MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sana u mnie drugie pranie się suszy mobilizujecie dziewczyny bo miałam to robić już na nowym mieszkaniu ale też stwierdziłam że ja sobie mogę mówić że jeszcze 4 tygodnie a tak naprawdę wszystkiego można się już spodziewać.
Inso widziałam na pierwszej stronie już marcowe wizyty więc i ja się zgłaszam na 4 marcaiNso87, Sana lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Chasia i Patuniek86 trzymam kciuki!!!
U mnie cisza. Pewnie ja bede z tych co termin minie a ja dalej będę w ciąży
Jesli chodzi o seriale to mi sie podobał house of cards, Dark, Stranger Things. Lubie tez American horror story chociaz nie wszystkie sezony tak samo mi sie podobaly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 17:07
-
Inso jakby co,to ja wizyta na 01.03 o 15:15.
Po wizycie: wszystko ok, przepływy dobre, Zosia pięknie przybrała, bo prawie 500 gram o_o
Czyli teraz waży 3025 gram.
Ja oczywiście jakieś obrzęki, więc mam nadal sprawdzać ciśnienie i tętno, no i dodatkowo ważyć się codziennie rano. Główka już nisko,wstawiona w kanał, "na siłę " przez szyjke przejdzie palec. Ale szyjka nadal gruba,dość twarda i elastyczna, także po szyjce na chwile obecna nie można stwierdzić, by miało się coś zadziać. Myśli i lekarz i położna, że przez kolejny tydzień będę jeszcze łazić. Także tak to u nas po wizytach.
No teraz od 16.45 kwitnę u laryngologa. Przede mną nadal 6 osób,było 8, nikt się nie kwapi przepuścić. Powtórka z rozrywki z poprzedniej wizyty prywatnej.
Ale byłam w Tesco po małe zakupy i Pani kasjerka mnie zawołała i obsłużyła przed całym tabunem ludzi stojących w kolejkach.
Anet85,dziękuję pięknie za wszystkie info:-*iNso87, Makowe Szczęście, Parsleyek, Sana, Anet85, Reniferra, Bluberry, Kleopatra, kehlana_miyu, enka90 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Inso, mozesz mi wpisac wizytę 28.02. Lekarz będzie robił znowu pomiary czy różnica między tc za bardzo się nie rozjezdza, czy mała rośnie
Butterfly, dobre wieści z wizyty, super
I współczuję kolejnego koczowania w kolejce do lekarza...iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Zapisane Dziewczyny. jeszcze troche i ten nasz Marzec sie zacznie.
Butterfly to dobre wiesci. Mam nadzieje,ze szybko wejdziesz do tego laryngologa A moze poprostu zapukaj do gabinetu, zajrzyj razem jak bedzie nastepna osoba i zapytaj Lekarza czy moze bez kolejnosci Ciebie wziac??Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Inso, dobry pomysł z tym żeby lekarza zapytać czy przyjmie poza kolejnością. Ja już jednak widzę to oburzenie wśród czekających... Niektórzy ludzie są nieobliczalni
Patuniek, co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 17:57
iNso87 lubi tę wiadomość
-
iNso, jakbyś aktualizowała wizyty, to ja mam 27.02 o 15:45 PS. Fajnie, że udało Ci się już PIT-a rozliczyć. Zawsze to jedna sprawa mniej na głowie
Butterfly, super, że u Zosi wszystko ok. To teraz kciuki za wizytę u laryngologa, oby Cię szybko przyjęli.
patuniek, z niecierpliwością wypatruję posta od Ciebie.Butterfly 83, Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Katia89 wrote:Inso, dobry pomysł z tym żeby lekarza zapytać czy przyjmie poza kolejnością. Ja już jednak widzę to oburzenie wśród czekających... Niektórzy ludzie są nieobliczalni
Patuniek, co u Ciebie?
Dokładnie Katia ! A pan dr burak, mówi że on nie reguluje kolejki i trzeba to załatwiać między sobą w poczekalni. Tak to miło u niego jest, Wrrr
Była dziewczyna z mężem i córka 3letnia , jej starszy syn siedział za nich w kolejce , bo jej nie puścili z dzieckiem z gorączką 39°. Mówię nie puścili Pani z dzieckiem? Mówi nie i syn nam pilnował kolejki, ale że Pani tu jeszcze siedzi? Mówię no jak widać ciężarnych nie obowiązują żadne ulgi. Pani odnośnie dodała, no jeszcze sto lat do tyłu jesteśmy, jeszcze społeczeństwo nie wydrukowane. Nikt nawet do dupy nie wziął naszych komentarzy. Jak siedziałam,tak siedzę.
Jakieś skurcze mam,nie wiem czy po badaniu, czy od siedzenia w jednej pozycji, średnio wygodnej.
EDIT
Sorry teraz dopiero widzę jakie głupoty napisałam,społeczeństwo nie wyedukowane a nie- nie wydrukowane itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 21:11
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Mamuśki właśnie dostałam wyniki z GBS i wynik wyszedł
GBS (++) i dodatkowo Candida (+++ to akurat wiem bo już wcześniej miałam problemy z grzybicą pochwy i stosowałam leki dopochwowe) ale co z tym GBS ?
Czy któraś z Was z poprzednich ciąż też tak miała ? Jak wygląda sam poród ? czy czasem to nie wskazanie do cc ? -
Coś mi się wydaje, że Patuniek by napisała, gdyby ją puścili do domu. Chyba się zaczęło...
Niesia, nie przejmuj się. Dostaniesz antybiotyk tuż przed porodem. Nie jest to wskazanie do cc. A candide już teraz powinnaś leczyć, więc udaj się do swojego lekarza.lkc, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Butterfly, większość ludzi odwraca głowę i udaje że nie widzi brzuszka. Inni myślą że przecież ciaza to nie choroba a niestety człowiek musi siedzieć i się męczyć bo nie każdy ciąże znosi cudownie, większość z nas czuje się źle, robi się słabo, ma skurcze ale ludzi to nie obchodzi... No cóż. Życzę Ci wytrwałości, pewnie już niedługo Twoja kolej
Twoja kolej w sensie w kolejce do lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:18
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Niesia29011 wrote:Mamuśki właśnie dostałam wyniki z GBS i wynik wyszedł
GBS (++) i dodatkowo Candida (+++ to akurat wiem bo już wcześniej miałam problemy z grzybicą pochwy i stosowałam leki dopochwowe) ale co z tym GBS ?
Czy któraś z Was z poprzednich ciąż też tak miała ? Jak wygląda sam poród ? czy czasem to nie wskazanie do cc ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:23
-
Widze dziewczynki, że już działacie z pitami, ja nadal czekam i znając kadrowe u mnie w pracy to wyślą ostatniego dnia, nigdy im się nie spieszy a mąż już dawno dostał.
iNso ja mam wizytę 05.03 na 17.15
Tak piszecie o serialach a może podacie jakiś tytuł filmu bo obejrzałabym coś sobie, tylko nic strasznego bo siedze sama w domku i taki trochę boi dudek ze mnie;-)
Trzymam kciuki za wsxystkie kobitki, w sxpitalach, ale te marcowe mvaluszki są niecierpliwe;-)iNso87 lubi tę wiadomość
-
Butterfly 83 wrote:Dokładnie Katia ! A pan dr burak, mówi że on nie reguluje kolejki i trzeba to załatwiać między sobą w poczekalni. Tak to miło u niego jest, Wrrr
Była dziewczyna z mężem i córka 3letnia , jej starszy syn siedział za nich w kolejce , bo jej nie puścili z dzieckiem z gorączką 39°. Mówię nie puścili Pani z dzieckiem? Mówi nie i syn nam pilnował kolejki, ale że Pani tu jeszcze siedzi? Mówię no jak widać ciężarnych nie obowiązują żadne ulgi. Pani odnośnie dodała, no jeszcze sto lat do tyłu jesteśmy, jeszcze społeczeństwo nie wydrukowane. Nikt nawet do dupy nie wziął naszych komentarzy. Jak siedziałam,tak siedzę.
Jakieś skurcze mam,nie wiem czy po badaniu, czy od siedzenia w jednej pozycji, średnio wygodnej.Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Hej, hej
Lekarze mieli zagwozdkę, co ze mną zrobić
Dali no sp rozkurczowo, w zadek Skurcze nadal czułam, chociaż kilka się zapisało
Przyjęli na przedporodową i sami czekają, co się będzie działo
Wybaczcie, nie miałam nawet jak pisać
Aktualnie znowu pod ktg. Kilka skurczy po 70, kilka po 100, większość po 40lkc, Katia89, Reniferra, Kleopatra, Ulv15, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:Hej, hej
Lekarze mieli zagwozdkę, co ze mną zrobić
Dali no sp rozkurczowo, w zadek Skurcze nadal czułam, chociaż kilka się zapisało
Przyjęli na przedporodową i sami czekają, co się będzie działo
Wybaczcie, nie miałam nawet jak pisać
Aktualnie znowu pod ktg. Kilka skurczy po 70, kilka po 100, większość po 40Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:33
-
Waży podobno ponad 3 kilo
Jak już leżę, to mogłaby się po prostu zdecydować, w którą stronę
Skurcze się piszą do 80-90iNso87, Reniferra, Katia89, Makowe Szczęście, Butterfly 83, Sana lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm