X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Gbs z Lena u gina mialam pobierany na wizycie. A teraz, u innej gin, dostalam skierowanie i musialam jechac do punktu pobran. Stamtad wynik przychodzi odrazu do ginki.

Kurde ale mam zgage od godziny. Zywym ogniem pali:/ to chyba te flaki i tona naturalnego pieprzu ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen no wlasnie chyba wybralam jakis standardowy,ze tak powiem ;d bo wczoraj na spacerze widzialam jak Chlopak z osiedla jechal wozkiem z corka,ktora byla wsadzona w spiwor w ten wlasnie wzor hehehehe. No ale nic innego mi nie pasowalo. ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi GBSa pobrał lekarz i on wysłał do laba. Z innych badań to miałam zrobić HBS, VDRL, toxo i dopisał jeszcze HIV i anty-HCV (bo ponoć zmieniły się przepisy i trzeba powtórzyć). W karcie ciąży mam zapisane że przed porodem potrzebna jest jeszcze morfologia, elektrolity, układ krzepnięcia, glukoza i badanie moczu, ale to jest ważne tylko 3 dni.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek to już dawno było z tym Esotiqiem , ale wiem , ze do dwóch tygodni miałam zwrot, ale musiałam się nadzwonić i powiedzialam nigdy więcej.
    Ja miałam GBS pobrany na ostatniej wizycie, ale mnie przymuliło - chyba wychodzi nocka...

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Czyli czeka mnie jeszcze wypad do labu. Bo gbs mam pobierany w gabinecie na wizycie i lekarz ogarnia już wyniki.

• india Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Mało sie udzielam bo mnie jakies kryzysy doopadaja :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju pół dnia miałam sporo energii a teraz najchętniej poszłabym już spać. Nie mam siły. A jeszcze tyle czasu. Nie wiem jak ja się doturlam. Myślę sobie, jakby teraz zaczął się poród to ja bym siły nie miała :/ złamka

.
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zapewne będe miała jeszcze jakieś pytania bo właśnie siedze na kompie i próbuje zamówić brakujące rzeczy. Jak mnie przyjmiecie to chętnie do was dołącze :)

iNso87, Butterfly 83, Reniferra, kehlana_miyu, Alisssa lubią tę wiadomość

eikte6hhtpigifg0.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tygodniu idę na GBS. W poprzedniej ciąży nie zdążyłam odebrać wyników przed porodem i na porodówce dzwonił mąż zapytać czy dodatni czy ujemny wynik, a jak się Antoś urodził, to musiał jechać i szybko dostarczyć wyniki do szpitala.

To u mnie się dzisiaj mój kuzyn martwił, że rodzę, bo mąż podjechał do pracy i zauważył, że ciuchów do przebrania nie ma więc wrócił do domu, a kuzyn się dowiedział, że był i pojechał i myślał, że rodzić zaczęłam.

Ja mam jeden kombinezon zimowy, a drugi cieńszy.

Go do zżycia, to u nas na grupie dopiero po porodzie jak się przenioslyśmy na FB się bardziej wszystkie zżyłyśmy. Codziennie zdjęcia bobasków, filmiki. Ogólnie to każdy każde dziecko zna i naprawdę po nocach nieraz się martwiłam jak któremuś coś było. Teraz trochę mniej piszemy, bo większość pracuje, ale chociaż jeden post dziennie każda stara się wrzucić, by napisać co tam u dzieci.

Butterfly 83, Ulv15 lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trasę energię pod koniec dnia. Z trudem wykonuje jakiekolwiek czynności i muszę dużo odpoczywać :/ dobrze ze maz rozumie i we wszystkim mi pomaga :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybkaaga wrote:
    Dzięki dziewczyny, zapewne będe miała jeszcze jakieś pytania bo właśnie siedze na kompie i próbuje zamówić brakujące rzeczy. Jak mnie przyjmiecie to chętnie do was dołącze :)
    Rybka jasne,dopisze Ciebie na nasz liste. ;) Imie wybrane dla Dzidzi?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie druga dziewczyna;) imienia jeszcze nie mam, rodzinka debatuje nad wyborem a mi nic się nie podoba, pewnie znowu mąż wybierze przy pomocy córki;) a kupowałyście pieluchy flanelowe? A jak wstawić suwaczek?

iNso87 lubi tę wiadomość

eikte6hhtpigifg0.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 u mnie to samo, wrócił z pracy i mówi, co by zjadła Ukochana Żona :) i jeszcze zrobił zakupy, żebym miała świeże owoce na śniadanko <3

Ksiazka1, Reniferra, Butterfly 83, Izziee, kehlana_miyu, Ulv15 lubią tę wiadomość

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka ja przy synku miałam dwie flanelowe pieluchy, prawie wcale się nie zniszczyły więc mam te dwie. A używałam do przykrycia latem albo podlozenia pod dziecko jak gdzieś wychodzilismy.

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli głowa, nie jakoś tragicznie, ale ból jest ciężki do zniesienia, bo tak ćmi mnie cały dzień. Oczywiście jeszcze nie zabrałam się za zakup brakujących rzeczy, ale jakoś brak mi weny. Dziś znowu mam skoki tętna, które dobija do 150 uderzeń, więc martwi mnie to trochę, ale i męczy :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wrócił dopiero z pracy i zabiera się za obiad. Ja Przy staniu czuję rozpieranie w pochwie, wolę nie ryzykować. No i przywiózł mi 2 czekolady :-) Prócz bananów, pomarańczy i kiwi :-) Mamy szczęście do tych panów, nie ma co :-)

Ja na wieczór mam energię, ale co z tego, skoro boję się aktualnie ruszać? ;-) Dopóki lekarz nie obejrzy szyjki ja nie robię zupełnie nic.
    Tylko ja padam około 10-11 i drzemię przez 2 godziny. O dziwo, to są zawsze 2 godziny ;-) Nie dłużej i nie krócej :-D
    No chyba, że śpię ciągiem do 9-10, wtedy bez drzemki się obejdę :-) Ale mąż rano hałasuje, plus jego budzik o 6.30 mnie budzi-i już nie śpię. Więc ta drzemka daje mi siłę na resztę dnia spędzonego w łóżku ;-)

Rybka, witaj :-) Rozgość się i uważaj na wrzucanie zdjęć z ciastkami ;-) Tutaj same łakomczuchy :-D
    Ja przy Młodej nie miałam pieluch flanelowych (13 lat temu), ale teraz mam 5. Są mięciutkie i coś czuję, że będę z nich korzystać trochę, jak Książka :-) Tetra do wszystkiego, flanela do zadań specjalnych :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 19:07

Makowe Szczęście, Ulv15 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, Rybko :).

Co się dzieje India?

Wiecie, mój mąż kupił mi dziś pepsi! No i mnóstwo owocków oczywiście jak zawsze :p. Ale ta pepsi <3! Oni mają chyba wszyscy dobry dzień dzisiaj.

Inso, z tym samym wzorem mam kocyk i podusię do wózka oraz kokon i rożek :D

iNso87, Makowe Szczęście, Izziee, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, słusznie. Leż, leż.

Ja mam ochotę na drzemkę, ale kurka jeśli teraz pójdę spać, to co będzie w nocy?

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nasi faceci słyszeli jak ich zachwalamy :p ale lepiej nie bo się skończy :p Reniferra ja też ostatnio dostałam puszkę ale coca coli <3 ale byłam szczęśliwa, a dzisiaj krówki :) :) Maz mówi żebym korzystała bo to ostatni miesiąc gdzie mnie tak rozpieszcza :)

Reniferra, kehlana_miyu, Marza89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra no trochę za późno na drzemke, może weź prysznic żeby się troszkę obudzić :)

Patuniek brawo za oszczędzanie się :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ