MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniferra kciuki!
U mnie napinanie brzucha i przy badaniu tak jak bada ginekolog czuje glowke nizej. Wczesniej nie dosiegalam koncowkami palcow niczego a teraz gdy wkladam palce podczas twardnienia czuje taka twardą płaszczyzne przez tkankę ale cienko jakbynaciskala na ta blone sluzowa. I pochwa jakby nie idzie juz do tylu tylko bardziej do przodu. -
Elcia, przy kolejnych porodach rozwarcie jest normalne-podobno.
Więcej się poruszać u mnie raczej nie jest możliwe, a na piłkę w domu nie mam miejsca-naprawdę mam 38 metrów
Po prostu na dzisiaj odpuszczam cokolwiek, ale się czuję. Lekko obolała, psychicznie bardziej jak wrak.
Podstaw do takiego samopoczucia nie mam, więc chyba potrzebuję dodatkowo odpoczynku
A poza tym dłuższy czas w brzuchu Poli nie zaszkodziNawet dla niej lepiej
Chociaż wolałabym nie rodzic 4kg dzieckaPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ważna i ciekawa informacja
W czasie skurczy, prócz regularnego oddychania, wskazane jest mieć także rozluźnione... usta 😁
Oddech-wstrzymywanie oddechu wzmaga ból
A podobno zaciskanie ust działa identycznie. Mięśnie usg i pochwy są podobno jakoś połączone... Zaciskając usta napinamy też mięśnie pochwy-a one powinny być rozluźnione...
Ciekawe, nie ma co 😆Pola Róża
-
Butterfly 83 wrote:Ja od rana w pizamach. Niedobrze mi odkąd wstałam i ciągle... leżę. Może ktoś mnie walnąć czymś ciężkim w łeb? 🔨
To tak jak ja😊w pizamie i mam zamiar lezec i odpoczywac caly dzien.Mala spi to korzystam poki mam pomoc do starszaka😊Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam problem. Byłam dziś na wizycie u doktorka z Medicoveru. Nic nie wskazuje żebym miała urodzić w najbliższym czasie. On uważa że powinni mnie przyjąć na patologie ciąży najdalej w poniedziałek i wywołać poród. Problem w tym że w bielańskim uważają że liczy się termin z miesiączki a nie usg on natmiast twierdzi że ten z usg jest precyzyjniejszy. Na intuicję to uważam że on ma rację.
Jutro jadę na ktg do bielańskiego a w sobotę chyba spróbuję na Wołoskiej. Czy są tu dziewczyny które rodzą na Wołoskiej i wiedzą coś o tym jak tam panuje tendencja? I jak tam z tym ktg w ogóle ? -
Wróbel, czy Woloska jest w ogóle otwarta? Leżąc na patologii na Żwirki (polecam szpital) rozmawiałam z dziewczyną, która chciała rodzic w MSWiA, ale porodówka była nadal w trakcie remontu. I musiała zmienić miejsce właśnie na ŻwirkiPola Róża
-
nick nieaktualny
-
Wróbel wrote:Dziewczyny mam problem. Byłam dziś na wizycie u doktorka z Medicoveru. Nic nie wskazuje żebym miała urodzić w najbliższym czasie. On uważa że powinni mnie przyjąć na patologie ciąży najdalej w poniedziałek i wywołać poród. Problem w tym że w bielańskim uważają że liczy się termin z miesiączki a nie usg on natmiast twierdzi że ten z usg jest precyzyjniejszy. Na intuicję to uważam że on ma rację.
Jutro jadę na ktg do bielańskiego a w sobotę chyba spróbuję na Wołoskiej. Czy są tu dziewczyny które rodzą na Wołoskiej i wiedzą coś o tym jak tam panuje tendencja? I jak tam z tym ktg w ogóle ?
Tak, to prawda. Na Wołoskiej jeszcze trwa remont porodówki..i przyjmują na patologię i tam mają jakieś sale porodowe ale bez prysznica.
Informację mam od położnej ze szkoły rodzenia w MSWiA.
-
Wróbel wrote:2 tygodnie temu tam byłam na 24 h i żadnego remontu nie było. A na Żwirki to który to szpital? Jak tam jest?
Na Żwirki to spdsk. Ogólnie szpital pediatryczny, ale ma oddział patologii ciąży, porodówkę i położniczy. III stopień referencyjności.
Szpital nowy, umowę z NFZ podpisali we wrześniu 2017.
Ja tam wariowałam, w końcu to szpitalAle opieką na patologii bardzo dobra.
Plus Anet tam rodziła i pisała, że była bardzo dobrze monitorowana, kiedy cokolwiek się działo lekarze byli i szybko reagowali.
Na.patologii leżała dziewczyna, która urodziła córeczkę 1200g. Malutka leżała na oiom neonatologicznym, aktualnie na oddziale neonatologicznym. Przed moim wyjściem ze szpitala mała ważyła już 1800g i miała wkrótce wyjść z inkubatora do mydelniczkiJuż nie leżę w szpitalu, więc nie wiem, co tam się dzieje z nimi.
Ja tam szpital polecam i będę polecaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:51
Pola Róża
-
83xxx wrote:Tak, to prawda. Na Wołoskiej jeszcze trwa remont porodówki..i przyjmują na patologię i tam mają jakieś sale porodowe ale bez prysznica.
Informację mam od położnej ze szkoły rodzenia w MSWiA.
O, dokładnie to mi mówiła ta dziewczyna.
Remont mieli skończyć podobno z końcem roku, al coś im nie poszłoPola Róża
-
Jeśli chodzi o ktg w szpitalu, jeśli masz skierowanie-niestety zapisy są tylko osobiście. Nie możesz zadzwonić i się umówić. Ale zawsze możesz podjechać i powiedzieć, że nie czujesz ruchów dziecka itp. Zrobią ktg od razu. Zbadają. Na 99,9% zrobią usg (mi za każdym razem robili).
Jeśli cokolwiek będzie nie tak, to Cię przyjmą, nie zauważyłam, żeby odsyłali pacjentki.
A w kwestii różnicy terminów. Jeśli cokolwiek wyjdzie nie tak z łożyskiem czy przepływami to też nie będą się długo zastanawiać.Pola Róża