MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam całe mnóstwo staników do karmienia, w sumie od półtora roku tylko w takich chodzę
ale na początek miałam takie miękkie z HM, sprzedają je w dwupakach, mnie sprawdziły się super, teraz też je wezmę do szpitala. U mnie też piersi urosły najbardziej po porodzie, a rozmiar w miarę się ustabilizował jakieś 2 tyg po, wtedy też kupiłam sobie więcej takich już "wyjściowych"
Te miękkie mają tą zaletę, że są w miarę rozciągliwe, więc przy nawale spokojnie dawały radę
Ulv15 lubi tę wiadomość
-
Ja dopiero dotarłam do domu,od 9 na mieście, Ehhh, boli mnie lekko głowa. Zaliczyłam położną,ktg wyszło ok, są małe skurcze macicy,ale to przy ruchach,więc się po prostu "broni" po miesiącach bycia workiem treningowym.
Co do transportu naszych gratow, to u nas wchodzi w grę tylko samolot,bo przesyłki kurierskie bardzo drogie A do tego doszło by cło, więc zupełnie nieopłacalne. A nadbagaz w samolocie to i tak tańszy koszt,aniżeli zakupy u nas na miejscu.
Wózek,fotelik i łóżeczko turystyczne z reguły nie są liczone do bagażu, kiedy leci się już z dzieckiem,Więc nas będzie kosztował nadbagaz,w które wliczy się łóżeczko drewniane,trochę ubranek,ewentualnie składana wanienka. Mam pudła w których dostałam przesyłki powyższych rzeczy, folie bąbelkowa i tak będę zabezpieczać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 13:23
Ksiazka1, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Mayka04 wrote:Cześć.
A ja dziś w związku ze luty się zaczął spakowałam torbę do szpitala. Brakuje tylko klapek pod prysznic poza tym chyba wszystko jest, ooo twraz mi się przypomniało sztućce jeszcze haha.
A ja byłam u położnej i zapomniałam o tej liście, co szpital udostępnia, a co muszę zabrać ze sobą, no i zaś się nie spakuje.
Norbi- 16.08.2003
Smile, ja mam jeden biustonosz z Canpolu. Wzięłam rozmiar 75B (normalnie noszę 70B) i na teraz jest taki akurat. Dla mnie bardzo wygodny i nawet całkiem ładny. Planuję kupić rozmiar większy.
A u mnie jak nie urok to s... Mąż na targach z pracy, dzisiaj sama z chorą teściową w domu. 1,5 miesiąca temu kominiarz był, a dzisiaj nam się chwyciły sadze w kominie. Ona ledwo zipiąca wybierała z pieca, a ja z brzuchem zasypywałam wszystko śniegiem. Na szczęście sytuacja opanowana i nie musiałyśmy wzywać straży. W domu siwo, bo wentylacją się dym dostał. Wychodzę na spacer żeby w tym nie siedzieć.Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Delvila dziękuję za odp. Dobrze że sytuacja opanowana z kominem.Ja nie wiem jaki rozmiar mam brać bo nosiłam rozmiar 65-70F a te wszystkie staniki są do miseczki D...tak więc zakupy przez neta odpadają, muszę mierzyć na miejscu chyba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 14:00
-
DELVILA,ufff... dobrze, że sobie poradziłyście jakoś. Strasznie niebezpieczne są takie sytuacje.
Uważaj na siebie i maleństwo. Wywietrz dom,zeby teściowa była bezpieczna
Dziś wyjątkowo na zakupach w Biedrze spotkałam ludzi miłych i życzliwych,ale głównie Panów,bo Panie ogólnie nie zauważają ciężarnych,kobieta kobiecie wilkiem. A Panowie uśmiechali się, przepuszczali i pytali, czy już zaraz koniec,czy dziewczynka czy chłopiec,na odp że dziewczynka Pan powiedział,ale super, ja chciałem córkę A mam dwóch synów. Żeby nie było, Panowie Ci mogli by być dziadkami Zosi hehe
Ale miłe,że są jeszcze Życzliwi ludzie. Niewielu, ale są.Macy, Reniferra, Malutka_27, Marza89, Ulv15, Anet85, kehlana_miyu, Sana lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Makowe, wszystkiego dobrego!
India, współczuję przeżyć nieciekawych. Ale rzeczywiście lepiej dmuchać na zimne i gdy tylko coś niepokoi sprawdzać. Musimy się zdawać na naszą intuicję.
Staniki mam kupione 3 w esotiq z miseczką o rozmiar większą. Dokupię chyba jeszcze właśnie takie najprostsze miękkie.Makowe Szczęście, Ulv15, india lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny 28.02 o 7.30 mam się zgłosić na oddział
Jeju ale mnie stres chwycił a to przecież jeszcze 4 tyg
iNso87, Reniferra, Makowe Szczęście, Malutka_27, Ksiazka1, bbeczka91, Butterfly 83, patuniek86, Madziakk, Anet85, Izziee, india, Kasialudek, kehlana_miyu, Sana lubią tę wiadomość
-
patkaaxx90 wrote:To może być tak ze oby dwie 28 urodzimy... no chyba ze moja Pani doktor jeszcze mnie pospieszy...
i u mnie też duże dziecko
patkaaxx90 lubi tę wiadomość
-
Kleopatra super że już masz ustalony termin cc. Teraz te 4 tygodnie zleca Ci bardzo szybko
Nam też udało się załatwić zaświadczenie o cc. Tak bardzo się denerwowałam po tym jak mnie w Warszawie potraktował neurochirurg ale teraz jestem już spokojniejszawizytę u gin mam 7.02 więc mam nadzieję że i nam wyznaczy termin cesarki
Odnosnie stanika mam jeden do karmienia i zastanawiam się nad kupnem jeszcze jednego ale dopiero po porodzie
Wczoraj podczas kąpieli zauważyłam że prawą pierś mam znacznie większa niż lewa ;-/ trochę się zaniepokoilam czy z tą lewą jest wszystko e porządku? Mialyscie tak ? ;-(Kleopatra, Ulv15 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Mayka04 wrote:Ja sprawdzałam na stronie szpitala i tam jest lista.
Ja sprawdzałam i niestety takowej listy nie ma, co potwierdziła mi położna i stąd miała mi dac tę listę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 15:24
Norbi- 16.08.2003
Kleopatra brawo, że masz już termin ustalony, faktycznie to tylko 4 tyg
Ja mam 4 miękkie staniki do karmienia, jak coś sztywne dokupie po porodzie
Dziś dzwonili, że wózek mamy do odbioru ale malza nie ma więc jutro odbierzemy ❤️
Dziś idziemy że szkoły rodzenia zwiedzać porodowke
Moja Laura też jest bardzo aktywna, w ciągłym ruchu, tu coś kopnie, tam się rozciąganie albo wypnie szogun małyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 15:29
patuniek86, Butterfly 83, Ulv15, Izziee, india, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny oceńcie fachowym okiem, czy brzuch mam nisko czy nie?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b69a1b8c4d97.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb4a65f5079.jpgMarza89, patuniek86, Madziakk, bbeczka91, iNso87, Ulv15, Anet85, 83xxx, Izziee, kehlana_miyu, Katia89 lubią tę wiadomość
.