X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam, że powieliłam mamękropka ;-)
    Sana, tez zamawiałam u Hibi, bardzo miło zaskoczyła mnie miękkość pieluch tetrowych, żałuje ze zamówiłam tylko dwie

Sana lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • india Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dziekuje, tez mam taka nadzieje :*
    Niezłe zakupy, pora na kolejne etapy przygotowan

Anet ja oszczędny tryb życia zaczelam prowadzic w listopadzie, a prawie tylko lezacy pd stycznia wiec mam juz wprawe ;)

Inso super, ze mogłas podejrzeć corcie, a fotki smm jej niedługo porobisz :) ładna z niej kluseczka <3
    Ja ktg mialam raz na ip, raz moj gin mi zrobil. Zapis prawidlowy woec poki co am na razie zalecone od 38 tyg

My chyba też nie będziemy mieli okazji zobaczyc jak to jest sie seksic w ciazy ;)

Renifera ja po ostatnich zajeciach yez jestem przekonana, ze chce nosić w chuscie. Jak urodze wykuoie sibie konsultacje aby nauczyc sie wiazac i dobrac sobie odpowiedni rodzaj. Mojbjest na razie na nie, ale może tez sie przekona

iNso87, Reniferra, Anet85 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ladna waga synka, jak wybierzecie 8.03 to bedzue mial okazje co roku swietowa z kobietami :)

Ayleen juz za tydzien bedziesz z maluszkiem <3

Lwie Serce z tamtego dnia wspominaj tylko te milsze momenty. Lekarze potrafia byc beznadziejni, a ci na stanowisku ordynatoroow badz ich zastępcy to juz w ogole porażka - przynjmniej ja mam fakie doswiadzenie. A jak sie teraz czujesz?

Kasialudek wzrost mojej wagi tez nie na granic! ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sisi82 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni mam strasznie spuchnięte nogi ręce nawet po nocy nie jest lepiej, czy to jest normalne? Pytam bo wizytę mam dopiero w poniedziałek a mało mi skóra nie popeka

• india Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek kibicuje wam dziewczyny. Wiem, ze dacie rade <3
    I obalam teorie, ze lew z wodnikiem sie nie dogaduje! Nieskromnie powiem, ze z moim mężem stanowimy całkiem zgrany duet! ;)

Sana wszdtko piekne i fakie słodkie <3

Sana, iNso87 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi82 łącze się w bólu osób spuchniętych... gin mi mówiła zenjakbym strasznie zapuchło to mam na ip jechać ale myśle wytrwać do poniedziałku i jej to pokaże... także obserwuj jak będziesz puchła dalej radzę się zgłosić na IP albo Cię cos zaniepokoi w ruchac dziecka zmierz sobie ciśnienie ...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, ważenie jest dobrą metodą sprawdzenia postępu obrzęków.

Sisi, ja bym to sprawdziła na IP jeśli jest rzeczywiście tak jak piszesz. Ile przybrałaś w ostatnich dniach?

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Patuniek kibicuje wam dziewczyny. Wiem, ze dacie rade <3
    I obalam teorie, ze lew z wodnikiem sie nie dogaduje! Nieskromnie powiem, ze z moim mężem stanowimy całkiem zgrany duet! ;)

Sana wszdtko piekne i fakie słodkie <3

U nas też ja wodnik mąż lew i sie dogadujemy <3

iNso87, india lubią tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Charakterek to ona pokazuje już od dawna ;-) Te jej kopniaki, fikołki i potworne bóle ;-) Tak z ciekawości sprawdziłam-do 18 lutego wodnik ;-) Znak zodiaku, z którym podobno się nie dogaduje? Lew :-D Dlaczego mnie to nie dziwi :-D

Właśnie znowu zmienili mi strzykawę w pompie, tętno Poli 140, mogę iść spać :-)

Nie mów tak ja jestem wodnikiem :( ;)

.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadlam sie czosnku, teraz pije tymianek..obrzydlistwo!

Sana ta pieluszka gratis to wyglada mi na mala flanelowa :) ale tak czy siak wszystko jest piękne.
    Na zakupach juz bylam, na obiad gotuje zupe kalafiorowa.
    Kończę zaraz posiedzenie przy kawce i tymianku i mam zamiar zrobic płukanie zatok..
    Juz chce zeby ta ciaza się skończyła.. ostatnia w moim zyciu.. zaliczyłam w trakcie jej tyle chorob , ze chyba przez całe dorosłe zycie tylu nie mialam :(

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas nocka w miarę spokojna. Mała się nie budziła (zresztą nadal śpi), ja wstałam w miarę wypoczęta, więc jest dobrze.

iNso, u mnie w przychodni (w Matce Polce) KTG robią od 28 tc, więc ja już ze 3 razy miałam robione. A w Medicoverze od 38 tc. Więc to pewnie i od placówki i do lekarza zależy ;) No i super, że trafiłaś na konkretnego lekarza i czujesz się zaopiekowana.

Ja w poprzedniej ciąży miałam GBS dodatni, antybiotyk podawali mi przy przyjęciu do porodu. Z artykułu, który podlinkowała mamakropka wynika, że teraz też dostanę antybiotyk, bo Mała miała infekcję :(

Ayleen, za tydzień o tej porze z niecierpliwością będziemy wypatrywać wiadomości od Ciebie ;) Jeszcze tylko kilka dni i przytulisz swojego Maluszka :)

india, ja też mam ubezpieczenie w PZU i normalnie za pobyt w ciąży w szpitalu zawsze mi kasę wypłacali. Może teraz się coś zmieniło, bo kilka lat temu nie było takich zapisów...

Sisi, india, też zauważyłam, że robię się opuchnięta. Wczoraj zdjęłam już wszystkie pierścionki i przyszło mi to z trudem. No i wieczorami stopy mi się do kapci nie mieszczą :(

Powodzenia na dzisiejszych wizytach &&&

iNso87 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Alisssa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, opuchlizna zdecydowanie wplywa na wage, mialam ostatnio kilka dni kiedy puchlam, i momentalnie waga skoczyla mi o prawie 2kg, gdy opuchlizna zeszla waga poleciala w dol. ;)

l22ne6ydwpsordge.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kończę pompę, dostałam też przed chwilą papawerynę w zadek. Od 14 mam dostawać regularnie no spa.
    Wezmą mnie dzisiaj na fotel sprawdzić, czy rozwarcie nie postępuje.

Skurcze to twardnienie brzucha-ale coraz dłuższe. I zaczynają się robić bolesne. Zawsze, kiedy wstaję z łóżka muszę siedzieć przez ok 2 minuty, aż nie minie. No i kiedy leżę są pojedyncze. Oczywiście nie wtedy, kiedy mam ktg ;-) Wczoraj miałam dużo szczęścia, że skurcz mnie złapał przy lekarzu :-D Bo tak to się czuję, jak wariatka-są skurcze, ale bez zapisu ktg :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Wszystkich Chorowitków!

Wczoraj ogarnęłam szafę :) ale po skończeniu miałam brzuch jak skałę, więc leżałam już do wieczora. 5 dni do donoszonej i 26 do terminu OM. Jeszcze mamy czas :) Cieszę się, że już zaraz weekend :) Mój Mąż się bardzo stresuje, rozmawiałam z Nim, ale chyba nie pomogło. Cieszę się, że poszliśmy na szkołę rodzenia. Oczywiście jak z nim rozmawiałam i mówiłam co i jak to chyba nie do końca mi wierzył. A jak powie ktoś obcy to jest inaczej. A nasza Położna mówiła jak ważne jest to wydarzenie dla pary i jak bardzo pomoc Mężczyzny jest ważna. Mówiła, o personelu i o tym, że oni będą robić wszystko żeby pomóc, ale dla Kobiety rodzącej najważniejsza jest więź ze swoim Partnerem. I chyba poczuł jaka to odpowiedzialność i że to może być nie długo. Chociaż mi się wydaje, że przenosimy :) w środę zaczęłam 36 tydzień a On urodził się w 36 i chyba się boi, że Córka pójdzie w Jego ślady hahhahaha :)
    A jak Wasi Mężowie? Panikują? Czy nie?

.

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 daj znać koniecznie co i jak. Wiesz kiedy będziesz miała badanie?

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    patuniek86 daj znać koniecznie co i jak. Wiesz kiedy będziesz miała badanie?

Jak wezwą, to będzie badanie ;-) Ale dzisiaj zdecydował o tym mój szpitalny prowadzący, więc badania przed weekendem raczej nie odwołają ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sisi82 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Sisi82 łącze się w bólu osób spuchniętych... gin mi mówiła zenjakbym strasznie zapuchło to mam na ip jechać ale myśle wytrwać do poniedziałku i jej to pokaże... także obserwuj jak będziesz puchła dalej radzę się zgłosić na IP albo Cię cos zaniepokoi w ruchac dziecka zmierz sobie ciśnienie ...
    Dziękuje za rade

• Sisi82 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie do tej pory nie odczuwałam potrzeby posiadania wagi bo przed każda wizyta pobierali wszystkie pomiary i było Ok wiec nie mam jak sprawdzić ale czuje sie bardzo ociężała

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, trzymam kciuki za badanie. Niech nic już się tam nie rozwiera!

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, a ciśnienie możesz sobie zmierzyć w domu?

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ