X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    09.03.2019 roku o godzinie 9.10 przyszła na świat Pola Róża :-)
    3410g i 52 cm, 10 punktów :-)

38t5d :-)

Potem nadrobię i napiszę, teraz mąż tuli małą ❤

Jest przepiękna ❤

india, Butterfly 83, Beatrix_, Sana, Ksiazka1, Katia89, iNso87, 83xxx, Madziakk, Bluberry, Pikcia, enka90, Reniferra, Parsleyek, Elcia89, Alisssa, mimoza, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, Ankakaranka87, bbeczka91, klamka, patkaaxx90, Kasialudek, Anet85, Marza89 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Macy, skąd ja znam to ciągle dokładanie sobie remontowej roboty 😉
    Ale jak później jest przyjemnie jak zaczyna wyglądać 😊 My jeszcze mamy całkiem sporo do zrobienia ale pierdół. Z większych jeszcze drzwi do kibelka i łazienki i w szafie drzwi przesuwne zamontować. Ale wreszcie DA SIĘ MIESZKAĆ a od kilku dni jesteśmy SAMI i nikt nie robi całymi dniami - niesamowita ulga 😌 I ja myślę, żeby pomału przyspieszać bo nic nie zadziała od razu.. Chyba 😋

A lekarze faktycznie przesadzają. Jakby chcieli mieć w 100% czyste sumienie i umyć ręce a nie patrzą na to, że rozmawiają ze zmartwionymi kobietami. Brakuje im empatii i takiego ludzkiego podejścia.

Mam takie pytanie do Was - jeśli dalej plamię ale na brązowo, to chyba nie muszę się martwić, nie?

mayka, bardzo mi przykro 😔

• teverde Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje PATUNIEK!!! ❤️

patuniek86 lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek gratuluje:) w koncu sie doczekalas!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek🎉 witamy Polę 😊 w końcu! Cieszcie się sobą 😘

India, my mamy vigantol

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 gratulacje kochana! Zdrówka dla Polci i Ciebie 😍😍😍😘😘😘😘💗💗💗

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek gratulacje <3 witamy Polenke na świecie! Wszystkiego dobrego

Lwie nam wlasnie w szpitalu zalecili Vigantol, ale nigdzie nie moge tego dostac :( w aptece powiedzieli, ze chwilowo wycofany bo zminiaja szate graficzna czy cos takiego. W zesslym tyg internetowo tez nie mogłam zamowic, wszędzie brak w magazynie :/ woec podaje vitrum d3 w kapsułkach, ale mam wrazenie, ze ta porcja taka duza i zauwazylam, ze malej soe po tym ulewa :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 gratulacje!!! 🙂

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - na doz.pl można dodać do koszyka, więc chyba jest dostępny. I wybierasz sobie aptekę do odbioru - za darmo. O ile jest gdzieś w Twojej okolicy.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Sana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India mnie niby temat jeszcze nie dotyczy, ale mam dla małej kupioną witaminę D D-Vitum 400 j.m. w aerozolu. Dla mnie jest wygodniejsza niż twist-off 🙂 przy Julce też jej używałam.

Patuniek gratulacje kochana ❤️ witamy Polcię ❤️ tulcie się i odpoczywajcie 😘🎉🌷

Ach jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny, że macie to już za sobą...

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny a jaka wit D podajecie?
    Ja mam akurat krople z APO 400j.m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 12:46

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, witamy Pole 💖 gratulacje 💖

age.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek gratulacje !!!!! 💖🍾🥂💕

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek gratulacje! 🌷 Witaj Polu na świecie 💙

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ogromne gratulacje ;) aż się ciśnie na ustach 'w końcu' mimo że jeszcze troszkę miałaś do terminu, ale z Twoimi skurczami to w końcu ;) bardzo się cieszę :)

India to już miesiąc, szybciutko zleciało :)

Reniferra mój synek ma dwa latka zaraz a ja przy każdym jego cierpieniu prawie płacze i myślę czemu nie mogę tego bólu przenieść na mnie :( tak to już będzie, możesz pomóc lekami, masażem, ale nasza obecność tez dziecku pomaga, najważniejsze że jesteś blisko i przytulisz, trzymaj się :)

Lwie moja ma smoczka od 4 doby, bo ona je Max 15minut a później czuje ze tylko się bawi i to samym sutkiem, co wiadomo że boli to wtedy daje jej smoczka i jest zadowolona :) syn bez problemu odrzucił smoczek a miał od początku, więc myślę że z córką też nie będzie problemu.

Mayka wyrazy współczucia.
    Oby malutka szybko przybrała i wyniki miała dobre.

Jeżeli chodzi o ktg to ja się nie dałam, od razu zgłosiłam że ta maszyna kłamie, bo ja zaczynam rodzić. Ale to mój drugi poród więc byłam pewna. Ale jedna położna była (i w sumie tylko jedna) co mówiła że to tylko maszyna, że ona za nas nie urodzi i najważniejsze co czujemy.

Inso zazdroszczę że masz tyle mleczka, ja mam tyle żeby mała się najadla, wiem dobrze, ale zapasów nie zrobię niestety. Zagroził tylko jedna porcje, która odciagalam cała noc i cały dzień przy nawale, a to tylko 90ml :/

Witaminę d podaję w kropelkach, kapsułki dla mnie były niewygodne. Mam jeszcze ten vigantol więc następne będę dawała te.

Fajnie jak zmieniamy po kolei suwaczki :D

india, Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu Pola się zdecydowała 😉 Gratuluję córeczki 💐

Sana my jeszcze mamy czas 😀 Może za tydzień zacznie się coś dziać 😊

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana z podaniem nie ma problemu, wyciskasz na jezyczek i mala od razu polyka i zapija mleczkiem ;) no ale nie wiem czy to ulewsnie wlasnie po tym nie wystepuje

Dzięki Lwie, ale ze mnie blondynka. Sprawdzilam.100 aptek a o doz.pl nie pomyślałam :p faktycznie dodało sie do koszyka ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Patuniek ogromne gratulacje ;) aż się ciśnie na ustach 'w końcu' mimo że jeszcze troszkę miałaś do terminu, ale z Twoimi skurczami to w końcu ;) bardzo się cieszę :)

India to już miesiąc, szybciutko zleciało :)

Jeżeli chodzi o ktg to ja się nie dałam, od razu zgłosiłam że ta maszyna kłamie, bo ja zaczynam rodzić. Ale to mój drugi poród więc byłam pewna. Ale jedna położna była (i w sumie tylko jedna) co mówiła że to tylko maszyna, że ona za nas nie urodzi i najważniejsze co

Witaminę d podaję w kropelkach, kapsułki dla mnie były niewygodne. Mam jeszcze ten vigantol więc następne będę dawała te.

Fajnie jak zmieniamy po kolei suwaczki :D

Książka u mnie oprócz braku zapisu na ktg był wczesniejszy brak rozwarcia (godzinę wczesniej tylko 1cm). A jednak wszystko jest możliwe ;) dopiero komunikat, że czuje napieranie i pieczenie w kroku poskutkowało. :p i sie okazało, ze Pola juz sobie pomalutku wychodzi. Dopiero wtedy błyskawicznie ptzewiezli mnie na porodowke

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie wyszedł, kończę jeść obiad :-)

No, więc tak :-)

O 3.45 obudził mnie skurcz :-) Jak już pisałam, w łazience czerwono, ale na szczęście śluz, nie krwawienie.
    Pola się ruszała, więc przeleżałam testowo skurcze, ale były to już skurcze z jękami ;-)

Pod prysznicem nie mijały, udało mi się umyć włosy i ogolić-priorytety 😂
    Potem zrobiły się częstsze co 5 minut.

Więc obudziłam męża o 5.30, żeby sam zdążył coś zjeść i się przygotować ;-)

Skurcze co 4-5 minut z głośnymi jękami, pomiędzy mogłam normalnie funkcjonować :-D

Jajecznica zjedzona, walizki spakowane, taksówka zamówiona-o 7 byliśmy w szpitalu :-)

Tam szyjka zgładzona, ale oczywiście nadal 2 palce- Tylko mocno krwawo było.

Na porodówkę około 7.45 :-)

Badania pobrane na cito, czekamy-bo z bólu miałam ochotę odgryźć rączki od łóżka. Na łóżku ktg, nie telemetria, więc musiałam leżeć. Pisały na na max 60, a ja z bólu wyłam.

Około 8.30 już było wiadomo, że znieczulenia nie dostanę... Bo rozwarcie na 8 cm.

Ból sorry-ale okropny. Zresztą mówiłam na miejscu, że ja tak rodzić nie chcę 😂

Parte 10 minut i o 9.10 Pola wreszcie-ciepła, lepka i mokra trafiła na mój brzuch :-) A jak wrzeszczała ❤

Mąż odciął pępowinę, zresztą jak tylko zobaczył Polę, natychmiast się popłakał-nieco ciszej tylko ode mnie 😂

Mała dossała się około 9.40 i najpierw lewy cycek, ulało się, potem prawy cycek 😂 Ssała i była przytulna z otwartymi oczkami przez ponad godzinę ❤

Jak ją zabrali do ubierania, chwilę pokrzyczała i zasnęła-i nie chce się obudzić 😂

Ja mam tylko pękniętą śluzówkę na 1 szew :-)
    Normalnie siedzę, mogę skorzystać z toalety :-) Tylko jak stoję i chodzę robi mi się jeszcze słabo :-) Więc z prysznicem poczekam do wieczora, to i mąż mi pomoże :-)

Wrzucę niedługo zdjęcie, najpierw opis :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 13:29

Katia89, enka90, Ksiazka1, india, teverde, lkc, Pikcia, Reniferra, Parsleyek, Macy, Sana, bbeczka91, kehlana_miyu, klamka, iNso87, Marza89 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No j zdjęcie mojego Krasnala ❤

Nie cytujcie, wieczorem usunę link do zdjęcia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 20:19

Katia89, 83xxx, enka90, Ksiazka1, Butterfly 83, india, teverde, Beatrix_, lkc, Pikcia, Reniferra, Parsleyek, Elcia89, Makowe Szczęście, Macy, iNso87, Sana, bbeczka91, kehlana_miyu, klamka, Izziee, Ankakaranka87, Bluberry, patkaaxx90, mamakropka. lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ