X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana u nas w razie rozwodu moj Malz ma jasnosc. Wyprowadza sie i tyle. Nic mu nie musze oddawac,mieszkal tu tak samo jak ja, poza tym mamy dzieci,ktore tu zostaja ze mna. Nie wyobrazam sobie jeszcze oddawac mu kase za czesc mieszkania. Mimo,ze to On pracuje w tym domu,ma dwie prace,placi rachunki. W sumie to mamy wspolne konto i wspolne pieniadze ;) W akcie oboje jestesmy wlascicielami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:54

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Mayka, a po co teraz przykładać laktator? Przecież, te pierwsze krople to siara, najważniejsze mleko dla świeżo urodzonego noworodka. Jemu nic więcej nie trzeba poza tymi kilkoma kroplami.
    Rozumiem-jest planowane cc, nie da rady przystawić od razu, ewentualnie szykuje się po cc coś poważniejszego i nie da się kp. Wtedy faktycznie odciągasz wcześniej i podaje się dziecku z butelki wcześniej. Ale moim zdaniem zabawa laktatorem przed porodem, bez wyraźnych wskazań jest totalnym nieporozumieniem...

No właśnie jestem tego samego zdania. Ona uważa że stare jest dopiero wtedy gdy urodzi się dziecko i jakiś hormon ie wydziela, a teraz to wydzielina leci...
    Uważa, że praca z laktatorem powoduje wyrzut oksy, skurcze i rozszerzanie się szyjki

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka ja bym nie robiła laktatorem. Też myślę że to nie ma większego sensu i nigdy się z tym nie spotkałam.
    Co do mieszkania na mamę to też by mi się nie podobał ten pomysł. Jeśli już to właśnie już notarialnie np jako wspolwlasnosc wasza i mamy. Wkoncu połowę macie zapłacić. U nas była taka sytuacja że tesciowie zostawili nam dom i sami się wyprowadzili. Ale dom był cały czas na nich i bardzo mi to nie pasowało. Teraz już jakieś 2 lata temu przepisali dom mężowi w darowiznie jako nasz majątek wspolny.
    Dziewczyny trzymam kciuki za was , już dziś będziecie tulily dzieci :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opóźnieniem ale odniosę się do tematu mieszkania. Mój Mąż zakupił mieszkanie, umowa musiała byc również na jego ojca bo jemu samemu nie chcieli udzielić kredyty. I pomimo, że płacimy większość kredytu i wszystkie inne opłaty są na nas to Teściowie uważają, że połowa jest ich. Jeszcze do tej pory zdarzają się nieplanowane „naloty” bez pukania bo maja klucze. Także odradzam, lepiej własne ciasne ale ze świętym spokojem.
    Wizyta w środę 20 lutego.

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję po ktg skurczy brak... Ale w sobotę mam się rano zgłosić do szpitala na usg i zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądać mam nadzieję ze mnie pusza jeszcze na te 5 dni do domu hehe

iNso87, kehlana_miyu, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho co ja czytam! Powodzenia dziewczyny na porodówkach a my czekamy na dobre wieści <3

Elcia ja również przyłączam się do zdania dziewczyn, nie zgodziła bym sie na taki układ. Może Twoja mama czuje się niepownie z obawy że kiedyś oddali byście ją do domu opieki.

U mnie laktator elektryczny przydał się bardzo bo kp było do d..y :( i to był jedyny sposób zeby syn choć trochę mojego mleka wypił. Było to męczące ale warte poświęcenia.

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie nasze rozmowy na temat mężów? ;-)

Powiedziałam wtedy, że mój ogólnie prawie pedant, tylko kapcie i buty nie teges ;-)

Przykład z dzisiejszego poranka ;-) Drzwi naprzeciwko to do łazienki, po lewej kuchni ;-) I tak dobrze, że zostawił je na terakocie, to chociaż je widać ;-) Czasami są na dywanie, wtedy trochę się zlewają ;-)

Tak, te 20 cm dalej to półka na buty :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2efe1bf5c89d.jpg

iNso87, Macy, Reniferra, kehlana_miyu, Ksiazka1, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Z opóźnieniem ale odniosę się do tematu mieszkania. Mój Mąż zakupił mieszkanie, umowa musiała byc również na jego ojca bo jemu samemu nie chcieli udzielić kredyty. I pomimo, że płacimy większość kredytu i wszystkie inne opłaty są na nas to Teściowie uważają, że połowa jest ich. Jeszcze do tej pory zdarzają się nieplanowane „naloty” bez pukania bo maja klucze. Także odradzam, lepiej własne ciasne ale ze świętym spokojem.
    Wizyta w środę 20 lutego.
    O kurde :| naloty do domu?? No masakra..to juz chore :/
    Zapisuje ;)

Edit.
    Juz bylo zapisane ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:31

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:

Powiedziałam wtedy, że mój ogólnie prawie pedant, tylko kapcie i buty nie teges ;-)

Przykład z dzisiejszego poranka ;-) Drzwi naprzeciwko to do łazienki, po lewej kuchni ;-) I tak dobrze, że zostawił je na terakocie, to chociaż je widać ;-) Czasami są na dywanie, wtedy trochę się zlewają ;-)

Hahahaha ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem czemu tak chce ale chyba chpdzi o pieniedze ze nikt nic nie dostaje za darmo. I my jestesmy jedyna rodzina ich tu na miejscu. Brat mieszka w Belgii wiec jedynie my bysmy sie opiekowali nimi na starosc. Ale mama ma duzy dom na siebie i zostana jej jeszcze oszczednosci. I do tego wspominala ze jezeli nam dolozy sie do mieszkania to dom dla bratapo ich smierci.

Tak strasznie miesza i dlatego chcialabym sie juz wyprowadzic i miec jasna sytuacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:38

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia to skoro w takiej sytuacji zostawia dom dla Twego brata to zapytaj wprost dlaczego Ty masz Jej oddac pieniadze,ktore Tobie da, czy tez wpisywac Ja we wlasnosc? Bez sensu.. brat nie dosc,ze w Belgii,nie musi sie uzerac i pewnie nie ma tam zle skoro tam siedzi a bedzie mial dom podany na tacy bez zadnego ale. Co to za sprawirdliwosc? :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko znalazlam 2 kinder country... no jak moglabym je zostawic tak same biedne w ciemnej szafce :D

Edit.
    Ayleen jak sie odezwiesz to napisz nam o ktorej Maluch przyszedl na swiat :D to uzupelnie na 1 stronie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:11

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek... mój robi identycznie. Wraca też z pracy i zostawia torbę na środku przedpokoju :D. Ale no teraz jest biedaczek chory i naprawdę mi go szkoda. W nocy miał ponad 39stopni już :(. Przynajmniej mam go teraz w domu na te kilka dni eh...

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia trochę to niesprawiedliwe, tak jak pisze iNso brat dostanie dom za darmo a Wy musicie jeszcze oddawać wkład Twojej mamy na mieszkanie plus do tego chce mieć własność? W ogóle bym na to się nie zgodziła, już lepszy kredyt, spłacasz ale na własny kąt i nikt tego Ci nie zabierze. A brat mieszkając w Belgi może z czasem stwierdzić że wcale do Polski nie chce wracać i dom sprzeda i kasę zabierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:

małymi kroczkami w końcu kiedyś trafi do półki :D

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Powodzenia tym które są już bliżej niż dalej do porodu:)

Elcia89, ja tak samo jak większość...nie zgodziłabym się na taki układ. Skoro i tak chce Wam przepisać to mieszkanie to po co chce żeby było na nią?jak juz tak stawia sprawę to nigdy nie wiadomo.
    My mieliśmy taka sytuacje że mój ojciec stwierdził że się wyprowadzi za jakiś czas a nam zostawi dom. Jak przyszło co do czego to jemu się zdanie zmieniło...a my praktycznie z dnia na dzień kupilismy mieszkanie( na które teraz czekamy bo blok jest w budowie) Jakby od razu postawił sprawę jasno to już 5-6 lat bysmy mieszkali na swoim.Także odradzam żeby być zależnym od kogokolwiek....

A teraz mam pytanie do Was. Jutro idę do szpitala na odział, muszę się położyć na patologii ciąży, typowo zaplanowanej cc nie mam. Stąd pytanie do Was, co mam zabrać na oddział? musze przepakować torbę bo nie szykowałam się na wczasy na oddziale...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Patuniek... mój robi identycznie. Wraca też z pracy i zostawia torbę na środku przedpokoju :D. Ale no teraz jest biedaczek chory i naprawdę mi go szkoda. W nocy miał ponad 39stopni już :(. Przynajmniej mam go teraz w domu na te kilka dni eh...

Reniferra uważaj żebyś się nie zaraziła...trzeba męża odizolować:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile mysle,ze na patologie nic takiwgo nie trzeba tj. Kosmetyki,klapki,kapcie,reczniki,sztucce,kubek ..wszystko co jest Tobie potrzebne,ze tak powoem na codzien. W sumie nic tu dodatkowego raczej nie trzeba. Jesli chodzi o cc to mi kazano(ale ja wiem,kiedy bede miala cc,poza tym to prywatnie i lezec na patologii nie bede) dzien przed i w dniu przyjazdu na ciecie umyc sie w Octenisanie. Ale ktoras wczesniej pisala,jak byla juz w szpitalu,ze mydlem antybakteryjnym sie myla tam. Ayleen chyba Ty pisalas? Czy pomylilam sie?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Matko znalazlam 2 kinder country... no jak moglabym je zostawic tak same biedne w ciemnej szafce :D

Edit.
    Ayleen jak sie odezwiesz to napisz nam o ktorej Maluch przyszedl na swiat :D to uzupelnie na 1 stronie :)
    Cofam to co napisalam...zaopiekowalam sie tylko jednym,nie dam rady drugim blee ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:23

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam brać jakieś dodatkowe ciuchy? czy raczej myślicie że będę siedzieć w koszuli nocnej?chyba muszę wziąć jakieś normalne ciuchy, majtki itd?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: