MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny. Trochę mnie tu nie było a tu już tyle dzieciaczków. Gratuluję wszystkim cudownym, dzielnym mamusiom. Zdrówka dla maluchów,niech będą grzeczne i pięknie rosną. A pozostałym dziewczynom życzę szybkich i jak najmniej bolesnych porodów
iNso87 lubi tę wiadomość
Camilla1983 -
Heja ja dostalam wczoraj ginoxin jedna globulke, a dziś mam łososiowe uplawy...
Brzuch pobolewa w dole jakby trochę na okres, trochę parcie na szyjke. Co o tym myślicie?Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
INso87 ja w sumie od 7 stycznia w szpitalu jestem na podtrzymaniu. Udało mi się na 5 dni wyjść do domu. Ale zaczęłam krwawić(nic poważnego szyjka się rozwierała) i musiałam wracać do szpitala. Wcześniej byłam we Wrocławiu na klinikach i tam chciałam rodzić ale przez to krwawienie pojechałam do szpitala bliżej domu. I trzymają mnie cały dzień na pompie magnezowej,żebym do niedzieli dotrzymała to będzie skończony 37 tydzień bo szpital ma I stopień referencyjnosci i nie chcą wcześniej odbierać porodów. Dominik ma się dobrze waży ok.3 kg tylko bardzo się śpieszy na ten świat a mama już jest bardzo zmęczona tymi skurczami. Mam nadzieję,że uda mi się szybko urodzić chociaż.
Camilla1983 -
Mayka moze jakies uczulenie na ten lek masz?
Ja od paru dni mam parcie na szyjke. Bole na okres rzadko ale tez bywaja. Bardziej klucie w jajnikach? Podbrzuszu? Przy tym parciu wlasnie. Moze szyjka sie skraca..nie wiem.. w kazdym badz razie od tego momentu caly czas jak sie wycieram patrze na papierze czy czop nie odszedl ;p bo to w sumie juz pomalu czas na niego. Z Laura mi odszedl jakos 2 tygodnie przed porodem a z Lena no nie moge sobie przypomniec jak to bylo. Ale napewno odszedl,wody tylko mi przebijali w szpitalu.
Camilla ojej,wspolczuje!To trzymamy kciuki za Was! W miarw mozliwosci czekamy na Twoje wiesci.
-
mayka wrote:Heja ja dostalam wczoraj ginoxin jedna globulke, a dziś mam łososiowe uplawy...
Brzuch pobolewa w dole jakby trochę na okres, trochę parcie na szyjke. Co o tym myślicie?
Mayka-do obserwacjiCzujesz jakieś skurcze? Ja może nie powinnam mówić o kłuciach i parciu na szyjkę, bo u mnie to jest od jakiegoś czasu, A mam rozwarcie (pomimo wysoko ustawionej główki). Ale niektóre mają takie same odczucia bez rozwarcia.
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:Ale sama słyszałam
Serio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 17:26
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Mayka, czyli wczoraj miałaś badaną szyjkę?
Jeśli tak, to normalne jest plamienie. Też miałam przez 2 dni po badaniach w szpitalu. Po globulkach masz dużo upławów, więc kolory Ci się pewnie zmieszały
Ale fakt jest taki, że jeśli przy badaniu lekarz lub położna się "postarali", to może to wywołałać poród
Obserwuj się-nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć
Pola Róża
-
No właśnie też tak myślałam że może po badaniu...
Nigdy nie miałam plamień po żadnym badaniu, wiec sie przestraszyłam trochę.
No nic zobaczymy jak się sprawa potoczyOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
Patuniek wiesz jak jest. Zrobimy wszystko, żeby dzieciaczki były zdrowe. Ja na szczęście jestem sama na sali i nikt mi nie przeszkadza. Mayka u mnie takie bóle właśnie podbrzusza jak na miesiączke,kłucie w szyjce i rozwarcie mam tak jak Ty 2 palce, na ktg skurcze się piszą jako porodowe. INso ja niby leżę w szpitalu i myślałam, że będę mieć mnóstwo czasu na pisanie a cały czas na telefonie, żeby dzieciaki, dom i jeszcze interes z mężem ogarnąć. Postaram się częściej do Was zaglądać, zazwyczaj czytam co u Was ale zawsze mi ktoś przerywa i nie mam czasu już wrócić do wątku więc nie odpisuje żeby nie pokrecic nic.
Camilla1983 -
No to jesteśmy we 3 z rozwarciem na 2 palce
Tylko ja naprawdę muszę wytrzymać minimum 10 dni do 37 tc
Mayka, Ty już donoszona spokojnie "jesteś"A we wtorek 38 tc, dobrze liczę?
Camilla, wiem doskonale, co możemy zrobić dla dzieciakówAle i tak szpital przez prawie 2 miesiące-brrrrrrr.
Pola Róża
-
Co za dzień, narobiłam się jak osiol. Chyba za dużo, przesadziłam, duże zakupy zrobiłam, 3 razy targalam po siatce na 3 piętro, później sprzątanie, obiad i spacer z psem... A teraz czuję się okropnie, boli w krzyżu, bóle jakieś okresowe w podbrzuszu, mam nadzieję że to nic groźnego
niestety ja sama całymi dniami jestem, czasami nawet do nocy, nie ma kto mi pomóc a samo się nie zrobi
-
nick nieaktualnyMayka tak jak pisze Patuniek obserwuj, ale faktycznie to może być po badaniu.
Camilla współczuję, tyle czasu w szpitalu. Ale racja dla dziecka wszystkotrzymajcie się
Ja dzisiaj po spacerze też odczuwam mocne klocia i więcej skurczy. Więcej nie będę spacerować :p mi tam się nie spieszy, mimo że mi już bardzo ciężko, często mi słabo i duzo muszę odpoczywać, na szczęście mój synek jest bardzo wyrozumiały i nie wariuje -
No tak 38+0 we wtorek. Niby powinnam być przygotowana ze w każdej chwili, ale jak pomyślę ogarnia mnie panika haha
Czy już Czy nie już, czy zdążę dzieci odwieść hahaha
patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
U mnie Lena po chorobie jak zwykle nadrabia jedzenie... juz nawet nie wiem ile Ona dzis zżarla przez caly dzien.. co godzine cos zuje..
A ja jak patrze na jedzenie to mnie oslabia(nie liczac pysznego obiadku;D ) :p
Dzis caly dzien w domu siedze i teraz czuje jak nogi mi spuchly. Zaczyna sie juz chyba pomalu. A o spaniu nie powiem,ze organizm moj sie domaga spania! W tej chwili bym juz zasnela i wstala jutro ranoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 18:08