X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, no tak tak jakoś natura stworzyła, że córeczki są tatusiów ;-) U mnie chyba przykład skrajny, bo prenatalny :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)
    Patuniek nie głaskajcie brzuszka. Tu w szpitalu mocno zwracają na to uwagę, szczególnie jeśli ciąża jeszcze nie donoszona.

Ja mialam wizje wyjścia w środę, ale dzis wlasnie sie rozmyla, bo znaleźli bakterie w moczu j dzis dostanę inny antybiotyk dozylnie. I jeszcze nie wiem czy na 3 czy na 5 dni i czy będą brac posiew do kontroli czy nie. Rano będę wiedziała wiecej. No nic, dalej żyje nadzieja ze chociaz na tydzień przed cc mnie wypuszczą.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 Położna nam mówiła, że to całkowicie normalne zjawisko. Gdy Tata przykłada dłoń Dzidzia czuje Tatę i się uspokaja i rozluźnia :) Niesamowite to jest.
    Co do ruchów, to doszłam do wniosku, że wyraźniej niż jej ruchy czy kopanie czuję czkawkę :)

Butterfly 83 też staram się nie zaglądać i stresuje mnie to, jak Dziewczyny piszą, że następna urodziła. Musiałam przystopować z czytaniem. Nie chcę się nakręcać.
    Co do ktg to powiem szczerze, że zielona jestem. U nas w ogóle nie robi się ktg. Raz mi zrobili ale to w 19 tygodniu jak miałam kłucia w szyjce.

Sana wózek jest piękny, mi najbardziej podoba się cały lekko szary :) prześlicznie wygląda w tym kolorze :)

Dziewczyny a Wy czujecie już fałszywki? Mi na razie tylko twardnieje brzuch :)
    Od środy odstawiam już acart i zaczynam picie herbatki z liści z malin :)

Ulv15, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie, u mnie skurcze nie są wywoływane dotykiem. Ruch mój rano, lub wiercenie się Poli. Kiedy głaszczemy brzuch nic zupełnie się nie dzieje (A już na pewno, kiedy głaszcze mój mąż ;-) )
    Gdyby skurcze były wywoływane dotykiem już dawno bym przestała ;-) Możesz mi wierzyć ;-)

No i trzymam kciuki, niech ta cholera infekcyjna pójdzie w cholerę :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 10:31

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Jejku my wciąż nie mamy wózka wybranego... Czas to w końcu ogarnąć. Pewnie wezmę któryś z tych, ale nie wiem który... Ciągle biję się z myślami.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/faec20aba82a.png
    Mi osobiscie kolor tego najwiekszego jest super :D fajne zestawienie.

Edit.
    Widze,ze sama nie jestem co do upodoban ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 11:10

Reniferra lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam plan caly dzien nic nie robienia i siedzenia w koszuli nocnej i szlafroku ale..aktualnie wlezlam do wanny na relaks ;D haha takze juz sie ubiore jak wyjde...choc tyle ;p

Malz w domu to moge sobie polezec ;D

Wroce do tematu swojej torby i organizera to dzis dostalam wiadomosc od kobiety,ze zmienili poprzez dhla adres dostawy tej pomylkowej przesylki na wlasciwy adres a moja jest w drodze co sprawdzalam,bo podala mi nr przewozowy ;) takze w pn badz wt bedzie juz u mnie ;D

india lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana jak dla mnie ten z różem jest najładniejszy ;-)

Lwie mocno trzymam kciuki żeby po tym antybiotyku wszystko wróciło do normy i wypuścili Cię do domu przed cesarka ;-)

Patuniek86 Twoja Pola to niezła gimnastyczna ;-) ale biedna jesteś jak traktuje brzuch jak worek treningowy ;-( chyba będzie dziewczyna z temperamentem ;-)

U nas dzisiaj też leniwa niedziela. Wczoraj byliśmy u brata męża na imprezie urodzinowej i wszystko mnie boli od siedzenia przy stole ;-/ zwłaszcza kręgosłup;-(

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już drugi raz (pierwszy raz 2 dni temu) zauważyłam niewielką ilość zbitego i galaretowatego śluzu. Przedwczoraj olałam, ale po dzisiejszym we środę zgłoszę to ginowi. Jeśli to czop, to i tak bez krwi. Biało-kremowe toto było. Normalnie mam bardzo dużo wydzieliny, ale zdecydowanie wodnistej.

Już czytałam w sieci-jeśli nie jest podbarwione krwią, to doczekam do wizyty :-) Do porodu mogą minąć tygodnie, niekoniecznie dni. Tym bardziej, że wyłazi w małych kawałkach, a nie w całości :-)

No chyba, że to nie czop-nie wiem :-D Nigdy w sumie go nie widziałam ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dużo takiego śluzu. Tylko nie jest przezroczyste tylko u mnie biało kremowy. Czytałam, że to normalne w zaawansowanej ciąży :)

.
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferai Patuniek dziękuję za informacje dotyczące aplikacji, zaraz sobie zainstaluję ;-)
    LwieSerce - trzymam kciuki, niech ta infekcja szybko ustąpi, abyś mogła na chwilę wrócić do domu zebrać myśli i siły.
    iNso dobrze, że kobieta zmieniła adres dostawy trochę namieszała z tą pomyłką
    U mnie brzuch twardnieje jak np. wstaje z łózka, schylę sie cos podnieść, przy głaskaniu nie ma twardnienia, ani skurczy, ale jak w grudniu byłam na usg to z 3 razy miałam takie twardnienie, wiec nie wiem do końca czym jest spowodowane, ale raczej moim ruchem i przemieszczaniem synka. Też tak mamy, że jak mąz albo córcia przykłada rękę to synek sie uspakaja chyba jednak wyczuwa, że to nie mama go dotyka ;-)
    Ja tez mam jakby więcej wydzieliny, ale wynika to również z dalszego brania luteiny.

Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, to rzeczywiście mogą być kawałki czopu.
    Ja też się zastanawiam czy mi kawalątek nie odszedł w zeszłym tygodniu. Biorę tą luteinę i to wiem, że takie biało-kremowe, ale właśnie jednego dnia zauważyłam taki kawałek przezroczysty i o wiele bardziej gęsty niż białko kurze, a potem po 2 dniach się właśnie okazało, że mam to rozwarcie zewnętrzne na palec. Więc też to mógł być to fragment czopu.

Tak jak mówisz, nie ma co się tym martwić jeśli wygląd nie jest podejrzany. Może minąć jeszcze dużo czasu do porodu.

Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, przy odchodzącym czopie musisz tylko jeszcze bardziej dbać o higienę i uważać, żeby coś się nie przyplątało, bo teoretycznie nic już nie chroni szyjki ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo takiej kremowej wydzieliny, ale już od dłuższego czasu więc to chyba nie jest czop, no i ta wydzielina nie jest galaretowata. Za to od dwóch dni mam mocne klucia w pochwie, jakby mi ktoś igłę wbijał :/ czytałam, że tak może być w ostatnich tygodniach ciąży, ale mam nadzieję, że to nie oznacza skracającej się szyjki.

Sana mi się też ten różowy najbardziej podoba :) super zestawienie kolorystyczne dla dziewczynki

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek jak galaretka to zdecydowanie to czop. Takze zaciskaj tam nogi jeszcze ;)

Ja wrocilam wlasnie z Lena i Malzem ze spaceru..1,5h chodzilismy..co mnie podkusilo. Ledwo do mieszkania wlazlam po schodach.. tak mnie pachwiny bola,ze czuje sie jak Lalka ktorej zaraz te nogi od kadlubka odpadna ;p

Ulv15, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee, szyjka ma prawo już się teraz troszkę skracać. U Ciebie już 37 tydzień leci, więc bez obaw :)

Izziee lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się zdrzemnęłam :-)

Reniferra, no właśnie wygląda mi na fragmenty czopu. Śluzu mam naprawdę mega-dużo, jeśli nie założę wkładki, to przebija natychmiast. I jest to śluz, bo mam tak od dłuższego czasu, A lekarz nanostatbiej wizycie nie zauważył nieprawidłowości :-)
    Ale to było naprawdę gęsta galaretka. Ja luteiny nie biorę dopochwowo, natychmiast mam podrażnienia. A u mnie o infekcje nietrudno :-( Ta podjęzykowa już w ogóle mi nie przeszkadza, mam co najwyżej wrażenie, że mam nieswieży po niej oddech :-D Więc to na pewno też nie efekt luteiny.

Bbeczka, z moim poziomem zabezpieczeń infekcja-jak będzie chciała-to i tak się przyplącze :-/ Seksu nie uprawiam, na basen nie latam, nie biorę kąpieli, majtki zmieniam codziennie (czasami 2 razy przez ilość wydzieliny), myję się codziennie przynajmniej raz. Zbyt często nie wolno, żeby nie pozbyć się zdrowej flory. Do wycierania krocza nie używam normalnego ręcznika, tylko ręczników papierowych.
    Pocieszam się, że to tylko kawałki czopu, a nie cały, więc coś tam jeszcze jest :-) Zakażenia wewnątrzmacicznego wolałabym uniknąć ;-)

No i obserwuję skurcze nieco intensywniej, w razie czego szpital.

Chyba dopakuję zatyczki do uszu ;-) Gdybym musiała leżeć przed porodem ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zatyczkami to nie jest głupi pomysł :).

Zaczął mi obniżać się brzuch. Najpierw nie byłam pewna, bo tak tylko na podstawie lustra spojrzałam, ale potem jak usiadłam wyprostowana to już nie miałam wątpliwości. Wcześniej piersi leżały na wypukłości brzucha i było mi strasznie ciasno i niewygodnie, a teraz się tam zdecydowanie spłaszczyło i mogę normalnie siedzieć prawie. To się zaczęło dziewczyny. Wszystkie się powoli przygotowujemy.

Butterfly 83, patuniek86, Ulv15 lubią tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Już drugi raz (pierwszy raz 2 dni temu) zauważyłam niewielką ilość zbitego i galaretowatego śluzu. Przedwczoraj olałam, ale po dzisiejszym we środę zgłoszę to ginowi. Jeśli to czop, to i tak bez krwi. Biało-kremowe toto było. Normalnie mam bardzo dużo wydzieliny, ale zdecydowanie wodnistej.

Już czytałam w sieci-jeśli nie jest podbarwione krwią, to doczekam do wizyty :-) Do porodu mogą minąć tygodnie, niekoniecznie dni. Tym bardziej, że wyłazi w małych kawałkach, a nie w całości :-)

No chyba, że to nie czop-nie wiem :-D Nigdy w sumie go nie widziałam ;-)

Patuniek86 mi odszedł w ciąży z synem, był zupełnie bezbarwny, nie wodnisty,i podbarwiony krwią. Odszedł mi rano i po tym zaczęło się bardzo sporadyczne skurcze.
    A w III trymestrze mam taki śluz i przeźroczysty i mleczny, różnie.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek nie martw się, mojej Koleżance odchodził powoli czop a urodziła po 5 tygodniach :) będzie dobrze :) zatyczki spakuj zajmują mało miejsca a mogą bardzo pomóc ;)

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wiem, że może się skracać, ale oby ni eza szybko :p

Patuniek nam na sr mówili, ze ten czop może wcześniej odchodzić także spokojnie. Dopóki jest bez krwi to nie ma co się niepokoić.

Reniferra lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ