X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly mam tylko nadzieje, ze nie urodze 3go :) moj ma byc niby 4 tygodnie w domu, ale zobaczymy ile z tego wyjdzie..

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka trzymam kciuki. U mnie po cewniku rozwarcie ok. 3-4 palce będę za chwilę jechać na salę porodowa jak się zwolni
    I będzie indukcja porodu oksytocyna i przebicie pęcherza...płytki mam słabe 94 więc pobrali mi znowu, jak będą cechy zespołu Hellp to od razu CC. Mąż już jest w szpitalu więc czuje się bezpiecznie. Pozdrawiam odezwę się jak urodze :-)

patuniek86, Makowe Szczęście, Macy, iNso87, kehlana_miyu, lkc, Bluberry, Parsleyek, Kleopatra, Ankakaranka87, bbeczka91, patkaaxx90, Reniferra, Sana, klamka, Kasialudek lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia nie wiem jaka jest Twoja mama ale ... Mam mieszane uczucia co do kupowania mieszkan na rodzicow. Moi sa w ogole bezproblemowi a i tak nie chcialabym zeby mieszkanie stalo na nich. Nie mozesz sie umowic z mama ze ja splacisz ale mieszkanie na Ciebie? Bo kurcze te kredyty to tez do niczego sa wg mnie :( W ogole teraz nie jest najlepszy czas na kupowanie mieszkan, wszystko jest cholernie drogie, przynajmniej w Warszawie, bo w sumie tylko tam ogladam od paru miesiecy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:10

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, trzymam kciuki!!! :)

Anet85 lubi tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, kwestia zaufania. Sytuacja ciężka. Tym bardziej, że 50% też będziecie sami finansować (no, na spółkę z bratem), ale nadal będziecie Wy. Czyli że co, Wy wykładacie kasę, ale potem to i tak nie jest Wasze...
    Jakby to powiedzieć-z moją mamą bym w życiu na taki układ nie poszła. Po pierwsze-sama wymieniłaś ten argument-co, jeśli jej odbije itp. Przepisze mieszkanie komuś innemu.
    A po drugie, przez resztę życia musiałabym słuchać, że ile to jej zawdzięczam, ile pieniędzy wyłożyła itp... Nie na moje nerwy ;-)

Zawsze też istnieją umowy. Czyli u notariusza, mieszkanie na nią, ale Wy płacicie połowę, tylko Wy tam mieszkacie i tylko Wy dziedziczycie. I nikt inny nie ma prawa tam Wam włazić.

Cię zna decyzja przed Tobą, współczuję :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, Ikc współczuję rozlaki z mężemi, ale jak trzeba to trzeba, więc dacie radę :)

Anet fajnie że się odezwałaś :) spore rozwarcie już, więc kciuki, powodzenia!!

Elcia w życiu bym się nie zgodziła żeby moje mieszkanie było na kogoś innego. Wolałabym kredyt. Raz tak jak piszesz niewiadomo co mamie przyjdzie do głowy a po drugie czy do śmierci zdazycie załatwić to tak jak trzeba, bo jak nie to będziesz musiała rodzeństwo spłacić. Ale nie rozumiem też pomocy mamy, to ma być pożyczka czy darowizna? Skoro darowizna to dlaczego mieszkanie na mamę?

Anet85 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, już niedługo, coraz bliżej! Jaś za chwilę będzie z Tobą ;-*
    Wszystko będzie dobrze, naprawdę :-) Trzymaj się kochana :-*

Anet85 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej właśnie patrzę na mój suwaczek! Skończone 38 tygodni :D

patuniek86, Makowe Szczęście, Macy, kehlana_miyu, lkc, iNso87, Parsleyek, Kleopatra, patkaaxx90, Reniferra, Sana, Ulv15 lubią tę wiadomość

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet kciuki zaciśnięte:) już niedługo będziecie się tulić:)

Z tym mieszkaniem na mamę to chyba bym nie ryzykowala. Szczególnie że masz jeszcze brata. Może uda się dogadać z mama że te 50% będzie w ramach pożyczki i będziecie jej spłacać ale mieszkanie będzie na was nie na nią. Trzymam kciuki żeby się ułożyło po waszej myśli.

Ja już pomału siedzę jak na szpilkach spotkanie z maleństwem zbliża się wielkimi krokami, jeszcze 4 dni...

patuniek86, Ksiazka1, iNso87, Bluberry, Reniferra, Sana lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 - powodzenia!!! trzymam kciuki:)

Anet85 lubi tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia ciezka sprawa. A pytalas czemu chce tak zrobic? Dlaczego na siebie zapisac? Ma jakies ale w stosunku do Twego Malza czy jak? U nas byla taka sytuacja,ze szybko pobralam sie z Malzem w USC,zeby wlasnie wziac kredyt na mieszkanie,wtedy byl jeszcze mdm a ja bylam z corka to dostalismy doplate 28tys. Moi rodzice dali nam 100tys ale mieszkanie jest na nas. Uzgodnilam z nimi,ze tam gdzie teraz mieszkaja z moja siostra,to Jej zostawia tamte mieszkanie. Oczywiscie nie bylo to jakims dla mnie zaskoczeniem i rzecza normalna,ze z Siostra wlasna jakis spor o mieszkanie ich bede toczyc. Za to Tesciowa zlotowki nam nie dolozyla..tak zeby dala drugie tyle obeszloby sie bez kredytu no ale..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, Anet kciuki :) Dajcie znać jak już utulicie swoje Bobasy :)

Elcia jak Książka w życiu bym nie kupiła mieszkania na kogoś innego. Nie zależnie czy to moja Mama, czy Męża a nawet na Papierza bym nie kupiła. Chyba zbyt dużo przeszłam na własnej skórze i w życiu bym nie powiedziała, że ktoś bliski z rodzeństwa pod wpływem pieniędzy zostaje w sekundzie Twoim wrogiem. I przestajesz się liczyć. Odradzam w 100%.
    Jest dobrze jak jest dobrze, a jak się kupuje coś to zazwyczaj tak jest, ale później to jest dramat...

patuniek86 widzę, że obie walczymy o dziś, bo ja jeszcze mam cień nadziei, że moja będzie wodnikiem. Malutki hahahaha

Mam wrażenie, że teraz każdego dnia wstaję i zastanawiam się czy ten ból to już na poród czy taki zwykły non stop. Jak podczas starań :) Zwariować idzie hahahaha A jeszcze przecież tyle czasu :)

.
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka,powodzenia ;) jeszcze trochę i bedziecie sie tulić :)

Anet, dobrze że już mąż jest i będzie czuwał:) oby bezproblemowo sie wszystko potoczyło. Powodzenia!

Ja dzisiaj powinnam isc do szpitala ze skierowaniem na jutrzejsze cc, a mam już swoje prawie 2-tygodniowe maleństwo:)

Współczuję Wam kochane tych dolegliwości ciazowych. Zobaczycie jak pozniej bedzie lekko:) co jakiś czas cos zaboli, ale to już jest mega komfort w codziennym życiu bez brzucha ;)

patuniek86, Katia89, Butterfly 83, Ksiazka1, Kleopatra, bbeczka91, Reniferra, Sana, Makowe Szczęście, enka90 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet kciuki :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, tylko to mój mąż chciałby wodnika ;-) Mi tam rybka, jaki znak, byle ciąża rozwiązana w terminie ;-) Czyli właśnie rybka-ryba :-D

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm choc w sumie jesli chodzi o moja rodzine to ja nie mam nic przeciwko,zeby kupic cos i bylo to na mego Tate czy Mame. Moze mam inna sytuacje? Nie wiem. Jedno auto bylo na mego Tate, w niczym to nam nie prz3szkadzalo,ba! Jak cos sie psulo to poczuwal sie w obowiazku cos tam zrobic i zaplacic jak sie pozalilam. ;) Teraz moj Malz mysli caly czas o dzialce. Mamy na ponad polowe kasy,na druga czesc chce pozyczyc nam moj Tato. Moj Malz sam mowi,ze jakbysmy teraz kupili to zapiszemy na niego,bo my nie mozemy na siebie nic miec jeszcze przez rok przez ten mdm. Takze moj Malz tez nie boi sie,ze bedzie jakas lipa. Ale ja mam jedna siostre,ktora nie ma dzieci ani meza. Jest chora,co juz kiedys pisalam. Takze moze dlatego nie mamy jakiegos dziwnego "zagrozenia". W sumie to sam Malz mi kiedys zaproponowal,ze jak bysmy postawili dom to pokoj dla mojej Siostry sie zrobi,zeby z nami mieszkala a dzieci beda duze to pojda w mieszkania,ktore zostana. Bo i jak ma sie utrzymac Ona z jednej renty? Siedzac sama w mieszkaniu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do chóru - nie kupiłabym mieszkania na takich warunkach. To zbyt poważne kwoty, żeby tego od razu nie uregulować, a relacje w rodzinach się zmieniają. Po prostu nie czułabym się bezpiecznie w takiej sytuacji. Moje mieszkanie jest tylko na mnie, tak samo jak kredyt, bo brałam go jeszcze przed ślubem. Teściowie dali nam pieniądze na wkład własny, a mąż płaci czynsz i opłaty ze swojego konta. Gdybyśmy nie daj Boże się rozwiedli, na co się szczęśliwie nie zanosi, bo w tym tygodniu będziemy świętować 11 lat razem i jest nam naprawdę dobrze że sobą :) to sytuacja jest jasna - mieszkanie i kredyt moje, ja muszę mu i jego rodzicom spłacić poniesione nakłady. Póki jest między nami dobrze, nie ma żadnego znaczenia czyje nazwisko jest na akcie notarialnym, ale gdy coś idzie nie tak, jasna sytuacja to skarb, bo ogranicza pole do konfliktów.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że w kwestii problemu Elci jesteśmy zgodne ;-) Tak bardzo jednogłośnie :-D

Zawsze z mężem sobie żartujemy, kiedy znajomi w naszym wieku kupują mieszkania ;-) Zawsze się okazuje, że to nie do końca oni kupują, tylko robią to ich rodzice ;-)
    Jaki to żart?
    To, że my nie mamy swojego mieszkania, to nie jest nasza wina, tylko wina naszych rodziców :-D

Przy czym my się w kredyty na 30 lat bawić nie chcemy. Odkładamy kasę co miesiąc, niedużo-ale jest. Czy kiedyś starczy na mieszkanie? W sumie, to my raczej planujemy w jakiejś przyszłości wyjechać, a nie zapuszczać korzenie w Polsce. Ale kiedy, dokąd? Mi się marzy Kanada, mojemu-Niemcy ;-) Ja do Niemiec w życiu się nie przeniosę ;-) No nie i już :-)
    W każdym razie, oboje nie chcemy kredytów. I patrzymy, co nam przyszłość przyniesie :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej byla u mnie położna mowi ze na tworzy się zmieniłam i tak porodów wygladam już haah pozostaje ni czekać.
    W pasie mam 114 wczoraj mierzyłam.

Poza tym ubralam już kołyskę i poukładałam resztę ubranek do szafek.
    Wypiłam herbatę z liści malin i czekam na poród hahahah

Położna mowi bym przykladała laktator już teraz na 1-2 min ale mam opory. Wam też tak zalecała położna?

kehlana_miyu, patuniek86, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka, a po co teraz przykładać laktator? Przecież, te pierwsze krople to siara, najważniejsze mleko dla świeżo urodzonego noworodka. Jemu nic więcej nie trzeba poza tymi kilkoma kroplami.
    Rozumiem-jest planowane cc, nie da rady przystawić od razu, ewentualnie szykuje się po cc coś poważniejszego i nie da się kp. Wtedy faktycznie odciągasz wcześniej i podaje się dziecku z butelki wcześniej. Ale moim zdaniem zabawa laktatorem przed porodem, bez wyraźnych wskazań jest totalnym nieporozumieniem...

lkc, klamka lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ