X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • guarana Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Dziewczyny jako że dotarłam do końca sezonu chirurgów. Poratujcie tytułami serialu na które warto zawieść oko.

Ja polecam Ozark, Dom z papieru, The Fall, The Sinner - to takie seriale z wątkami kryminalnymi, zależy co kto lubi ale trzymają w napięciu :)

Ulv15 lubi tę wiadomość

8599gov3e41eq0dl.png[/url]
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka ja zacczelam wczoraj ogladac "You" i calkiem dobrze sie zapowiada :)
    "Lie to me" tez jest spoko ale tylko 2 pierwsze sezony bo 3ci jiz slaby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:46

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Dziewczyny jako że dotarłam do końca sezonu chirurgów. Poratujcie tytułami serialu na które warto zawieść oko.
    Mayka ja nie wiem czy poratuje,bo ja lubie polskie i kryminalne bardziej. Ostatnio ogladalam z Malzem na hbo go Pakt i Watahe. A tak to odswiezalismy Oficera i jego 3 serie. Na tvnie widzialam zaczyna sie druga seria Swiadka Koronnego to mam nadzieje,ze obejrze. A tak to m jak milosc i pierwsza milosc hehehe ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia,Patuniek,Butterfly jak tam????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:17

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 jaka kolejka! Daj spokój! Najważniejsze, żeby wszystko było dobrze z Tobą i Polą <3 dawaj znać jak się czujesz :) i kiedy witamy Twoją Malutką :)

Chasia Powodzenia!!! :)

A u mnie jak nie urok to.... wiecie. Od rana męczy mnie brzuch, jeździ mi strasznie, nie mam temperatury i normalnie chce mi się jeść. Piję dużo żeby się nie odwodnić. Nie wiem czy mogę wziąć coś na to?

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Pola pokazała środkowy palec ;-)

Skurcze co 3 minuty, plecy bolą...

Na ip na ktg-cisza...

O 16 powtórka i pewnie odeśla mnie do domu

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pola to ma charakterek hehe straszy Mame co chwilę...☺

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 ona przypadkiem nie ma terminu na 1 kwietnia na prima aprilis? hahahaha
    A tak poważnie, to może masz skurcze z krzyża, słyszałam, że one często się nie zapisują?

iNso87 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu wstałam i skurcze mam. Tylko nie na ktg ;-)

Szyjka się skrociła do pół cm, ale rozwarcie nadal 2 luźne palce...

I bądź tu człowieku mądry...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, u mnie podczas porodu z synkiem skurcze na ktg wcale nie chciały się pisać, a jednak jakoś urodziłam ;) Więc ja tej wrednej maszynie nie ufam.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, co to sie tam dzieje u Ciebie patuniek... Chyba za nas wszystkie masz te skurcze.
    mayka teraz jeszcze tak mi sie przypomnialo ze "Stranger things" bylo bardzo fajne, ja z koleinlubie seriale/ filmy w takich klimatach :) troche strachowe ale tak zeby nie za bardzo i zebym w nocy mogla usnac sama :D i tak jak iNso mowila o tym serialu Wataha- mi sie baaardzo podobal a ja z tych co polskich seriali i filmow nie lubie. Wg mnie na bardzo wysokim poziomie zrobiony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:42

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Chasia kciuki! zaczęło się tak jak u mnie:-)

Patuniek, powodzenia! już chyba Pola gotowa:D

Izziee - jaką wagę kupiliście? brawo dla Laury i Ciebie za kp <3 ja mam od połoznej, a pewnie lada dzien zabierze, a tez mysle by kupic.

Kupiliśmy babyono, bo zależało mi na takiej z korytkiem. Jest całkiem duża więc przyda się przez dłuższy czas.

https://www.oleole.pl/wagi-dzieciece/babyono-291.bhtml?from=pla&gclid=Cj0KCQiA2L7jBRCBARIsAPeAsaN5vd4P6ZOV7dF9kUsPAgXzH_wXHXhvR4sLLSLMFfuSA9avCu20ZCIaAgutEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Z tym kp to nie jest łatwo. Ja się zastanawiam czy nie skonsultować się z doradcą laktacyjnym, bolą mnie od dwóch dni sutki jak mała chwyta i nie wiem czy źle to robi czy ja jestem taka delikatna. Zwracam uwagę na to żeby miała buzię szeroko otwartą i wywiniętą wargę, ale mała nie zawsze współpracuje ;)

Patuniek u mnie skurcze na ktp były bardzo słabe, ale rozwarcie postępowało więc to różnie może być.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:

Opowieści podręcznej od marca rusza 3 sezon ogladam na showmax

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 16:12

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly83 oczywiście , ze się nie pogniewam. ,Poza tym istotne jest również
    - dobrze przyłożenie dziecka do piersi, trzeba zwracać uwagę, aby dobrze chwycił sutek, nosek też dotyka piersi. Ułożenie w lini prostej ramionko dziecka brzuszek bioderka. Dziecko ma ssac efektywnie, koniecznie trzeba je torcie porozbierac, pozniej połaskotac okolice zeberek, bardzo niemowlani nie lubie laskotek w stopy, mokrej chusteczki która przeciera się okolice szyi głowki stópek. U nas faktycznie to działa
    - Brodawki warto posmarowac swoim mlekiem po zakończeniu karmienia, albo maścią ja mam Maltan.
    - W karmieniu bardzo wazna jest jednak na samym początku systematyczność, aby laktacja się zwiększyła. U mnie dzisiaj już duzo pokarmu. ;-)
    Patuniek Polcia to będzie miała charakterek…. Persnel w szpitalu jest doświadczony jestes w dobrych rekach. Trzymam kciuki

Bluberry, Makowe Szczęście, Ulv15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Butterfly83 oczywiście , ze się nie pogniewam. ,Poza tym istotne jest również
    - dobrze przyłożenie dziecka do piersi, trzeba zwracać uwagę, aby dobrze chwycił sutek, nosek też dotyka piersi. Ułożenie w lini prostej ramionko dziecka brzuszek bioderka. Dziecko ma ssac efektywnie, koniecznie trzeba je torcie porozbierac, pozniej połaskotac okolice zeberek, bardzo niemowlani nie lubie laskotek w stopy, mokrej chusteczki która przeciera się okolice szyi głowki stópek. U nas faktycznie to działa
    - Brodawki warto posmarowac swoim mlekiem po zakończeniu karmienia, albo maścią ja mam Maltan.
    - W karmieniu bardzo wazna jest jednak na samym początku systematyczność, aby laktacja się zwiększyła. U mnie dzisiaj już duzo pokarmu. ;-)
    Patuniek Polcia to będzie miała charakterek…. Persnel w szpitalu jest doświadczony jestes w dobrych rekach. Trzymam kciuki
    Dodam,ze Dzidzke trzeba przytulic do siebie przy karmieniu brzuszek do brzuszka ;)

Anet85 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Po badaniu wstałam i skurcze mam. Tylko nie na ktg ;-)

Szyjka się skrociła do pół cm, ale rozwarcie nadal 2 luźne palce...

I bądź tu człowieku mądry...
    Oj cos.czuje,ze dzis do domu nie wrocisz;) Infoemuj nas na biezaco jak tylko sie da!:D

Chasia a Ty jak tam??

Ksiazka a co u Ciebie???

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i dzis dostalam Pit Malza i juz rozliczylam. :) takze spokoj po porodzie bede miala.

Makowe Szczęście, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia, powodzenia :)

Delvila, jeśli mogę zapytać - w jakim szpitalu byłaś teraz?

Izziee super wieści, Laura pięknie przybiera <3

Mimoza zdrówka dla synka!

Patuniek, ależ ta Pola niecierpliwa :)

Tak się tu poważnie zrobiło, że w końcu wzięłam się za pranie ubranek malutkiej :D no bo ja sobie mogę mówić, że u mnie poród najwcześniej w połowie marca - ale jaką datę mała wybrała, to wie tylko ona :D więc pierze się pierwsze pranie - białe :) jakie to wszystko słodkie, malutkie, a te płyny... tak pięknie pachną <3

Katia89, Reniferra, Butterfly 83, Izziee, Makowe Szczęście, Ulv15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Widzę że sporo się dzieje u was trzymam kciuki dziewczyny za was!

Mój Filipek też jest śpiochem jeśli idzie o karmienie piersią. Muszę go budzić bo tak to by spal i spal. Na budzenie dziecka dobrze działa zmiana pieluszki. Jak zasypia przy piersi to draznienie stopek albo dłoni powoduje rozbudzenie i dalsze ssanie. Z przystawianiem mamy trochę problem bo mały malutki buziaka otwierai ciężko żeby złapał pierś prawidłowo ale nie poddajemy się :) jutro idziemy do domu już nie mogę się doczekać:D

iNso87, Butterfly 83, Makowe Szczęście, Anet85, Sana, Ulv15, Izziee, Kleopatra, kehlana_miyu, enka90 lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ktorym dzieciaki sie juz urodzily jak macie ochote to zmiencie suwaki :D hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ