MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniferra wrote:Inso, to chyba duża torba treningowa
Dla porownania na gorze mala, z rzeczami na wyjscie dla Malej gdzie jeszcze jest full miejsca ;d
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aae9aad572c.jpgReniferra, Makowe Szczęście, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Hmm... Ok, dzisiaj pakuję wszystko do torby i zobaczę, czy faktycznie wszystko zamieszczę czy podchodzę do tego zbyt optymistycznie
Dalej nie mogę się zdecydować, w którym szpitalu chcę rodzić. Ona publiczne, ale jeden zapewnia wszystkie artykuły dla matki i dziecka a drugi nic, więc torbę powinnam spakować zupełnie inaczej. Na wszelki wypadek pakuję się pod kątem tego, który nic nie zapewnia, wyjmować łatwiej niż dokładać i nie zapomnieć.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja pobudka o 6, ale jeszcze drzemka do 7.40, czyli ogólnie jestem więcej niż wyspana.
Powiem Wam szczerze,że wgl nie zaglądam na lutowki, bo nie chce się nakręcać, że to tuż tuż.
No i tak też się czuje ,że to jeszcze tak długo...
A z mojego ktg też nie wynika, że to już zaraz. Poza skurczami kiedy Zosia kopie, nie dzieje się tam zupełnie nic. Jak tłumaczyła mi położna, że jeśli ten wykres od skurczy macicy, nie przekracza 25 na skali to nie ma skurczy, jak blisko porodu to są takie fale, które sięgają większych wartości. Piszę to, bo może któraś z Was też jest/ była w tym temacie zielona(jak odczytywać zapis ktg).
Wrzucam wycinki z zapisu, żeby zobrazować moją rozkminke
Czyli tutaj tak bez aktywności dziecka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed11968742ca.jpg
A tu już macica pobudzona ruchem dziecka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f50af9d2d620.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 08:22
Reniferra lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dziekuje za te wszystkie mile slowa :* Tez czuje juz ze bedzie mi dziwnie bez brzuszka i pewnie bedzie mi go brakowac szczegolnie ze wzgledu na zawartosc
Ja tez wlasnie pakuje sie juz 3ci dzien... Baaardzo mozolnie mi to idzie. Pieluchy tetrowe jeszcze musze uprac bo moze kilka przydaloby sie tez spakowac. A tak to tylko jeszcze te biustonosze i torba mi zostala do kupienia bo nie mam takiej wielkiejButterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Ulv15 wrote:butterfly to ja wlasnie z ciekawosci zajrzalam po przeczytaniu Twojego komentarza i jednej wlasnie wody odeszly
Ja nie zaglądam, no i jak piszecie to wtedy mnie tak nie rusza hahaha
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Witam;-)
Marza – śliczny wózeczek, my musimy dzisiaj zamówić w końcu fotelik do samochodui koniec zakupów
Dziewczyny jaką macie aplikację do monitorowania skurczy??
Ulv super brzuszek , fajny pomysł na zestawienie, chyba od Ciebie zmałpuje) i zorbę tak w przyszłym tygodniu
Piszecie o pakowaniu, ja jednak spakowała się w 2 torby: Jedna walizka kabinowa taka mała na kółkach tam mam rzeczy dla małego – dużo zajmuje becik i poduszka od karmienia, ale wiem, że może mi się przydać , a w drugiej mam rzeczy dla siebie też wzięłam papier toaletowy ręczniki papierowe, dołoże jeszcze wodę, biszkopty i będzie wszystko. Wezmę może jeszcze butelkę i laktator. Druga torbę zawieszę na walizkę i nie będę musiała jej dźwigać.W torbę z Lidla nie udało mi się zmieścić, ale jest fajna na krótkie weekendowe wyjazdy
Lwie Serce – co u Ciebie jest szansa, że wypuszczą Cię do domu?
Miłej niedzieli
Ulv15 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Dzień dobry
ja już jakoś od godziny nie śpię. Dziś idziemy na obiad do mojej mamy, a potem kończymy kącik dla małej w naszej sypialni. Jutro przyjdzie łóżeczko, komoda już skręcona
zostały zamówienia na allegro i gemini, ale to już dziś ogarnę
dzisiaj mi się śniło że trzymałam maleńką w rękach, byłyśmy w domu, a ja nie miałam w co jej przebrać z piżamki, bo ubranka miałam niewyprane
chyba córka daje znać że to już czas haha
no ale skończymy dziś jej kącik, to jutro-we wtorek na spokojnie się za to wezmę.
Czas na szklankę zimnego mleka, bo znów franca zgaga się odzywa
Julia07.2015
-
Jejku my wciąż nie mamy wózka wybranego... Czas to w końcu ogarnąć. Pewnie wezmę któryś z tych, ale nie wiem który... Ciągle biję się z myślami.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/faec20aba82a.pngMakowe Szczęście, iNso87, Marza89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
U mnie torba z byłaby idealna, jeśli jej nie zapinać
Ale muszę jednak podzielić rzeczy na moje i Poli i rozłożyć się na 2
Pobudka mało przyjemna-mężowi znowu przewrócił się klocek korkowy do jogi, a to zawsze hałasPotem siusiu i już-już myślałam, że uda mi się zasnąć. Ale nie. Pola znowu zaczęła i to tak, że się popłakałam z bólu. Miałam wrażenie, że gdybym włożyła palce do pochwy, to mogłabym ją wyczuć, tak się wbijała. Oczywiście skurcze natychmiast się pojawiły.
I co? Mąż zaczął głaskać brzuch i nagle cisza-Pola natychmiast się uspokoiła. Ja nie wiem-ja głaszczę i nic to nie daje, ta fika i się kręci. Mąż głaszcze-spokój. Stwierdziłam, że ma zakaz chodzenia do pracy i cały dzień ma głaskać mi brzuch
Aktualnie czkawka, co jest o niebo lepsze, niż fikołki
Butterfly, jak miałam zapisane skurcze porodowe na ktg, to te górki nachodziły na zapis czynności serca MłodejTo są naprawdę wysokie grzbiety
Chociaż podobno krzyżowe się tak nie zapisują, a i na takich się rodzi... Podobno jedna lutówka takie miała.
Za równo 28 dni zaczynam spacery bez względu na samopoczucieOstre, szybkie i długie
Ulv15, Anet85 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Anet, ja korzystam z aplikacji Preglife od początku ciąży. Ona ma darmowe narzędzie do mierzenia skurczy. Mam też apkę Ciąża+, ale tam trzeba to opłacic, więc odpuściłam.
Makowe Szczęście, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Sana, gdybym miała pewność, że będę rodzić same córki to wzięłabym ten pierwszy z lewej
. Jest przepiękny.
Prawda? Idealne połączenie szarości i różu. Nic przytłaczającego
Chociaż ja mam niebieski wózek dla dziewczynki, więc mi tam i tak wszystko jednoSana, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Reniferra wrote:Anet, ja korzystam z aplikacji Preglife od początku ciąży. Ona ma darmowe narzędzie do mierzenia skurczy. Mam też apkę Ciąża+, ale tam trzeba to opłacic, więc odpuściłam.
Ja mam preglife, ale korzystam z apki labie cotractions. Nie ma żadnych dodatków ani nic, po prostu start i stop. Na preglife czasami wchodzę w inne tematy i przy skurczu, zamiast to zapisać, szukam opcjiTutaj mam zawsze włączone na start i w przypadku skurczu, po prostu otwieram apkę z ostatnio wybieranych-sekunda
Anet85 lubi tę wiadomość
Pola Róża