MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marza89 wrote:Sana mi też najbardziej podoba się ten pierwszy, szaro różowy
Parsleyek czy to jest bebetto Tito premium classic? My właśnie nad nim się zastanawialiśmy, tylko z białymi wstawkami
Nasz wózek to Bebetto Holland, ogólnie to gdy wybrałam już że ma być to Bebetto to też przeglądałam różne modele, bo jest ich trochę
Marza89 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Wiecie ja tez mowie,ze chcialabym wczesniej urodzic,nawet po tym 14.02 (donoszona bedzie) ale podswiadomie modle sie chyba o zblizony termin z OM
czyli najwczesniej kolo 4.03. Boje sie wczesniactwa,niskiej masy urodzeniowej itp.. takze jakies takie mam durne myslenie
sama nie wiem o co mi chodzi tak samo jak z porodem raz prywatnie raz nie..i tak w kolko
-
nick nieaktualnyInso mam podobnie chcialabym być blizej terminu. W końcu ciąża nie trwa 37 a 40tygodni, więc wg mnie dla dziecka lepiej jak dłużej posiedzi u mnie w brzuszku, więc ja grzecznie czekam. Mogę się zacząć ruszać dzień przed terminem, nie wczesniej :p także spoko, rozumiem
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Położyłam się i Was czytam, ja też tak mam ,że czuje wiem z której strony synek ma pupę rączkę nogi, daje dość boleśnie o sobie znać tak,że boli mnie dół brzucha z prawej strony bo tak mnie drapie rączka , a z prawej strony z boku pod żebrami wbija mi kolanko albo piętę bo robi się górka.
Wykonałam głupi pomysł pomalowałam paznokcie u nóg na bezbarwny hybryda -umeczylam sie przy tym, a synek daje teraz popalić.... U rąk japoński i jest ok. Jakoś bardziej kobieco się czuje.
Też mam wrażenie , że może brzuch mi się opuszcza, ale porównałam zdjęcia mąż oceń i mówi, że raczej nie... Mam życzenie rodzić po 17.01....wtedy zawieziemy córcie do teściów, więc rozpocznę długie spacery.
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja też planuje się trzymać tego 28.02. data mi się podoba ;p i to będzie 38 t 5 d czyli tak akurat
Dziś u mnie tragiczny dzień. Głowa mi Peja, mały cały dzień jęczy i normalnie mam już ochotę strzelić sobie w głowę. Oby jutro było lepiej -
Anet 17.02?
Ja po spacerze zdychalam..krzyz potem zaczal mnie bolec. Poszlam z Lena sie kapac. Polezalam troche w wannie i jakos deko odeszlo. Mala zjadla platki i zasnela przed 20. Ja aktualnie leze w salonie i plotkuje z Malzem. Dalam mu dzis nadzieje na male co nieco ale tak mnie krzyz jeszcze boli,ze chyba sobie daruje;p hehehehe -
Hej
U nas znów intensywny weekend... Wczoraj byliśmy u moich rodziców a dziś na roczku u siostrzeńca męża. Impreza była w lokalu i stwierdzam, że nie dla mnie takie imprezyUmęczyłam się tym siedzeniem przy stole...
iNso, widziałam, że pytałaś o moją piątkową wizytęByła na NFZ, więc tylko badanie na fotelu, wypisanie recept i skierowań na badania i KTG. Na ten moment wszystko jest ok i nic nie zapowiada wcześniejszego porodu.
Nadrobię Was później, bo padam z nógMiłego i spokojnego wieczoru.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Anet 17.02?
Ja po spacerze zdychalam..krzyz potem zaczal mnie bolec. Poszlam z Lena sie kapac. Polezalam troche w wannie i jakos deko odeszlo. Mala zjadla platki i zasnela przed 20. Ja aktualnie leze w salonie i plotkuje z Malzem. Dalam mu dzis nadzieje na male co nieco ale tak mnie krzyz jeszcze boli,ze chyba sobie daruje;p hehehehe
Tak tak po 17.02;-) bo termin z miesiączki mam na 27.02 ,z USG na 1.03 więc tak na granicy jestemJestem taka rozdarta luty/ marzec
) a 17.02 będe 38t4d
iNso87 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja niestety Wam nie potowarzyszę idę spać, synek zaczął się mocno kręcić, może jak znajdę dogodną dla niego pozycję to się uspokoi. Spokojnej nocyCórcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja mam właśnie doła i czuję się złą maDką. Leżałam na łóżku i odpoczywałam, a synek chciał do mnie przyjść. Wyspinał się na łóżko i usiadł zaraz na brzegu, zerwałam się by go złapać, ale zdążyłam tylko złapać nóżkę, a on i tak poleciał do tyłu i przywalił głową o podłogę. W sumie to nie wiem kto bardziej ryczał, ja czy on. Jeszcze przez to, że się tak zerwałam mnie brzuch boli, a i tak mnie pobolewał po małym co nieco z mężem i dlatego leżałam.
Jestem strasznie nieporadna i ruszam się jak jakiś wieloryb wyrzucony na ląd, nie wiem jak ja jeszcze te 1,5 miesiaca przeżyje, albo raczej jak Antoś je przeżyje -
Patuniek masz rację, wróciłam od znajomych godzinę temu i wlaśnie Was nadrabiałam
Mimoza takie rzeczy się niestety zdarzają i to absolutnie nie oznacza, że jesteś złą madką! Wszystkich wypadków naszych dzieci nie przewidzimy niestety. Założę się, że Ty będziesz dłużej o tym pamiętać niż Antoś.patuniek86 lubi tę wiadomość
Laura
-
Mimoza-i bez ciąży takie numery to pewna doza normalności
Przepraszam, ale taka prawda - nie da się, po prostu nie - uniknąć takich sytuacji. Podejrzewam też, że synek płakał nie tylko z powodu upadku, ale też dlatego, że i Ty płakałaś
Oddychaj głęboko, jesteś super-mamaIzziee lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mimoza ,Patuniek86 ma rację No po prostu nie ominął Was takie sytuacje. Mimo, że serce się kraje, jak dziecko płacze, czy dzieje się mu jakakolwiek krzywda, ale zdarzy się to nie raz, i nie dwa.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Inso Ty dałaś nadzieję mężowi na małe co nieco a ja sama mam taką nadzieję, ale mój mąż jest już tak przerażony porodem że nie ma opcji
Trochę sama jestem sobie winna bo mu powiedziałam, że seks może wywołać poród. Tylko dodałam, że pod koniec, a tego już nie bierze pod uwagę i myśli seks=porodówka
Laura