MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Z innej beczki, wakacje itp-może pomożecie
Szukam miejsca na wypoczynek w sierpniu
Odludzie
Jezioro/rzeka, kąpielisko nie musi być na miejscu, ale żeby można było dojść (jednak nie morze)-nic w górach
Lasy z możliwością spacerowania, jeżdżenia na rowerze
Wyżywienie
Żaden moloch, idealnie agroturustyka
Znalazłam jedną fajną ofertę, ale dzieci muszą mieć min. 4 lata
Drugą też niezłą, czekam na odpowiedź.
Ale może macie, znacie coś fajnego?Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mayka gratuluję córeczki! Ale łyżeczkowania szczerze współczuję.
Inso jakbym czytała o sobie... tylko u mnie wszystko przyszło z opóźnieniem. Jedynie od razu spuchłam masakrycznie i w sumie jeszcze mi nie zeszło wszystko:
A ja walczę z tym zaparciem. Masakra. Jedynie czopki glicerolowe pomagają. Brzuch dalej boli bardzo a już zaczęłam wywoływać 2. Kiedy to się skończy... -
iNso, super, że już w domku jesteście
Mayka, gratulacje Witamy na świecie naszą forumową niespodziankę-Lidię
patkaa, czekamy na wieści od Was. Dużo zdrówka dla Miłoszka.
Ankakaranka, oj, współczuję... Oby szybko coś ruszyło &&&
Delvila, kciuki za jutro &&&
Ja od wczoraj jestem bez sił, najchętniej bym spała. Normalnie ból istnienia Jeszcze Mała ma jakieś humorki, więc mam ochotę wyjść z siebie i stanąć obok. Wszystko mnie wkurza
Na szczęście jutro wizyta, więc może będą jakieś dobre wieściAnkakaranka87 lubi tę wiadomość
-
Patuniek, wpisz sobie Jezioro Powidzkie. Jest to jezioro najczystsze jakie znam w pobliżu mojego rodzinnego miasta. Z dala od wszelkich metropolii. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie, są domki letniskowe, hotele i pola namiotowe. Miejsca do spacerowania również w zależności od miejscówki, gdzie konkretnie pojedziesz, bo samo jezioro jest bardzo duże. Można też wypożyczać rowery wodne, deski surfingowe itp.
-
Ja dziś po wizycie - to już ostatnia Na szczęście, bo badania na końcówce ciąży są dla mnie wyjątkowo nieprzyjemne (wręcz bardzo bolesne).
Dostałam skierowanie na cc na poniedziałek.
Mała ciągle w położeniu miednicowym. Ale urosła pieknie, bo wg usg ma około 3500g.
lkc, Reniferra, kehlana_miyu, teverde, Makowe Szczęście, Sana lubią tę wiadomość
-
Pelna nadziei wrote:Mayka jak te hemoroidy po tej CC cos w szpitalu Ci dawaja na nie? A lyzeczkowanie to tez dlatego ze CC czy to nie ma zwiazku? Podczytuje sobie jak dziewczyny reaguja po tym CC.
Ja nie miałam cc i niemam hemoroidow.
Lyzeczkowniw było bo nie cale łożysko się urodziło...
Urodziłam 40t1wOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
patuniek86 wrote:Mayka urodziła SN, nie cc. Niestety czasami macica nie oczyszcza się sama, łożysko nie odchodzi całkowicie...
Mayka, trzymaj się :-*
Inso, przynajmniej na te hemoroidy możesz brać normalne środki... Marne pocieszenie, wiemPelna nadziei -
A ja leżę z moją przyjaciółką...zgagą! 🤬
Cudowności po prostu ! I ktoś się jeszcze dziwi,że chce już urodzić?
INSO, no z tymi hemoroidami to współczuję, bo ja już od kilku dobrych dni mam ich nawrót, no i problem w tym,że to co dozwolone do stosowania w ciąży,zwyczajnie nie działa na to kur***wo! 😩
W piątek mam wizytę. Chciałabym iść i usłyszeć, że szyjka gotowa ,a nie jeszcze gruba elastyczna i wygieta do tyłu, no wgl nie jest gotowa ba żaden poród.😖iNso87 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualnyButterfly może lekarz przepisze coś na receptę? Mi strasznie też dokuczały w pierwszej ciąży i dostałam lek w czopkach + maść z tej samej seri ale nie pamiętam nazwy 😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 23:25
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Butterfly dokładnie ta sama przyjaciółka i mnie nawiedza w nocy. Spac wogole przez nią nie mogę.
Ja wizyte mam jutro, ale nic sie nie dzieje więc pewnie urodze po terminie coś czuje. A tak bym chciała juz. Ale co zrobić jak maluszkom dobrze w brzuszkach 😊Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Bluberry, lekarz kazał brać tylko posterisan maść czopki i tabletki lykac, nic innego nie da mi powiedział, bo wszystko na sterydach.
MamaMiKa no ja ze zgaga walczę od czasu jak byłam ok 4 msc w ciąży, więc uwierz mi mam dość. I wręcz już pragnę urodzić!😖
Norbi- 16.08.2003
nick nieaktualny
-
Fitoroid - maść ziołowa na hemoroidy. Można stosować w ciąży. Ja próbowałam już bardzo wielu preparatów. Uśmiechnęłam się do siebie, kiedy usłyszałam, że to ma pomoc.. ale to jedyne co przyniosło zauważalną ulgę. Nie zniknęły całkiem, ale nie dokuczają i są ledwie wyczuwalne. Polecam. Ja dostałam próbkę w aptece - miałam dość wydawania kasy na kolejne specyfiki, ktore nie przynosiły żadnego efektu. Warto spróbować 😉
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje nowe mamuśki!
Ja dzisiaj przeszłam może z 2km i umierałam. Tak mnie cała miednica bolała, że szok. Ginekolog ostatnio mówił, że nie powinnam dźwigać jeszcze z 6 tygodni po porodzie by mi to przeszło, chyba sobie wezmę jego radę do serca, bo jakby mi te bóle miały zostać to masakra.
Wiecie, że ja jeszcze nie spakowana... Masakra. Z synkiem już w 30 tygodniu miałam wszystko spakowane, a teraz.... Jutro planuję wreszcie to zrobić. -
Kasialudek to cisne jutro do apteki! Bo te specyfiki co ja mam to niebardzo działają, a ostatnio ponad 1.5 tyg stosowania i tylko tyle ,że krew z nich odplynela, ale nie schowaly się.
Bluberry a co to wgl takiego? Nigdy nie słyszałam o tym nawet?
Mimoza ja spakowana już jakiś czas, ale zaraz się wszystko zakurzy od tego oczekiwania 😝Kasialudek lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Mnie dzisiaj znowu obudziły skurcze, ale słabsze niż poprzednio i nawet nie próbują udawać regularnych, więc znowu straszaki. Ale rozbudziły też Samiego i teraz się wierci na potęgę.
Mayka, współczuję łyżeczkowania Nie dali ci na nie znieczulenia?
Inso, wyjście hemoroidów już po porodzie to wręcz obraza. Znacznie mniej nieprzyjemna sprawa, ale miałam podobne odczucia względem rozstępu, który pojawił się u mnie centralnie pośrodku brzucha dwa dni po porodzie.iNso87 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015