X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek wrote:
    Inso, właśnie moja córka nigdy nie chciała spać w łóżeczku. Stąd moje zainteresowanie dostawnym/kołyską. Jak dziś je oglądałam, to Melka się w nim jeszcze by zmieściła ;) ale oczywiście tutaj będą rządziły kwestie bezpieczeństwa - jak zacznie siadać, to trzeba będzie pomysleć o czymś innym.
    Dokladnie,dlatego kwestia paru msc. Dla mnie to duzo,bo ja spie w salonie z Malzem z racji,ze sypialnie wieksza oddalismy dla Laury i Leny a w malej jest pokoj poki co dla Lidii. Lozeczka drewnianego nie wsadze do salonu chocby nie wiem jak sie starala a ta kolyske akurat wcisnelam kolo baru. Hokery moglam zabrac pod blat pod okno takze jest dalej gdzie jesc ;) A zalezalo mi nie biegac co chwile np. W nocy do pokoju obok. Takze modle sie,zeby Mala nie wymyslala i spala w niej spokojnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 19:32

Kasialudek lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza piękny <3

No to teraz ja! Przy okazji oglądania zdjęć znalazłam z 13 tyg jak byłam ubrana w to samo i doznałam szoku! Już się przyzwyczaiłam do bycia kulką :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8570f0851a1.jpg

iNso87, Reniferra, patuniek86, Marza89, bbeczka91, Izziee, Sana, Kleopatra, Makowe Szczęście, Pikcia, kehlana_miyu, Butterfly 83, Alisssa, Ksiazka1, Malutka_27, 83xxx, Anet85 lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, aplikacja dużo daje. Ja W ciągu dnia mam jakieś 40 skurczy na niej, plus takie, których nie rejestruję, bo nie mam telefonu przy sobie. Przez 3 godziny z różnym natężeniem-co 8-20 minut, część dnia co pół godziny... Ale dzięki samej aplikacji widzisz, kiedy faktycznie one stają się regularne...

Ja się ogólnie mało dzisiaj udzielam, też mnie chyba zmuliło. Brzuch boli, potworne kłucie w kroczu-Pola mocno wierzga. Więc ogólnie leżę. I oglądam seriale, więc czas jakoś szybciej mija :-)

Marza, zacne 4 kółka :-)

Ulv, pamiętam to zdjęcie z 13 tygodnie-wtedy też myślałam, że jesteś szczupła laska :-) I nic się nie zmieniło, tylko dziecko w brzuchu urosło :-D

Ulv15 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, te apki są spoko. Kończę obserwację na dziś. One nie są bolesne w ogóle więc to na 100% nie to. Wyszło 8 w godzinę. Patuniek, kurcze, leż sobie dużo naprawdę tak jak mówisz i relaks!

patuniek86 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza piękny wózeczek <3

Ulv różnica spora, ale teraz jest piękniej! :)

Zaliczylam wieczorna drzemke. Teraz to chyba do rana nie zasne :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza śliczny wózek :-)
    Drzemki zaliczyłam dwie dziś, i zauważyłam, że jak śpię w dzień to i w nocy nie ma problemów, poza wstawaniem do łazienki.

Lutówki zaczęły z przytupem :-) ciekawe jak u nas będzie

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja co chwila zmieniam zdanie czy chcę łóżeczko po synku czy dostawkę. Tyle rozkminialam, jaką dostawkę wybrać, w końcu się zdecydowałam i już ją miałam w koszyku, po czym stwierdziłam, że jednak spróbujemy najpierw z łóżeczkiem - może Sami w przeciwieństwie do brata okaże się łóżeczkowy? Bo łóżeczko mamy na razie bardzo mało używane, przynajmniej jako miejsce do spania :D A teraz się zastanawiam czy ta dostawka nie byłaby jednak wygodniejsza, bo łatwiej po dziecko sięgnąć, może nawet udałoby mi się karmienie piersią bez wyciągania go z dostawki... No i opcja podnoszenia przy katarze lub refluksie mi się podoba... Choć są poduszki klin do łóżeczka w razie czego...

No same widzicie, za cholerę nie mogę podjąć decyzji :D

A co do toreb do szpitala, to co Wam zajmuje tyle miejsca? Bo ja powinnam się zmieścić w torbę z Lidla i zaczynam schizować, że w takim razie na pewno o czymś zapomniałam.

Kasialudek lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa, ale chyba zdjęcia jakoś przekłamują.
    Ulv, pięknie i zgrabnie!

Marza wózek super! Się będziecie wozić;-)

Kochane mam do Was pytanko,gdzie kupię np Rampers bez stopek i na długi rękaw, taki na rozmiary 56-62? Bo chciałabym używać ich na początku jako pizamki.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek wrote:
    Inso, właśnie moja córka nigdy nie chciała spać w łóżeczku. Stąd moje zainteresowanie dostawnym/kołyską. Jak dziś je oglądałam, to Melka się w nim jeszcze by zmieściła ;) ale oczywiście tutaj będą rządziły kwestie bezpieczeństwa - jak zacznie siadać, to trzeba będzie pomysleć o czymś innym.

Ja tez mam na razie dostawke do lozka z chicco. Super sprawa, dzieciatko ma mniej przestrzeni i ponoc lepiej spi, na pierwsze 6 miesiecy powinno wystarczyc, a o lozeczku pomysle latem.

Kasialudek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, w sprawie torby - w moim szpitalu trzeba mieć wszystko. Ubranka, pieluchy, kosmetyki itp. Sam rożek zajmuje dużo miejsca. Plus podkłady, wkładki do biustonosza, szlafrok, ręczniki... Trochę tego jest :-)
    W niektórych szpitalach dla dziecka nie musisz mieć nic. Wtedy faktycznie torba wystarczy :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak wstępnie patrzę i też nie sądzę, że zmieszczę się w torbę z Lidla. :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja dzisiaj się obijałam cały dzień. Mąż sprzątał, a ja tylko obiad zrobiłam i zajmowałam się Antosiem. Obudziłam się o 6:30, a zasnęłąm o 4 i tak leżę i myślę czemu nie śpię i nagle taki szok, o matko skurcz! Trochę miałam stresa, bo się poczułam jak wtedy gdy zaczął się poród Antosia. Na szczęście dostałam tylko jeszcze jeden skurcz i koniec.
    Gratuluję udanych wizyt i pięknych brzuszków. Powiem Wam, że po porodzie brakowało mi brzuszka.
    Ja nadal nie spakowana, ale w tym tygodniu ma kuzyn mi podrzucić ciuszki dla Zosi i mam już zamówienie z gemini, więc pomału będę mogła zacząć się pakować.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza piekny wozeczek, ja swoj zamowilam kilka dni temu i teraz czekam. Jak przyjdzie to sie pochwale. Przez dlugi czas nic nie kupowalam, a ostatnio sie za to zabralam i juz prawie wszystko mam, teraz zbieram rzeczy do szpitala. Juz zapomnialam jak takie bobaskowe zakupy sa przyjemne ;)

l22ne6ydwpsordge.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najwięcej miejsca zajmują moje rzeczy- koszule, szlafrok, ręcznik no i te podkłady (niby nie muszę mieć swoich, ale wolę jednak mieć i na przykład nie prosić się o przyniesienie w środku nocy). Muszę też mieć paczkę pampków i chusteczki dla małej, a to też przestrzennie spore.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen-jeszcze 12 dni :-)
    Oby żadna Cię nie wyprzedziła :-D Ja, pomimo tego, że uwielbiam być we wszystkim najlepsza, stwierdzam zdecydowanie, że oddaję w tym przypadku palmę pierwszeństwa :-D

Dobranoc wszystkim :-)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w torbie najwięcej miejsca zajmuje papier toaletowy, kartonik wyciaganych chusteczek, podkłady, podpaski no i chusteczki nawilżona.

A co pakujecie do jedzenia? Reniferra chyba wspomnialas coś o przekaskach. Co bierzesz?

• enka90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super zdjęcia, każde jedno :)

Marza piękny wózek :) W sam raz dla księżniczki :D

U mnie zapowiada się intensywny luty więc mała musi wytrzymać do terminu bo inaczej mamusia nie będzie gotowa. Ogarnęliśmy się, że po narodzinach dziecka nasza zdolność kredytowa bardzo mocno spada więc to ostatni dzwonek na zakup mieszkania. Rychło w czas... Także wypowiedzieliśmy już umowę najmu. Szczerze mieliśmy dość właścicieli mieszkania, a kobieta wzbudzała we mnie tak złe emocje, że już na dźwięk jej głosu dostawałam białej gorączki. Od poniedziałku ostro ruszamy z tematem i najwyżej w marcu na chwilę zatrzymamy się u moich rodziców. Pukam się w czoło co my wyrabiamy i chwilami łapię doła, że zamiast szykować kącik dla maleństwa muszę się zajmować innymi sprawami. Proszę trzymajcie kciuki żeby to wszystko się jakoś poukładało i byśmy zdążyli się ogarnąć.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    U mnie w torbie najwięcej miejsca zajmuje papier toaletowy, kartonik wyciaganych chusteczek, podkłady, podpaski no i chusteczki nawilżona.

A co pakujecie do jedzenia? Reniferra chyba wspomnialas coś o przekaskach. Co bierzesz?

Jakieś biszkopty, batoniki i wodę. Kurcze o papierze toaletowym nie pomyślałam. Mam za to ręczniki papierowe.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    To ja w swoja,jedna treningowa elegancko sie mieszcze ;D A mam w niej 4 koszule, szlafrok, kapcie, klapki, 3 zestawy w razie wu dla dziecka tj. Body i pajac. 2 staniki do karmienia, majtki 2x siatka, 2 duze podklady w razie wu, paczke wkladow duzych, paczke duzych podpasek, lanoline, pampersy 1 opakowanie, chusteczki nawilzane duze op i te malutkie, papier toaletowy 2 rolki narazie, papier toaletowy mokry w op, czajnik skladany silikonowy, batoniki musli, smoczkix2, butelka, laktator, recznik maly i duzy, lancuszek do smoka, ocenisept, hmmm... nie wiem co jeszcze,wiem,ze sztucce chce dopakowac i swoje kosmetyki w malej kosmetyczce, szczotke i gumki i ladowarke. I wszystko sie zmiesci :D To kest opcja do szpitala na nfz..
    Jak zdecyduje sie na porod prywatnie to mam wszyatko zapewnione i biore tylko swoje koszule do karmienia, staniki i kosmetyki. Dla dziecka ponoc nic nie musze,nawet na wyjscie daja ubranka i fotelik tylko przywozi Malz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 06:50

Butterfly 83, kehlana_miyu, patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, to chyba duża torba treningowa :D

iNso87 lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ