MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet poryczalam sie po Twoim poście. Dziękuję. Chyba mam dziś jakis wyrzut hormonów. Jeszcze gorzej niż w ciąży ryczę
Kleopatra, czy pamiętasz może po ile ml dokarmialas? W nocy dalam 25 ale chyba za duzo, bo potem spał i spał i nie mogłam go sami wybudzic do cycka. Teraz dalam po moim zeby dojadł niecałe 20 ml. Chyba i tak bez szans ma wyjście Jutro, a czuje ze tam byloby zupelnie inaczejListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Hej dziewczyny! Ja już po wizycie wszystko ok, skurcze się wyciszyly były na poziomie 10-15. Dziś mały ma ktg normalnie szalał cały czas jakieś wygibasy u mnie w brzuchu ćwiczył, tętno mu skakalo 140-165 Ale ogólnie lekarka nie zgłaszał żadnych nieprawidłowości. Szyjka pozamykana na cztery spusty, za tydzień kolejna wizyta. A za dwa tygodnie mam nadzieję że będę już tulić o tej porze moje maleństwo
Ide was nadrabiać bo sporo dziś naskrobalyscie
Anet85, Sana, lkc, Ksiazka1, iNso87, Marza89, Reniferra, Pikcia, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, Izziee lubią tę wiadomość
-
Lwie już nie rycz tylko UWIERZ że będzie wszytko dobrzeCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ikc oczywiście, to pielucha flanelowa - myślę jedno, piszę drugie
Patuniek super, że rozwarcie nie postępuje. Oby wszystko się ładnie wyciszyło i oby Cię w przyszłym tygodniu wypuścili do domu.
Ayleen tylko tydzieńach
bbeczka91 zdrówka!
LwieSerce ściskam kochana, oby laktacja się rozkręciła
Mnie dziś zgaga nie chce odpuścić. Trzyma wstręciucha od wczoraj wieczora, nic nie pomaga. No i ten katarz pozytywów przyszły dziś koszule z Dolce Sonno, zaraz idę mierzyć. Oby pasowały.
Julia07.2015
-
Spróbuj na zgagę wypić herbatę z mięty - mi pomaga
Sana lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Lwie ja też miałam problemy na początku z laktacja. W szpitalu dokarmialam synka mm, wiadomo przystawialam często do piersi ale mało co tam było pokarm tak naprawdę dostałam w 3 dobie po cc, myślałam że mi piersi rozsadzi... więc nie miej wyrzutów że dokarmiasz małego mm, pokarm sam przyjdzie zobaczysz
głowa do góry.
-
mimoza wrote:Matka, ale mi z rana humor poprawiłaś. Mam nadzieję, że i im się uda.
A nie wiesz co zdiagnozowali u faceta i jak się leczył? Mnie w sumie zdziwiło, że po jednym badaniu już inny lekarz nie dał nadziei, bo przecież nie wie z czego to wynika.
Chyba azoospermie miał.Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Hej
Lwie-hormony i to wszystko. Plus stres i szpital.
Po pierwsze nic się nie martw. Czy jako mama robisz wszystko dla dziecka? Tak. Starasz się karmić piersią? Tak. Głodzisz je? Nie
Mleczarnia Ci się rozwinie, spokojnie. A jeśli kiedykolwiek będziesz musiała przejść na mm, czy to czyni z Ciebie złą matkę? No bez przesady
Wrócisz do domu, przytulisz córeczkę, to chociaż jeden czynnik stresogenny Ci odpadnie
W domu wszystko na spokojnie i bez nerwów sobie z synkiem ustalicie
Jesteś cudowną mamą
Ayleen-tydzieńI chociaż zazdroszczę wiedzy o terminie przytulenia dziecka, to cały czas nie zamierzam się wpychać w kolejkę
Madziakk, u mnie 15 to standardowe napięcie brzuchabez skurczy
140 to Pola ma, kiedy śpi
Serio, musiałam zjeść czekoladę na szybko, żeby ją obudzić
165 ma kiedy się kręci
Patkaaxx, nie bierz za dużo na raz. Właśnie takie nagłe akcje przygotowawcze dla dziecka mogą sporo namieszaćOdpoczywaj dużo! Masz być leniwa!
Mówię to ja, która we wtorek jeszcze prała pokrowiec na materacyk i zakładała uprany pokrowiec na fotelik samochodowyWięc spokój i mąż dla Ciebie
Zamówiłam kilka rzeczy, zastanawiam się, jak zamówić wanienkęJest opcja tylko kurierem...
Mam nadzieję, że Pola naprawdę nie urodzi się wcześniej-nie kupuję laktatora ani butelekTylko kp
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Pikcia to najwyraźniej zalezy od warunkow wynegocjowanych przez firmę, bo u nas jest to od kilku lat - ciaza i niepłodność. Po prostu jakies lipne warunki, pewnie facet je zatwierdzal :p Kolezanka z pracy rodzila 4 lata temu, leżała na patologii ponad 3 tyg i nic. Mi odmówili wypłaty po lapro oraz histero i nawet za pobyt w szpitalu ze względu na rozpoznanie: niepłodność. A jaka masz kwotę za ur dziecka?
To mnie pocieszylyscie z ta wagamoże spadnie razem z opuchlizna :p
Makowe moj jeszcze nie panikuje, jedynie pogania mnie do pakowania torby.
Patuniek trzymam kciuki aby jednak udało sie wyjsc szybciej.
Lwie tak dzielnie to wszystko znosiszdajcie sobie jeszcze chwilke z synkiem aby stowrzyc super zgrany duet. W sprawach karmienia piersia jestem zielona, domyslam sie jedynie, ze to wcale nie łatwa sprawa. Ale wierze, ze wam sie uda. Dokarmianie czesto bywa.niezbedne jak widac, najwazniejsze aby maluszek nabral sił
na pewno szpitalna aura wcale wam.nie ułatwia. Trzymam woec kciuki za szybkie wyjscie do domku :*
Anet nam tez polozna mowila o tych metodach, ktore przytoczylas. Dziecku jak jest ciepło podobno od razu zasypia i jest za leniwe do ssania. Polecala laskotki stopek i podbrodka
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Lwie dosyć dużo. Ok 30-40 ml bo pamiętam że polozne nie były zachwycone że tak dużo. Ale tyle potrzebował. Będzie dobrze tylko się nie martw bo to w niczym nie pomaga.
U mnie też PZU daje za pobyt w szpitalu chyba ok 40 zł za dobę. I za poprzedni pobyt tak dostałam. Ciekawe ile jest za urodzenie dziecka bo już nie pamiętam. -
Hej wszystkim
Jesteśmy po wizycie, ogólnie wszystko jest ok. Lekarz nie mógł sprawdzić dokładnie przepływów bo Zosia tak się kręciła. No i lekarz miał pewne ale co do przepływów, bo jestem bardzo opuchnięta wg niego. Mówi, że prawdopodobnie jest wszystko ok, ale woli to sprawdzić i mieć czyste sumienie, niż mała ma później mieć problemy, więc IDZIEMY DO SZPITALA w poniedziałek
Mam nadzieję, że Zosi przepływy będą dobre. Chcą mi podać leki i muszą to monitorować. Jeśli nie to od razu cc
Ale wierzę że nie udało mu się dobrze zmierzyć tych przepływów i ominie to nas. No ale dołączam do tych szpitalnych od pon:-/
Później nadrobie wszystkie Wasze wiadomości.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Makowe mój również nie panikuje, chyba bardziej doczekać się nie może
Lwie, kurde mam nadzieję, że wszystko się ułoży, laktacja pewnie w domu się rozkręci, niestety nie znam się na tym...
Jesteś dzielna a wahania nastrój na pewno miną jak hormony opadną :*
Butterfly trzymam kciuki za przepływy, na pewno będą dobre! I niech ten szpital szybko Ci minie!
Sana piękne zakupy! Ja też zamawiałam u HubiWorld na allegro za 120 zł i dostałam żadnego gratisa, no proszę hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 18:13
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
india, za urodzenie dziecka 1800 zł
Jak jest CC, to chyba więcej, bo to traktują jak zabieg
Lwie Serce, mocno trzymam kciuki, żebyście szybko wyszli do domu. Pobyt w szpitalu i huśtawka nastrojów na pewno nie pomagają, ale wierzę, że jak już będziecie w domku, to rozkręcisz laktację. Dużo sił dla Ciebie i pamiętaj, że jesteś dzielną babką - Julek ma super Mamę
patuniek, nie puszczam kciuków za Was &&& Mam nadzieję, że wyjdziesz do domciu i zdążysz odebrać wszystkie paczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 17:56
-
Butterfly, lepiej sprawdzić wszystko na spokojnie i być pod opieką lekarzy. Taka prawda, choć takie myśli mam w głębi duszy
Reszta mi krzyczy "do domu!!!"
Będzie dobrzePrzynajmniej lekarz, który nie mówi, że wszystko jest ok, jak są minimalne wątpliwości
Ja W firmie miałam 3 opcje i wybrałam najwyższą składkę-po prostu. Dlatego za pobyt bez NW i nie na oiom mam 100 zł. NW lub sam oiom to 200, a oiom w wyniku NW byłoby 400. Więc wolę swoje 100 zł bez dodatkowych akcjiA za urodzenie dziecka 2500.
Paczki zamówione prócz wanienki. Gemini przyjdzie do męża do pracy, reszta do paczkomatu5 paczek:
Lampka
Karuzela plus pas do noszenia fotelika cocobelt (o dziwo w empiku najtaniej!)
Lusterko do obserwowania dziecka jadącego tyłem
Książka dla mnie
Książka dla Młodej
Maszynkę do makaronu odpuszczam, skoro i tak teraz nie wolno mi się męczyć
Młoda i mąż zawsze na walentynki dostają ode mnie pralinki. Po 1 sztuce, ale takie wiecie, "odjechane"W tym roku nie przejdzie
Nie mam co im kupić
W ten weekend u mnie będzie bez zmian raczej, bo lekarze są tylko dyżurni. W poniedziałek obchód, to pewnie dopiero wtedy mnie zbadają (najwcześniej).
Mąż już był, jakoś tak mi się akumulatory naładowałyAle szkoda mi go, bo przyjeżdża prosto z pracy, bez obiadu... Więc wyrzucam go do domu, niech coś zje poza kanapkami
Ale jutro będzie około 13-14, to chwilę posiedziTaki plus weekendu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 18:52
Marza89, Katia89 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Butterfly, trzymam kciuki, żeby w poniedziałek okazało się, że lekarz wolał po prostu dmuchać na zimne i z przepływami jednak jest ok. To naprawdę dobrze, że jest taki uważny!
Patuniek, nieustająco trzymam kciuki, żeby Pola grzecznie czekała na swoją kolej!
Lwie Serce, pierwsze dni po porodzie to często emocjonalna masakra, a szpital w tym na pewno nie pomaga. Nie martw się o laktację, w domu na spokojnie się rozkręci. MM to nie trucizna, grunt, żeby teraz Julek przestał tracić na wadze, żebyście mogli wyjść. Zobaczysz, za parę dni wszystko ujrzysz w lepszych barwach!patuniek86 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
LwieSerce nie stresuj sie! Nie ma czym,nic mu nie bedzie jak mm podadza
tzn Jak podasz je Ty;) to nie zbrodnia
nie ma co sie upierac na poczatku z tym mm. Czasem i po msc laktacja roznie idzie i yrzeba dokarmic mm. A potem okazuje sie,ze znowu caly czas mozna tylko kp
unormuje sie napewno potem wszystko.
Ja wrocilam od endo. Mam piekne TSH 0,76. Przy braniu euthoryxu 100 oczywiscie. Jak urodze mam przerzucic sie na 50. 20.08 wizyta znowu u endo i znowu badam TSH. Wtedy decyzja czy wogole odstawiamy, ale pewnie tak,a raczej mam nadzieje,bo problemow z tarczyca nie mam tylko w trakcie ciazy za malo jodu zawsze... Robil mi tez usg tarczycy to tez jest wszystko ok.
Butterfly trzymam kciuki,zeby bylo wszystko ok i na chwile,zeby Ciebie zatrzymali w szpitalu i zrobili dokladne badanie.patuniek86, kehlana_miyu, Izziee lubią tę wiadomość
-
Lwie głowa do góry. Hormony na pewno nie pomagają, ale już niedługo wyjdziesz z Julkiem do domu, zobaczysz się z córeczką to i laktacja ruszy
myślę, że pobyt w szpitalu nie sprzyja rozkręceniu laktacji, ale jak już będziesz u siebie to bez tego stresu powinno być coraz lepiej, tak mi nam mówiono na szkole rodzenia.
Patuniek, dobrze szyjka trzyma i trzymam kciuki za wyjście w poniedziałek.
Butterfly trzymam kciuki za przepływy, ale dobrze że lekarz wysyła Cię do szpitala jeśli ma jakieś wątpliwości.
Ja dziś cały dzień leżakuje, jak wstaje to czuje takie rozpieranie brzucha i klucieLaura
-
Lwie moja droga bardzo dobrze Cię rozumiem- przerobiłam taką samą sytuację. Nie miej wyrzutów sumienia za mm, to tylko środek do waszego szybkiego wyjścia do domu. A w domu na pewno będzie lepiej- teraz już bardzo tęsknisz za córeczką, za mężem. Najważniejsze, żebyście szybko wyszli
Dokarm go porządnie przed obchodem żeby się nie czepiali spadku
Butterfly trzymam kciuki za przepływy, oby wszystko w poniedziałek było w porządku. Szkoda, że na weekend masz taką niepewność zamiast cieszyć się mężem...
Patuniek Ciebie kochana wybacz ale nie przepuszczę! Proszę grzecznie stać w kolejce minimum do 37 tcJak tam posiłki? W tym barku lepiej karmią?
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Mam tylko nadzieję, że nie będzie konieczności cc, a tym bardziej już teraz. Zosia max ma teraz 2596gram. No i to jeszcze trochę do tego by ciąża była donoszona. Także to mnie martwi.
Chociaż wiem,że inkubator na początek lepsza niż kiepskie przepływy i problemy wynikające z tego.
Co do lekarza, cieszy mnie to, że nie olał sprawy i woli sprawdzić.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *