MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam jedną rzecz. Wysiadłam z taksówki, wstąpiłam do sklepu po czekoladę.
Kolejka-jak zwykle. Ciasno-jak zwykle. 3 kasy otwarte, ale stoję w takim miejscu, że mogę pójść do każdej, jak się rozluźni.
Za mną facet około 50. I mówi mi, żebym poszła do kasy. Ja mu mówię, że jak się zwolni, to podejdę. Ale przecież teraz zajmuję kolejkę! Kuźwa. Ale to nie wszystko-nagle mi mówi "to chociaż mnie Pani puści". Pełny wózek rzeczy, ja z 1 sztuką czekolady. Odwróciłam się do niego i rzucam-naprawdę aż tak się Panu śpieszy, że koniecznie musi Pan wejść przed kobietę w 9 miesiącu ciąży, która zaraz zemdleje na środku sklepu?!
Zaczął się śmiać.
A Panowie, którzy stali przede mną i to usłyszeli, natychmiast krzyknęli-Pani idzie na początek kolejki! No i była następnaenka90, Ulv15 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Napisałam post i cały zniknął...
Ayleen kciuki pewnie się tulicie.
U mnie potwierdzona jest hipotrofia, lekarz ten pracuje na Starynkiewicza i dał skierowanie do szpitala ,bo nie ma sensu utrzymywać dłużej ciąży....jadę i zobaczę co mi powiedzą jak mnie nie przyjmą to pojadę w niedzielę na Żwirki. Tan tylko zrobili KTG , takie podejście, żeby czekać , zobaczymy jak w drugim szpitalu.
Trzymajcie kciuki aby Jasiu był zdrowy
..
Przepraszam, że nie odnoszę się do postów,ale nie mam jak nadrobić.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet, wszystko będzie dobrze :-* 38 tygodni, trzymam kciuki :-* Jasiu na pewno jest zdrowy, po prostu taka jego uroda
A ja Ci przepowiadam-nadrobi tak szybko, że za chwilę będzie musiała doczyszczać go między fałdkami skóry, taki ludzik MichelinUlv15, Anet85 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Matko patrze na wage Waszych dzieci to naprawde do 5go urodze Kluche conajmniej 4200:p Biorac pod uwage,ze w 36+0 miala 3300g..
Patuniek brak slow na faceta. Juz nawet o ciaze nie chodzi ale sam fakt,ze masz jedna rzecz a on koszyk..jak mozna przeskoczyc przed hahaha no palant!;dpatuniek86 lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Ayleen kciuki za jutro!
Katia daj znać po lekarzu.
Anka kurcze, dobrze że to już skończony 37 tydzień ale teraz się będziesz biedna stresowaća waga już piękna
Mój mąż też balaganiarz a jeszcze mam 3 synów to sobie wyobraźcie ;p
Ja nie mam żadnego lekarza dzisiaj ani jutro, dopiero we wtorek, może mnie z któraś pomyliłas?
Ayleen, kciuki od rana zacisniete! Być może już się tulicie
Anet, na pewno wszystko będzie dobrze, jestem myślami z Tobą :*
Patuniek, niestety takie sytuacje to codzienność... Ja wczoraj poszłam z mężem do lekarza medycyny pracy... 4 krzesełka, 3 starsze kobiety siedzą i jeden młody facet... Myślicie że ustąpił miejsca? W życiu, udawał że mnie nie widzi. Następny przykład, schodząc ze stromych schodów trzymałam się poręczy a widzę że wchodzi z dołu facet i trzyma się też tej poręczy. Myślicie że się przesunął? Nie, ja musiałam ustąpić mu miejsca... Także takie są nasze realia kobiety w 9 miesiącu ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 11:25
Anet85 lubi tę wiadomość
-
Ayleen, Anet za chwilę zobaczycie swoje maleństwa
A ja przeziębienia ciąg dalszy. Na razie idzie po standardzie, dzisiaj zaczął się katar. Jak pójdzie dalej tak samo to czeka mnie 3 tygodnie kaszlu (zwykle właśnie tak u mnie przebiega przeziębienie).
Wczoraj robiłam też morfologię i mocz. No i wyszły mi bakterie. Mam nadzieję, że po prostu źle pobrałam próbkę (trochę mi zwlekło z jazdą do laboratorium).
Jak przez całą ciąże nic, to teraz musiało się przypałętać i przeziębienie i bakterie, a to jedne z większych przeciwwskazań do porodu domowego...
Oby położna popatrzyła na to łaskawym okiem. Jutro ginekolog i zobaczymy co powie.Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Delvila powtorz badanie i będzie wszystko jasne, wiem ze chcesz rodzic w domu ( podziwiam za odwage) ale wiesz, ze lepiej zeby polozna nie patrzyła laskawym okiem na zly wynik.. najważniejsze jest Twoje i dziecka bezpieczeństwo i zdrowie. Mam nadzieję, ze nowy wynik wyjdzie ok.
Zdrówka Ci życzę. Ja juz prawie zdrowa jestem, ale przyzwyczajona jestem, bo ta ciąża to takie pasmo chorob u mniepatuniek86 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Delvila, nieprawidłowe wyniki badania moczu wymagają powtórnego badania
Po prostu
Ja zawsze się myję i nie wycieram, zakładam tampon (tak do połowy) i tylko wpuszczam środkowy strumień-nawet jeśli to oznacza małą próbkę. W pierwszym moczu będą bakterie kolonizujące cewkę. A tampon zapobiega dostaniu się śluzu i bakterii z pochwy.
Jak możesz, powtórz jutro rano badaniePola Róża
-
Selsefia - musisz koniecznie uważać z tym RR, to jednak nie są żarty...
Ikc - nie wiem czy CC, chciałabym naturalnie, ale decyzja zależy od stanu dziecka.
Patuniek- śmieszne sytuacje wynikają w sklepach, mam czasami wrażenie, że ludzie coś głupiego powiedzą zanim pomyślą.
Czekam na IP masakra ile tu ludzi.
.mąż ogarnia córcie, pojedzie jutro z siostrą cioteczna do babci.
Ja czekam, jak nie będą mieli tu miejsc to jadę na Żwirki, moze mnie zbadają i kaze się że szyjka się skraca, wiec może do domu mnie odeślą, nie wiemCórcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja tak na szybko:
Antoś wita na świecie! 2520 g, 52 cm, 10 pkt.
Wszystko przebiegło super. Teraz się tulimy83xxx, Anet85, patuniek86, Katia89, klamka, Reniferra, Sana, mamakropka., enka90, iNso87, Pikcia, patkaaxx90, lkc, Salsefia, Macy, Bluberry, Smile, Kasialudek, Makowe Szczęście, Madziakk, mimoza, Butterfly 83, Ksiazka1, Ankakaranka87, bbeczka91, kehlana_miyu, Parsleyek, Ulv15, Alisssa, Kleopatra, Marza89 lubią tę wiadomość
-
U mnie z mężem jest to samo. Ostatnio też zaczęłam robić tak jak Twoja przyjaciółka Reniferra. Mam wielki garnek do zupy, który jest mi po prostu teraz ciężko myć więc proszę grzecznie by go umył. On zalewa go jedynie wodą i zaczynamy hodować grzybki
Garnek stoi i stoi ale w końcu staje na moim
Ankakaranka87 najważniejsze, że mała jest już donoszona i ma ładną wagę! Taka sytuacja nie jest jakimś wskazaniem do CC? Jeszcze podobno skurcze przyspiesza masowanie kostek i piętTak mówiła położna na szkole rodzenia.
Ayleen kciuki!! Edit: gratulacje!
Patuniek świetnie go zgasiłaś
Anet nie martw się na zapas :* Zaczęłaś już w końcu 39tc!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 12:24
patuniek86, Reniferra, Smile, Ankakaranka87, Ulv15 lubią tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Ayleen serdecznie gratuluję - tulicie się i poznawajcie
)
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Patuniek ale burak z gościa! Dobrze, że reszta panów stanęła na wysokości zadania
Anet trzymam za Was kciuki, Jasio na pewno urodzi się silny i zdrowy
Delvila zdrówka!
Ayleen cudownie! Wielkie gratulacje mamusiu! Tulcie się i odpoczywajcieAnet85 lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
Hej dziewczyny! Ja już po wizycie wszystko dobrze malutki już 3700 gramów ma! Jedyne co to ciśnienie wysokie ale ja mam chorobę białego fartucha... w domu mierze sobie i jest wszystko ok A u lekarza wysokie wyskakuje. Mam mierzyć 3 razy dziennie jak coś to do szpitala jechać.
Jakoś to nie dociera do mnie że za tydzień będę już mojego Filipka tulić
Zaraz będę was nadrabiaćSmile, Katia89, mimoza, Ksiazka1, lkc, enka90, Reniferra, patuniek86, Ankakaranka87, bbeczka91, kehlana_miyu, iNso87, Pikcia, Sana, Kleopatra lubią tę wiadomość