MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ksiazka dzis dzien narzekania a jeszcze sie nie skonczyl takze mozesz smialo dopisac zal-post
Edit.
Wow otworzylam 800na strone ;dWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 22:42
lkc, Butterfly 83, Ksiazka1, patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Inso
A więc dopisze jeszcze ze mam zespół niespokojny nóg, oczy mi się kleje a przez te durne nogi nie mogę zasnąć...
Co do gotowości do porodu to jestem już przerażona jak to wszystko będzie wyglądało. Jak się zacznie, czy zdążę syna odwieźć czy mąż będzie mógł być ze mną i najważniejsze żeby tylko nie skończyło się cc. Ogólnie drugi poród a mam wrażenie że mam dużo gorsze podejście, więcej strachu. A jak pomyślę jaka jest rzeczywistość, że tak naprawdę niewiele zależy ode mnie- to już w ogóle panika i robi mi się duszno na tą myśl. Już zaczynam myśleć o kp- u mnie to była masakra i w ogóle się nie rozkrecilo, a mnóstwo rzeczy próbowałam i duzo osób próbowało mi pomóc.
Ehhh wywaliłam z siebie. Dziękuję.iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Inso - dobrze ze antykoncepcja chociaz pomaga w takim razie:) i zycze twoim dziewczynkom zeby nie odziedziczyly tego po tobie
Odnosnie tego Zusu to taverde chyba pisala pare dni temu na ten temat, ze wlasnie trzeba cos dodatkowo zlozyc, mnie to nie dotyczy to nie pamietam dokladnie, ale moze warto sprawdziciNso87 lubi tę wiadomość
-
Ksiazka1 wrote:Hej, ja tylko na chwilkę. Wiesz co jest na rzeczy z zusem czy po prostu Ci nie płacą? Dzwoniłaś? Pytałaś? Ja będę mieć macierzyński z ZUS i już się martwię jak będzie z płatnością.
A przy L4 czytałam że od niedawna trzeba składać jakiś dodatkowy wniosek, wiesz coś na ten temat?
Czytam Was cały czas ale nie pisze, bo ja też tak jak większość mam dość, nic nie mogę zrobić, ledwo się ruszam i wszystko mnie boli, więc nie chciałam narzekać. A mogłam pisać, bo widzę że też tak macie, na pewno byłoby mi razniej
Reniferra ale już duża Twoją Maja
Jutro nowy tydzień więc życzę wszystkim udanych wizyt:)
Ja mam wizyte we wtorek. Z góry dziękuję Inso za wpisanie
Tak wiem caly czas mnie podważami wysyłki na komisję z orzecznikiem zus, potem mi przyznali do dnia porodu i się pomylili o ponad miesiąc ze niby do 31. stycznia. Wiec musiałam się odwołać i te odwolanie znów trwa.Ksiazka1 lubi tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Książka bo tak jest z kolejnym porodem że bardziej się stresujemy bo już wiemy co nas czeka
Ja się dziś zmierzyłam w pasie i .... 120cm! A jeszcze w sumie wszyscy mówią że mam mniejszy brzuch niż w poprzednich ciałachKsiazka1, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Makowe Szczęście ja się czuję super, zero bólu, nawet rana już nie ciągnie. A maluszek też dobrze, chociaż masa mała to bardzo silny chłopak. Cycujemy dużo plus dokarmiamy trochę mm i mam nadzieję, że jutro nas wypiszą.
enka90, lkc, Anet85, iNso87, Sana, Kleopatra, Ksiazka1, patuniek86, Katia89, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
-
Butterfly trzymaj się Teraz to naprawdę szybko zleci i zaraz znów będziecie wszyscy razem i to już w komplecie A po narodzinach Zosi mąż zostanie na dłużej?
Ja też się czuję kompletnie niegotowa. Nawet nie tyle co czuję a faktycznie jestem... Teraz tak dużo rzeczy nam się nawarstwiło, dzień ucieka za dniem a ja patrzę tylko z coraz większym przerażeniem w kalendarz.
Inso ja wizytuję w środę 20.02 o 12:05
Anet trzymam kciuki!
Ayleen świetnie, że wszystko idzie ku lepszemu
My w sobotę też oglądaliśmy oddział. W sumie jestem nawet zadowolona. Myślałam, że będzie gorzejButterfly 83, iNso87, patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
My byliśmy dzisiaj u Rodziców na obiadku placki ziemniaczane pyszotka ale cały wieczór je odchorowywała ale było warto
Mam do Was pytanie, do pełnej gotowości zostały mi dwa sprzętu i mam mnistwo rozterek bo nie wiem jakie kupić i czy nowe czy mogą byc używane a chodI mi o laktator i detektor oddechu? Poradzicie proszeSisi82
https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png -
mayka wrote:Dziewczyny czy któraś rodzi w szpitalu gdzie nie ma zzo?
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Hej Dziewczyny,
Po pierwsze gratuluje wszystkim mamom i za cala reszte trzymam kciuki. Malo pisze, ale czytam wszystko na biezaco..
ja na oddziale, bo w nocy odeszly mi wody... Akcja jeszcze sie nie zaczyna, skurcze mizerne, ale wod mam juz bardzo malo i przeplywy sa na poziomie granicznym...
Trzymajcie prosze kciuki!
Kleopatra, patuniek86, Butterfly 83, Ulv15, lkc, Makowe Szczęście, Anet85, Macy, kehlana_miyu, Ankakaranka87, Bluberry, Kasialudek, klamka, mimoza lubią tę wiadomość
-
Ksiazka wspolczuje tego zespolu.. to naprawde irytujace musi byc. A co do kp to luuzz nie przejmuj sie innymi. Dasz mm jak nie pojdzie. Przeciez nic sie nie stanie. Nie musisz sie zazynac
Kleopatra sama mialam zmierzyc obwod faktycznie. Zaraz to tez zrobie. Bo wydaje mi sie,ze pare cm podrosl
Ayleen super wiadomosci
Sisi za mna chodza od jakiegos czasu ale tak boje sie zjesc smazone.. ;p zeby wlasnie potem nie plakac z bolu
Anet mam nadzieje,ze wszystko gladko poszlo i jestes juz po i sie tulicie.
Ksiazka1 lubi tę wiadomość
-
Sisi1982 wrote:My byliśmy dzisiaj u Rodziców na obiadku placki ziemniaczane pyszotka ale cały wieczór je odchorowywała ale było warto
Mam do Was pytanie, do pełnej gotowości zostały mi dwa sprzętu i mam mnistwo rozterek bo nie wiem jakie kupić i czy nowe czy mogą byc używane a chodI mi o laktator i detektor oddechu? Poradzicie prosze
Moja rada kup zwykly reczny,najtanszy. Jak bedzie super szlo kp to dokupisz lepszy elektryczny albo moze wogole nie bedziesz potrzebowacpatuniek86, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
mka87 wrote:Hej Dziewczyny,
Po pierwsze gratuluje wszystkim mamom i za cala reszte trzymam kciuki. Malo pisze, ale czytam wszystko na biezaco..
ja na oddziale, bo w nocy odeszly mi wody... Akcja jeszcze sie nie zaczyna, skurcze mizerne, ale wod mam juz bardzo malo i przeplywy sa na poziomie granicznym...
Trzymajcie prosze kciuki! -
Dzień dobry
Sisi, detektora oddechu nie kupuję na pewno, nie widzę takiej potrzeby. Co do laktatora... Nie wykluczam że będę go używać, ale to już najwyżej na spokojnie kupię po porodzie. U nas w razie czego mają laktatory w szpitalu, także najwyżej po prostu mąż podjedzie do sklepu i kupi.
Mka87 powodzenia, trzymam kciuki
Julia 07.2015 -
Ja mogę polecić medela mini electric. Ja akurat używałam żeby rozbudzić laktacje i później ściągałam przy nawalach albo jak chciałam gdzieś wyjść. Nie jest to aż taki koszt, często kupujemy droższe kocyki
Mka kciuki.
Ciekawe jak Anet.
Wpadłam poczytać i idę jeszcze spaćMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Sisi, chyba mamaginekolog pisała, że laktator lepiej kupić nowy, bo może mieć pleśń w korpusie. Ja przy Emilce miałam Canpol Easy Start (wtedy kosztował na Gemini jakieś 180zl), teraz kupiłam sobie podwójny Lansinoh (za 399 na doz.pl.
Monitor przy Emilce miałam pożyczony, kup spokojnie używany,, tylko wymień baterie na nowe Ja kupiłam Snuza, bo ma certyfikat medyczny o jest przenośny, a że udało mi się kupić je na fajnej promocji, to kupiłam nowe