X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny.
    Dawno mnie tu nie było, niestety z braku czasu, nie dam rady przeczytać już wszystkich zaległych postów ale gratuluje każdej nowoupieczonej mamusi:)
    Mnie po porodzie dopadła rwa kulszowa, przez 3 tyg miałam straszny problem z poruszaniem się, ubieraniem, kąpaniem i zajmowałem Małym, na szczęście już jest lepiej czasem tylko noga jeszcze daje o sobie znać.
    Bartuś wazy już ok 5 kg:) ma niestety problem z oddawaniem gazów i robieniem kupki. Uzywalismy już Biogai, Espumimsanu, teraz Delicoclu- po którym jakby było troszke lepiej...podaje go 2 dzien, zobaczymy ja bedzie dalej... Poza tym Mały jest cudowny, zaczyna się już po woli usniechać, niestety jest strasznym leniuszkiem i nie ciągnie z cyca, tzn. je póki pokarmu jest dużo i leci bez problemu, później zaczyna się już denerwować albo bawić.Ściągam sobie pokarm i je z butli średnio ok 120 -130 ml choć czasem nawet 150, taki mały głodomorek nasz:) W poniedziałek mamy szczepienia, wybraliśmy ta szczepionkę 5 w 1- doradziła na położna.Zaraz spróbuje wstawić zdjęcie Bartusia. Pozdrawiam Was serdecznie:)

Marysia0312, Kocur, juicca lubią tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.tinypic.com/r/24pgtuf/8

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24pgtuf.jpg

paula22, Kocur lubią tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a co z Miriam ... nic nie pisze nie chwali się :) pewnie zajęta na całej linii :D

Miriam lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem żyje żyje teściowa z tesciem u mnie są :/ szlak mnie trafia :/

Od środy juz w domu byłyśmy w szpitalu dłużej bo mała miała wysokie crp zarazilam ja Rota wirusem w ciazy. :(
    Ale juz ok :) powoli wdrażam sie w nowa sytuacje :) Zojka prawie cały czas wisi na cycu śpi z nami o łóżeczku nie ma mowy tak sie przyzwyczaiła do spania ze mną w szpitalu przy cycku :) zakochałam sie w niej po uszy na naszych brzuszkach i dzieciaczkach wrzuciłam zdjęcia Zoi :)

Marysia0312, Kocur, juicca, Oleńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dużo zdrowka dla Was :)
    My tak samo śpimy z Miśkiem w naszym łóżku całe szczeście że jest duże 2 metrowe:) mimo wszytsko mąż i tak się buntuje i małego mi do łóźeczka każe przenosić :/ zazdrośnik jeden:)

a co u Viril?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 21:10

Miriam, juicca lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Amelka spi od początku w łóżeczku sama, w szpitalu spała tylko raz ze mną raz z mężem ale np lubi sobie poleżeć z nim i czasami w niedziele ucinają sobie krótką drzemke razem;)

Marysia0312 zazdrosny bo to syn;) u mnie robi sie córeczka tatusia;)

Miriam lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jeszcze raz gratuluję :) cieszę się ze z malutka już okej :)
    Nasz Rysio śpi w kołysce którą co noc przysuwam do łóżka, ale w ciagu dnia nie raz drzemiemy razem, czasem też jak w nocy nie chce zasnąć, to zeby nie czuł się samotny w kołysce kładę go z nami do łóżka i my śpimy on się zajmuje sobą i po chwili z reguły sam zasypia ;) Ja tam nie mam nic przeciwko spaniu w trójkę, jeżeli rodzice mają warunki i z różnych względów mogą sobie na to pozwolić:) sama nie wiem co to będzie jak Ryś wyrośnie z kołyski i będzie musiał spać w swoim pokoju gdzie łóżeczko już czeka :D mamusi pęknie serce, chyba ze syn już taki dorosły heheh :D u nas tatuś sam przemyca Rysiula do naszego łóżka, choć na poczatku nie raz gadał, ze dziecko powinno spać samo itd. ;) a teraz się przytulają do siebie i śpią sobie we dwójkę często ;)

U nas 3 dzień dziwactw- Ryszard przespał niemal cały dzień z przerwamy na cyca/butelkę i przytulaski. Ciagle domaga się bliskości. Zobaczymy jak dalej będzie. Czytałam że czasem nawet 2 tyg. moze trwac ten skok... eh :/

Miriam lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz szkrabek spi w łózeczku , ale też po karmieniu np w nocy albo rano leży z Nami z godzinkę i znów do łóżeczka go dajemy jak uśnie ;) wczoraj mój maluch jak usnął o 23 , tak pobudkę na karmienie miał o 3.40 a usnął o5 i następna pobudka juz była o 7.30 :D

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Miriam i życze cierpliwosci do tesciow szczerze współczuje :/

Moja Maja przespała cała noc :D

Miriam, Marysia0312, kaaasiaczek_, juicca lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńko grai

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:45

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)))))))))))))))))))) Dziś znów cała noc przespana ale mam grzeczną córcie :D

pillow, paula22, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Oleńko, a Ty karmisz cycem czy butelką? ja się zastanawiam czy mojemu małemu mój cyc wystarcza - hmm ale jak to sprawdzić?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po wizycie u lekarza. Jas wazy juz 4720 g i ma 55 cm, w 3 tygodnie przybral 1 kg, a od poczatku 2250 i 6 cm. Byly tez szczepionki: 6 w 1, rotawirusy i pneumokoki. Lekarz i pielegniarka dali mu szczepionki jednoczesnie na 3,4, zeby 2 razy nie bolalo. Za tydzien jesli bedzie wszystko ok to dostanie jeszcze meningokoki typ b. Jas byl super dzielny, plakal moze minutke i to slabiej niz jak jest glodny :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Super Oleńko, a Ty karmisz cycem czy butelką? ja się zastanawiam czy mojemu małemu mój cyc wystarcza - hmm ale jak to sprawdzić?

Karmię tylko butelką i to mlekiem sojowym bo mała miała kolki i takie mam zalecenie od lekarza mleko Humana SL na recepte :) za pudło płace 7 zł :D

Jak karmiłam cycem to nigdy tak nie spała w dzień była marudna i nie chciała nic spać teraz nie to samo dziecko :)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , my dziś wykończeni , mały może z półtora godziny za cały dzień przespał , był marudny wysypka go męczy na buzi i głowie ( mam zrezygnować z produktów co zawierają jajka , zobaczymy co będzie się dziac dodatkowo dzis zaliczylismy pierwszą kolkę :( Dawidek tak płakał strasznie a raczej to był krzyk , brzuszek masowałam , podałam mu espumisan ale dupa nic nie pomogło ( musze zamówić z Niemiec te kropelki Sab Simplex ) a teraz padł ze zmęczenia aczkolwiek ten sen ma jakis nerwowy eh :( MOje kochane dziecię

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Karmię tylko butelką i to mlekiem sojowym bo mała miała kolki i takie mam zalecenie od lekarza mleko Humana SL na recepte :) za pudło płace 7 zł :D

Jak karmiłam cycem to nigdy tak nie spała w dzień była marudna i nie chciała nic spać teraz nie to samo dziecko :)
    Muszę pomyśleć nad tym, chyba oprócz cyca wprowadzę 1 raz dziennie butelkę bo mam wrażenie że niedojada ten mój głodomor :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Hej dziewczyny , my dziś wykończeni , mały może z półtora godziny za cały dzień przespał , był marudny wysypka go męczy na buzi i głowie ( mam zrezygnować z produktów co zawierają jajka , zobaczymy co będzie się dziac dodatkowo dzis zaliczylismy pierwszą kolkę :( Dawidek tak płakał strasznie a raczej to był krzyk , brzuszek masowałam , podałam mu espumisan ale dupa nic nie pomogło ( musze zamówić z Niemiec te kropelki Sab Simplex ) a teraz padł ze zmęczenia aczkolwiek ten sen ma jakis nerwowy eh :( MOje kochane dziecię
    Hej Aneta i jak Twój mały brzdąc? nadal ma kolki? Ja już od 2 tyg nie jem jogurtów i innych mlecznych i z małym spokój -nic go nie męczy, ale dziś zjem jeden jogurt naturalny i zobacze czy bedzie go brzuszek bolał.

Dużo zdrówka dla Dawidka - dziś ma miesiąc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 07:01

juicca lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Muszę pomyśleć nad tym, chyba oprócz cyca wprowadzę 1 raz dziennie butelkę bo mam wrażenie że niedojada ten mój głodomor :)
    Maju jesli dobrze przybiera na wadze to znaczy, że najada sie mlekiem z piersi;)

lprktv73nye615w2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńko, a jak pozbyłaś się pokarmu z piersi? Pytam, bo ja też powoli przechodzę na butelkę. I nie wiem czy mam iść do lekarza, po jakieś tabletki na zastój pokarmu, czy jak.

Udało nam się załatwić chrzciny na 4 maja. :) Kościół, sala, chrzestni, wszystko na hurra. :D Teraz tylko mam problem z ubiorem małego na tę uroczystość. Bo nadal wchodzi w 50-56, mimo, że waży już 4 kg. A nic fajnego w sklepie nie znalazłam w tym rozmiarze. A nie chce kupować małego garniturka, bo i tak później tego nie wykorzysta. A cena to 200 zł. Paranoja. A Wasze maluchy w czym będą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 10:11

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ