X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoni mąż-Jestem już na stacji metra, zdążę kupić banany? :-D

A teraz hit. Dopóki latam, stoję pod prysznicem itp-skurcze co 4-5 minut. Nawet lewatywę sobie machnęłam, a co ;-) I pranie rozwiesiłam (te nowe ubrania z lidla) :-)

Leżę na lewym boku od 4 minut, ostatni skurcz był 7 minut temu i cisza :-D Z takimi skurczami to oni mnie odeślą do domu :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra czytam i nie wierze :D hehe
    Chasia szybkiego porodu juz jak wody odeszly to dzis pewnie bedziecie sie tulic:d

Patuniek no wezzzz! Mialas czekac i zaciskac nogi! Jak to tak? Ale Chasia i tak najlepsza hehehe bez lipy wepchala sie przed kolejke :D

U mnie Siostra cioteczna rano na kawe zajechala ze swoja prawie 2 latka. Niedawno poszly a ja musialam sprzatac dwa pokoiki.. wszedzie zabawki ale to jest pikus ;) gorzej,ze dorwala sie ta mala fo puzzli i wysypala chyba z 10 opakowan na srodek dywanu i wymerdala...myslalam,ze padne rozdzielajac je. :/ no coz ;p i przez ta wizyte jestem taka zmeczona! Masakra hahhaha

patuniek86, Reniferra lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, mi chociaż Pola dawała wcześniej znaki itp. Ostrzeżeń była masa. Była? Była ;-) Dziecko się matki od początku nie słucha...

Ale przynajmniej nie wchodzę bez ostrzeżenia :-D Chasia faktycznie zrobiła to nagle :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie nie było, a tu tyle się dzieje xD

Chasia, kciuki za szybki i w miarę bezbolesny poród &&&

patuniek, mam nadzieję, że te skurcze u Ciebie jednak się wyciszą. Ale jeśli Pola zdecyduje, że już chce się spotkać z Rodzicami, to kciuki za szybką akcję ;)

mimoza, dobrze, że masz mamę do pomocy. Zdrówka dla Antosia i oby antybiotyk szybko zadziałał.

Ja byłam w przychodni odebrać wynik GBS-u - na szczęście jest ujemny.
    A za tydzień będzie już MARZEC - ciekawe która z nas, jako pierwsza, rozpakuje się w marcu ;)

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jak tak dalej pójdzie to mało kto tu zostanie do rozpakowywania w marcu :P ale tfu tfu, ja mam donoszoną dopiero 7.03, wcześniej mała ma zakaz wychodzenia ;)
    patuniek, chasia kciuki!
    mimoza współczuję :( zdrówka dla synka, biedny mały :(

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam w drugą stronę - ile z nas będzie musiało poczekać do kwietnia i czy ja będę w tym gronie :D Jak na razie szyjka trzyma się jak żelazo i praktycznie żadnych skurczy przepowiadających poza tą jednorazową akcją po porannym karmieniu synka. Synek z powrotem wisi na piersi jak wisiał, bo jednak jak widać mojej szyjce to nie przeszkadza :D

Ulv15 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia kciuki! zaczęło się tak jak u mnie:-)

Patuniek, powodzenia! już chyba Pola gotowa:D

Izziee - jaką wagę kupiliście? brawo dla Laury i Ciebie za kp <3 ja mam od połoznej, a pewnie lada dzien zabierze, a tez mysle by kupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 13:44

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po polozeniu się skurcz po 9 minutach i kolejne co 5. Ale dalej bez szału bólowego...

Jem i jadę na ip :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj się dzieje ,oj tak!
    Ja jestem po wizycie u położnej. Niby nic takiego się nie dzieje, ale zapisują się skurcze przepowiadające. Ale dochodzą tak maksymalnie do 50 I nie są jakoś bardzo regularne. Po 15 mam wizytę u gina zobaczymy czy coś tam się ruszyło,czy wskazuje coś na coś ;-P

No i po południu laryngolog.

patuniek86, lkc, Reniferra, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z domu, wczoraj po 20 wyszliśmy, byłam już na granicy psychicznej wytrzymałości przez tą babę. Położne nie nie mówiły gdy przychodziły do niej 2 czasami 3 osoby od 12-20 dramat, człowiek się krepuje , a wczesniej do 12 rózne obchody, badania,a jezcze to jej narzekanie…ehh brak słów … dobrze, ze już w domu jesteśmy. Patuniek gdybys miała jakies pytania do pisz.
    U nas po pierwszej nocy w domku dobrze, teraz ładnie sobie spi. W środe ( 3 doba po porodzie spadł z wagi, ale nie przekroczył 10/ , w nocy zaczełam go regularniej dostawiac do piersi. Położna podała mi dobry sposób, wziąć mokrą chusteczka albo pieluszkę i dotykac malucha po stópkach szyi, twarzy gdy ssie nieefektywnie, przesypia, karmic po 15 min raz z jednej raz z drugiej piersi – na żadanie, ale w odstepnie nie dłuższym niż 2,5 h. Nie moze byc mu za ciepło bo wtedy od razu zasypia. Rano w czw. Waga podskoczyła o 40 g do góry, moje wyniki krwi się unormowały wiec do domku ;-) Generalnie nie mam problemu z laktacja w 2 dobie wypiłam z 2 herbatki laktacyjnie, ale sporo przystawiałam do piersi i piłam duszo wody, ok. 3l dziennie. Pomogło – synek jest kochany, malutki słodziaczek. Boli mnie troche naciecie krocza, ale jest znośnie, ogolie czyje się dobrze – maz dzisiaj w domu – poszedł załatwic urzędowe sprawy,po córcie jedzie w niedzielę.
    Ja stosowałam taping w czasie ciazy, dzisiaj pewnie tez założe wieczorem plastry, trochę zozszedl mi ise miesień prosty brzucha.
    Nie dałam rady wszystkiego nadobnic…
    Chasia, Patuniek – trzymam kciuki za Was kciuki, to juz niedługo ;-)
    Delvila – aby tylko dzieciatko się obróciło , faktycznie cc jest gosze niż poród sn

patuniek86, Reniferra, Katia89, Kleopatra, iNso87, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, Alisssa, Izziee, Marza89 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Chasia kciuki! zaczęło się tak jak u mnie:-)

Patuniek, powodzenia! już chyba Pola gotowa:D

Izziee - jaką wagę kopiliście? brawo dla Laury i Ciebie za kp <3 ja mam od połoznej, a pewnie lada dzien zabierze, a tez mysle by kupic.

Ja też podłączam się do pytania o wagę :-)
    Lwie jak Juluś?

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj dziewczyny szalejecie hehe.. ja czekam grzecznie do 28.02...
    Właśnie moja koleżanka z terminem na 27 pisze że jest po wizycie i rozwarcie na 4 cm plus skurcze także w ten weekend pewnie urodzi hehe.

Patuniek powodzenia może jeszcze się uda uspokoic sytuację A jak nie to do dzieła..☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 13:42

patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, dobrze że już w domu jesteście. Nie do pomyślenia taka współlokatorka. Współczuję, na szczęście to już za Tobą i teraz na spokojnie w domu. Napisz w niedzielę jak przebiegło poznanie córki z braciszkiem :D

Butterfly, u nas dobrze :-) Była teraz moja kuzynka i podpowiedziała mi trochę o kp, bo ona zaprawiona w bojach. W sumie wokół tego nam mija dzień;-) Julek coraz bardziej aktywny, ale ogólnie to śpioch z niego, a najlepiej to przy mnie, bo w sumie tak żeby sam poleżał i pospał to nie bardzo. Zdrowia dla Ciebie, oby dzisiejsza wizyta u laryngologa przyniosła wreszcie ulgę w bólu:*

Anet85 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85, mam nadzieję, że się nie pogniewasz jak sobie zrobię zrzut ekranu z Twojego postu i zapisze sobie z tymi poradami od położnej?
    Każda taka porada jest na wagę złota i warta sprawdzenia/przetestowania. To jak ? :-)
    Współczuję tego "towarzystwa" po porodzie, ale dobrze,że już jesteście w domku i możecie się tulić <3

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Anet, dobrze że już w domu jesteście. Nie do pomyślenia taka współlokatorka. Współczuję, na szczęście to już za Tobą i teraz na spokojnie w domu. Napisz w niedzielę jak przebiegło poznanie córki z braciszkiem :D

Butterfly, u nas dobrze :-) Była teraz moja kuzynka i podpowiedziała mi trochę o kp, bo ona zaprawiona w bojach. W sumie wokół tego nam mija dzień;-) Julek coraz bardziej aktywny, ale ogólnie to śpioch z niego, a najlepiej to przy mnie, bo w sumie tak żeby sam poleżał i pospał to nie bardzo. Zdrowia dla Ciebie, oby dzisiejsza wizyta u laryngologa przyniosła wreszcie ulgę w bólu:*

Lwie jak masz jakieś porady co do kp i mogłabyś się podzielić to ja chętnie, bo syna karmiłam bardzo krótko, bo byłam chyba i leniwa i nie miałam wiedzy.
    Także jakbyś miała chęć i chwilę to czy tu, czy nan priv chętnie "posłucham".

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Reniferra czytam i nie wierze :D hehe
    Chasia szybkiego porodu juz jak wody odeszly to dzis pewnie bedziecie sie tulic:d

Patuniek no wezzzz! Mialas czekac i zaciskac nogi! Jak to tak? Ale Chasia i tak najlepsza hehehe bez lipy wepchala sie przed kolejke :D

U mnie Siostra cioteczna rano na kawe zajechala ze swoja prawie 2 latka. Niedawno poszly a ja musialam sprzatac dwa pokoiki.. wszedzie zabawki ale to jest pikus ;) gorzej,ze dorwala sie ta mala fo puzzli i wysypala chyba z 10 opakowan na srodek dywanu i wymerdala...myslalam,ze padne rozdzielajac je. :/ no coz ;p i przez ta wizyte jestem taka zmeczona! Masakra hahhaha
    Witaj w moim świecie. Mój 2 latek ciągle bracia rozsypuje puzzle i planszowki ;p

iNso87 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Witaj w moim świecie. Mój 2 latek ciągle bracia rozsypuje puzzle i planszowki ;p
    Hehehe to moze od dziecka zalezy :) Lena jak miala 2 lata nie wysypywala dla Laury ;D Wogole to przychodzila na skarge jak tamta mala cos robila "nie tak" ;) Takze u mnie to Mala "porzadnicka i sprzataczka":d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jako że dotarłam do końca sezonu chirurgów. Poratujcie tytułami serialu na które warto zawieść oko.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    butterfly, ja to średni doradca kp jestem, bo z córka też mi się nie udało i wtedy z lakaktorem walczyłam. Jedna duża rada, która się teraz sprawdza - kp jest w głowie i trzeba chcieć i się nie stresować, a wszystko może się udać :D Dzisiaj mi kuzynka podpowiedziała, obserwując Julka, żebym go przetrzymała, by zgłodniał, bo on ciumka trochę, przysypia, zaraz się budzi, bo głodny i od nowa. To przetrzymanie to oczywiście nie w płaczu, tylko ona akurat go wzięła i ponosiła, on się zdrzemnął u niej i później obudził rzeczywiście głodny i efektywniej jadł.

mayka - "Opowieści podręcznej" mi przychodzą na szybko do głowy. Nie wiem jaki typ seriali lubisz ;-) Mi chyba został jeden albo dwa odcinki chirurgów :D

Czy się ktoś orientuje w ubezpieczeniach PZU? Bo babka z pracy wysłała mi numery polis mojej i męża i są takie same (?) nie wiem czy się pomyliła, czy on jako mąż( z osobną składką) jest jakoś pod moją podpięty? Bo dostałam decyzję z mojego ubezpieczenia za urodzenie dziecka i pobyt w szpitalu, a jak jego robię na tym samym numerze polisy to nawet potwierdzenia na maila nie dostaję... ( a podaję mojego, jego rejestruję jako "inna osoba ubezpieczona". Za pobyt w szpitalu wyszło mi 1170 zł:) za urodzenie 3000 + jeszcze 3000 od męża powinno wejść, więc będzie niezły wkład na pierwszą wpłatę na konto Julka:) Złożyłam też dziś wniosek na 500 plus i będziemy po 250 dzieciom przelewać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:47

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja się zastanawiam w drugą stronę - ile z nas będzie musiało poczekać do kwietnia i czy ja będę w tym gronie :D Jak na razie szyjka trzyma się jak żelazo i praktycznie żadnych skurczy przepowiadających poza tą jednorazową akcją po porannym karmieniu synka. Synek z powrotem wisi na piersi jak wisiał, bo jednak jak widać mojej szyjce to nie przeszkadza :D
    Ja tez sie zastanawiam bo u nas tez nic a nic sie nie dzieje. Moze tez mam zelazna szyjke... spacery okolo godzinne w dobrym tempie codziennie i to juz tak dosyc dlugo chodze. Owszem jestem troche zmeczona po nich i brzuch troche mi twardnieje podczas nich czasami ale to tyle. W domu tych twardnien nawet nie zauwazam jesli jakies sa... Pije 2szklanki dziennie herbaty z lisci malin od 2 tyg i chyba dzisiaj doloze 3 szklanke. Nie to ze chce rodzic jutro ale jak tak was czytam to mam wrazenie ze przenosze bo tak kompletnie nic mi sie nie dzieje :P

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ