MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimoza, nie obwiniaj się! Zabrzmi to kiepsko, ale takie sytuacje będą się powtarzać. Moja w lipcu 4 lata skończy, a to małe adhd i ciągle się wszędzie wspina, skacze. Siniaków, upadków i uderzeń już mnóstwo za nami, a pewnie jeszcze więcej - przed nami. W ciąży czy nie, nie da się dziecka pilnować bez przerwy. I żadna taoa sytuacja nie czyni z Ciebie złej matki! Musisz po prostu zdać sobie sprawę, że to się będzie zdarzało i musisz się nauczyć radzić z tym sobie. Zamiast płakać z synkiem, przytul go i podmuchaj i ucałuj obolałe miejsce
Jestem jakaś padnięta dzisiaj, oczy mi się kleją a łatwo zasnąć nie będzie, bo brzuch mi uciska żebraButterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Izziee, skąd ja to znam. Ja nie wiem co to seks od dawien dawna. Ja bym bardzo chciała, ale mój mąż reax że się boi i też mu kiedyś wspomniałam o tym porodzie i wgl, no a poza tym on mówi, że jakoś tak nie umie, bo ma wrażenie,że jej zrobi krzywdę, albo że ona będzie cokolwiek czuła, a tak być nie może bo to jego córka. No i weź mu wytłumacz...
Izziee lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Sana wrote:Mimoza, nie obwiniaj się! Zabrzmi to kiepsko, ale takie sytuacje będą się powtarzać. Moja w lipcu 4 lata skończy, a to małe adhd i ciągle się wszędzie wspina, skacze. Siniaków, upadków i uderzeń już mnóstwo za nami, a pewnie jeszcze więcej - przed nami. W ciąży czy nie, nie da się dziecka pilnować bez przerwy. I żadna taoa sytuacja nie czyni z Ciebie złej matki! Musisz po prostu zdać sobie sprawę, że to się będzie zdarzało i musisz się nauczyć radzić z tym sobie. Zamiast płakać z synkiem, przytul go i podmuchaj i ucałuj obolałe miejsce
Jestem jakaś padnięta dzisiaj, oczy mi się kleją a łatwo zasnąć nie będzie, bo brzuch mi uciska żebra
Pięknie to ujęłaś SANA,
A co do żeber to mam to samo, bolą mnie masakrycznie. Niedawno miałam Zosi stopy dosłownie pod samymi cyckami.
Zebra bolą mnie jakbym miała obite je i posiniaczone.
EDIT: No cóż, nie śpię. I powiem Wam, że dziś w dzień i teraz pobolewa mnie brzuch lekko jak na okres. Ma tak któraś z Was? Normalne to jest na tym etapie czy za wczesnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 23:13
Norbi- 16.08.2003
Butterfly no u mnie jest podobnie z mężem
a jeśli chodzi o ból jak na okres to ja tak czasem mam, szczególnie w nocy. Zapytam mojego lekarza o to w środę bo nie wiem czy to normalne. Raz mnie taki ból złapał i skurcze, że już myślałam żeby jechać na ip, ale po 30 minutach usnęłam a kolejnego dnia było wszystko dobrze.
Laura
-
Poniedziałek-34 tydzień
21 dni do ciąży donoszonej... 42 dni do terminu...
Jestem ciekawa, jak w szpitalach patrzą na terminy porodu...
OM? Usg?
Mój gin wpisał mi 22 marca. Bo to jego urodzinyPrzy czym wg OM termin wypada 21 marca.
A ja z wczesną owulacją i pozytywnym testem ciążowym już w 21 dniu cyklu... W sumie od początku wiedziałam, że Pola jest trochę starsza... Ale oznacza to też, że jeśli przypadkiem przyszłaby na świat właśnie za 21 dni, to wg usg i mojej wiedzy wszystko byłoby ok-ale wg OM już nie i byłaby wcześniakiem... Tylko dlatego, że bierze się pod uwagę wyłącznie cykl 28-dniowy
NieważneW końcu ja i tak zamierzam się trzymać w kupie przynajmniej do 4 marca
iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Miałam spać ,a nie mogę...
Mimoza pewnie się już trochę uspokoilas, tak jak dziewczyny piszą jesteś dobra matka- najlepsza dla swojego dziecka, a takie sytuacje się zdarzają taki etap rozwoju y dziecka.
Ja Wam powinien, że z tym sexem to bardziej ja się nakręcam, że przyspieszy poród i mimo, że libido od jakiegoś czasu się poprawiło to mam obawy i jakos się blokuję. Dziwne to wiem , ale wizja, że zacznie się poród ,a córcia nie jest u teściów siedzą mi dzisiaj sen z powiek. Mam jeszcze koleżankę która może zająć się Oliwka, ale mimo to boje się czy to wszystko dobrze ułoży się w czasie...Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja libido mam ok, tylko nie mogę. Mąż za to może, ale u niego zapotrzebowanie spadło do poziomu krytycznego. Chociaż i tak wyśpiewuję sobie hymn sukcesu, bo wczoraj "zmusiłam" go wreszcie
Tak, zmusiłam swojego do loda
Ostatni raz cokolwiek w październiku, wcześniej w sierpniu, a wcześniej przy okazji starań. No można oszaleć, ja tak bardzo bym chciała, a ten nie i już. Pola jest w brzuchu, mi nie będzie wygodnie itp itd...
A ja bym tak bardzo mogła codziennieChociaż faktycznie po bardzo mnie plecy bolały, ale tego w życiu nie powiem mojemu
Już w ogóle mogłabym zapomnieć o czymkolwiek
Reniferra, Ulv15 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Nie wiem dokładnie jak patrzą na termin porodu, ale ja miałam długie cykle ok 35 dni więc według moich wyliczeń synek powinien mieć termin na 7.03 , według USG na 1 marzec, a wg. Obliczeń z OM to wpisal mi gin. 27 luty , czasami sama już się gubię w tych datach, bo według reguły jest pierwszy dzien OM 23.05.18 plus 7 dni - 3 miesiące dodać rok - wychodzi 2.03.2019.Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Widzisz jedni mogą drudzy się boją czy mogą inni nie mogą...masakra jakaś nie pogodzisz wszystkich.
patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet, dlatego mam nadzieję, że jednak biorą pod uwagę długość cykli. Ja z tych krótkich i przez to chyba łatwiej przenosić ciążę. W przypadku cykli długich mogą wywoływać poród w ciąży, która dopiero faktycznie ma 40 tygodni.
Mój gin się uparł na 22 marca i koniec. Bo on ma urodziny, więc data jest "fajna"Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 00:34
Pola Róża
-
Powinni brać to pod uwagę jednak cykl 28 a 35 dni to 7dni różnicy. Tak na marginesie dowiedziałam się ostatnio,że mój gin . Ma ur.15.02 dobrze, że mi takiego terminu porodu nie wpisał
)
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Może spróbuję usnąć...., Ale synek się tak kręci, że cały brzuch mnie boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 00:42
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Powinni brać to pod uwagę jednak cykl 28 a 35 dni to 7dni różnicy. Tak na marginesie dowiedziałam się ostatnio,że mój gin . Ma ur.15.02 dobrze, że mi takiego terminu porodu nie wpisał
)
Dlatego liczę na to, że jak trafię na ip, to ktoś mnie wysłuchaPola Róża
-
Ja w maju skończyłam karmić a w czerwcu zaszłam i też moje cykle były kompletnie rozregulowane.
Kurcze nie mogłam zasnąć i zaczęłam czytać i tak się wyciągnęłam że szok.
Mój mąż uwielbia sex w ciąży. Mówi że to zupełnie inne doznanie ;p W każdej ciąży sex był i wszystkie przenosiłam, hahaha. -
Nie śpię, dałam sobie pół godziny na ponowne zaśnięcie, ale jak widać nie działa... Ja teraz co noc mam sny, że rodze, że mam wizytę u lekarza,że muszę coś jeszcze kupić, załatwić...siedzi mi to już bardzo w głowie widocznie, że jeszcze chwila i może być anytime.
Norbi- 16.08.2003
Izziee wrote:Inso Ty dałaś nadzieję mężowi na małe co nieco a ja sama mam taką nadzieję, ale mój mąż jest już tak przerażony porodem że nie ma opcji
Trochę sama jestem sobie winna bo mu powiedziałam, że seks może wywołać poród. Tylko dodałam, że pod koniec, a tego już nie bierze pod uwagę i myśli seks=porodówka
Moj Malz na to nie patrzy. Nie bierze do glowy, czy porod wywola czy jak niektorzy mezczyzni mysla,ze w glowke "uderza" itp. On nie z tych
a i tak mi Go szkoda bo cala ciaze to jakos slabo u nas bylo z tymi sprawami,bo wlasnie mi sie nie chcialo
a teraz mam jakis przelom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 07:10
Izziee lubi tę wiadomość
-
Mimoza prosze Cie
jaka znowu maDka??;d moja Laura majac 4msc poleciala z lozka plackiem w dol i to buzia w dol.. majac 2lata tak biegla po lozku,ze sie zaczepila,zrobila fikolka i wyladowala na plecach na podloge,ja tylko z jedzeniem szlam i stanelam jak wryta trzymajac talerz.. Lena tez majac 1,5roku skakala na lozku az sie zgiela w pol i wyladowala miedzy lozkiem a lawa. Myslalam,ze kregoslup zlamala.. normalnie czarnowidztwo za kazdym razem jak sie gdzies dzieci obijaly mialam. Ale zyja
poprzezywasz jak normalna matka a potem bedziesz sie z tego smiala. Nikt nie przewidzi co dziecko zrobi. Moja Siostra cioteczna ostatnio mowila,ze Jej syn(w lipcu 5lata) siedzial na oparciu sofy. Ona sie odwrocila bo w kuchni brala dla Niego jedzenie. Uslyszala tylko bec! Odwraca sie a On lezy juz na ziemi z glowa zakrwawiona ;p nie wiadomo jakim cudem spadl i rozcial sobie nawet glowe
na szczescie bez szwow sie obylo choc na jednym z dwoch ran lekarz powiedzial,ze mozna bylo jeden szew zalozyc
-
Patuniek u mnie w szpitalach na OM dwa razy patrzyli z Dziewczynami nie wiem jak teraz.
Izziee jeszcze jakis czas temu mialam wieczorny bol @ i skurcze. Na szczescie nic to i tak nie zdzialalo. A cala noc mialam i snilo mi sie,ze nawet rodze...
To u mnie terminy zawsze z OM sie zgadzaly. Chociaz ja mam jak w zegarku co 28dni (po odstawieniu tabsow of course,i przed tabsami jak zaczelam brac). Owulka juz u mnie jakos 11-12 dc takze tez jakby wysrodkowana,nie wczesna nie pozna. I moze dlatego gin w OM sie wstrzela. Laura w terminie sie urodzila, Lena dzien przed. Wychodzi na to,ze Lidia musi dzien po ;p czyli 8.03hehehehe