X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka kciuki :)
    Ja detektora oddechu nie kupuje. A laktator ręczny akurat wyciągał ze mnie więcej niż elektryczny.

Dzięki dziewczyny:) Z tym kp to miałam nadzieję że podejde na spokojnie i jak nie to nie, dam mm, nie będę tak walczyć jak z synem, bo szkoda czasu i nerwów. Ale jak widać myślę o tym jeszcze.

Mayka to naprawdę słabo z tym zusem... Współczuję.

• Sana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam elektryczny Canpol Easy Start i w sumie dobrze mi się sprawdził :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zmierzylam brzuch i ze 114cm zmniejszyl sie na 112cm ;p hehee jak to mozliwe? ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Mka kciuki :)
    Ja detektora oddechu nie kupuje. A laktator ręczny akurat wyciągał ze mnie więcej niż elektryczny.

Dzięki dziewczyny:) Z tym kp to miałam nadzieję że podejde na spokojnie i jak nie to nie, dam mm, nie będę tak walczyć jak z synem, bo szkoda czasu i nerwów. Ale jak widać myślę o tym jeszcze.

Mayka to naprawdę słabo z tym zusem... Współczuję.
    Ksiazka ja tez o tym mysle caly czas. Z Lena tez sie zawzielam na kp i co? 2msc i deprecha,bo powiedzialam,ze nie dam mm..jakie to bledne myslenie jest u kobiet czasem. ;) wtedy moze,zebym tak sie nie upierala i spokojnie dala z 1 czy 2 butelki mm przy kryzysie i powrocila do kp to moze bym i karmila. A tak.. to widzisz ;) Teraz to wogole sie na kp nie nastawiam,bedzie to bedzie nie to nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 08:37

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, powodzenia! :)
    Anet, również trzymam kciuki :*
    Ayleen, cieszę się że u Was coraz lepiej :)

Ja rano zaliczyłam już laboratorium, zobaczymy czy leukocyty nadal idą w górę. Po południu powinnam mieć wyniki więc dam Wam znać :)

Dzisiaj strasznie boli kręgosłup i bóle w podbrzuszu jak na okres, na prawdę dziewczyny ta końcówka ciąży jest ciężka... A wydawać by się mogło że powinno być na odwrót ;)

Kciuki za wizytujace, dajcie znać co u Was :)

age.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień będę się szykować do CC. Jestem przerażona. Te najbliższe 3 dni ustawiłam sobie wizyty znajomych/u znajomych żeby mieć zajęty czas i niepotrzebnie nie myśleć, ale w piątek już do szpitala, a tam się pewnie nasłucham historii... No i wolałabym jednak, żeby samo się zaczęło coś dziać, niż mają wyciągać maluchy na zimno. Z tym, że jak znam swój organizm to czekała bym do 40tc ;)

Jeszcze męczy mnie zgaga, całą dobę, nawet jak wstaje w nocy na siku :/

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece jutro do diag. 5 badan zrobic. Musze pojemnik na mocz postawic dzis w lazience bo zapomne..

angella908 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Anet-i jak?

Mka-trzymam kciuki!

Inso tak mnie wspomniała przy laktatorze, aż mi się miło zrobiło, że pamiętała <3 Laktator tylko nowy. Tam są takie membrany itp, że łatwo o ich niedoczyszczenie. To ma kontakt z jedzeniem, więc trafia potem do maluszka. Nie, tylko nowy.
    Ja faktycznie laktatora nie kupuję :-)
    A monitora nie potrzebowałam, a teraz w tym mikrym mieszkaniu już w ogóle ;-) Zresztą głowa Poli w łóżeczku będzie max 30 cm od mojej :-D

Inso, brzuch Ci się może obniżył, więc i obwód się zmniejszył :-)

Mnie dzisiaj potwornie boli podbrzusze. Trochę na @, trochę inaczej. Mąż już się od wczoraj nastawia, bo "dzisiaj ostatni dzień wodnika" ;-) Jeśli wykracze, skreślam go z listy uposażonych po mojej śmierci ;-) Jeszcze nie dzisiaj!

A, no i wczoraj któraś mówiła o bólu piersi? Chyba Makowe? Mi prawa pierś nagle urosła. Naprawdę urosła ;-) I też boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 08:45

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja też zostawiam pojemniczek koło toalety bo też mam skleroze :D

iNso87 lubi tę wiadomość

age.png
  • mka87 Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic, skurcze czuje, ale nie jakies mocne. Ale w powtornych badaniach wyszlo, ze faktycznie odeszly mi wody i zaczynam rodzic. Jesli przez najblizszy czas akcja nie rozkreci sie sama to lekarze beda wywolywac porod.

O ile wczesniej jakos nie mialam wielkiego stresa, to zaczynam sie bac..

Dzieki Dziewczyny za wsparcie, nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy!

Ulv15, patuniek86, Butterfly 83, Katia89, Malutka_27, iNso87, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, Kleopatra, Parsleyek, Anet85 lubią tę wiadomość

3jgxdqk34cst9g94.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie zalapalam sie na wczorajsze narzekanie wiec.... Tez mam ostatnio gorsze dni. Szczegolnie ostatnie 2 gdzie generalnie to obudze sie, zjem sniadanie i lapie mnie taki zjazd ze mam ochote is spac dalej. Jestem taka zmeczona ze normalnie leze tylko na kanapie co nie jest dla mnie normalne. Wczoraj robilam rybe na obiad to tak sir zmeczylam calym tym gotowaniem ze jak juz ugotowalam to odechcialo mi sie jesc ze zmeczenia. Zastanawiam sie czy nie mam anemii znowu :/ a tak to jak Macy opisywala: od 2 dni mam bole jak w okresie tylko ze slabsze, bo zazwyczaj jak bolalo mnie krzyz i podbrzusze to nie wiedzialam co ze soba zrobic i tez promieniuje na lewa noge. W ogole w panewce kosci udowej tez mnie boli i boje sie jiz przez to chodzic za duzo i z tymi zebrami to juz nie wiem czy to zebra czy to watrabe mam skopana. Tez sie dziwilam dlaczego kobiety juz tak chca rodzic i tak narzekaja pod koniec... Teraz juz wiem :P jedyny plus ze nie spuchlam (jeszcze).

mka trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:20

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Sana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka będzie dobrze, jeszcze troszkę i utulisz syna :) powodzenia! Oby szybko poszło :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka bedzie dobrze, mimo slabych skurczy jestes bardzo blisko spotkania z Malenstwem! Trzymam kciuki!
    Sisi ja planuje tylko kp, laktator kupilam po porodzie corki, uzylam kilka razy, chociaz przeboje byly. Kupilam avent jakis ręczny. Teraz nawet nie wiem gdzie on jest i czy jest kompletny :)
    Mysle ze warto się zastanowić czy chcemy kp dluzej czy nie, bo jak np chcesz tylko kp na początku i dokarmiac to bym nie inwestowala w nowy laktator tylko uzywany. Ja kilka razy odciagalam mleko laktatorem, ale juz Wam pisalam- jakbym miala robic tak na dluzsza mete to bym wolala karmic mm
    . Odciaganiei karmienie potem butelka pożera mnostwo czasu, przynajmniej na początku. Moze to byla tez kwestia średniej jakosci laktatora, ale serio! Zero czasu na odpoczynek. U mnie corka zasypiala przy piersi, to byl egzemplarz który potrafił pic przez godzinę, półtora, sa dzieci ktore najadaja sie w 15 minut, ale taka opcje tez trzeba brac pod uwage, ze to moze trwać...

Detektora nie kupuje, ale jak masz być dzięki niemu spokojniejsza to kup..

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly lacze sie z Toba w bolu. Moj Maz dzisiaj w nocy pojechal do pracy, wroci 1/2 marca. 3 marca ma urodziny, od 4 moj lekarz bedzie już po urlopie i mogę rodzić. Zabronil mi rodzic do tego czasu :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, ja przy Młodej też miałam avent ręczny :-)
    A Młoda to taka cycoholiczka, że ssać potrafiła właśnie godzinę. 2 piersi na raz, czasami nawet zmiana 2 razy ;-) To nie kwestia braku mleka, bo tego miałam dużo-ona miała takie potrzeby :-) Na czymś musiała dobić do tego 97 centyla :-D

lkc lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sisi1982 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie, detektor chce kupić bo ja panikarstwo jestem i jak sie znam to bym cały czas siedziała przy małej i sie na nią gapiła a laktator chciała bym karmić tak długo jak sie da, u mnie w szpitalu tez są wiec rozważałam opcje dokupienia juz po porodzie.
    Jeśli chodzi o zakładanie skarpet to mi ulżyło jak Was przeczytałam bo myślałam ze ja taka niezdarna jestem, u mnie wieczorny prysznic to juz wysiłek a wytarciu sie ręcznikiem to nawet nie wspomnę zmęczona jestem jak bym całe mieszkanie odkurzyła ;)

Macy lubi tę wiadomość

Sisi82
    https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Butterfly lacze sie z Toba w bolu. Moj Maz dzisiaj w nocy pojechal do pracy, wroci 1/2 marca. 3 marca ma urodziny, od 4 moj lekarz bedzie już po urlopie i mogę rodzić. Zabronil mi rodzic do tego czasu :)
    Ooo to może zrobisz kochana prezent dla męża na urodziny :-D

Mój mąż ma niestety albo i stety swoją działalność, stąd tak lata w tę i we w te. Jak Zosia się urodzi to pewnie trochę będzie z nami, ale nie sądzę że jakoś mega długo bo robota. Więc kolejny raz jak przyleci to już pewnie wrócimy razem do domu. Ale to wszystko wyjdzie w praniu. Wiem jedno, że te trudne pierwsze miesiące będę sama :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:45

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, ja mam kabinę 80x80. Uwierz mi, że umyć się poniżej pasa, gdzie ręce już nie sięgają, to wyczyn :-D Olimpijski :-D
    Pochwalę się też, bo ostatnio obcięłam paznokcie u nóg :-D Sama :-D Więc zbieram teraz pochwały :-D

A jeśli chodzi o stanie nad dzieckidm-zapewniam Cię, że i tak będziesz stać, będziesz się wgapiać, jak sroka w gnat ;-) Będziesz patrzeć, czy brzuszek się rusza, jak nie zauważysz, to w panice będziesz kłaść rękę i się upewniać :-D Będziesz wisieć nad tym łóżeczkiem, aż sama nie padniesz, a i z tego powodu będziesz mieć czasem wyrzuty sumienia :-D Będziesz lampić się na ten mały cud, dopóki wreszcie się sama nie uspokoisz, kiedy zauważysz, że nic złego się nie dzieje i nic nie grozi dziecku :-)

Reniferra, Ulv15, lkc, Macy, Makowe Szczęście, Butterfly 83, Pikcia, Kasialudek lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, ja też jestem z tych panikujacych i przewrazliwionych :) detektor kupiłam i czeka grzecznie na podłączenie, wybralam babysens 7 :)

age.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk87 yrzymam kciuki!
    A mnie takie przemyslenia naszlyna koncowce ciazy. Mysle o tym zeby juz sie wyprowadzic od rodzicow bo meczy mnie ciagle upominanie o glupie zabawki i rozne inne rzeczy.
    Z tym ze jesli chodzi o pieniedzy to mamy czesc moj brat chce nam dolozyc i mama powiedziela ze nam sie dolozy 50 % kwoty i to na nią ma byc mieszkanie. Zgodzilybyscie sie na takie cos czy juz lepiej wziac kredyt? I mi to nie pasuje ze nadal bede mieszkac jakby na czyims mieszkaniu a ona mowi ze i tak po smierci nam przepisze ale to rownie do swojej siedemdziesiatki bede sie martwic czy cos jej nie odstrzeli na starosc. No nie podoba ki sie ten pomysl:/

34bw3e3k9p7xsrt2.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ