MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly, nie jesteś przewrażliwiona, bo to by oznaczało, że i ja jestem, a pewnie i większość dziewczyn stąd
Pomiędzy skurczami, jak przeszłam na ip z ktg na usg tylko powiedziałam mężowi, że na pewno rodzę i "hurrrra" 😂 Dopiero potem odgryzałam poręcze
Więc w tej kwestii masz moje pełne wsparcie i poparcie Masz teraz czas oczekiwania na swój Mały Cud
India, zazdroszczę już spaceru, a sama dopiero będę się pakować na wyjście ze szpitala 😂Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Pola lubi sobie popatrzeć naokoło Po prostu moja maleńka
Wrzucam, ale standardowo-nie cytujcie, bo zdjęcie potem usunę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 23:40
Sana, 83xxx, Ksiazka1, kehlana_miyu, Reniferra, Kleopatra, india, Macy, Izziee, Bluberry, Sisi1982, Makowe Szczęście, Katia89, teverde, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek, super, że już dziś będziecie w domku A pierworodna już poznała Polę? U nas dzieci (i młodzieży) nie wpuszczali na oddział, więc Kasia siostrę poznała już w domu
Butterfly, cieszę się bardzo, że masz tak dobrą opiekę. I oby tak zostało już do końca PS. Kiedy Mąż przylatuje?
Dziewczyny, super macie pomysły z tym "zagęszczaniem" mleka Jeszcze o takich nie słyszałam, ale wezmę je sobie do serca Bo też nie raz i nie dwa słyszałam, że mam chude i bezwartościowe mleko a każdą córkę ponad rok karmiłam i obie dobrze wyglądały
patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Na ktg żadne skurcze się nie zapisują ;( Szyjka nie wiem jaka, bo na moje pytanie, czy się skraca lekarz odpowiedział, że to nieważne, bo może się zacząć w każdej chwili i bla bla. Jutro mam zadzwonić do szpitala, powiedzieć, że mam cukrzycę, termin z om na 14.03 i prawdopodobnie albo w środę albo w czwartek mam się kłaść do szpitala. Jestem przerażona i chce mi się wyć. Miało samo pójsc... ;(
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Pikcia, Młoda była u babci na weekend i wróciła wczoraj późno, a teraz jest w szkole-więc nie miala szansy Na oddział by ją wpuścili-od 12 roku życia, a Młoda już 13 Plus nikt by jej o wiek nie pytał, skoro wyglądem i wzrostem wygląda na 15-16 lat
Mi teściowa (lekarz!) raz rzuciła tekst przy Młodej, że mam z chude mleko 😂
Przekazałam sprawę mojemu pierwszemu i sytuacja się nie powtórzyła
A też karmiłam prawie rok (11,5 miesiąca) i wykarmiłam cyckiem dziewczynę na 90/97 centylu-właśnie tym chudym i bezwartosciowym mlekiem 😂😂😂Pola Róża
-
Wreszcie mnie zalogował, alleluja! Od rana belly się upierało, że mam złe hasło 🤬
U mnie na wizycie wszystko dobrze, tylko młody waży już podobno 3500 😱 A mojej lekarce i jej pomiarom wierzę, bo wagę synka przewidziała z dokładnością do 20g. Mam oficjalne zalecenia dużej ilości seksu, długich spacerów i gruntownych porządków w domu 😂 Może uda się go wykurzyć przed terminem... Zapozował do zdjęcia, zdecydowanie nie wygląda na wychudzonego 😂 Moja szyjka oczywiście uparcie długa i zamknięta, oznak zbliżającego się porodu brak.Reniferra, Kleopatra, Elcia89, Ksiazka1, 83xxx, teverde lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Witam się po weekendzie gratuluję nowym mamusiom!
Patuniek Pola śliczna
Ehh ja się o chudym mleku też swego czasu nasluchalam od teściowej, a o podawaniu wody i soku już nie wspomnę...synek urodził się w okropne upały w sierpniu a ona nie mogła przeżyć, że nie daje noworodkowi wody do picia ale złote rady się skończyły na szczęście, ona swoje dzieci karmila max 2mc,jak zobaczyła, że ja nie słuchając jej porad karmilam 1,5 roku to teraz już nic na ten temat się nie odzywa
U nas weekend właśnie zabiegany bo teściowie przyjechali, już miałam nadzieję, że to zamieszanie coś mi przyspieszy poród a tu nic z tego, na razie nic się nie dzieje. Za to przyplątał mi się okropny katar mam nadzieję, że do porodu przejdzie no i że nie zaraze synka...patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Tya, słynne chude mleko. U mnie też się takie sugestie pojawiały, bo synek praktycznie całe pierwsze 3 miesiące życia najchętniej spedzilby wisząc na mojej piersi. Z tym, że miał buzię jak księżyc w pełni, jego faldki miały faldki, a do końca 6 miesiąca życia potroił wagę urodzeniową, więc wątpię, żeby z tym moim mlekiem naprawdę było tak źle 😂 A tłuszczyk pięknie sam zgubił jak zaczął raczkować
patuniek86 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Patuniek śliczna Pola. Wygląda na starsza, tzn nie jest taka czerwona, noworodkowa
Butterfly kciuki. Kiedy mąż przyjeżdża?
Ja dziś byłam na zdjęciu szwów, zakupach, załatwić sprawy w urzędach itp. Fajnie było wyjść ;p
Jutro sesja, ale mam stress.patuniek86, Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem w laktacyjnym niebie
Przyszła położna-certyfikowany doradca laktacyjny Jak któraś z Warszawy i miałaby potrzebę, to podam od razu dane:
Agnieszka Mińko
Pomogła dziewczynie obok rozpływając się nad jej laktacją, więc wyprostowała trochę wiedźmę (tak, przyszła )
Zajrzała i do mnie, chociaż właśnie skończyłam karmić
Ja płynę mlekiem itp, więc wiecie-nastrój od razu +10000000000 procent na plus
Zbadała Poleńkę-dolna szczęka ciut cofnięta, wędzidełko sztywne. Więc może się pojawić kryzys w 3-4 miesiącu, głównie objawiać się wagą itp. Kazała być czujną. W każdym razie wędzidełko nie do podcięcia. Pozycja dla Poli-na brzuszku. Wtedy wszystko w szyi się wyciąga czy jakoś tak Więc na brzuszku może leżeć, na brzuszku może jeść- dla mnie nie najlepiej, bo leżących pozycji nie lubię...
A sposób jedzenia lewej piersi nazwała "spaghetti" 😂 Czyli zassie, puści, w locie znowu zassie I tak ciągnie ten sutek Tutaj może być mi ciężko coś zmienić, ale z czasem powinno być lepiej
Sutki mi się wygoiły po wietrzeniu i lepszym przystawianiu od wczoraj, a ból na początku ssania jest normą-pierś też musi przywyknąć
Ale buzia Poleńki po moim karmieniu była pełna mleka, waga znowu idzie w górę-więc Pola jak najbardziej powinna dac sobie radę, nawet w tym 3-4 miesiącu
Podała numer telefonu do siebie, jakbym chciała się z nią skonsultować
Anioł, nie kobieta
Tu jej strona na fb-wybaczcie reklamę, ale to jest moim zdaniem warte o wiele więcej, niż kocyki, wózki itp
https://m.facebook.com/podskrzydlamipoloznej/?locale2=pl_PLWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 14:50
kehlana_miyu, Ksiazka1, Izziee, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Patuniek uwielbiam Twoje opisy! Wspaniałe, że w szpitalu są takie osoby. Cieszę się razem z Tobą, że udało się tak świetne wystartować z karmieniem. A córeczkę masz śliczną- te włoski 😍
Beatrix, Butterfly- czekamy na Wasze maluszki. Kciuki za dobre porody! Jak będziecie tylko mogły- odzywajcie się.
Ja czytam regularnie podczas karmienia tylko ciężko cokolwiek napisać jedną ręką. A że od 5 rano karmię non stop to wręcz wyczekuje nowych postówBeatrix_, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Kochane, dziękuję za kciuki 💖 było duże opóźnienie, miałam miec cc o 9 a było 2 godziny później.
Laura przyszła na świat o 11:25, ma 51 cm i 2500 kg, jest bardzo malutka, kruszynka. 10 pkt. Mąż kangurowal, teraz śpi koło mnie. Jestem strasznie zmęczona, rana boli ale jest cudownie 😍 jak dojdę do siebie to napisze więcej. Idę spać póki mala spiindia, Makowe Szczęście, patuniek86, Ksiazka1, Pikcia, Sana, Sisi1982, Bluberry, 83xxx, kehlana_miyu, Parsleyek, Izziee, teverde, Kleopatra, patkaaxx90, Reniferra, Madziakk, iNso87, Marza89, enka90, Kasialudek lubią tę wiadomość