MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowe brzuszek piękny i masz linea negra!
chyba nie opadł już... Choć co ja się tam znam
ale jak długo chodzę to mój podobnie wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 15:30
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale się dzieje
Kleopatra, masz już termin
Przynajmniej znasz datę
Młoda wyjechałaBabcia po nią przyjechała, jutro skoro świt wyjazd... A mi tak smutno się zrobiło
Wprawdzie tydzień odpoczynku
Ale mimo wszystko-dziecko wyjechało
Już nie chcę nawet myśleć, jak to będzie, kiedy się wyprowadziWtedy to wpadnę chyba w depresję
Malutka, bardzo się cieszę, że udało się ogarnąć zaświadczenie. Przynajmniej jeden ludzki lekarz na tym świecie...
Butterfly-może uda Ci się wyguglać taką listę? Wpisz nazwę szpitala i torba do porodu, może inne babki już umieściły coś takiego w sieciCzasami nawet udaje mi się znaleźć odnośniki do forum belly
Delvila-aż mi się słabo zrobiło... Koledze w ten sposób pół domu spłonęło zimą... Bo wybuch sadzy rozsadził komin i jedna cegła wypadła przy stojącej z drugiej strony szafie. Szafa się zajęła... Widziałam ten dom w trakcie pożaru, byłam w nim po. Jak dobrze, że u Was wszystko się skończyło tylko tak... Nie palicie żywicznym drzewem, prawda?Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Makowe, jakbyś miała porównanie sprzed miesiąca, to coś by się zobaczyło
Brzuszek masz ślicznyTeż mam wrażenie, że ogólnie mi się nisko trzyma w tej ciąży, ale to może być w związku z niskim przyrostem wagi, jak u mnie...
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek palimy wyłącznie węglem. W zeszłym sezonie też nam się chwyciły sadze i wyglądało to poważniej, ale też udało się sytuację opanować. Problem mamy tu teraz taki, że odkąd zakazano palić mułem i flotem to węgiel jest znacznie niższej jakości (prawdopodobnie mieszają) i komin nam się zalepia. Kominiarza zamawiamy średnio co 2 miesiące, a jak widać niewiele to daje.
W zeszłym roku poszły wnioski do gazowni o budowę gazociągu u nas i czekamy na jakieś informacje. Potrwa to pewnie kilka lat, ale przynajmniej będziemy mieli jakąś alternatywę.Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Makowe Szczescie - wszystkiego najlepszego w dniu urodzin a przede wszystkim szczesliwego rozwiazania
piekny brzuszek, co do tego czy nisko to sie nie wypowiadam, bo sie nie znam:)
india - wspolczuje stresu ale dobrze ze sie tak skonczylo I ktg wyszlo dobrze, super komplecik
Sana, ja mam 4 pary majtek wielorazowych szortow, Babyono i Bella (wygladaja tak samo), I paczki jednorazowych babyono, tam bylo 5szt fig. moze to za duzo ale nie moglam sie zdecydowac
Chasia - piekny brzuszek
Ulv15 - ja mam 2 biustonosze miekkie z h&m, byly w dwupaku, nie wiem ile jest rodzajow ale te takie z wyjmowana wkladka, kupilam bo juz nie mialam w czym chodzic i jestem bardzo zadowolona. Pewnie dokupie cos po porodzie dopiero.
Devila - szczescie ze nic powazniejszego sie nie stalo i jakos opanowalyscie sytuacje
Kleopatra, fajnie ze masz juz date:) a jak tam twoj cukier, juz ustabilizowalas dawke insuliny?
Malutka super ze udalo sie dostac zaswiadczenie, teraz tylko ustalic date i mozesz spokojnie czekac
Nie wiem ja wy dziewczyny macie sile na te porzadki, gotowanie i spacery, ja co prawda mam sie oszczedzac i jak najwiecej lezec i moze mam to w podswiadomosci ale ja nie mam sily. Jak wejde po schodach do lazienki to mam taka zadyszke ze szok. Przejsc sie do sklepu czy apteki to jest wyprawa a tak mi twardnieje brzuch ze bym usiadla pare razy po drodze jakby sie dalo. Z gotowaniem to byle cos na szybko a zapasow to raczej nie bede robic, mama do mnie przyleci jak juz urodze i zostanie na 2 tyg wiec licze na nia:) Dzisiaj sie zmobilizowalam troche i zrobilam mini paczusie z serka homogenizowanego, bardzo szybki przepis polecam, a na obiad sos ze schabu, kasza i surowka z surowych burakow, moja ulubiona.
Remont lazienki w toku, caly czas cos idzie nie tak, ale postanowilam myslec pozytywnie bo jakos mnie to stresuje i jeszcze przez to klocimy sie z mezem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cb719a2c4e9.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 16:52
Kleopatra, Ulv15, Anet85, patuniek86, india, Butterfly 83, iNso87, Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Malutka_27 wrote:Wczoraj podczas kąpieli zauważyłam że prawą pierś mam znacznie większa niż lewa ;-/ trochę się zaniepokoilam czy z tą lewą jest wszystko e porządku? Mialyscie tak ? ;-(
Dziekuje za liczne odpowiedzi bo ja w sumie przez druga polowe ciazy chodze w takich mieciutkich, bez fiszbin, bo tak mi urosly... Mam nadzieje ze juz za duzo nie urosna... Przed ciaza mialam 65F, teraz to juz sama nie wiem co mam. Wiadomo tez ze co sklep to moze byc troszke inna rozmiarowka. Ale czuje ze zaczelam sie garbic strasznie chyba przez te piersi
Macy paczusieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:17
Macy, Malutka_27 lubią tę wiadomość
-
iNso rozbawilaś mnie z tym rodzeniem z telefonem
)
Ja też kupiłam biustonosze do karmienia mam 2 zwykłe bawełniane i mam jeden wyjściowy. Wczoraj kupiłam tak na bieżąco w Reserved stanik i mam rozmiar 75C
wiec się cieszę, ze chociaż w ciązy mam piersi, bo poza ciąża to miseczka A albo B i obwód 70 – wiec piąteczka z iNso
Patuniek ja zauważyłam, że synek zróżnicowaną aktywność czasami ma taki dzień, że cały brzuch skacze, aż mnie dół boli, często wypycha stopę albo kolano z prawej strony brzucha pod żebrem wieć mam ładne górki, nie będę już wspominać jak to jest jak przekręca się pupą z prawej na lewą stronę ….mało z brzucha nie wyskoczy, a innym razem jest troszkę leniwy - tyle, że takie dni to rzadkość.
Delvila – dobrze, że ta niebezpieczna sytuacja została opanowana, ja miałam kiedyś taki sam problem u rodziców w domu, ale się wtedy narobiło było szaro smierdząco i w zimę wietrzenie całego domu wiec jeszcze zimno...
Malutka – dobrze, że trafiłaś na normalnego lekarza, który nie robi Ci problemów.
Kleopatra – zobaczysz jak szybko ucieknie czas, przyzwyczaisz się to tej myśli wszystko na spokojnie dopniesz na ostatni guzik
Macy - poproszę o przepis na te pączki - moja córcia bardzo lubi i czasami kupuję jej w cukierni, nawet dzisiaj jej kupiłam , bo pojechała przed chwilą z mężem do teściów, ja zostałam sama. Ojj nie lubię jak wyjeżdżają, pół nocy nie mogę znaleźć sobie miejsca,cicho w tym domu pusto... masakra dobrze, że jutro wieczorem bedę już spowrotem. Ja w tej ciązy, że znoszę jazdę samochodem, a 3 godziny w jedną strone to dla mnie za duzo..iNso87 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Patuniek mnie dzis w nocy wlasnie skurcze wzbudzały. Były bolesne, mało przyjemne ale krotkotrwałe.
A tak w ogole Pole beda mialy chyba podobne temperamentymija tez bardzo ruchliwa... dlatego jak nagle nuc nie czułam to zaraz byla panika, bo taka ciszanu nas nue jest normalna :p
Inso szkoda, ze pomylili przesyłki i przez to czas oczekiwanua się wydłuży
Ulv ja na razie mam tylko 1 taki stanik z h&m. Na ten moment mam jeszcze w nim maly luz ale jest bardzo wygodny
Patka gratuluje kluseczkio jaaa... a poród juz tuz tuz
Butterfly to u was rzeczywiscie musi byc drozyzna
Delvila dobrze, ze sytuacja opanowana. Ostatnio u mojego sąsiada zakonczylo sie ingerencja strazakow. Całe szczeacie, ze to bylo w coagu dnia.
Makowe mnie sie wydaje, ze na normalnej wysokości
Ulv15, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
A u mnie szafy już prawie ogarnięte
parę rzeczy musze jeszcze poprac, poprasowac i gdzies upchnąć
W weekend biorę sie za pakowanie torby. No i może zaczniemyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 23:02
Anet85, patkaaxx90, patuniek86, 83xxx, Reniferra, Pikcia, Butterfly 83, Macy, enka90, iNso87, kehlana_miyu, Alisssa, Marza89, bbeczka91, Ulv15, Ksiazka1, Malutka_27, Makowe Szczęście, Katia89, mimoza, Sana lubią tę wiadomość
-
Makowe ja mam taki sam brzuszek, nawet niżej tyle ze dwójka w środku
India podsunęłaś mi pomysł ze sposobem składania, bo u mnie wysokie kupki i mi się to nie widzi, ale ubranek masz dużo i śliczne -
Macy ja też mam w planie takie pączuszki zrobić, tylko zebrać się nie mogę, ale może jutro się uda.
Wow India super organizacja! Dużo masz ubranek, do jakiego rozmiaru kupowałaś?
A oto mój brzuszektrochę mi wyskoczył przez ostatnie dwa tygodnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64984e3b008a.jpg
aaaa no i dziś skończony 36 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 18:49
Reniferra, patkaaxx90, Macy, Butterfly 83, enka90, iNso87, 83xxx, kehlana_miyu, patuniek86, Pikcia, Marza89, bbeczka91, Ulv15, Ksiazka1, Kleopatra, Katia89, Sana, india lubią tę wiadomość
Laura
-
No a my w sumie dziś też zaczynamy nowy tydzień, wchodzimy w 35
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae5a2eaa13e4.png
Wy takie zgrabniutkie, super. Ale jak Makowe mówisz, za te kg będę miała przy sobie moja niunie
I miejmy nadzieję, że wszystko szybko zgubie po porodzie.enka90, iNso87, 83xxx, kehlana_miyu, Reniferra, patuniek86, Pikcia, Marza89, bbeczka91, Izziee, Ulv15, Anet85, Ksiazka1, Kleopatra, Katia89, mimoza, Sana lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *