X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same cudowności na tym forum <3 a po kim takie piękne włoski Reniferra? :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Im więcej rozpakowanych tym ciężej będzie się dopytać o ciążowe dolegliwości bo każda mama szaleje na punkcie swojego maleństwa 😉
    Powtórzę więc pytanie - czy brązowym plamieniem powinnam się martwić, czy tylko krwiste stanowi problem? Wie któraś?

Teverde ja miesiąc temu z brazowym plamieniem pojechałam na ip. Moj gin zostawil mnie na obserwacji bo nie bylo wisac zrodla plamien. A wygladalo to jak koncowka okresu. To byl 33 tydz, dostalam steryd na płucka, plamienie widzialam caly dzien przy podcieraniu w wc, a o 23.25 niespodziewanie bez zadbych innych objawow po prostu odeszly mi wody.

teverde lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek sliczna Pola! 😍💗

Reniferra a to nie moja Dusia? Haha no przysiegam inny nosek tylko,piekna! 😍😁💖

Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Reniffera myslam ze to moja Lidzia haha podobne i tez taki łebek jak krecik :)
    Ja dziscwychodze czekam na wypis i do domu
    Haha to patrze,ze tu trojaczki forumowe ;D

Reniferra lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, jaka cudowna Pola 💞 wygląda jak aniołek 😍

Reniferra, śliczna Maja 😍 piękne ma włosy 😍

Mayka, super, że idziesz do domku 🙂

Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde ja plamilam dobry tydzień po badaniu i tak właśnie odchodzil mi wtedy czop, bo na kolejnym badaniu lekarz stwierdził że odpadł. No i po tym tygodniu poród ;)

teverde lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Same cudowności na tym forum <3 a po kim takie piękne włoski Reniferra? :)

Włoski ewidentnie po mnie. Też z taką czupryną się urodziłam i takie ciemne mam do dzisiaj ;). Mayka, Inso pozdrowienia dla dwójeczki z forumowych trojaczków :).

Co do takiego plamienia, to ja też przed porodem parę dni miałam brązowe ze śluzem, a potem już krwiste typowo.

teverde, Makowe Szczęście, enka90, iNso87 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 16:25

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, ogromne gratulacje!!! Pola jest śliczna 😍😍😍

Reniferra, Maja też jest przepiękna 😍😍😍

Nie mogę się napatrzeć na te maluszki, a tu jeszcze być może kilka tygodni do spotkania z moim. Uroki terminu na koniec miesiąca :D

patuniek86, Reniferra lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka, tak mi przykro :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, moje gratulacje. Polinka jest cudowna!!!! I zazdraszczam szybkości porodu! :)

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obok leży młoda dziewczyna. Pierwsze dziecko, wycieńczona biedna porodem (ale szczęściara miała zzo 😂)
    Ewidentnie nie ma siły stać i siedzieć.

Pamiętam, jak przy Młodej też byłam totalnie przerażona i patrzyłam, co robi kobieta, która ze mną leżała-a było to jej 2 dziecko.

W każdym razie-przyjechała do niej teściowa. Próbują przystawić dziecko, bo to już 5 godzin. Tylko mała śpi.
    Więc mówię, że polecam zacząć od zmiany pieluszki, lekkiego wychłodzenia itp... Same wiecie. W międzyczasie to samo zrobiłam z Polą. Próbowały, nie wyszło. Na szczęście była położna laktacyjne i ją trochę nakierowała.

Ale potem teściowa zaczęła swój wywód do tej młodej dziewczyny-nie karm częściej, niż co 3 godziny. Niech się wypłacze, potem będziesz mieć spokój. Nie noś, bo przywyknie. Itp...

A mi żal ściska zadek, bo chociaż teraz maleńka śpi, to przecież jest świeżo po narodzinach. I będą jej pozwalać się "wypłakać", żeby przypadkiem "nie weszła na głowę" :-(

I może pogadałabym z tą dziewczyną, ale ona chyba jeszcze bardziej niechętna do obcych, niż ja... A na siłę słowa Hafiji szerzyć nie dam rady :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Nie mogę się napatrzeć na te maluszki, a tu jeszcze być może kilka tygodni do spotkania z moim. Uroki terminu na koniec miesiąca :D

Kehlana_miyu mamy podobny termin porodu ale ja się szykuję na za 1,5 tyg bo w przyszłym czekam jeszcze na paczki/przesyłki 😀 Zamówiłam coś dla siebie coś dla Malutkiej 😊

patuniek86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek wielkie gratulacje! Śliczną masz córeczkę 😍 Fajnie, że udało się w miarę szybko i bez szkód. Najpiękniejsze chwile przed Wami <3

Reniferra jaaaaakie włoski 😍 Przepiękna panna z Majeczki 😍

Ja wracam z IP. To szew powięziowy daje mi taki szalony ból. Coś się z nim powikłało i teraz muszę się męczyć bo nie bardzo jest ratunek. Znaczy można mnie rozpruć i zszyć na nowo ale ja podziękuję za takie atrakcje. Paracetamol i fizjoterapeuta mogą mi ulżyć, za 3 miesiące powinien się rozpuścić. A jak nie to będą się martwić. Świetnie. Ja tu ledwo funkcjonuje i dowiaduje się, że nie ma ratunku od tego bólu.

patuniek86, Reniferra lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Kehlana_miyu mamy podobny termin porodu ale ja się szykuję na za 1,5 tyg bo w przyszłym czekam jeszcze na paczki/przesyłki 😀 Zamówiłam coś dla siebie coś dla Malutkiej 😊

Paczki! Najlepszy powód do odwlekania porodu 😂 Udało mi się tak odwołać poród w 34 tygodniu 😂😂😂

83xxx, teverde, lkc lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, polubiłam za gratulacje.

Przykro mi z powodu bólu i braku rozwiązania :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, nareszcie <3 Gratulacje! :)

My dziś byliśmy na sesji noworodkowej. Gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądać, to chyba bym się nie zdecydowała. Moje dzieci kompletnie nie chciały współpracować, ciężko ich było uśpić, jak już jeden spał, to drugi się budził. Zdjęcia rodzinne to w ogóle porażka, bo zdążyliśmy zrobić kilka zdjęć i zostaliśmy obsikani i obsrani(w założeniu maluchy miały być nago). Całość trwała prawie 4h i mam nadzieję, że będzie dało się wybrać choć 10 zdjęć. Cóż, spodziewałam się że z nimi będzie ciężko, bo nie śpią twardo jak typowe noworodki, ale nie myślałam, że aż tak. Maluchy były tak zmęczone, że po powrocie do domu spały twardo przez ponad 3 godziny. Na dodatek pod domem czekał na nas komitet powitalny- teściowa z mężem i babcia mojego J z "przyjacielem". Jedyne o czym marzyłam to żeby się położyć spać, a tu trzeba siedzieć, pić kawkę i oglądać pasjonujący konkurs skoków. Przed chwilą dopiero wyszli, oczywiście moje dzieci się nagle obudziły, więc muszę jakoś dotrwać do 21, aż uwiniemy się z kąpielami, kolacją i kładzeniem spać. To będzie dluuuugie popołudnie :(

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Paczki! Najlepszy powód do odwlekania porodu 😂 Udało mi się tak odwołać poród w 34 tygodniu 😂😂😂

U mnie nie zadziałało ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek gratulacje! Śliczne maleństwo!

Reniferra Majeczka też cudowna i te włoski <3

Mayka wyrazy współczucia

bbeczka a karmiłaś maluszki przed samą sesją? Moja Laura przespała pierwsze 2 godziny sesji bo była po jedzeniu, a już kolejne 2 godziny to była sesja rodzinna i już tu było ciężko, no i też nas obsikała i obsrała :D właściwie to każdą stylizację oznaczyła :D ale zdjęcia wyszły cudowne.

U nas dzisiaj mija miesiąc i mała przybrała 1010g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 18:09

Makowe Szczęście, Ksiazka1, bbeczka91, india, Reniferra, Sana lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek, ja bym chyba coś powiedziała "mimochodem" do gościa albo kogoś przez telefon. Coś w stylu "dobrze, że już wiem, żeby się nie bawić w 3h przerwy, ach te stare zabobony". Jak to się nigdy nie umiem powstrzymać jak wiem, że działam w dobrej wierze ;)

bbeczka współczuję.. Nie cierpię niespodziewanych gości! Jeszcze przy takich maleństwach..

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ