MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tp wg usg 17.03 wg om 7.03 tu w szpitalu mowia ze juz jest w terminie i tylko ten 7.03 ich interesuje.
Moj lekarz prowadzacy jest ordynatorem i się zastanawiam w takim razie po jaka cholere liczyl cala ciaze wg terminu z usg
..Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Wróbel, wg standardów opieki okołoporodowej, jeśli nic się nie dzieje nawet do 10 dni po terminie, to nie zostawia się ciężarnej w szpitalu na obserwacji. Wystarczy monitorowanie ruchów i kontrola kto na ip. O ile pamiętam standard to co 2 dni, ale pewności nie mam-to też już na pewno zależy od indywidualnych wskazań
Po co kłaść do szpitala w terminie?Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Boze nie idz .. po co Ci to. Pol dnia będziesz lezec i nic nie robić, zrobia ktg raz na dobę moze 2 razy i do tego w nocy beda terroryzowac słuchaniem tetna dziecka
Wg mnie jak nic sie nie dzieje to wystarczy ktg, ale bardziej bym się sugerowala terminem z om.patuniek86, teverde, Reniferra lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Reniferra, kciuki! Oby w końcu to było to 😁 czekamy na Majeczke 😍
Ja już padam na pyszczek, od rana znowu zakupy, jak na wojnę zapasy jakieś robię 😂 gruntowne porządki... I plecow nie czuje... Czas odpocząć bo jeszcze urodze i nie doczekam poniedziałku 😂Reniferra lubi tę wiadomość
-
Melduje, ze dzisiaj prawdopodobnie urodze, ale bedzie to raczej bardzo dlugi proces. Siedze w wannie. Skurcze regularne, ale rozwarcie nadal ponizej 3cm
Beatrix_, Butterfly 83, Katia89, Madziakk, Parsleyek, Ksiazka1, patkaaxx90, iNso87, teverde, Marza89, Makowe Szczęście, Macy, patuniek86, bbeczka91, enka90, Alisssa, lkc, Ankakaranka87, Bluberry, Sana, mimoza, klamka lubią tę wiadomość
-
Nie rozumiem tego przywiązania lekarzy do terminu z OM - przecież cykle bardzo się różnią długością u poszczególnych kobiet! Ja np prowadzę obserwacje cyklu od ponad 4 lat i w tym czasie nigdy nie miałam owulacji w 14dc.
Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Chodzi mi o to ze w poniedziałek teroretycznie będę 8 dni po terminie (z usg), 2 dni na obserwację i wywoływanie. Ja miałam nie regularne miesiączki więc cholera wie czy om jest prawidłowy. Beta była od początku bardzo wysoka i zawsze mi się wydawało że owulacja była tydzień wcześniej ale pewności to nikt nie ma.
-
Ja zjadłam i znowu mi niedobrze I wymiotuje. Nie mówcie mi tylko, że coś złapałam bo chyba padnę. No nawet nie liczę na to,że to zwiastun porodu,czy przygotowania organizmu do porodu.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly 83 wrote:Ja zjadłam i znowu mi niedobrze I wymiotuje. Nie mówcie mi tylko, że coś złapałam bo chyba padnę. No nawet nie liczę na to,że to zwiastun porodu,czy przygotowania organizmu do porodu.
Oczyszcanie sie przed porodem jest objawemButterfly 83 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Moze to z nerwow i stresu???
Oczyszcanie sie przed porodem jest objawemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 14:52
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Reniferra, trzymamy kciuki!
Dzięki dziewczyny za info o paskach, polecę dziś szukać.
A patuniek, nam też to mówili na szkole rodzenia. Że buzia jest połączona jakoś z pochwą i warto krzyczeć podczas porodu. I mówi "tak panowie, teraz podczas kłótni z żoną będziecie myśleć o tym, że jej pochwa się otwiera". 😂Macy, Butterfly 83, patuniek86, Reniferra lubią tę wiadomość
-
Smile wrote:Teverde dobry tekst hahaha chyba wesolo na tej szkole rodzenia😊
Dziewczyny,smarujecie czyms wasze dzieciaczki?polozna w szpitalu mowila ze tetaz niby sie nie uzywa oliwki,co Wy na to?
Suche miejsca, tam gdzie skórka się złuszcza smaruje olejkiem z migdałów.