MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniferra wrote:Patka, zobaczysz jaka to przyjemność prasować te malutkie ciuszki
. Zachce Ci się
Prawdamoje ciuchy zajmują trochę miejsca i trzeba co chwila je poprawiać do prasowania. Męża to już w ogóle, mnóstwo materiału. A te maleńkie ubranka? Przykładasz żelazko i całe ubranko jest nim zakryte
Całe ubranko mieści się na desce do prasowania
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
No i moja mama dzwoniła jest w sklepie dzieciecym u prywatnego sprzedawcy i jak to ujęła wzięła by wszystko hehe babcia wpadła w wir zakupów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:15
patuniek86, Ulv15, Izziee, iNso87, Reniferra, bbeczka91, Marza89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Cześć dziewczyny
cały weekend się nie odzywałam, miałam trochę pracy, trochę gości i jakoś tak zeszło
U mnie nocka ciężka, ogólnie źle sypiam ostatnio, nie mogę znaleźć wygodnej pozycji, ręce dretwieja i dodatkowo pies coś nie mógł spać i ciągle mnie budził. Jestem nieprzytomna.
Mialam iść do laboratorium ale pójdę jutro. Dzisiaj tylko zrobiłam zakupy, wypiłam kawkę, zjadlam paczka i tak oczy mi sie zamykają
Tak podczytuje lutowki, normalnie jedna za drugą się rozpakowuja. Jeszcze chwila i zacznie się u nas, strasznie szybko to zleciało -
Cześć, widzę że tu ruch od rana
Wracając do tematu terminu to u mnie też się nie zgadza, lekarz mi wpisał wg OM 01.03, ale owulkę miałam u niego potwierdzoną 3-4 dni później i w sumie na usg Laura zawsze wygląda na młodszą. Wg ostatniego usg termin porodu to 04.03.
Ja ostatnio lepiej sypiam, ale zaczęłam puchnąćDłonie i stopy mam jak serdelki wieczorami..
Lutówki to chwila, moment i się wszystkie rozpakują :pLaura
-
No to sie dogadalam ze sprzedajaca
uff co prawda musze doplacicic, i w jedna strone kuriera oplacic ale trudno. I ona zle zrozumiala i ja zle zrozumialam. W kazdym badz razie udalo sie dogadac i to najwazniejsze a Pani bardzo przyjemna
Odrazu mnie uprzedzila tylko,ze grafika na organizerze ma mniejszy wzor, a teraz maja jego nowa partie i ta grafika jest wieksza. Ale to mi nie przeszkadza
na duzej torbie moze i to fajniej bedzie wygladac.
Foto
Foto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 11:10
Reniferra, patkaaxx90, Katia89, Salsefia, Anet85, 83xxx, bbeczka91, Malutka_27, patuniek86, Makowe Szczęście, Marza89, Izziee, kehlana_miyu, Ulv15, Butterfly 83, Sana lubią tę wiadomość
-
Hej kobitki:-) mam nadzieję, że mogę wam troszkę poprzeszkadzać
? Szkoda, że dopiero teraz was znalazłam bo bym z chęcią się do was przyłączyła ale wy już takie zgrane jesteście i na końcówce już
ja się właśnie zabrałmam za wyprawkę dla maluszka i mam do was parę pytań: jaki macie kombinezon dla dziecka taki typowy zowy czy może coś cieńszego? termin mam na 27 marca i nie wiem jaki kupić bo z tą pogodą to nigdy nic nie wiadomo;-) a jaki polecacie rozmiar wanienki 86 czy ok 100 i jaki rozmiar pieluch tetrowych bo są różne?
iNso87, Makowe Szczęście, Ulv15, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Elcia falami mozesz przybierac na wadze
ja widzialam z Laura w tym tygodniu to przytylam 3kg przez pare dni i zrozum rozum... a potem trzymalam wage przez 3 tygodnie. Taki skok nie wiadomo jakim cudem.
Rybkaaga chcesz do nas dolaczyc? Zapraszamy,nie jestesmy grupa zamknieta bo konczymy juz ciaze ;d wrecz przeciwnie - zacznie sie po urodzeniu heheheReniferra, Makowe Szczęście, Marza89, Ulv15, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie fryzjera to muszę się pochwalić, że zaliczyłam w sobotę
Patuniek też się obawiałam, szczególnie jak wytrzymam przy myjce do włosów ale było nawet wygodnie. Pół godziny i po sprawie. Co prawda miał byc long bob a do boba wcale to niepodobne ale cieszę się, że zniszczone końcówki obcięte.
A farbowanie zrobiłam sama w domu w piątek bo wstyd mi było iść z takimi siwymi. Farbować tutaj się boję a poza tym zwykle obcięcie bez modelowania 30euroMakowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Rybka co do kombinezonu ja mam dwa, przejsciowy misio i zimowy. Rodze na poczatku marca takze ten.
Jesli chodzi o wanienke to moim zdaniem rozmiar nie ma znaczenia. Bardziej spojrz pod katem czy bedzie na stelazu,wtedy dopasowac trzeba, czy masz duzo miejsca na przechowywanie takiej wanienki,wtedy im mniejsza tym moze lepsza. Moze roznica paru cm akurat cos zmieni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:30
-
Mimoza potwierdzam jako matka 3 chłopców. Lepiej nie będzie. Potem dojdą jeszcze bójki itp. ja już się nauczyłam nie reagować do pierwszej krwi niech sami rozwiązują konflikty ;p
Byłam dziś na pobraniu krwi i umówiłam się na USG prywatnie żeby sprawdzić przepływy. Jednak wszyscy doradzają przy cukrzycy to kontrolować więc lepiej dmuchać na zimne.
Kombinezon ja mam w spadku taki cieplejszy ale rodzę 28.02. do fotelika mam śpiworek więc na wyjście pewnie coś lżejszego ubiorę -
Oj Patuniek jak opisałaś tą serię wypadków z córką to i nasze mi się przypomniały, najgorsze jest, że człowiek widzi, że wypadek jest nieuchronny i nie może nic zrobić, ja najbardziej przeżyłam, jak córcia miała może z 2 latka i biegała z pokoju do kuchni i mówię Oliwcia powo..... i już grzmotneła w róg ściany tak, że nad łukiem brwiowym wyszła ogromna śliwą, nie było przecięcia skóry na szczęście, ale jej płacz pamiętam do tej pory, przykładanie lodem i okłady, tak się spłakała, że za pół godziny padła jak mucha i spałą, a ja położyłam się obok i tuliłam małego szkraba..
Rybka - ja też mam 2 kombinezony jeden cieńszy, a drugi grubszy. Pieluchy tetrowe chyba mam w rozmiarze 70x80, co do wanienki się nie wypowiem, bo nie będe jej używać
Dzisiaj zrobiłyśmy pączusie serowa, któraś z Was podała przepis - super, niestety nie pamiętam kto ;-(( ale pączusie ekstra , a ile przy nich śmiechu i radochy gdy wychodziły nam różne kształty, późnej doszłam do wprawy i były okrągłe
Proszę częstujcie siętu wersja reprezentacyjna, ta mniej już prawie w całości zjedzona
)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7eeb3211281.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:06
bbeczka91, Ksiazka1, Katia89, Reniferra, Izziee, patuniek86, Makowe Szczęście, Marza89, kehlana_miyu, iNso87, Ulv15, 83xxx, Kleopatra, Butterfly 83, Macy lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
-
Inso, pięknie się prezentuje ten wózek z torbą
taki w stylu insta-mateczki
Rybka, ja kupiłam śpiwory do fotelika/gondoli. Do śpiwora będę wkładać dzieci w normalnym ubranku+zimowej czapie. Liczę na to, że ze śpiworów skorzystam jeszcze w przyszłą zimę.
Aneta, znikaj z tymi pączkami. Dziś mam dzień gloda- od rana oprócz śniadania wciągnęłam już pączka, kawałeczek makowca i 2 pierniczki. Aaaa no i kakao.
Na śląsku, mimo prognoz na ten tydzień z temperaturą podchodzącą pod 10st, mamy nawrót zimy. W nocy napadało z 30cm śniegu, moje dziecko szczęśliwe, już zaliczyło poranne sanki z tatąAnet85, iNso87, Ulv15, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Ja mam grubszy kombinezon, ale nie taki typowo zimowy jak na narty :p mam też otulacz do fotelika i jak coś kocyk więc myślę, że to wystarczy.
Dziewczyny dobijacie mnie tymi pączkamija się powinnam ograniczać ze słodkościami, nie mogę się powstrzymać.
Laura
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Nadrobić Was, to normalnie graniczy z cudemNa szczęście jakoś dałam radę
Mimoza, takie wypadki to normalna rzecz. I mam wrażenie, że im bardziej pilnujemy, tym częściej się przytrafiają. Ostatnio Marysia też spadła z takiej niskiej ławeczki i ma siniaka na policzku, a oboje z mężem byliśmy obok. Jesteś najlepszą Mamą dla swojego dziecka
patuniek, u mnie zawsze pytają o OM i na podstawie tego obliczają wiek ciąży. Z tego co widzę, to cykl tego samego dnia zaczęłyśmy, 14.06Ale u mnie owulacja była późno, chyba 21 dnia cyklu. Stąd na pierwszej wizycie ginekolog twierdził, że za niskie przyrosty bety i raczej nic z tego nie będzie. I na nic się zdały moje tłumaczenia, że mam dłuższe cykle niż 28 dni i późne owulki
Ayleen, to już tak blisko i poznasz swojego synka
O, widzę że nie tylko ja taka "spragniona"Od paru dni mam takie pragnienie, że ciężko je ugasić. Piję dużo herbatek ziołowych (bo czarna mi zbrzydła) i wlewam w siebie hektolitry soku, od czasu do czasu Pepsi. I o dziwo w nocy nawet nie wstaję na siusiu
Reniferra, wizyta u fryzjera jak najbardziej wskazana, jeśli ma Ci poprawić nastrójJa pewnie się przed porodem już nie wyrobię, ale do kosmetyczki na manicure się zapiszę
Od przyszłego tygodnia Kasia ma ferie i już jej obiecałam wizytę u kosmetyczki. Taki "babski" wypad sobie zrobimy, a co
iNso, śliczny organizer. I fajnie, że udało Ci się dogadać z tą kobietą
Rybkaaga, witamyCo do kombinezonów - zimowego nie kupowałam, mam polarkowe. I jakby było bardzo zimno, to dodatkowo śpiworek do fotelika. A tetry mam chyba 70x80 cm
Anet, mnie też narobiłaś smaka tymi pączusiami. Chyba czas iść do kuchni i coś przekąsićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 13:24
Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość
-
A ja się znowu zdrzemnęłam
Ja mam termin w połowie marca, więc mogę rodzić na początku lub na końcu
Ale mam tylko kombinezon przejściowy, bawełniany z misiem. Nie kupowałam zimowego. Do fotelika mam w sumie też cienki śpiworek, więc w razie ataku zimna, zakładam kombinezon, używam śpiworka i koc
Pieluchy tetrowe mam 80x80. Przy czy będę z nich korzystać jako rzecz do wszystkiego, prócz pieluchowania wielorazowego
Ja W sobotę upiekłam murzynka, dzisiaj skończyłam go jeść, dlatego Anet masz szczęścieAnet85 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm