MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziakk wrote:Pełna nadziei ja z perspektywy dwóch cesarek powiem Ci że po pierwszej to śmigałam, bardzo szybko doszłam do siebie. Teraz po drugim cc bylo troche trudniej dojsc do siebie ale udalo sie Wiadomo rana boli ale każda z nas ma inny próg bólu. Nie nastawiaj
Się negatywnie. Pierwsza cesarka była dla mnie wybawieniem po 56 godzinach skurczy i całej akcji porodowej. Drugą była już planowana ale mlodemu się spieszylo i była szybka akcja w nocy dwa dni wcześniej.
Mnie dużo przy cc dało to że mój mąż mógł być ze mną na sali operacyjnej ja byłam przytomna od połowy w dół znieczulona. Obie cesarki obeszly się na szczęście bez komplikacji.
Trzymam kciuki za Ciebie .
Dziekuje za odpowiedz i Tobie i Kleopatrze. W takim razie trzeba sie pozytywnie nastawic bo jakos musi sie urodzic:) cieszę sie ze szybko doszlas do siebie i ze to nie jest takie straszne.
Widze, ze tutaj w ogole sie mega wspieracie i zadna nie neguje czy chce CC czy naturalnu czy karmi piersia czy nie naprawde super bo nie ma.nic bardziej dolujacego niz rady "tych ktore czuja sie lepsze bo ona rodzila naturalnie czy ona karmila a Ty nie".Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 21:49
Ulv15, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pelna nadziei -
Pełna nadziei, bo tutaj każda rozumie, że ciąża i to dziecko, to wyczekany i wystarany cud.
I każda rozumie, że na wiele rzeczy nie mamy wpływu. A jeśli jakiś mamy i dostajemy z tego powodu wybór-to czemu nie skorzystać?Ulv15, Pelna nadziei lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Zapomnialabym patuniek ! podczas seksu bylo troche.. ale poprawie zeby nie bylo ze nie dalam z siebie wszystkiego dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 21:56
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Ulv15 wrote:Zapomnialabym patuniek ! podczas seksu bylo troche.. ale poprawie zeby nie bylo ze nie dalam z siebie wszystkiego dzisiaj
No! Podobno efekty przynosi stymulacja przez godzinę I najlepiej 3 razy dziennie Czyli rzuć wszystko, siedź i miziaj sutkiUlv15 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnyMakowe, cudowny poród, cudowny opis. Bardzo Ci za niego dziękuję poniewaz też szykuję się na indukcje. I tak sceptycznie do tego pochodzę, a warto mieć nadzieję, że będzie ok. I uda się ten mój SN.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 22:10
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Hejka ja się trochę stresuje, bo przeczyściło mnie (Ale tylko raz)
I do toalety wpadł czop taka galaretka jasno kremowa wielkości śliwki.
Wcześniej mialam teardniecie brzucha teraz spokój i dziecko się przyciąga.
Mówią że przed porodem raczej się nie rusza chyba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 22:49
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Bluberry wrote:Już myślałam że przez tą przerwę po zmieniają znów forum ale nie ruszyli chyba nic.
iNso tak szybko? Kurcze to ja muszę sie w końcu z tym ogarnąć.
Tak,tak szybciorem robilam na tej ich nowej stronie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 23:02
-
Makowe, marzy mi się taka sama historia z porodem... Bardzo było mi potrzeba Twojego opisu teraz.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Makowe dziekujemy za ten opis, to na prawde podnosi na duchu. Oby wiecej takich.
A tak swoja droga to forum mialo byc dopiero od 6 rano a tu tyle osob juz weszlo wczesniej:) to jest faktycznie uzaleznienie.teverde, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Makowe - ja przebrnęłam - mój z relacji porodowych miał identyczna długość. Miałaś bardzo pozytywny poród.wsparcie personelu, poczucie bezpieczeństwa wiara w siebie,że się uda to czynniki bardzo potrzebne przy porodzie. Wiadomo, że boli ale my kobiety zawsze damy radę!!
Teverde - jaka hipotrofia?? Przy. 35 percyntylu!! Hiotrifia jest poniżej 10. Będzie dobrze u mnie to 3 lekarzy mówiło że będzie hipotrofia, a synek urodził się z wagą prawie 3 kg na 35 percyntylu i nikt nie był mi wstanie wytłumaczyć dlaczego takie różnice w pomiarach. Stwierdzili,że inne siatki centylowe mają położnicy a inne neonatolodzy ...
Trzymam kciuki za porody ciekawe która pierwsza będzie w marcowym podium..patuniek86, teverde, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Makowe jaki piękny opis porodu
Antoś skończył 2 tygodnie. Waży już 2840 g (530 g od najniższej spadkowej!) i jest bardzo spokojnym dzieckiem. Je, śpi i przytula się do mamy. Dziś mieliśmy sesje noworodkowo-rodzinną, synkowie pięknie współpracowali wiec myśle, że zdjęcia będą piękne.
Jedynie załamuje mnie moja waga. Spadło tylko 5 kg w stosunku do wagi przed porodem i stoi. Brzuch się niezle wchłonął, już jest akceptowalny ale cała reszta... oj dużo pracy i wyrzeczeń mnie czekakehlana_miyu, iNso87, Ulv15, Kleopatra, patuniek86, Sana, Sana, Butterfly 83, Makowe Szczęście, Katia89, Anet85 lubią tę wiadomość