X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly przytulam kochana w zwiazku z sytyacja rodzinna :( masz niełatwo... ale oby sytuacja sie poprawiła jak Zosienka będzie juz na świecie <3

Lwie dzidzius zapowiada sie wiekszy, ale na pewno jest zdrowy :) współczuję tylko tego pobytu w szpitalu :( ale wiesz, ze już tak niewiele zostało?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki dziewczyny :)

Makowe wszystkiego najlepszego :)

Ja mam majtki wielorazowe z babyono, ostatnio też je miałam i w szpitalu się sprawdziły, bo schly bardzo szybko.

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Człowieka nie ma od północy, a tu prawie strony do nadrobienia :-D

Makowe-wszystkiego najlepszego!!! :-)

Chasia-brzuszek śliczny :-)

India-daj na 2 tygodnie taką babcię :-D

Dziewczyny, waga-wagą. Przecież nie żrecie nie wiadomo czego. Nie macie wpływu na to, ile przybieracie. Po porodzie już samo sienzrzuca dużo, potem nieprzespane noce, stres, spacery i kp-to wysysa mnóstwo zapasów ;-) A jak "coś" zostanie? Trudno, w końcu dzięki temu "czemuś" dziecko miało bezpiecznych 9 miesięcy :-)

Obudziłam się dzisiaj o 6 niemal z krzykiem- tak mnie brzuch zabolał. W miarę wysoko, nie nisko. Nie wiem, z czym był związany, ale się nie powtórzył-to było mocne i jednorazowe ukłucie. Pola potem normalnie się ruszała, więc położyłam się spać.
    Zostało niecałych 5 tygodni-wytrzymać ;-)

A Wy już niedługo zaczynacie :-D Czaaaaad :-)

Oczywista prośba-po wszystkim dajcie po prostu znać, że jest ok ;-) My sobie spokojnie poczekamy na relację, ale uwierzcie mi, że tutaj większość będzie się strasznie denerwować :-D Więc krótka notka będzie dla nas znakiem, że możemy odpuścić stres :-D

Makowe Szczęście, india lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India piekny!:D
    Ja wczoraj dostalam telefon od kobiety, u ktorej zamawialam organizer i torbe do wozka. Zapytala czy dostalam juz przesylke? Zdziwilam sie,bo raz,ze kazali czekac do 10dni roboczych na jasny szary material a dwa,ze nikt mnie nie powiadomil o tym,ze wyslana zostala..i mowie,ze nie.. Ona do mnie,ze wysylala dwie paczki i pomerdala adresy;p jakas inna kobieta dostala moja paczke a ja na dniach dostane Jej.. czekam dzis na kuriera,powiedzialam,ze odesle Ja z powrotem tzn. Nie odbiore. I,ze czekam na swoja ;) no coz.. szkoda bo bym juz miala swoja torbe ;D Zapytalam czy kolor sie rozni tylko? Bo kobieta ciemny szary zamawiala. Ale okazuje sie,ze inna tez grafike wziela takze mi nie podapsuje,bo to jakies kroliczki..bardzo chlopieca :) bo juz bylam w stanie poprostu isc im na reke i wziac co przyjdzie ale jak to chlopieca to niestety ;)

india lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja za miesiac zamierzam z telefonem rodzic aby liste na biezaco uzupelniac hahaha ;D

patuniek86, Ulv15, Ksiazka1, Madziakk, Kleopatra, Pikcia, Reniferra, Anet85, kehlana_miyu, Sana lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Wszystkiego Najlepszego! <3 :) i zycze Ci zeby porod przebiegl zgodnie z planem :)

Zaopatrzylyscie sie juz w te specjalne biustonosze do karmienia? Ja to nie wiem czy juz kupowac czy jeszcze czekac..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:51

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Wszystkiego Najlepszego!

Inso, Chasia piękne brzuszki :)

India współczuję ciężkiego tygodnia, u mnie też był dzień że Laura prawie w ogóle się nie ruszała. W dodatku ja nie czuję tak mocno ruchów jak Wy. Nie wiem czy to przez to moje łożysko czy mała jest aż tak spokojna.

Salsefia jak ja dobrze Cię rozumiem jeśli chodzi o teściów..

Ulv ja kupiłam w miarę szybko w ciąży 2 biustonosze bo było mi ciasno w tych które miałam. Teraz nie kupuję więcej bo ponoć dopiero po porodzie piersi rosną. Zobaczymy :) u mnie jakoś specjalnie do tej pory nie urosły, a nie miałabym nic przeciwko :p

iNso87, Ulv15, india lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv ja mam biustonosze takie domowe jak ja to mówię, mięciutkie całkiem, po domu i do spania też je będę mieć. Do szpitala muszę wziąć, więc już są spakowane. Mam jeden wyjściowy z esotiq, bo mnie pokusila promocja, o której tu dziewczyny pisały. Ale równie dobrze po porodzie można się zaopatrzyć w jakiś wyjściowy ;)

Ulv15 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, ja kupiłam 2 miękkie do karmienia, żeby chociaż mieć w czym spać ;-)
    Próbowałam kupić na esotiq, bo mają aktualnie naprawdę, naprawdę super ceny, ale niestety, na mnie 70G jest za małe... A większych miseczek nie mają. 75 jest już za luźne pod biustem, a przecież aktualnie żebra mam nieco "rozsunięte" ;-)

Ważne, żeby nosić biustonosze-dzięki temu kanaliki mlekowe się nie zatykają...

Ulv15 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv ja kupilam tez juz. Dwa zwykle jeden lepszy u Tesciowej w firmie. Moje cycki mnie nie zaskoczyly.. w tym momencie sa o pol rozmiara wieksze niz przed ciaza a mialam male B :p takze jak bede miala nawal to max do wiekszego C podskocza standardowo takze ten ;)

Ulv15 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam zupełnie o tych miękkich do karmienia, też kupiłam dwa i już mam spakowane :)

Ulv15 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee moja Lida tez jest spokojna. Szczerze to w ciagu dnia naprawde nie zwracam uwagi na ruchy. Jak na chwile klapne to czuje rozciaganie. No i wieczorami jak sie poloze. A tak to mam wrazenie,ze spi calymi dniami.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę takiego spokoju w brzuchach :-D Pola non-stop się rozpycha, wszystko mnie boli... Tak, wiem-jakby się tak nie wierciła, pewnie że stresu bym nie wyrobiła ;-) Trawa zawsze jest bardziej zielona po drugiej stronie płotu ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam umawiamy termin CC. Jestem cała w stresie.
    U mnie we wszystkich ciążach piersi urosły dopiero po porodzie, tzn napęczniała od mleka :) jakiś tam stanik mam po poprzedniej ciąży ale coś będę musiała dokupić. majtki mam chyba 3 pary siateczkowych a potem przejdę na bawełniane.

Makowe Szczęście, Madziakk, Ulv15, iNso87 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso przybijam piątkę jeśli chodzi o piersi, spodziewam się podobnej sytuacji u mnie ;)

Patuniek, masz rację. Jak maluszki za dużo się wiercą to się narzeka na ból, a jak za mało to zaraz stres dlaczego się nie rusza..

Kleopatra koniecznie daj znać jaki termin ustaliliście :) Trochę Wam zazdroszczę, że przy cc macie już konkretną datę :)

iNso87 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, poszłam na spacer z młodym i w trakcie musiałam biegiem wracać bo kurier czekał pod domem. A Antosio wbił mi się tak nisko... Ledwo się dotoczyłam.

Ja mam miękkie staniki do karmienia z h&m. Mnie brafiterka przestrzegła, żeby przez pierwszy conajmniej tydzień nosić stanik miękki, bez fiszbin bo one też mogą uszkodzić kanaliki. Także wybiorę się po jakiś bardziej wyjściowy stanik już po porodzie. Będzie motywacja, żeby ruszyć się z domu ;)

Ulv15 lubi tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie... Maluszek wazy już 3200 g dostałam już skierowanie na cc... za 10 dni ta ktg mam się zgłosić i okaże się czy zostajemy z data 28 luty czy jednak wcześniej... na razie wszystko zamknięte ale na tym etapie mówiła ze wszystko się kozę zdarzyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 12:41

Makowe Szczęście, patuniek86, Madziakk, Ksiazka1, iNso87, Reniferra, Kleopatra, bbeczka91, Marza89, Pikcia, Salsefia, kehlana_miyu, Ankakaranka87, Sana lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 woow ale waga, masz cukrzycę?

.
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, zdrowia i radości! Najlepszego :)
    Ja majtki mam siateczkowe szorty - poprzednio się sprawdziły.
    Stanik dobrze mieć jakiś miękki na noc i do szpitala. Ale z mojego doświadczenia wynika, że około miesiąc po porodzie pojawi się rozmiar, który zostanie na nieco dłużej ;) i wtedy wybiorę się na zakupy.
    Dziś jadę na usg - proszę, trzymajcie kciuki. Jestem dobrej myśli, bo plamienie już prawie ustało.

Makowe Szczęście, Ulv15, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaxx ładna waga :)

Moja mała w brzuchu trochę się uspokoiła, ale ogólnie to jest dużo spokojniejsza od jej brata, ten to dawał czadu praktycznie cały czas. Więc Patuniek wiem o czym mówisz ;)

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ