X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana u mnie drugie pranie się suszy :D mobilizujecie dziewczyny bo miałam to robić już na nowym mieszkaniu ale też stwierdziłam że ja sobie mogę mówić że jeszcze 4 tygodnie a tak naprawdę wszystkiego można się już spodziewać.

Inso widziałam na pierwszej stronie już marcowe wizyty więc i ja się zgłaszam na 4 marca :)

iNso87, Sana lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia i Patuniek86 trzymam kciuki!!!

U mnie cisza. Pewnie ja bede z tych co termin minie a ja dalej będę w ciąży ;)

Jesli chodzi o seriale to mi sie podobał house of cards, Dark, Stranger Things. Lubie tez American horror story chociaz nie wszystkie sezony tak samo mi sie podobaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 17:07

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jakby co,to ja wizyta na 01.03 o 15:15.

Po wizycie: wszystko ok, przepływy dobre, Zosia pięknie przybrała, bo prawie 500 gram o_o
    Czyli teraz waży 3025 gram.
    Ja oczywiście jakieś obrzęki, więc mam nadal sprawdzać ciśnienie i tętno, no i dodatkowo ważyć się codziennie rano. Główka już nisko,wstawiona w kanał, "na siłę " przez szyjke przejdzie palec. Ale szyjka nadal gruba,dość twarda i elastyczna, także po szyjce na chwile obecna nie można stwierdzić, by miało się coś zadziać. Myśli i lekarz i położna, że przez kolejny tydzień będę jeszcze łazić. Także tak to u nas po wizytach.

No teraz od 16.45 kwitnę u laryngologa. Przede mną nadal 6 osób,było 8, nikt się nie kwapi przepuścić. Powtórka z rozrywki z poprzedniej wizyty prywatnej.
    Ale byłam w Tesco po małe zakupy i Pani kasjerka mnie zawołała i obsłużyła przed całym tabunem ludzi stojących w kolejkach.

Anet85,dziękuję pięknie za wszystkie info:-*

iNso87, Makowe Szczęście, Parsleyek, Sana, Anet85, Reniferra, Bluberry, Kleopatra, kehlana_miyu, enka90 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, mozesz mi wpisac wizytę 28.02. Lekarz będzie robił znowu pomiary czy różnica między tc za bardzo się nie rozjezdza, czy mała rośnie :)

Butterfly, dobre wieści z wizyty, super :)
    I współczuję kolejnego koczowania w kolejce do lekarza...

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

age.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisane Dziewczyny. :) jeszcze troche i ten nasz Marzec ;) sie zacznie.

Butterfly to dobre wiesci. Mam nadzieje,ze szybko wejdziesz do tego laryngologa :/ A moze poprostu zapukaj do gabinetu, zajrzyj razem jak bedzie nastepna osoba i zapytaj Lekarza czy moze bez kolejnosci Ciebie wziac??

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, dobry pomysł z tym żeby lekarza zapytać czy przyjmie poza kolejnością. Ja już jednak widzę to oburzenie wśród czekających... Niektórzy ludzie są nieobliczalni :D

Patuniek, co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 17:57

iNso87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso, jakbyś aktualizowała wizyty, to ja mam 27.02 o 15:45 ;) PS. Fajnie, że udało Ci się już PIT-a rozliczyć. Zawsze to jedna sprawa mniej na głowie ;)

Butterfly, super, że u Zosi wszystko ok. To teraz kciuki za wizytę u laryngologa, oby Cię szybko przyjęli.

patuniek, z niecierpliwością wypatruję posta od Ciebie.

Butterfly 83, Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Inso, dobry pomysł z tym żeby lekarza zapytać czy przyjmie poza kolejnością. Ja już jednak widzę to oburzenie wśród czekających... Niektórzy ludzie są nieobliczalni :D

Patuniek, co u Ciebie?

Dokładnie Katia ! A pan dr burak, mówi że on nie reguluje kolejki i trzeba to załatwiać między sobą w poczekalni. Tak to miło u niego jest, Wrrr :-/
    Była dziewczyna z mężem i córka 3letnia , jej starszy syn siedział za nich w kolejce , bo jej nie puścili z dzieckiem z gorączką 39°. Mówię nie puścili Pani z dzieckiem? Mówi nie i syn nam pilnował kolejki, ale że Pani tu jeszcze siedzi? Mówię no jak widać ciężarnych nie obowiązują żadne ulgi. Pani odnośnie dodała, no jeszcze sto lat do tyłu jesteśmy, jeszcze społeczeństwo nie wydrukowane. Nikt nawet do dupy nie wziął naszych komentarzy. Jak siedziałam,tak siedzę.

Jakieś skurcze mam,nie wiem czy po badaniu, czy od siedzenia w jednej pozycji, średnio wygodnej.

EDIT
    Sorry teraz dopiero widzę jakie głupoty napisałam,społeczeństwo nie wyedukowane a nie- nie wydrukowane itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 21:11

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Niesia29011 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki właśnie dostałam wyniki z GBS i wynik wyszedł
    GBS (++) i dodatkowo Candida (+++ to akurat wiem bo już wcześniej miałam problemy z grzybicą pochwy i stosowałam leki dopochwowe) ale co z tym GBS ?
    Czy któraś z Was z poprzednich ciąż też tak miała ? Jak wygląda sam poród ? czy czasem to nie wskazanie do cc ?

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wydaje, że Patuniek by napisała, gdyby ją puścili do domu. Chyba się zaczęło...

Niesia, nie przejmuj się. Dostaniesz antybiotyk tuż przed porodem. Nie jest to wskazanie do cc. A candide już teraz powinnaś leczyć, więc udaj się do swojego lekarza.

lkc, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, większość ludzi odwraca głowę i udaje że nie widzi brzuszka. Inni myślą że przecież ciaza to nie choroba a niestety człowiek musi siedzieć i się męczyć bo nie każdy ciąże znosi cudownie, większość z nas czuje się źle, robi się słabo, ma skurcze ale ludzi to nie obchodzi... No cóż. Życzę Ci wytrwałości, pewnie już niedługo Twoja kolej :)
    Twoja kolej w sensie w kolejce do lekarza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:18

age.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też odświeżam i czekam i o tym samym pomyślałam, że chyba się zaczęło. Nie trzymałaby nas w niepewności

Reniferra lubi tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia29011 wrote:
    Mamuśki właśnie dostałam wyniki z GBS i wynik wyszedł
    GBS (++) i dodatkowo Candida (+++ to akurat wiem bo już wcześniej miałam problemy z grzybicą pochwy i stosowałam leki dopochwowe) ale co z tym GBS ?
    Czy któraś z Was z poprzednich ciąż też tak miała ? Jak wygląda sam poród ? czy czasem to nie wskazanie do cc ?
    Ja teraz mam dodatni gbs. Wypilam Zinnat. Pytalam gina prywatnego bo ide na cc umowione i powiedzial,ze moge lykac ten antybiotyk ale nie musze. Podadza przed cieciem antybiotyk. Przy porodzie sn tez podaja,zeby dziecko sie nie zarazilo jak dolem bedzie wychodzic. W poprzednich ciazach nie mialam tego paskudztwa. Ale naczytalam sie,ze to loteria i nie ma co panikowac. Lekarz przed porodem musi miec tylko koniecznie wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:23

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze dziewczynki, że już działacie z pitami, ja nadal czekam i znając kadrowe u mnie w pracy to wyślą ostatniego dnia, nigdy im się nie spieszy a mąż już dawno dostał.

iNso ja mam wizytę 05.03 na 17.15

Tak piszecie o serialach a może podacie jakiś tytuł filmu bo obejrzałabym coś sobie, tylko nic strasznego bo siedze sama w domku i taki trochę boi dudek ze mnie;-)

Trzymam kciuki za wsxystkie kobitki, w sxpitalach, ale te marcowe mvaluszki są niecierpliwe;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

eikte6hhtpigifg0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Dokładnie Katia ! A pan dr burak, mówi że on nie reguluje kolejki i trzeba to załatwiać między sobą w poczekalni. Tak to miło u niego jest, Wrrr :-/
    Była dziewczyna z mężem i córka 3letnia , jej starszy syn siedział za nich w kolejce , bo jej nie puścili z dzieckiem z gorączką 39°. Mówię nie puścili Pani z dzieckiem? Mówi nie i syn nam pilnował kolejki, ale że Pani tu jeszcze siedzi? Mówię no jak widać ciężarnych nie obowiązują żadne ulgi. Pani odnośnie dodała, no jeszcze sto lat do tyłu jesteśmy, jeszcze społeczeństwo nie wydrukowane. Nikt nawet do dupy nie wziął naszych komentarzy. Jak siedziałam,tak siedzę.

Jakieś skurcze mam,nie wiem czy po badaniu, czy od siedzenia w jednej pozycji, średnio wygodnej.
    Matko noz w kieszeni sie otwiera ;/ nic tylko zjebac lekarza !

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :-)

Lekarze mieli zagwozdkę, co ze mną zrobić ;-)

Dali no sp rozkurczowo, w zadek ;-) Skurcze nadal czułam, chociaż kilka się zapisało ;-)

Przyjęli na przedporodową i sami czekają, co się będzie działo ;-)

Wybaczcie, nie miałam nawet jak pisać :-(

Aktualnie znowu pod ktg. Kilka skurczy po 70, kilka po 100, większość po 40 ;-)

lkc, Katia89, Reniferra, Kleopatra, Ulv15, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie juz ustalone wizyty obojetnie kiedy,to piszcie w postach. Poki nie urodzilam to wychwytuje i wpisuje na 1 stronie ;) Dlatego juz teraz zapisuje wszystkie,nie tylko te z aktualnego tygodnia.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Hej, hej :-)

Lekarze mieli zagwozdkę, co ze mną zrobić ;-)

Dali no sp rozkurczowo, w zadek ;-) Skurcze nadal czułam, chociaż kilka się zapisało ;-)

Przyjęli na przedporodową i sami czekają, co się będzie działo ;-)

Wybaczcie, nie miałam nawet jak pisać :-(

Aktualnie znowu pod ktg. Kilka skurczy po 70, kilka po 100, większość po 40 ;-)
    Patuniek no normalnie zagadka ten Twoj porod ;D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:33

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czułam, że Cię zatrzymają. Nie wiem teraz w tej sytuacji, jak byś wolała? Mieć to za sobą, czy jeszcze nie?

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waży podobno ponad 3 kilo ;-)

Jak już leżę, to mogłaby się po prostu zdecydować, w którą stronę ;-)

Skurcze się piszą do 80-90 :-)

iNso87, Reniferra, Katia89, Makowe Szczęście, Butterfly 83, Sana lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ