MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mayka wrote:Dziewczyny jako że dotarłam do końca sezonu chirurgów. Poratujcie tytułami serialu na które warto zawieść oko.
Ja polecam Ozark, Dom z papieru, The Fall, The Sinner - to takie seriale z wątkami kryminalnymi, zależy co kto lubi ale trzymają w napięciu
Ulv15 lubi tę wiadomość
[/url] -
mayka ja zacczelam wczoraj ogladac "You" i calkiem dobrze sie zapowiada
"Lie to me" tez jest spoko ale tylko 2 pierwsze sezony bo 3ci jiz slabyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:46
-
mayka wrote:Dziewczyny jako że dotarłam do końca sezonu chirurgów. Poratujcie tytułami serialu na które warto zawieść oko.
-
patuniek86 jaka kolejka! Daj spokój! Najważniejsze, żeby wszystko było dobrze z Tobą i Polą dawaj znać jak się czujesz i kiedy witamy Twoją Malutką
Chasia Powodzenia!!!
A u mnie jak nie urok to.... wiecie. Od rana męczy mnie brzuch, jeździ mi strasznie, nie mam temperatury i normalnie chce mi się jeść. Piję dużo żeby się nie odwodnić. Nie wiem czy mogę wziąć coś na to?. -
Masakra, co to sie tam dzieje u Ciebie patuniek... Chyba za nas wszystkie masz te skurcze.
mayka teraz jeszcze tak mi sie przypomnialo ze "Stranger things" bylo bardzo fajne, ja z koleinlubie seriale/ filmy w takich klimatach troche strachowe ale tak zeby nie za bardzo i zebym w nocy mogla usnac sama i tak jak iNso mowila o tym serialu Wataha- mi sie baaardzo podobal a ja z tych co polskich seriali i filmow nie lubie. Wg mnie na bardzo wysokim poziomie zrobionyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:42
iNso87 lubi tę wiadomość
-
LwieSerce wrote:Chasia kciuki! zaczęło się tak jak u mnie:-)
Patuniek, powodzenia! już chyba Pola gotowa:D
Izziee - jaką wagę kupiliście? brawo dla Laury i Ciebie za kp ja mam od połoznej, a pewnie lada dzien zabierze, a tez mysle by kupic.
Kupiliśmy babyono, bo zależało mi na takiej z korytkiem. Jest całkiem duża więc przyda się przez dłuższy czas.
https://www.oleole.pl/wagi-dzieciece/babyono-291.bhtml?from=pla&gclid=Cj0KCQiA2L7jBRCBARIsAPeAsaN5vd4P6ZOV7dF9kUsPAgXzH_wXHXhvR4sLLSLMFfuSA9avCu20ZCIaAgutEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Z tym kp to nie jest łatwo. Ja się zastanawiam czy nie skonsultować się z doradcą laktacyjnym, bolą mnie od dwóch dni sutki jak mała chwyta i nie wiem czy źle to robi czy ja jestem taka delikatna. Zwracam uwagę na to żeby miała buzię szeroko otwartą i wywiniętą wargę, ale mała nie zawsze współpracuje
Patuniek u mnie skurcze na ktp były bardzo słabe, ale rozwarcie postępowało więc to różnie może być.Laura
-
nick nieaktualny
-
Butterfly83 oczywiście , ze się nie pogniewam. ,Poza tym istotne jest również
- dobrze przyłożenie dziecka do piersi, trzeba zwracać uwagę, aby dobrze chwycił sutek, nosek też dotyka piersi. Ułożenie w lini prostej ramionko dziecka brzuszek bioderka. Dziecko ma ssac efektywnie, koniecznie trzeba je torcie porozbierac, pozniej połaskotac okolice zeberek, bardzo niemowlani nie lubie laskotek w stopy, mokrej chusteczki która przeciera się okolice szyi głowki stópek. U nas faktycznie to działa
- Brodawki warto posmarowac swoim mlekiem po zakończeniu karmienia, albo maścią ja mam Maltan.
- W karmieniu bardzo wazna jest jednak na samym początku systematyczność, aby laktacja się zwiększyła. U mnie dzisiaj już duzo pokarmu.
Patuniek Polcia to będzie miała charakterek…. Persnel w szpitalu jest doświadczony jestes w dobrych rekach. Trzymam kciuki
Bluberry, Makowe Szczęście, Ulv15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Butterfly83 oczywiście , ze się nie pogniewam. ,Poza tym istotne jest również
- dobrze przyłożenie dziecka do piersi, trzeba zwracać uwagę, aby dobrze chwycił sutek, nosek też dotyka piersi. Ułożenie w lini prostej ramionko dziecka brzuszek bioderka. Dziecko ma ssac efektywnie, koniecznie trzeba je torcie porozbierac, pozniej połaskotac okolice zeberek, bardzo niemowlani nie lubie laskotek w stopy, mokrej chusteczki która przeciera się okolice szyi głowki stópek. U nas faktycznie to działa
- Brodawki warto posmarowac swoim mlekiem po zakończeniu karmienia, albo maścią ja mam Maltan.
- W karmieniu bardzo wazna jest jednak na samym początku systematyczność, aby laktacja się zwiększyła. U mnie dzisiaj już duzo pokarmu.
Patuniek Polcia to będzie miała charakterek…. Persnel w szpitalu jest doświadczony jestes w dobrych rekach. Trzymam kciukiAnet85 lubi tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Po badaniu wstałam i skurcze mam. Tylko nie na ktg
Szyjka się skrociła do pół cm, ale rozwarcie nadal 2 luźne palce...
I bądź tu człowieku mądry...
Chasia a Ty jak tam??
Ksiazka a co u Ciebie??? -
Chasia, powodzenia
Delvila, jeśli mogę zapytać - w jakim szpitalu byłaś teraz?
Izziee super wieści, Laura pięknie przybiera
Mimoza zdrówka dla synka!
Patuniek, ależ ta Pola niecierpliwa
Tak się tu poważnie zrobiło, że w końcu wzięłam się za pranie ubranek malutkiej no bo ja sobie mogę mówić, że u mnie poród najwcześniej w połowie marca - ale jaką datę mała wybrała, to wie tylko ona więc pierze się pierwsze pranie - białe jakie to wszystko słodkie, malutkie, a te płyny... tak pięknie pachnąKatia89, Reniferra, Butterfly 83, Izziee, Makowe Szczęście, Ulv15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Witajcie! Widzę że sporo się dzieje u was trzymam kciuki dziewczyny za was!
Mój Filipek też jest śpiochem jeśli idzie o karmienie piersią. Muszę go budzić bo tak to by spal i spal. Na budzenie dziecka dobrze działa zmiana pieluszki. Jak zasypia przy piersi to draznienie stopek albo dłoni powoduje rozbudzenie i dalsze ssanie. Z przystawianiem mamy trochę problem bo mały malutki buziaka otwierai ciężko żeby złapał pierś prawidłowo ale nie poddajemy się jutro idziemy do domu już nie mogę się doczekaćiNso87, Butterfly 83, Makowe Szczęście, Anet85, Sana, Ulv15, Izziee, Kleopatra, kehlana_miyu, enka90 lubią tę wiadomość