X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, doskonale Cię rozumiem. Pierwsza noc była też najgorsza, nie mogłam zasnąć, trochę jak zombie byłam. Następna noc już lepsza, więc mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie :-*
    Chociaż wiadomo-szpital nie nastraja pozytywnie ;-)

Ten cukier faktycznie wyszedł .ujowo :-(

Ogłaszam koniec szpitalnego maratonu! Koniec! Aktualnie, jak któraś zostaje w szpitalu, to tylko w terminie i tylko do porodu! Nie ma wylegiwania w sanatorium ;-)

lkc, Butterfly 83, Malutka_27, kehlana_miyu, Anet85, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim u nas noc kiepska koja córka jakaż bezsenna noc miała i płacze do tego w końcu wyładowała u nas w łóżku... wiec jakoś średnio się wysłałam i ona tez... nic byle do 17 jak mąż z pracy wróci... ja dzisiaj wnplanach mam dalsze porządki w szafach... muszę cos robić bezczynność mi nie służy....
    No i 16 dni do naszego spotkania z Maluszkiem strasznie to przeżywam i mam okropnego stresa jak to będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:14

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ty też masz 28.02 CC?
    Butterfly ale na czczo taki cukier? Mój dalej szaleje a już biorę 18 jednostek insuliny.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Butterfly ale na czczo taki cukier? Mój dalej szaleje a już biorę 18 jednostek insuliny.

No właśnie na czczo Kleopatra :-/
    Tylko będą sprawdzać jeszcze raz, bo miałam w sumie późno robione i to też mogło niby wpłynąć na wynik, bo to było ok południa. Obrzęki mi trochę zeszły na szczęście. No i później usg obejrzeć przepływy.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie - na prawdę bardzo Wam dziękuje. Może tak jednak być, że na Żwirki, albo mnie zostawią, albo każą przyjeżdżać co 2 dni. Po tych stresach zdecydowaliśmy, że synek będzie miał na imię Jan - mały Jasiu, a nie jak wcześniej chcieliśmy Stanisław...
    Może mam taka budowę macicy, że ten brzuch tez taki mały, nie wiem. Ja byłam wcześniakiem nie wiadomo ktory dokłądnie tydz. ale mama urodziłą mnie w 7 miesiącu - waga 1550 g, mąż donoszony 3000g może to też ma znaczenie. Albo faktycznie coś sie dzieje u mnie w ukł. immunologicznym, będę dzisiaj dzwonić i prosić o wizytę u hematologa - może Ona coś poradzi.
    Butterfly - współczuje nocy w szpitalu, ale to faktycznie nie jest miejsce któro sprzyja odpoczynkowi. Cukier jak na czczo to duży...niech lekarz dokładnie sprawdzi

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, wynik z godziny 12 jak najbardziej może mieć wpływ. Więc na spokojnie do sprawdzenia. Wspólczuję nieprzyjemnej szpitalnej nocki :(.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet predyspozycje genetyczne mają duże znaczenie, skoro Wy byliście mniejsi to dziecko też może być.
    Buttefly no to wysoki faktycznie. Powtórz i zobaczymy.
    Ja idę chyba zrobić jajecznicę na szczypiorku. Dawno nie jadłam a tak mnie jakoś wzięło :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, współczuję ciężkiej nocy, może uda Ci się odespac trochę w dzień :)

Anet, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :*

A u mnie chyba brzuch się trochę obniza, nie czuje już ucisku pod piersiami a czuje go coraz bardziej na kolanach :D
    19 lutego na wizycie ustalimy z lekarzem datę cc, ale jeśli będzie po mojej myśli to zostało jakieś 28 dni! Ogarnia mnie coraz większy stres, panika, aaaaa!

Patuniek, nie ma to jak noc w swoim łóżeczku :) ale pamiętaj żebyś dużo odpoczywala:)

kehlana_miyu, Anet85 lubią tę wiadomość

age.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:

Tak. Na 7 rano mam być już na oddzie..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet absolutnie się nie obwiniaj! Są rzeczy, na które nie mamy wpływu. Wszystko będzie dobrze - nawet, jeśli synek urodzi się mniejszy, to po tej stronie raz dwa nadrobi :) śliczne imię wybraliście :)

Wszystkie dziewczyny w szpitalach - trzymajcie się.

Mi mała przed chwilą się wbiła w pachwiny między udem a brzuchem. Boże co za dziwny i okropny ból. Ruszyć się nie mogłam przez 5 minut. To mnie zmotywowało totalnie - dzisiaj skręcamy łóżeczko, bo wczoraj przez ten stawiający się brzuch mieliśmy dzień odpoczynku. Mąż już poszedł po ubrania po Julce, więc jeszcze dziś je posegreguję i zacznę pierwsze prania. Nie ma już co dłużej czekać, choć szczerze wierzę, że mała jeszcze poczeka na spotkanie z nami :)

Anet85, serena1989 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Ciężko Was nadrobić ;-)
    Butterfly dość spory ten cukier ale może faktycznie było już za późno na pomiar. Mam nadzieję że będzie z nim wszystko w porządku ;-) szkoda że nie możecie z mężem spędzić tego czasu tylko we dwoje ;-/ ale zdrowie malutkiej najważniejsze;-* daj znać kochana co i jak u Ciebie, współczuję nocki w szpitalu ;-(

Katia89 u nas też się już brzuch obniża i ciężko chodzić ;-(

Anet85 nie przejmuj się waga maleństwa, może taka jego uroda ;-) Ty też jesteś szczuplutka i masz zgrabny brzuszek więc maleństwo nie może być aż tak duze. Na pewno nie obwiniaj siebie !!! Robiłaś wszystko co najlepsze dla maleństwa ;-*

Kleopatra smacznego ;-)

Patka ja też przeżywam spotkanie z Oliwierem ;-) dwie noce pod rząd śnił mi się poród. Jeden naturalny i małych miał ciemne włoski a dzisiejszej nocy CC i to było coś okropnego ! Lekarz mnie nie zszył bo twierdził że będzie jeszcze na to czas...malego mi się przynieśli i cały dzień chodziłam z rana w brzuchu i martwiłam się o Oliwierka...cos okropnego. Nie obudziłam się dopóki mi go nie przyniesli...i ooo. Taka miałam noc..;-/

Inso proszę zmień mi datę porodu na 4 marca, zdecydowaliśmy że CC będzie tego dnia ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek a obok czyjego męża sypialas ostatnio...? Fajnie, że już jesteś w domu. Od razu się człowiek lepiej czuje.

Anet nie ma co się obwiniać. Możemy o siebie dbać i robić wszystko co najlepsze dla dzidziusia, ale niestety nie mamy wpływu na wszystko.

Ja tylko toleruje wannę i prysznic u mnie, rodziców i teściów, ale tylko na górze, gdzie korzystamy my, a nie teściowie. Każdy inny wzbudza we mnie niepokój.. a noi w akademiku akceptowałam jak nam wyremontowali, tylko zasłonka była bleee. Ale za to mogłam brać długi prysznic bez obawy o rachunek.

Mnie właśnie dopadło mega zmęczenie. Siedzę i dosłownie w momencie poczułam taką senność. Teraz muszę czekać jeszcae z 2h aż synek zaśnie i idę z nim spać. Nawet nic nie sprzątam, ani nie gotuje. Mąż wróci to mu zrobię drugie danie, bo zupę ma z wczoraj.

A co do wagi dzieci, to mój synek się urodził z wagą 3200 więc nie był jakiś duży, a już po 2 miesiącach był na 90centylu.

Dziewczynom w szpitalu życzę znośnego pobyty. Najważniejsze, że Wy i bobaski jesteście pod dobrą opieką.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy to faktycznie ale mamy zbieg okoliczności :D ciekawe czy Nasze Laurki zgadaja się co do porodu :D

iNso współczuję nocki... Ale również życzę Wszystkiego Najlepszego dla Was ;)

Anet przykro mi, ale może faktycznie wszystko się szybko się zmieni z tymi wynikami... Tu na prawdę nie ma reguły, wczoraj na wizycie byłam ważona, przytyłam do tej pory nie całe 6.5 kg a moja Laura waży 2804g więc nasze odżywianie nie ma w tym przypadku znaczenia... Nie obwiniaj się! I Jaś to piękne imię :D

Butterfly na pewno będzie lepiej, ważne, że jesteś pod stałą opieką lekarzy ;)

Patka i Kleopatra już tak blisko, lada chwila zobaczycie swoje szkraby ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 10:43

Macy, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet przykro mi że pod koniec musisz się denerwować jeszcze. Dziewczyny już wszytko napisaly, to nie Twoja wina i nie możesz tak myśleć.

Inso wszystkiego najlepszego :)

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodatkowa drzemka-jak cudownie być w domu <3

Mimoza, obok zawsze się jacyś obcy mężowie kręcili, przy moim w szpitalu nie spałam ;-)

lkc lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek odpoczywaj teraz ile wlezie :D

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet kochana wiem, że łatwo mówić ale musisz pozytywnie myśleć, w głowie jest bardzo dużo. Rozumiem Cię, bo Antoś też ma malutki brzuszek, jest na 5 centylu, a cała dzidzia na 20. Ale dopóki lekarze mówią, że to po prostu szczupłe dziecko to ja się staram nie przejmować. Moja współlokatorka przyjechała wczoraj karetką spod Warszawy z podejrzeniem hipotrofii bliźniąt. I co? Dziś miała usg i okazało się, że termin porodu wyliczony jest błędnie! Sprawdzali jej pierwsze usg, które miała. Co ciekawsze, jedno z bliźniąt jest młodsze o 2 tygodnie od drugiego- różnica w terminie zapłodnienia. Także miała to być hipotrofii a ona ma ciąże młodsza o 2 i 4 tygodnie. Wybraliście piękne imię dla syna. Mój starszak to Jaś, urodzony 2900 i 49 cm.

Ja nie narzekam na pierwszą noc, naprawdę pospalam. Po ktg jeszcze podrzemałam do 8. Cieszę się, że jestem pod opieką bo dzidziuś praktycznie się nie rusza po tych sterydach, a tu ciągle sprawdzają mi tętno i mogę być spokojna. Za godzinę kolejna dawka.

Anet85 lubi tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, mi Młoda też się delikatniej ruszała-ruchy czułam, ale właśnie takie "śpiące"-delikatne i w ogóle.
    Dlatego faktycznie te ktg i pomiary tętna są dobre :-) No i codziennie można sobie posłuchać serca-potem już ani razu nie usłyszysz bicia serca swojego dziecka! No chyba że masz stetoskop :-D

Anet, będziesz leżeć na Żwirki? Doktor Chojnacki bardzo dobry. To ten sam lekarz, który w grudniu zbadał mnie na wszystkie strony przy delikatnym plamieniu i bardzo uspokoił. Dzisiaj była też jakaś lekarka po urlopie (Katarzyna jakaśtam, siwa), bardzo miła i cierpliwie mi odpowiadała na pytania po badaniu.
    Położne super (z wyjątkiem takiej jednej starszej, siwej-potrafi się uśmiechnąć, ale kiedy zgłosiłam ból i pieczenie przy infuzji, stwierdziła, że wszystko ok. Poczekalam na zmianę, a kolejna natychmiast zrobiła nowe wkłucie, nie sprawdzając nawet poprzedniego. I stan zapalny się zaczął jednak robić. Tej starszej po prostu czasami się nie chce).
    Śmiesznie, bo posiłki to roznoszą same ukrainki-jak czasami coś do mnie mówiły, to nic nie rozumiałam-zupełnie :-D
    Pokoje przyjemne, tylko od leżenia wszystko mnie bolało ;-) Wiec jak masz jakąś swoją poduchę do spania, to weź. Jak patrzyłam, to każda z nas miała :-D Jednak ciężko bez nich wytrzymać :-D
    Będzie dobrze :-)

No i Jasiek to super imię :-) U nas byłby Jan Henryk, gdyby to był chłopiec :-)
    Jaś, Jasiek, Janek, Jan-opcja na każdy wiek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:48

Anet85 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj śpię na stojąco. Rano musiałam wstawać przed 6 na mszę za moją babcię. Zasnąć jakoś nie mogę, a żyć dzisiaj też słabo.
    Od kilku dni czuję też dosyć mocno spojenie łonowe - leżeć i siedzieć bez problemu mogę, ale chodzę jak kaczka. Tyle by się jeszcze chciało ogarnąć, a sił już brak.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Tak. Na 7 rano mam być już na oddzie..
    To ja tak samo :) i mamy ten sam etap ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:40

l22nzbmhc97dgg3u.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ