X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, no i ciągle piszę te posty i za każdym razem zapominam o najważniejszym!!!

Bardzo Wam dziękuję Dziewczyny za wsparcie :-* Jesteście nieocenione :-) Jakoś tak też raźniej z myślą, że gdzieś tam jesteście :-)

Ulv15, Makowe Szczęście, Marza89, Anet85, bbeczka91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek trzymam za Was kobitki kciuki :) będzie dobrze :) widać że się nie stresujesz tylko jesteś dobrze nastawiona, super :)

• Macy Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce ogromne gratulacje!!! Jednak mialas przeczucie ze juz jak zostaniesz w szpitalu to urodzisz. Duzo zdrowka dla Was:)

Patuniek powodzenia, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

Ja mojemu tez powiedzialam o Lwie to reakcja podobna do waszych i mowie mu ze ja zaczynam 37 tydz za tydzien a my w takim proszku, remont lazienki trwa, balagan w calym domu. Jeszcze sie nie moge zdecydowac na dostawke czy chicco uzywana czy drewniana nowa, cenowo podobnie ale chociaz lozeczko take normalnej wielkosci maz wczoraj kupil od kolegi z pracy tanio. To chociaz tyle. Ale jeszcze materac posciel.
    W przyszlym tyg mama mi wysle paczke z wozkiem, bo ja ciagle cos domawiam na allegro zeby dorzucic do tej paczki i teraz czekamy na kurierow.
    Dzisiaj moze spakuje torbe, powinnam prawie wszystko miec tylko to poukladac i przymierzyc do tych toreb co mam. Taka mobilizacja dzieki Lwie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:59

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek , kciuki zaciśnięte! Oby s okazalo ze Pola ma takie tętno tylko podczas wzmożonej aktywności.

W dalszym ciągu dziękuję za gratulcje i miłe słowa. Jeszcze ni nie wiem i bardzo tęsknię do niego

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Sana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce, jeszcze chwilka i będziecie razem <3 jak synek ma na imię? :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie jeszcze chwila i będziecie się cały czas tulić do siebie ;) A jak Ty się czujesz ?

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 wielki szacun za Twoje opanowanie i podejście do sytuacji, Ja już po prostu bym miała sraczkę i bym uprawiała czarnowidztwo! Dzielna nasza :-*

LWIE ,A jak Ty się czujesz? Boli bardzo? Mąż dotarł już do Ciebie? Ale się wzruszyłam, jak napisałaś jak bardzo tęsknisz za synkiem. Imię już wybraliście? Jak mąż porozmawia z lekarzami to daj znać. Ale jest na pewno dobrze, tylko się chłopak wygrzewa ooo :-*

MAKOWE clip super, się posmialam. Właśnie zjadłam śniadanie i dodałam czosnek. Mąż jak usłyszał mnie przez tel,boże co się stało z Twoim głosem,także ten...

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Ankakaranka87 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie serce gratulacje :) jesteś bardzo dzielna.

Ja niestety wczoraj też trafiłam do szpitala. Jakoś "domowe" sposoby nie poradziły sobie z grypa. Jestem na oddziale i dostałam antybiotyk.
    Poza tym zbadali mnie, Gabi waży już 3200 g, szyjka miękka, około 2 cm ma długości i 1 cm rozwarcia. Zobaczymy kiedy mnie wypuszcza.

bbeczka91 lubi tę wiadomość

klz9t5odtafgnspm.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankaranka, współczuję :(. Trzymam kciuki za rychłe wyzdrowienie, żebyś do domku spokojnie sobie jeszcze wyszła przed porodem.

Ankakaranka87 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakaranka87 wrote:
    Lwie serce gratulacje :) jesteś bardzo dzielna.

Ja niestety wczoraj też trafiłam do szpitala. Jakoś "domowe" sposoby nie poradziły sobie z grypa. Jestem na oddziale i dostałam antybiotyk.
    Poza tym zbadali mnie, Gabi waży już 3200 g, szyjka miękka, około 2 cm ma długości i 1 cm rozwarcia. Zobaczymy kiedy mnie wypuszcza.

O masz Ci los! Co tu się u nas dzieje!
    A jak się czujesz? Z Gabi wszystko ok? Wszystkie pomiary w normie? Przepływy itp? Wy dziewczyny już też prawie 37 tydz skończony,więc też ciekawe ile jeszcze się poturlacie. Życzę duzo zdrówka! :-*

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakaranka trzymaj się dzielnie w szpitalu, zdrowiej szybciutko!! A Gabi ładnie już waży :)

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek kciuki za was, napewno będzie wszystko ok. Daj znać co powiedzą Ci w szpitalu.

Ankakaranka dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu.

Wszystkim chorujacym dziewczynom szybkiego powrotu do zdrowia.

zem3i09kgh136z79.png
  • Ankakaranka87 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* czuje się lepiej niż w domu. Kroplowki z paracetamolu mi podają, ktg robią. Wyniki mam w normie, tylko CRP podwyższone.

Z Gabi też dobrze, wody są ok. Rano tylko zrobił się popłoch bo pielęgniarka nie mogła znaleźć tętna małej na KTG. Najpierw jeden bok, drugi bok, na wznak i nic... tak się zestresowalyśmy. Ona już pobiegła po lekarza i przyjechała z wózkiem, ale przyszla drugą położna i znalazła tętno małej. Uff.. strachu napedzila mi z rana mała.

klz9t5odtafgnspm.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wszystkie sytuacje pokazują ze stan w jakim jesteśmy jest już naprawdę poważny... dziewczyny obyście szybko opuściły szpitale i odpoczęły jeszcze przed porodem w domu...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam jak wcześniej pisać bo byłam na pobraniu krwi , a teraz w kinie z córcia- obiecałam jej , że pojedziemy,, więc nasz ostatni taki wypad.
    Patuniek bądź nadal dobrej myśli, ściskam mocno.
    Ankakanarka dochodz szybko do siebie niech antybiotyk zadziała i wracaj jeszcze do domu.
    Lwie za chwilę podjedziesz z mężem i usciskasz maleństwo

Ankakaranka87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakaranka87 o matko ! Współczuję Ci stresu od rana ! ;-( ale się Mała "schowała" ;-) zdrowiej szybciutko i odpoczywaj ;-) ważne że jesteś pod stałą opieką ale wiadomo nie ma to jak w domu żywe własnym łóżku

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie ogromne gratulacje! Jednak dobrze, że trafiłaś do szpitala i cały czas byłaś pod opieką. szybkiego dojścia do siebie życzę, żebyś już miała maluszka obok :)

Patuniek koniecznie daj znać co tam u Poli!

Ankakaranka zdrówka życzę, dobrze że z Gabi wszystko dobrze :)

Ja się pewnie odezwę dopiero wieczorem i dam znać po ktg i lekarzu jak u nas.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, niecierpliwie czekam na wieści od Ciebie! Cieszy mnie Twoje spokojne podejście, Twoja Pola to mega wiercipięta, pewnie stąd to tętno :)
    Anka, dobrze, że Gabrysia fajnie rośnie pomimo infekcji. Podleczą Cię i wrócisz do domu żeby wszystko dopiąć na ostatni guzik przed porodem :)
    Patrzę tak na Wasze suwaki, a tu w większości +36 tc. Nic więc dziwnego, że tyle się dzieje :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakaranka to strachu trochę było rano... Najważniejsze, że wszystko jest już dobrze! Trzymam mocno kciuki!

Patuniek daj znać jak się czujecie! ;)

Teraz to już kwestia czasu jak wszystko się u nas rozkręci :O

Właśnie zobaczyłam, że zaczynam 36 tc! :O Ooo matkoooo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:36

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na ip, czekam na ktg. Obok siedzi 8 kobiet w ciąży... Mogę trochę poczekać ;-)

Spakowałam torbę do szpitala w ekspresowym tempie :-D

Wzięłam ze sobą tylko książkę, jedną koszulę, szlafrok i klapki. Reszta rzeczy dla mnie jest w torbie w domu. Spakowałam do plecaka na kółkach Polę w całości :-D Więc w sumie jestem spakowana już tak porodowo ;-) A miałam to zrobić na spokojne ;-)

Anka-trzymaj się cieplutko :-* Z Gabi wszystko dobrze, Ty też zaraz będziesz się czuć lepiej :-* I jaka już duża z niej dziewczynka :-)

Będę Wam dawać znaki, na pewno :-)
    Jakby co, to powtarzam-ja się nie poczuwam do miejsca na podium :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:29

Reniferra, Ankakaranka87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ