MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się nie odzywam. W zeszłym tygodniu nawet napisałam bardzo długą wiadomość, ale nie zauważyłam, że mam słabą baterię i telefon zdążył mi się rozładować, zanim w ogóle pomyślałam o ładowarce
U mnie wszystko dobrze, Oliwka dalej jest dziewczynką, ostatnia waga to 2150g, w piątek o 10.00 mamy najbliższą wizytę, a przed nią pierwsze KTG. Poza tym korzystam z mobilnej szkoły rodzenia i położnej, która przychodzi do mnie do domu. Wyprawka już skompletowana, ale wciąż domawiam jakieś pojedyncze ciuszki, poza tym w 80% mam spakowaną torbę do szpitala
Czuję się już mocno ociężała, doskwiera mi kręgosłup i spojenie łonowe. Wyznaczono mi też już termin przyjęcia do szpitala na planowane cięcie cesarskie - 5 marca mam przyjęcie, a 6-go cięcie. Obym teraz tylko wytrwała
U mnie też jest małe zamieszanie z terminem - z om wychodzi na 13 marca, ale z usg prenatalnego na 6 marca (czyli Oliwka jest o tydzień starsza). Do tego ja chodziłam w tym cyklu na monitoring owulacji i miałam wczesną - w 10 dniu cyklu. Pozytywny test sikany wyszedł mi już w 23 dc, także wszystko się zgadza. Trochę się stresuję bo zrobią mi cc właściwie dokładnie w dniu terminu (6 marca), a z synkiem robili mi 6 dni przed terminem. No ale co zrobić, jest jak jest.
Staram się Was podczytywać od czasu do czasu, ale sporo tych wiadomości produkujeciePostaram się być teraz bardziej na bieżąco.
Reniferra, patuniek86, Makowe Szczęście, Ksiazka1, Katia89, kehlana_miyu, iNso87, Ulv15, Ulli88, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Serena, dobrze Cię znowu "widzieć"
Mój mąż mnie rozwala...
Wie, że mam wyciszony telefon, wie, że w ciągu dnia śpię
Dostałam 3 sms, przy czy dwa ostatnie "czy wszystko ok" i nieodebrane połączenieNo tak, bo przecież jak się zacznie poród, to dowie się o tym ostatni
Cichutko wyjdę z domu i wrócę po kilku dniach już z dzieckiem na rękachNic mu nie powiem
lkc, Ulv15, Marza89, Macy lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Inso, zapomniałam wspomnieć o swojej wizycie, w czwartek 7.02
kolejna 19. 02 ale to już się przypomnę w następnym tygodniu
Ciekawa jestem co u małej słychać, ciekawa jestem jak wygląda, chciałabym ją bardzo zobaczyć, mąż też siedzi jak na szpilkach i wyczekuje...
Ale oczywiście niech siedzi jak najdłużej w brzuszku
Ja właśnie skończyłam jeść rosolek, tak mi się chciało że musiałam ugotować, mniampatuniek86, Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatuniek mąż się o Ciebie a raczej o Was martwi, więc nic dziwnego:) Lepiej w te stronę niż w ogóle by się nie interesował. A gdybyś np zaslabla, lepiej trzymać rękę na pulsie. Mój mąż też jest troskliwy i zawsze mu pisze jak tylko się kładę że wyciszam tel i moge zasnąć, zeby niepotrzebnie się nie martwił
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Poniedziałek-34 tydzień
21 dni do ciąży donoszonej... 42 dni do terminu...
Jestem ciekawa, jak w szpitalach patrzą na terminy porodu...
OM? Usg?
Mój gin wpisał mi 22 marca. Bo to jego urodzinyPrzy czym wg OM termin wypada 21 marca.
A ja z wczesną owulacją i pozytywnym testem ciążowym już w 21 dniu cyklu... W sumie od początku wiedziałam, że Pola jest trochę starsza... Ale oznacza to też, że jeśli przypadkiem przyszłaby na świat właśnie za 21 dni, to wg usg i mojej wiedzy wszystko byłoby ok-ale wg OM już nie i byłaby wcześniakiem... Tylko dlatego, że bierze się pod uwagę wyłącznie cykl 28-dniowy
NieważneW końcu ja i tak zamierzam się trzymać w kupie przynajmniej do 4 marca
Patuniek, z tego co mi wiadomo, na poczatkuwyznaczaja z Om biorac pod uwage standardowy 28 dniowy cykl, po usg w 12 tyg data moze sie zmienic, bo w tym czasie dzieci rozwijaja sie i rosna podobnie, pozniej moga przyspieszyc albo zwolnic, ale do konca powinni sie poslugiwac juz ta data. Mi z OM wyznaczyli 28 marca a po usg w 12 tyg 25 marca i tego sie trzymaja -
Hej, u nas wszystko dobrze
Szyjka dalej rekordowo długa i pancerna, 49mm! Przepływy dobre, łożysko w świetnej kondycji, moje ciśnienie niziutkie, a maluch ma już 2,2 kg
Lekarka przewiduje, że będzie miał ponad 3,5kg przy urodzeniu. Leży główką w dół i ma już bardzo pucułowate policzki
Teraz jestem w drodze do okulisty, żeby potwierdzić czy nie mam przeciwwskazań do sn.Makowe Szczęście, Ksiazka1, Katia89, Ulv15, Pikcia, patuniek86, 83xxx, Anet85, bbeczka91, Reniferra, Parsleyek, Izziee, Ankakaranka87, Kleopatra, Sana lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Hej, nie odzywałam się bo meza mialam 9d czwartku, dzisiaj pojechal do pracy.
U mnie termin to juz calkiem jest boskiwg om 7.03 wg usg 17-21.03 i tak mam wpisane w karcie.. a lekarz za termin uwaza 17.03 i wg tego liczy ciagle tygodnie i tak w karcie wpisuje.
Juz mi sie znudziła ta ciaza, a tu dalej trzeba tuptac.. ;(patuniek86 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
iNso bardzo fajny ten pomysł z torbą bo rzeczywiście jest ciekawiej niż gdyby była jednolita. Ja właśnie zjadłam naleśniki z serem ale były tylko dwa i szczerze mówiąc mam ochotę na śledzie... ale wiem że to może się źle skończyć wiec cały czas jeszcze podejmuję decyzję życia
Pączków brak bo wczoraj w sklepie nie mieli (niedziela) a dzisiaj nie chce mi się specjalnie po pączka jechać, także jestem na pączkowym odwyku. Od 3 dni. A mój brzuch rośnie w oczach mimo ich braku.
Zamówiłam wreszcie biustonosz do karmienia przez internet, wybierałam go chyba ze 2 godziny. Teraz trzymam kciuki żeby rozmiar był dobry, najwyżej odeślę. Zamówiłam z Panache bo mam tak wielkie cycki że już poddałam się z normalnymi sklepami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:26
iNso87, patuniek86, Reniferra lubią tę wiadomość
-
Ulv, ja mam normalne cycki i też się muszę pogodzić z brakiem rozmiarów w zwykłych sklepach. Mi Panache nigdy jakoś nie pasowały, żaden model. Więc kiedy w PL nie było "mody" na inny rozmiar, niż 75B, miałam Freya
W każdym razie na Panache i tak się nie zdecyduję, poszukam czegoś, jak laktacja mi się unormuje.
A esotiq i zwroty... Porażka. Jutro mijają 2 tygodnie, jak zwróciłam biustonosze, a jeszcze nie oddali mi pieniędzy. Ponad tydzień wystawiali fakturę korygującą. Do jutra mają czas-wg nich-na zwrot. Bo oczywiście wysłałam zapytanie, jak długo mam czekać.
Kasę z karty pobrali w kilka sekund, zwrot to porażka. Więc tego sklepu niestety nie mogę polecićUlv15 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Ja też mialam przejścia ze zwrotem w Esitiq - jakaś masakra pod tym względem to u nich bardzo kuleje. Samą bieliznę pidżamy to bardzo lobię, ale juz się nauczyłam i nie kopiuje u nich online.
Mąż odebrał dzisiaj wynik posiewu na GBS - jestem już spokojna, bo bałam się, że coś się zacznie, a ja nie zdążę odebrać wyniku.... Już mam komplet badańCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Ja też mialam przejścia ze zwrotem w Esitiq - jakaś masakra pod tym względem to u nich bardzo kuleje. Samą bieliznę pidżamy to bardzo lobię, ale juz się nauczyłam i nie kopiuje u nich online.
Mąż odebrał dzisiaj wynik posiewu na GBS - jestem już spokojna, bo bałam się, że coś się zacznie, a ja nie zdążę odebrać wyniku.... Już mam komplet badań
Anet, ale czekała dłużej, niż te 14 dni? Musiałaś ich wzywać do zwrotu?
I wybacz, oczywiście nie dopisałamFajnie, że masz komplet badań
Ja mam tylko skierowanie bez gbs, same badania z krwi robię w przyszłym tygodniu, gbs za dwa
Jednak te badania to znak, że TO już zaraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:20
Pola Róża
-
nick nieaktualny
-
Co lekarz, to inny pakiet
Niech już będzie środa... Chociaż wyjdę z domuBo tak to siedzę na tyłku i mam już powoli dość.
Chcę wiosnę, że świergotem ptaków, pąkami na drzewach i krzewach, kwiatkami w ziemi.
Chcę już spacerować z wózkiem! Wiosną!Reniferra, Makowe Szczęście, Katia89, Marza89, kehlana_miyu, Ulv15 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
GBS robicie na wizycie czy idziecie do labu? Ja już nie mam wizyty więc muszę znaleźć jakiś punkt pobrań, gdzie mi to zrobią.
A moja kontrola w sumie ok. Kwasy żółciowe są już znacznie podniesione ale nie na tyle, by rozwiązywać już ciążę, przepływy w normie choć już w dolnej granicy. Czyli jest ogromna szansa, że dotrzymam do 37 tc i nie będzie wcześniakiemW szpitalu nie zostałam po wspólnej decyzji mojej i lekarza. Szpital nie może mi nic zaoferować w mojej chorobie- leki mam już maksymalne, żadne kroplówki nie pomogą na świąd. A następne badanie kwasów na NFZ przysługuje mi za tydzień
Także leżeć tam tylko po to, by mieć ktg dwa razy dziennie nie chciałam. Tak przynajmniej mogę prywatnie robić badania krwi co drugi dzień i mieć lepszą wiedzę, co się dzieje. Mam tylko od razu stawiać się na IP jak mały będzie się gorzej ruszał. Antek waży dziś 2400g.
Inso widziałam Twój organizer do wózka- śliczny wzór!
Gratuluję udanych wizyt!patuniek86, Reniferra, iNso87, kehlana_miyu, bbeczka91 lubią tę wiadomość