X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza podłączam się pod to co piszą Dziewczyny, jeszcze nie mam doświadczenia z Maluchami ale One bardzo mądrze piszą :)

Butterfly 83 jak piszecie o objawach to mam wrażenie, że mam to samo. Mam lekkie bóle podbrzusza czasem, tylko do bóli okresowych to jeszcze daleko (miałam bardzo bolesne)

patuniek86 Nie martw się Twoje Dziecko nie będzie wcześniakiem jeśli urodzi się tydzień wcześniej. Wcześniaki to dzieci urodzone przed 37 tygodniem. Zakłada się, że prawidłowa ciążą trwa od 38-40 tygodni :) i jak urodzisz w 42 też nic się nie stanie :)

Nie wiem jak w Polsce, u mnie w szpitalu patrzą po OM. Dokładnie tak samo jak Lekarz, daty w dokumentach które przesyła moje studio medyczne muszą się zgadzać.

Reniferra też właśnie myślałam żeby iść do fryzjera :) tylko sama nie wiem kiedy :) chyba zapiszę się przed Walentynkami :)

Ayleen jakie to niesamowite :) tak nie wiele Ci zostało, żeby tulić Synka :) Trzymam kciuki żeby się rozkręciło :)

U mnie wielkie odliczanie! 30 dni do terminu :D

Butterfly 83, patuniek86, iNso87, Reniferra, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja do fryzjera ide juz po pologu,ide na wszystko co sie da;D trudno jak wydam mnostwo kasy;p Nie chodze prawde mowiac jakos czesto do fryzjera, raz na dwa lata sie zdarzy;) to po pologu nadrobie ;D a wlosy sama musze sobie jakos wlasnie na dniach pomalowac.

Makowe u mnie 31 ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:16

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, nawet nie zakładam wcześniejszego porodu ;-) Chodzi mi raczej o to, że jeśli akcja zacznie się za 3 tygodnie, to wg OM będzie to 36t4d-czyli wcześniak wg lekarzy. A wg wszystkich usg i mojego cyklu, będzie to właśnie ciąża donoszona :-)

W ciągu 2 godzin od pobudki miałam już 5 skurczy... Po luteinie. Dobrze, że pojutrze wizyta. Lekarz na skurcze i tak nic nie powie prócz lutki i no spa, ale chociaż sprawdzi szyjkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:17

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen to u mnie jest tak,ze od paru dni nie chce mi sie jesc tylko wlewam w siebie hektolitry soku i to z lodowki zimny musi byc. Do tego od paru dni chodze czesciej siku w nocy i nie wiem czy przez to,ze tyle pije w dzien czy wlasnie brzuch deko sie opuscil i dlatego tez latam co 2-3h. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ayleen to u mnie jest tak,ze od paru dni nie chce mi sie jesc tylko wlewam w siebie hektolitry soku i to z lodowki zimny musi byc. Do tego od paru dni chodze czesciej siku w nocy i nie wiem czy przez to,ze tyle pije w dzien czy wlasnie brzuch deko sie opuscil i dlatego tez latam co 2-3h. :)

Ja mam tak z wodą! Piję ja hektolitrami, sikam co chwilę, ale jeść nie muszę...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen niesamowiete, że juz niedługo powitasz swojego synka na świecie ;-) cudnie..
    Ja jednak też sporo piję ostatnio, najbardziej mi smakuje woda z cytryną .
    Co do fryzjera to byłam jakiś czas temu, teraz planuję jeszcze pójśc do kosmetyczki na regulację brwi z henna ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ja mam tak z wodą! Piję ja hektolitrami, sikam co chwilę, ale jeść nie muszę...
    Ja odkad zaszlam w ciaze to do samej wody mam jakies obrzydzenie,no nie wchodzi mi :| napije sie 1 szklanke przez caly dzien.. a tak to sok sok sok i to wyciskany ten 100% pomaranczy najlepiej badz jablka ;D Herbata jeszcze pare razy dziennie z cytryna i miodem zwykla czarna. A jesc wlasnie nie musze..i tak dzis stanelam na wage to dalej mam ta sama wage. Oj zeby do porodu sie utrzymala to raz w zyciu pojde z 7 z przodu do porodu hahahaha ;D

Butterfly 83, patuniek86, Ulv15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kurier sa torby do wozka ;D

patuniek86, Anet85, bbeczka91, Butterfly 83, Marza89, kehlana_miyu, Sana, Sana, Sana, Sana, Sana, Sana lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 aaa teraz rozumiem :/ jeju trzymam kciuki, żeby tak nie było. A na to ustalenie daty na 22 to pominę milczeniem, bo słów mi brak :) powiedz mi, skurcze masz te fałszywki? czy twardnienie i na nie bierzesz nospę?

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, zdjęcia, zdjęcia! :-D

Śmieszne u mnie jest to, że ja tylko lekko gazowaną toleruję. Na szkole rodzenia oczywiście nieeeee, tylko niegazowana. "A zresztą same Panie na pewno czujecie, że tylko niegazowana" ;-)
    Lekko gazowana i mogę wypić 2 butle :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    patuniek86 aaa teraz rozumiem :/ jeju trzymam kciuki, żeby tak nie było. A na to ustalenie daty na 22 to pominę milczeniem, bo słów mi brak :) powiedz mi, skurcze masz te fałszywki? czy twardnienie i na nie bierzesz nospę?

Biorę luteinę, no spa i magnez. A i tak skurcze mam. To nie są fałszywki. Tylko brzuch twardy jak skała i bolesny. Czytałam gdzieś raz, że podobno w drugiej ciąży skurcze bh mogą być bolesne.
    Mnie przy tych skurczach boli brzuch i zmienia się tętno. Serce zaczyna mi przyspieszać.

Na razie jestem bardzo spokojna, dlatego czekam grzecznie do środy, jak tam szyjka. Jeśli ok, to znaczy, że skurcze nie mają na nią wpływu. Jeśli szyjka nie bardzo, to wtedy zacznę się denerwować ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przypomniałam sobie :-)

Jak przyspieszyć poród :-D

Spacerując po schodach trzeba uprawiać seks i stymulować sutki-jedząc słodkie :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 3S słyszałam, ale to jest 4S- z moim ulubionym słodkim <3

patuniek86 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet 5s :-D
    Schody
    Spacer
    Seks
    Sutki
    Słodkie :-D

Reniferra, iNso87, Salsefia, Anet85, Marza89 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie. Niby zawsze sobie tłumaczę, że niestety nie zawsze jesten w staie go uchronić, noi dzieci muszą sobie kilka guzów nabić, ale wczoraj biedaczek miał taki pechowy dzień...3 razy sobie przywalił w głowę i na koniec dnia jeszcze to. Ma śliwki nad jednym i drugim okiem, do tego mu się zajady porobiły od wkładania paluszków do buzi i ślienie, bo mu czwórki idą i wygląda jak siedem nieszczęść.

Mnie po tych wczorajszych sexach nadal brzuch pobolewa. Kurde jak mi nie minie, to chyba w środę się przejdę do mojego gina tydzień wcześniej.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pierwsze pranie wstawione... i tak codziennie po jednym... tylko się zastanawiam kto to będzie prasował hehe jeżeli chodzi o terminy porodu to u mnie z OM 9.03 a z usg 16.02 wiec rozbieżność duża....

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, zobaczysz jaka to przyjemność prasować te malutkie ciuszki :). Zachce Ci się

patkaaxx90, patuniek86 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Mimoza dziewczyny już wszystko napisaly, takich rzeczy po prostu nie unikniesz. A dla Antonia jesteś najlepsza mama na świecie :) mój syn kiedyś spadł z własnych nóg i rozcial sobie wargę więc wiesz ;)

Ja miesiąc temu byłam u fryzjera i rewelacyjnie się czułam. Taka zadbana :) a jeszcze radykalnie zmienialam fryzurę i kolor:) także Reniferra leć do fryzjera a na pewno poczujesz się lepiej :)

Do wody teraz mam mega obrzydzenie i też mogłabym pić tylko gazowane.

Dziś skończyłam 36 tydzień :D

Reniferra, patuniek86, Makowe Szczęście, Ulv15, kehlana_miyu, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jest kurier sa torby do wozka ;D
    No i jak nie urok to... ;/ nie dosc,ze pomylka z dostawa tak teraz niby na pierwszy rzut oka ok a otwieram i dupa.... organizer w porzadku,jedna strona jasno szara druga grafika rozyczki za to torba...cala jasno szara;/ noz kur...napisalam wiadomosc i czekam co dalej;/ juz nic bym nie mowila,zeby przyszla z obu stron z grafika ale nie cala szara...taka zwykla:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza, każdy może mieć gorszy dzień, nawet dziecko :-)

Kiedyś spacerowałam z Młodą, miała 5 lat. Łazimy po uliczkach Krakowa (wycieczka tylko we 2) i musimy się nieco rozdzielić na chodniku, bo jacyś ludzie szli z naprzeciwka totalnie środkiem. Nie przeszkadzało mi to, ja i tak szłam od strony ulicy. Ale Młoda patrzyła na mnie i chociaż ja widziałam i chciałam zareagować, to nic nie mogłam zrobić-walnęła twarzą w wysoki stolik stojący przed knajpką. I miała śliwę pod okiem przez jakiś czas ;-)

Mój pierwszy nosił ją po domu na barana, kiedy miała niecałe 2 lata. Z pokoju do pokoju... Zapomniał tylko, że między salonem A jadalnią jest normalna futryna na standardowej wysokości... I znowu widziałam, krzyknęłam "uwa...!" I więcej nie zdążyłam ;-) Tak rąbnęła głową, że jak siedziała na barana, tak zwisała z pleców-dobrze, że m. trzymał ją za nogi, to nie spadła na podłogę ;-) Na szczęście tylko guz.

Albo jak miała też około 2 lat. Siedzi w fotelu obok biurka. I nagle widzę, jak stoi na fotelu, siada na oparciu. Już do niej wstałam i zaczęłam coś mówić, ale ona w tym momencie malowniczo się zsuwa z oparcia i karkiem oraz głową rąbie o biurko-i spada.
    Na karku wielka szrama, a Młoda nawet nie płacze. Ogólnie jakaś osowiała, nie gada. Ja już spanikowana, jedziemy do szpitala. W samochodzie cisza. Na ip mówimy, co się stało, mamy czekać. A w Młodą dopiero jakoś diabeł wstąpił, zaczęła skakać i nawijać makaron na uszy :-D Wychodzi pielęgniarka i pyta, czy to to jest te osowiałe dziecko po urazie ;-)

A Tobie nigdy nie zdarzyła się seria upadków i wypadków? Bo u mnie takie rzeczy zawsze idą seriami. Jeśli coś stanie mi się, to już wiem, że to nie ostatni wypadek w ciągu dnia ;-)

Ważne, żeby w sumie nic poważnego się nie działo, reszta jest milczeniem ;-)

A tak na dokończenie-wiesz, jak poznać, jak szybko dziecko rośnie? Po miejscu uderzenia się o stół ;-) Najjpierw czubek głowy, okolice oczu, nos, broda, ramiona itp ;-)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ