X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

Patuniek, to już na pewno to ;-) Ty miałaś już chyba wszystkie 'początki' porodu, ale jak tam mocno boli, to na pewno!! <3 Super! Trzymam kciuki za szybką i łatwą akcję, oby Pola już współpracowała :D

wow, od ostatniego mojego wpisu cztery porody! MamaMiKa32 Kasialudek, Reniferra Ankakaranka87 - serdeczne gratulacje! Cudnie że już tulicie swoje maluchy!

Butterfly 83, może i u Ciebie Sophie się szykuje już na poważnie? Trzymam kciuki:)

Ayleen, dobrze że jedziesz to sprawdzić. Długa droga, no ale nie ma żartów z Twoim zdrowiem, tym bardziej teraz. Oby to nie było nic poważnego!

Czy ktoś ma jeszcze nieodkładane dzieciątko? Julek w swoim łóżeczku nie przespał jeszcze nawet 10 minut! Ma jakiś czujnik w pupce chyba... c

Wczoraj zostałam na noc sama z dwójką. Po pół h od wyjścia męża dzwoniłam, że ostatni raz zostałam z nimi sama, co oczywiście niemożliwe, bo taką ma pracę... Ale wszyscy troje ryczeliśmy. Tzn ja córka i Julek. Zaczęła Kornelia, potem mały i już ja z bezsilności. Nela jednak odreagowuje mocno tą nową sytuację... Ech.

Butterfly 83, Kasialudek, patuniek86, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, kasialudek i Ankakaranka ogromne gratulacje! ❤️ 😍

Macy ja próbowałam oxy ale zrobiłam kilka wdechow i stwierdziłam, pieprzyc to, nic nie pomogą przy moich skorczach krzyżowych i zostawiłam 😂

Później tylko miejscowe znieczulenie na szycie krocza 😉

Patuniek kciuki mocno zacisniete 😍❤️ no w końcu 😉

Miłego weekendu dziewczyny!

Reniferra, Kasialudek, patuniek86, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza trudna decyzja przed Wami. Sami musicie rozważyć wszystkie za i przeciw. Kusząca jest ta prawie podwójna pensja, ja bym brała to pod uwagę tylko pod warunkiem ustalenia, że to czasowa opcja, żeby odłożyć jakaś sumę pieniędzy. A potem mąż z powrotem do pracy na miejscu (o ile taka będzie). Ale to zależy ile dni w tygodniu poza domem? Macie pomoc, więc można rozważyć.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Pikcia, ja mam wrażenie, że mi to będą wywoływać poród 😂

patuniek, a jednak Pola sama się zdecydowała 😉 Trzymam kciuki za szybką akcję ✊✊✊

patuniek86 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• teverde Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    Taverde a ty jak tam? Mialas usg dzisiaj? Czy mi cos umknelo?

Miałam, miałam ale lekarz był jakiś taki dziwny, że pełna obaw wyszłam z wizyty..
    Był bardzo zniesmaczony tym, że wyszłam na własne żądanie. "Jak jest dobrze, to dobrze, ale jak coś się stanie to do kogo będzie mieć Pani całe życie pretensje?" Ehh..

Wody mam w dalszym ciągu na poziomie 5-6. Mówię, że miałam 6, a on, że to bez różnicy ten centymetr. To od ułożenia dziecka zależy czyli BEZ ZMIAN - i dobrze i źle. Za to dupelek przytył przez 5 dni 160g i ma 2570g czyli ŁADNIE ROŚNIE. Przepływy ok. Do tego jeszcze nie jest super nisko ale mam już rozwarcie na 1 cm. Postanowiłam od dzisiaj działać z mężem, bo boję się że po kolejnej wizycie mnie znów będą chcieli położyć 😣 I nie wiem czy się dać.. Potem znów byłaby karuzela - co lekarz to opinia. Pewnie co drugi będzie chciał wywoływać albo co gorsza cesarka, na którą kompletnie nie jestem nastawiona.. Tak mnie straszą a przecież w szpitalu i tak mnie nie badają częściej niż robię to sama na wolności. On powiedział, że mam iść do lekarza prowadzącego jak najszybciej.. Mówię mu, że idę w środę, skinął głową. Czytam na necie i na prawdę duży odsetek dziewczyn po prostu ma zalecane cotygodnio wizyty i tyle.. Nie chcę być wyrodną matką 😔

A, jak wstałam po badaniu i się ubrałam to poczułam, że coś wypływa. Później patrzę - 3/4 wkładki w krwi. Lecę do niego a on mówi, że to normalne po badaniu, nawet taka ilość. Byle się nie nasilało. Odpuściłam więc lekarstwo w postaci męża, żeby wiedzieć czy się uspokoiło i nie drażnić dodatkowo. Z resztą on lekko panikuje z tym rozwarciem i mówi, że teraz chyba on mi będzie odmawiał 😉

• teverde Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek, aż mi oczy zawilgły jak przeczytałam, że ZACZYNA SIĘ!!! ☺️☺️☺️

• teverde Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Papierków lakmusowych nie ma w żadnej aptece czy zoologicznym z Katowicach ani Tychach 😣

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 trzymam mocno kciuki. Oby bylo szybciutko :)

Dziewczyny jak sie ma pozytywny gbs z odbytu z pochwy mam ujemny to trzeba jakos szybciej jechac do szpitala jak sie zacznie? Miala ktoras?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek kciuki w końcu ☺

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek! Ale wiadomość! To naprawdę się zaczęło! Powodzenia! Czekamy na Pole!

Butterfly mam nadzieję, że się rozkręci 🙂

Do do rad sutkowych może Wam się przyda może nie. Mi położna powiedziała, żeby przed przystawieniem posmarować skutki swoim mlekiem, żeby nie łapała na sucho. Lanolina, wietrzenie i takie srebrne nakładki/kaprurki na sutki :)

Butterfly 83, iNso87, Reniferra, Marza89, patuniek86 lubią tę wiadomość

.
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, kciuki trzymam, to juz, tetaz juz sie Pola nie wywinie 🤣

l22ne6ydwpsordge.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, co za super wieści z rana! Trzymam mocno kciuki ✊

age.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek zaciskam kciuki, teraz juz sie Pola nie wywinie🤣

l22ne6ydwpsordge.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że Patuniek już tam się męczy. I zaraz będą się przytulać 🥰

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Smile Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,minelt juz 2tyg od porodu a ja jakiegos nawalu mleka nie widze.Czy jest jeszcze szansa ze bedzie?przydałoby mi sie troche poodciagac jakbym chciala gdzies wyjsc a tu takie marne ilosci tylko sie udaje.Mala w ciagu dnia na cycku,w nocy roznie.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek aaaa! No proszę! Super 😃 czekamy na Polcię ❤️ powodzenia! 😘 Nic nie piszesz więc to pewnie TO 😃😍

Butterfly oby i u Ciebie się rozkręciło, trzymam kciuki ✊😘

Ayleen współczuję tego bólu brzucha ☹️ oby w szpitalu znaleźli przyczynę i szybko Ci pomogli.

Mimoza ja bym chyba zaryzykowała i spróbowała. 2 razy większe zarobki i robienie czegoś, co się lubi, to naprawdę fajna okazja.

LwieSerce, oby Nela szybko pogodziła się z nową sytuacją i już tak nie reagowała. Też się tego boję, że jak mi dwójka zacznie płakać naraz to i ja będę płakać z bezradności.

Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie cudownosci widze na pierwszej strinie <3 ile maluszków :) dla wssystkich duzo sil a dla mam gratulacje.

Obiecalam sobie, ze wracam na forum. Mam za dużo zaległości.
    Ale powiem wam, ze uwielbiam macierzyństwo. Nawet jak akurat nic nie robie to mała moglabym przytulać i wpatrywac sie w nia godzinami. Doslownie sskoda mi stracic kazda minute ;) taka ze mnie matka wariatka. Pewnie macie tak samo. Juz za chwilke wszytkie marcoweczki geda tulic swoje Skarbenki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 09:21

kehlana_miyu, Reniferra, Kasialudek, Anet85, iNso87, Makowe Szczęście, patuniek86, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze suwaczek :D

iNso87 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek powodzenia!! Chyba że już się tulicie z Polcią :)

• MamaMiKa32 Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich mamuś i duzo zdrówka dla maluszków. My moze dzisiaj wyjdziemy, czekamy na wizyte.
    Powodzenia i trzymam kciuki za wszystkie rodzące 😃

kehlana_miyu, Butterfly 83, Pikcia, Pikcia, Pikcia, Katia89, Reniferra, Marza89, Sana, iNso87, Makowe Szczęście, enka90, patuniek86 lubią tę wiadomość

‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ