydaje sie ogromny :)
    Wczoraj bylam w odwiedzinach w pracy i śmiali sie z mojej piłki ;) ale podobno kg poszły tylko w brzuch :p no albo po prostu wszyscy chcieli byc tylko mili.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe_Szczęście wszystkiego najlepszego kochana! :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Sto Lat! :D

Ja dzis wskoczylam na wage i dalej +14kg. 7.02 mam wizyte to pewnie jak co 3 tyg dojdzie jeszcze 0,5kg i bedzie znowu 1,5kg w ciagu 3 tyg. Normalnie jakbym zaprogramowana byla hahahaha Ale! Jeszcze caly jeden kg do 8 z przodu;p ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +12 kg ale startowałam z dużą nadwagą.
    Makowe 100 lat.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wszystkiego najlepszego! Spokojnej końcówki, bezproblemowego rozwiązania, szybkiego powrotu do formy!

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie majtki poporodowe do szpitala? Jeśli tak to jakie - jednorazowe, czy siateczkowe (wielorazowe)? Krój figi czy szorty? Jaka ilość? Chcę w końcu zrobić zamówienie na allegro i gemini i utknęłam przy tym temacie ;)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • india Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ja kupiłam siateczkowe niby wielorazowe ale mam zamiar traktowac je jako jednorazowe. Na probe kuoilam na razie 4 szt - firma akuku i babyono. Wg mnie ta druga lepsza. Jakis te gacie do mnie nie przemawiaja i chyba pozniej jednak przerzuce sie na bawelniane

Sana lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to My w 34tc <3

1d8e3df88242428cmed.jpg

Anet85, Marza89, Ksiazka1, bbeczka91, Salsefia, iNso87, india, patuniek86, Pikcia, Ulv15, Izziee, Makowe Szczęście, Madziakk, Kleopatra, 83xxx, Butterfly 83, Katia89, Reniferra, kehlana_miyu, Alisssa lubią tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakoweSzczęście – wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, ostatnie urodzinki we dwoje ;-) Życze przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania, bez zbędnych interwencji medycznych i radości z macierzyństwa ;-)
    Patuniek jak otrzymałam jeszcze regulamin, formularz świadomej zgody na procedury związane z porodem, jakas skala oceny stanu odżywiana się, wywiad epidemiologiczny, plan porodu kolejny raz zgody rodo itp., zgada na przeprowadzenie zabiegu diagnostycznego, karta oceny ryzyka szpitalnego , ankieta anestezjologiczna – wiadomo w niektórych wpisze tylko imię i nazwisko w innych więcej, ale sporo jest tych dokumentów, wolę w domu je uzupełnić, niż na IP byle jak.
    Renifera – mamy identyczne szyjki ;-))
    Ja mam obwód brzucha 94 cm ;-)
    Idia – dobrze, że pojechałaś na IP, co zrobić nie zawsze personel jest miły i rozumie nasze obawy, ale grunt, że Cie zbadali to najważniejsze

Marza89, Makowe Szczęście, Reniferra lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ja biorę siateczkowe, krój szorty ;)
    Makowe Wszystkiego Najlepszego! :*
    Chasia piękny brzusio ❤️
    No to teraz luty jest nasz :D

Sana, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wpadam na chwilę do Was i ,życząc szczęśliwych rozwiązań, wklejam link do ogłoszenia w razie gdyby któraś z Mam z Warszawy była zainteresowana dwoma super kombinezonami rozm 56.
    https://www.olx.pl/i2/mojolx/active/?from_details=1

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:) Makowe wszystkiego dobrego!szybkiego i lekkiego porodu:)

Na wizycie byłam wczoraj i ja...Mała w granicach 2600-2700. wszystko w porządku, szyjka długa. Aczkolwiek dowiedziałam się że szyjka nie ma nic wspólnego np z odejściem wód...całe życie się człowiek uczy...Wg mojej Pani doktor to do porodu jeszcze kupa czasu a to raptem 3 tygodnie aaaaaa. Wizytę mam za 2tyg (jesli dotrwam).
    Rozczarowałam się bo powiedziałam że jestem zdecydowana na planowane cc a ginka powiedziała że teraz wchodzi jakies nowe rozporzadzenie w którym jest zapis ze pierwsza cc nie jest wskazaniem do drugiej cc...Stwierdziła ze na nastepnej wizycie da mi skierowanie na szpital i tam już bedą decydowac...czyli jedna wielka niewiadomo...

Jak Was tak wczoraj podczytałam to też się wziełam za sprzątanie łazienki, jak skonczyłam to byłam mokra jak szczur. Nie wiem skąd Wy macie tyle energii...

Dzisiaj zalegam w łóżku i nie mam zamiaru wstawać przed południem. Moje spanie zaczęło się ok 3 nad ranem i trwało mniej więcej do 7-8. Wykończą mnie takie nocki...

Ksiazka1, Makowe Szczęście, Kleopatra, Marza89 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuszki piękne :-) ja ze swoim lepiej nienwyskocze ;-) 12go idę na sesje ciążowa, dostałam kupon przy zakupie wózka, i jestem przekonana, że wyjdę jak kaszalot bo bedzie juz 35 tygodni skończone. Po wizycie u położnej 16 kg od poczatku ciazy na plus.
    Nastawiałam się na cc a tu dziś położna mówi, że jeśli ułożenie bedzie Ok to naturalnie, mam nadzieje, że Mała dalej pupa odwrócona.
    Majtki poporodowe też mam szorty siateczkowe, niby wielorazowe.
    Przygotowania u nas praktycznie zamknięte, ale wczoraj już tak teściowie dołożyli do pieca, że wieczorem jak wrócił Mąż wybuchnęłam płaczem. Odnoszę wrażenie, że chcą przejąć kontrole nad wszystkim, twierdzili ze mąż z ubiorem łóżeczek sobie nie poradzi. Postawiłam ultimatum, że maja się pojawiać u nas tylko na zaproszenie a jak nie to wracam do PL.
    Końcówka ciazy a psychicznie jak wrak

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly a przemyślałaś jak bedzie z transportem wanienki? Bo pewnie samolotem ale gabarytowo cieżko bedzie a i bałabym się, że mogą uszkodzić wanienkę.
    Sami dużo rzeczy rzeczy kupiliśmy w PL ale paczki niby przez znajomego kurwiera ale też nie wszystko dotarło w całości i koszty za transport wyszły różnie.

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 2szt majtek wielorazowych,siateczkowych i przy Lenie w szpitalu sprawdzily mi sie. W domu wiadomo juz zakladalam swoje z podpaskami czy wkladami na poczatku.

Chasia bardzo ladny brzuszek ;D

Ja juz poodkurzalam i starlam kurze. Zostawilam najgorsze przed soba..lazienka i kuchnia. Niecierpie plytki scierac gazowej;/ dalej pluje sobie w brode,ze nie wzielam indukcyjnej.. przynajmniej raz machna szmatka i starte a w tych gazowych to przy palnikach,to pod palnikiem, wszedzie syf i ciezko sciera sie jak powierzchnia nie jest rowna a plytka czarna i blyszczaca... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 10:39

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialam sie pochwalic jaki komplecik babcia dla Poli uszyła <3

23dde24ac51e9260med.jpg

Ksiazka1, patuniek86, iNso87, Makowe Szczęście, Ulv15, Izziee, Madziakk, Kleopatra, 83xxx, Butterfly 83, Katia89, Malutka_27, Reniferra, bbeczka91, Marza89, kehlana_miyu, enka90, Ankakaranka87, Sana lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprzedaje w bardzo niskich cenach kocyki minky, poduchy do karmienia, rożki. Zapraszam :-)
    https://www.olx.pl/oferta/rozek-becik-kocyk-niemowlecy-nowy-CID88-IDyrCwo.html

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ