MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatuniek i musiałaś napisać o kocyku z lullalove? :p już mam w koszyku ale jeszcze myślę nad kolorem, chyba zdecyduje się na cytrynka. Mąż mówi ze za dużo fajnych rzeczy dziewczyny mi pokazują :p po Inso zgapilam torbę do wózka i czekam już na dostawę haha
Reniferra ja teraz też mam przypływ energii i właśnie mąż jest po wieszanie wszystkich firan w domumam nadzieję że uda mi się pomyc okna przed samym terminem (tak zrobiłam przed pierwszym porodem).
Reniferra, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam takie okna że nie muszę nigdzie wchodzić, więc spokojnie, jedno tylko myje mąż bo nie sięgam. Gdybym musiała gdzieś wlazic to na pewno bym opuściła
ale to mówię dzień - przed terminem się za to wezmę, jak dam radę dotrwac
A ktos pytał o ktg. Ja mam chodzić od 36 tygodnia. Bylam już na jednym i lekarka zaniepokojona ilością skurczy, mój lekarz zobaczył i stwierdził że dobrze na ten tydzień ciąży. A że jemu ufam to się nie przejmujew dodatku porownalam ktg z synem i z nim miałam bardzo podobne i urodziłam 2 dni po terminie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:15
-
A ja mam pytanie kupujecie bądź już macie rogala do karmienia??? Bo się zastanawiam nad tym z córka bolalymnie plecy jak karmiłam i garbiłam się... a nie wiem jak właśnie taki rogal jest przydatny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:17
Miłosz
Honoratka
-
Butterfly, sterydy w dwóch dawkach co 24 godziny-zastrzyki w zadek
Podobno już działają, więc spokojnie i szybko
Nic się nie martw, w poniedziałek tylko kontrola
Ja mam rogala, kupiłam takiego że motherhood. Przy Młodej non stop mnie wszystko bolało, konstrukcje z poduszek się rozsypywałyKoleżanka karmiła z rogalem i odpoczywała
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patkaaxx90 wrote:A ja mam pytanie kupujecie bądź już macie rogala do karmienia??? Bo się zastanawiam nad tym z córka bolalymnie plecy jak karmiłam i garbiłam się... a nie wiem jak właśnie taki rogal jest przydatny
Izzie kurcze, trzymam kciuki! -
Ksiazka pochwal sie wzorem jak juz dostaniesz przesylke
Patkaxxx ja mialam z Lena a teraz nie kupuje. W szpitalu byl pomocny jak karmilam na siedzaco ale w domu wolalam na lezaco na boku i w sumie dlugo nie karmilam takze zbedna byla to rzecz i duzo miejsca zajmowala.Ksiazka1 lubi tę wiadomość
-
patkaaxx90 wrote:A ja mam pytanie kupujecie bądź już macie rogala do karmienia??? Bo się zastanawiam nad tym z córka bolalymnie plecy jak karmiłam i garbiłam się... a nie wiem jak właśnie taki rogal jest przydatny
Z tym, że polecam takie lepsze, ja mam jakiś no-name(słabe wypełnienie w środku)i się pougniatal, teraz muszę kupić nowy.
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Inso ja na leżąco nie umiałam karmić córki... a w dodatku ona strasznie się krztusila wiec jedynie pozycja na siedząco wchodziła w grę a konstrukcja poduszkowa mi nie wychodziła...
a z jakiej firmy polecacie tego rogala ???
Dzisiaj zaczynam 37 tc byle jeszcze tydzień wytrzymac hehe żeby była donoszona ciąża...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 09:15
Miłosz
Honoratka
-
Jejku, ale się dzieje! Jeden dzień mnie nie było a tu takie wiadomości!
Izzie, powodzeniaczekamy na rozwój wydarzeń
Patuniek, dobrze że rozwarcie nie postępuje, bardzo się cieszętak przy okazji, możesz wysłać link do tego kocyka który zamówiłas? Też się zastanawiam nad kocykiem z bambusa ale nie wiem jaki wybrać. Jest tyle różnych...
Ja dzisiaj kiepsko się czuje, jest mi niedobrze, słabo i do tego brzuch się spina, ale bezboleśnie. No cóż, muszę odpuścić sobotnie porządki...mąż po pracy przywiezie obiad więc nie będę nawet gotowac.. Dzień lenistwa
-
Dziewczyny, ktg trwa już godzinę... Normalnie 20 minut i wsio. Piszą się te skurcze
Tylko-co "śmieszne"-nie takie, jakie czuję ciągu dnia, czy kiedy wstajęPrzy tych boli mnie tylko pidbrzusze. Może dlatego takie słabe się zapisują
Edit-właśnie miałam skurcz, jaki czuję normalnie-zapisał się inaczej, niż taki z podbrzuszaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 09:15
Pola Róża
-
Katia, kupiłam taki:
https://babyboutik.pl/pl/p/Bambusowy-Kocyk-Makaronik-80x100-cm-Lawenda-Lullalove/8716?gclid=EAIaIQobChMImJWIxZuu4AIVxuJ3Ch08WAawEAQYASABEgI70PD_BwE
Taniej, ni z na stronie lullalove
Poczytałam o rozmiarach, więc zdecydowałam się na ten mniejszyPola Róża
-
Katia89 wrote:No masz, ja napisałam że się cieszę że u Ciebie lepiej a tu piszesz o skurczach... Co ta Pola tam wyrabia
Czyli wzięłaś ten 80x100? Śliczne te kolory są
Tak, wzięłam ten mniejszy. Nawet dla 2-3 latka starczy, a nie będzie się szargać tak po ziemi. No i przynajmniej nie ma aż tyle materiału, więc w razie czego się maluszek nie zakryje tak łatwo.
Zresztą też się poważnie zastanawiałam nad większym, ale poczytałam w internetach, jaki rozmiar wziąć
A kolory faktycznie są wow
Trzymali mnie ponad godzinę na ktg, znowu lekarz mnie zbadaDopiero mnie odpięli od sprzętu
Ale ja Wam mówię, takie maleństwa te skurczy(by)ki. Normalnie napięcie 18-19, przy skurczu do 45 (czasami 50, ale to przy dwóch). To nie są skurcze porodowe...
Przy Młodej skurcze skakały mi do 180-200..
Pewnie dzisiaj znowu dostanę zastrzyk z papawerynyBo no-spa, niby max i niby co 8 godzin-nie pomaga
Pola Róża