MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sana co do koszul to ja mam te dwie:
https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Kopertowa-koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-DN-Pink-Grey/576
https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/398
Mam 163 cm i obie wzięłam s. Granatowa jest za połowę uda a ta jasna przed kolano. Obie polecam
Do mnie nie dociera jeszcze chyba, że to już chwila moment i może się zacząć..Sana lubi tę wiadomość
Laura
-
Dziewczyny zmienie temat na moment. Jakie macie foteliki dla dzieci do 36kg? Musze jakis na szybko kupic dla Leny,najlepiej,zeby mial tez te pasy dodatkowe w srodku,nie lubie tych bez,w ktorych tylko przeprowadza sie pas samochodowy. Takze te odpadaja na wstepie. Fotelik chce taki z nizszej polki? Nie wiem do 350zl max. Ma sluzyc jako drugi dla mego Taty do auta.
Patuniek daj znac co powiedza w szpitalu.
Ankakaranka zdrowka zycze i szybkiego wyjscia ze szpitala w dwupaku oczywiscie jeszcze
Ankakaranka87 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
czytam Was prawie od początku ciąży przeważnie w nocy jak spac nie mogę, ale jakoś nie odważyłam sie pisać do dzisiaj jak przeczytałam o pierwszym Maleństwie. Mam 36 lat i jestem w 34+7 tc z pierwszym dzieciątkiem Hanią)
lkc, Reniferra, Sana, Marza89, Kasialudek, india, Anet85, Izziee, Macy, Pikcia, Madziakk, Kleopatra, Makowe Szczęście, Ksiazka1, Butterfly 83, mimoza, Ulv15, bbeczka91, 83xxx, enka90, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Patuniek ja wczoraj też na szybko przepakowywałam z porodowej torby którą już miałam gotowe na poród, to co będzie mi potrzebne gdybym miała teraz zostać i z tego wszystkiego zapomniałam sztućców. No i dzisiaj masło na kanapce szpitalnej musiałam rozsmarować paluszkiem lajkonikiem bo szpital nie zapewnia sztućców Ani kubków hehe dobrze że mąż mi dowiezie bo nie wiem czym zupę bym jadła;)
-
Ankakaranka87 wrote:Patuniek ja wczoraj też na szybko przepakowywałam z porodowej torby którą już miałam gotowe na poród, to co będzie mi potrzebne gdybym miała teraz zostać i z tego wszystkiego zapomniałam sztućców. No i dzisiaj masło na kanapce szpitalnej musiałam rozsmarować paluszkiem lajkonikiem bo szpital nie zapewnia sztućców Ani kubków hehe dobrze że mąż mi dowiezie bo nie wiem czym zupę bym jadła;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:47
-
Sztućce naszykowałam, tak samo kubek
Są w torbie w domu
Jeszcze leżę, ale tętno Poli podobno ok
No i skurcze się zapisują, ale nie wiem, jakie. Ja je czuję, położna się pyta, czy czujęPrzynajmniej wiem, że ja ich sobie nie wyobrażam
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek kciuki za Pole, jak piszą Dziewczyny niezła wiercipiętka z Niej i jeszcze dziś wrócisz do domu.
Ja czekam na pierwsza z dwóch wizyt dziś. Na ktg tętno Klary skakało to 170 zawsze gdy brat zaczynał się ruszać i kopać. I średnio też jest o 20 wyższe niż Bruna, zobaczymy co powie lekarz.
-
Dziewczyny które mają dzisiaj wizyty, trzymam kciuki, dajcie znać co tam u was
Ja jutro wizytuje, nie mogę się doczekać żeby podgladac mała, dzisiaj mało się rusza i zaczynam wariowac, chociaż ja dzisiaj od rana w ruchu więc pewnie dlatego.
Właśnie siedzę u fryzjera, ostatni raz przed porodem, trzeba jakoś wyglądać
LwieSerce, Patuniek, czekamy na relacje na bieżąco :* -
Lwie o kurcze. Dopiero przeczytałam. Gratulacje kochana! Czekam na wiadomości jak na szpilkach
Patuniek ale się porobiło. Daj znać co u Poli.
Anka kciuki żebyś szybko wyszła.
Inso nie ma fotelikow do 36 kg z wewnętrznymi pasami. One już by nie spełniły swojej roli. Ja mam britax romer kidfix SL i recaro Young sport dla starszakow.Ankakaranka87, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Butterfly, oby czosnek pomógł
Ankakaranka, zdrówka życzę i żeby Cię szybko wypisali. Z Gabi całkiem duża dziewczynka już
A u nas też, jak nie urok, to... przemarsz wojska. W zeszłym tygodniu starsza córka skończyła brać antybiotyk (na anginę) a dziś młodsza obudziła się z gorączką. Dałam jej paracetamol i śpi bidulkaDo lekarza na NFZ nawet nie ma szans się dostać. Mąż rano dzwonił i nie ma miejsc, przyjmą jedynie za zgodą lekarza... Dobrze że u męża z pracy mamy pakiet z Medicover, to umówiłam się na jutro.
Zdrówka dziewczynyOby nas już choróbska i infekcje omijały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 12:53
Ankakaranka87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
No więc tak
Tętno ok. Na szczęście.
Wg usg Pola waży 2400, więc na szczęście nie jest źle. Wody i przepływy w normie.
I tu koniec dobrych wiadomości.
Rozwarcie na 2 palce (4 centymetry), skurcze silne, ale nieregularne. Zostaję na patologii.
Pobrali już posiew z szyjki, dadzą sterydy i postarają się powstrzymać skurcze. Optymizmem napawa waga Poli. 2 razy robił pomiary wszystkiego, ponad pół godziny miałam usgiNso87, lkc, Ksiazka1, Marza89, Ankakaranka87, india, Katia89, Ulv15, kehlana_miyu, bbeczka91, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Sana na Grudniowych tez mi polecono Joie ale one ponoc drogie nowe, nie sprawdzałam jeszcze w sumie.
Kleopatra no sa i takie9-36kg z pasami dodatkowymi w srodku,ktore wraz z wiekiem dziecka mozna zdjąć, fotelik dopsowac do wzrostu itp.
Wlasnie myslalam nad BabySafe Husky Sip. Ktos cos? cena przystepna tez no ok.400zl.
Zaraz sprawdze ten Britax i Recaro.
Ja po rosolku wlasnie i tylko czkawke czujekurde zachlanne to to w brzuchu