MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach te bezsenne noce..
Powiedzcie mi czy mam się bać. Otóż śpię bez majtek i jak coś tam ze mnie wypływa to zawsze mnie to przebudza, wycieram się i znów zasypiam. Ale teraz wypłynęło ze mnie tego na tyle, że na podkładzie na materacu zrobiła się przezroczysta plama średnicy może z 8 cm. Fakt jest taki, że ja nawet bez ciąży upławy miałam nienajmniejsze, taki mój urok ale zastanawiam się czy to nie było zbyt wodniste.. Boję się czy to nie sączące się wody.. Dodatkową wizytę kontrolną mam w piątek.. 🤔😥 Ale na wkładce czasem też mam tyle, że przy jej końcu przecieka na majtki i robi się z 1,5 cm plamka.. No nie wiem, jak to u Was wygląda?Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Mnie chyba przez 2 tygodnie nie bedzie na forum conajmniej... myslalam,ze w nocy bede nadrabiac ale jak karmie to ledwo ciepla jestem a potem klade Mala to odrazu odlot do spania.
Juz u mayki poprawilam.
Ja uzylam laktatora ale cycki dalej wielkie eh. Jutro bede wojowac. Mala az tyle nie zjada...
Hemoroid sie troche uspokoil. Ayleen ja boje sie 2 przy tych hemoroidach.
W pn jade szew jeszcze zdjac.
Edit.
No i spac mi sie nie chce eh ja nie wiem jak to bedzie jak Dziewczyny wroca.. mam nadzieje,ze w nocy Leny nie bedziemy budzic.
Musze jakis plan wypracowac w dzien to jakos to zawsze bedzie ale noc jest najgorsza przy dzieciach Nie chce Dusi klasc obok siebie tak jak Lenki do lozka,moze to blad hmm..moze lepiej by w nocy spala? Daje sobie tydzien jeszcze,jak nie bedzie lepiej to jakos chociaz na pol nocy bede kladla obok,bo nie wyrobie ze spaniem.
Jak u Was pierwsze noce Dziewczyny z Maluchami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 06:16
-
teverde wrote:Ach te bezsenne noce..
Powiedzcie mi czy mam się bać. Otóż śpię bez majtek i jak coś tam ze mnie wypływa to zawsze mnie to przebudza, wycieram się i znów zasypiam. Ale teraz wypłynęło ze mnie tego na tyle, że na podkładzie na materacu zrobiła się przezroczysta plama średnicy może z 8 cm. Fakt jest taki, że ja nawet bez ciąży upławy miałam nienajmniejsze, taki mój urok ale zastanawiam się czy to nie było zbyt wodniste.. Boję się czy to nie sączące się wody.. Dodatkową wizytę kontrolną mam w piątek.. 🤔😥 Ale na wkładce czasem też mam tyle, że przy jej końcu przecieka na majtki i robi się z 1,5 cm plamka.. No nie wiem, jak to u Was wygląda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 05:55
teverde lubi tę wiadomość
-
Teraz to spamuje..haha
Stanelam na wage 3 dni po porodzie mam -6kg. Ciekawe ile bedzie po 2 tyg?
Aha i pisalam o 2..wlasnie jestem po i..szybka akcja bez bolu i nawet hemoroid lepiej..moze mi stolec uciskal na dole i dlatego juz mniej boli?
Lida spi a ja laktator w ruch.
Dziewczyny ile moze stac odciagniete mleko w butelce?? Tak na zewnatrz? I czy jak odciagne teraz i tak po trochu do wieczora to moge wlewac to do jednej butli? I podac np. Wieczorem?
Wiem,ze w zamrazarce 3msc moze stac a w lodowce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 06:15
-
Inso nie wiem tylko czy to dobry pomysł ściągać laktatorem jak masz za duzo mleka. Rozumiem ze zamiast piersi chcesz dac butelke ale, sciagajac laktatorem będziesz dodatkowo pobudzać piersi i one beda zwiększać produkcję. Chyba, ze tylko bedziesz ściągać zeby poczuć ulge.
iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Inso w temperaturze pokojowej mleko moze stać max 6 godzin, a w lodowce 96. Mamaginekolog ma artykuł na ten temat i wydaje mi się ze pisała żeby nie mieszać mleka o rożnej temperaturze, czyli trzymasz jakieś w lodowce i dolewasz świeżo odciągnięte.
Co do spania, to pierwsze dwa tygodnie były super bo po jedzonku odkładałam i mała spała, a teraz nie zawsze przy piersi zaśnie i trzeba ja uśpić w łóżeczku bujaniem albo na rękach. Jakie macie sposoby na usypianie?
Teverde zwróć uwagę czy leci śluz czy woda, ale myśle ze dopiero jak pocieknie Ci po nogach to wtedy zacznij się martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 06:50
iNso87, teverde lubią tę wiadomość
Laura
-
Dzieki Dziewczyny.
Tak tak Ikc musze sciagnac tylko do poczucia ulgi,robie to pomalu i macam cycka czy twarde zeszlo. Wlasnie troszke sciagnelam i jest lepiej. Wiem,ze mozna gorzej laktacje pobudzic ale Mala spi juz ktoras godzine (no tak zamiast ciagiem w nocy to nad ranem trzeba...) i nie mam jak Ja przystawic. Dlatego pytam o takie "zlewki" -
U mnie nocka jednak inna niż poprzednie. Skurcze wybudziły ok. 1. Wstałam, połaziłam, trochę osłabły, zero regularności niestety (jedne co 15min, inne co 5). Udało mi się potem jeszcze zasnąć, ale teraz znów mnie obudziły i jestem wrakiem już..ani w jedną ani w drugą stronę. Czekam na rozwój wydarzeń. Męża do pracy wysyłam, choć chyba liczył, że powiem, że to już na pewno to.
Teverde, ze mnie leci też strasznie dużo dziwnych rzeczy. Niektóre też przez wkładkę przeciekają, inne bardziej zbite i trochę z krwią, ale wydaje mi się, że to przez pracę szyjki... a przynajmniej mam taką nadzieję. Jeśli Ciebie to niepokoi, to sprawdź .teverde lubi tę wiadomość
-
No właśnie mąż po nocce już buszował po aptekach. Papierków lakmusowych nie ma, ale wkładki za 70 zł oczywiście dostaniesz. Sprawdzę potem jeszcze w sklepie medycznym bo tak doradziła farmaceutka, ale uspokoiłyście mnie troszkę a i w necie poczytałem, że chyba więcej by tego było.
Kto by pomyślał, że koniec ciąży jest taki stresujący! Myślałam, że początki takie są, a potem to już spokojnie czekasz na rozwiązanie.. Tiaaaa 😏Reniferra lubi tę wiadomość
-
Hej!
Ja dziś niewyspana, bo z mężem mecz oglądałam zamiast spać (wtedy Julek mocno śpi i ja zwykle już też)
Później nadrobię, ale wrzucę o przechowywaniu mleka coś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/522ac3c40773.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 08:16
Butterfly 83, Pikcia, Reniferra, teverde, Ksiazka1, Madziakk, iNso87, Kleopatra, Sisi1982 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Hej kobitki, gratulacje dla wszystkich nowych mam:-D
Wiecie co poszłam na ostatnią wizytę z poczuciem, że do porodu jeszcze daleka droga a tu lekarz mi mówi, że jest już rozwarcie, malutka siedzi niziutko i już mocno uciska i są jeszcze skurcze normalnie w szoku byłam. Jestem teraz na magnezie i na nospie żeby jak najdłużej wytrzymać. A najlepsze jezt to że przed wizytą dzwoniłam do szpitala się umówić na cc i zapisali mnie na 13.03 na wizytę aby wtedy dopiero termin ustalić a wg mojego lekarza mam jechać w poniedziałek bo do środy mogę już nie wytrwać w dwupaku.
Widzicie jak to jest wy chciałybyście już urodzię a ja wręcz odwtotnie;-)teverde, Butterfly 83, Sana lubią tę wiadomość
-
No właśnie Rybkaaga, większość z nas chce już być po,a Tobie jeszcze chwilka w dwupaku by się zdecydowanie przydała!
Tak to jest,nie zawsze ma się to,co się chce.lkc lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Hej Dziewczyny, gratulacje dla nowonarodzonych dziaciaczkow i ich dzielnych Mam😊
Czy ktoras z Was brala antybiotyk duomox podczas karmienia piersia?moge go spokojnie wziac?migdaly mam kak banie,wszystko promieniuje na uszy i glowe,nawet sliny nie idzie przelknac bo straszny bol,o jedzeniu nie wspomne....
Nie wiem skad takie dziadostwo sie przypalatalo jak siedze w domu....szok
Z pozytywnych rzeczy to Wam powiem ze istnieje sprawiedluwosc na tym swiecie😊mam grzeczna coreczke! Pieknie je piers,nawet lepiej jej jesc bez nakladek.Klips z pepuszka juz odpadl,mala je,spi i rosnie😊juz raczki ma takie pelniejsze bo wczesniej to takue kurze 😜
Wszystkim niecierpliwym zycze szybkiego porodu😊Butterfly 83, Madziakk, iNso87, Makowe Szczęście, Kleopatra, kehlana_miyu, teverde, mimoza lubią tę wiadomość
-
Wiem dziewczyny że już się męczycie na końcówce i robicie wszystko aabyprzyspieszyć poród ale znacie jakieśsposoby aby go opuźnić? Staram sięjaknajwięcej leżeć bo z chodzeniem to już masakra ledwo córkę zaprowadzę do przedszkola, chociaż mam pod blokiem:-(
Marzy mi się kawka ale od paru dni dokucza mi żołądek i boje się zaryzykować