Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny.
    Dawno mnie tu nie było, niestety z braku czasu, nie dam rady przeczytać już wszystkich zaległych postów ale gratuluje każdej nowoupieczonej mamusi:)
    Mnie po porodzie dopadła rwa kulszowa, przez 3 tyg miałam straszny problem z poruszaniem się, ubieraniem, kąpaniem i zajmowałem Małym, na szczęście już jest lepiej czasem tylko noga jeszcze daje o sobie znać.
    Bartuś wazy już ok 5 kg:) ma niestety problem z oddawaniem gazów i robieniem kupki. Uzywalismy już Biogai, Espumimsanu, teraz Delicoclu- po którym jakby było troszke lepiej...podaje go 2 dzien, zobaczymy ja bedzie dalej... Poza tym Mały jest cudowny, zaczyna się już po woli usniechać, niestety jest strasznym leniuszkiem i nie ciągnie z cyca, tzn. je póki pokarmu jest dużo i leci bez problemu, później zaczyna się już denerwować albo bawić.Ściągam sobie pokarm i je z butli średnio ok 120 -130 ml choć czasem nawet 150, taki mały głodomorek nasz:) W poniedziałek mamy szczepienia, wybraliśmy ta szczepionkę 5 w 1- doradziła na położna.Zaraz spróbuje wstawić zdjęcie Bartusia. Pozdrawiam Was serdecznie:)

nick nieaktualny, Kocur, juicca lubią tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.tinypic.com/r/24pgtuf/8

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24pgtuf.jpg

paula22, Kocur lubią tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a co z Miriam ... nic nie pisze nie chwali się :) pewnie zajęta na całej linii :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem żyje żyje teściowa z tesciem u mnie są :/ szlak mnie trafia :/

Od środy juz w domu byłyśmy w szpitalu dłużej bo mała miała wysokie crp zarazilam ja Rota wirusem w ciazy. :(
    Ale juz ok :) powoli wdrażam sie w nowa sytuacje :) Zojka prawie cały czas wisi na cycu śpi z nami o łóżeczku nie ma mowy tak sie przyzwyczaiła do spania ze mną w szpitalu przy cycku :) zakochałam sie w niej po uszy na naszych brzuszkach i dzieciaczkach wrzuciłam zdjęcia Zoi :)

nick nieaktualny, Kocur, juicca, Oleńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dużo zdrowka dla Was :)
    My tak samo śpimy z Miśkiem w naszym łóżku całe szczeście że jest duże 2 metrowe:) mimo wszytsko mąż i tak się buntuje i małego mi do łóźeczka każe przenosić :/ zazdrośnik jeden:)

a co u Viril?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 21:10

nick nieaktualny, juicca lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Amelka spi od początku w łóżeczku sama, w szpitalu spała tylko raz ze mną raz z mężem ale np lubi sobie poleżeć z nim i czasami w niedziele ucinają sobie krótką drzemke razem;)

Marysia0312 zazdrosny bo to syn;) u mnie robi sie córeczka tatusia;)

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jeszcze raz gratuluję :) cieszę się ze z malutka już okej :)
    Nasz Rysio śpi w kołysce którą co noc przysuwam do łóżka, ale w ciagu dnia nie raz drzemiemy razem, czasem też jak w nocy nie chce zasnąć, to zeby nie czuł się samotny w kołysce kładę go z nami do łóżka i my śpimy on się zajmuje sobą i po chwili z reguły sam zasypia ;) Ja tam nie mam nic przeciwko spaniu w trójkę, jeżeli rodzice mają warunki i z różnych względów mogą sobie na to pozwolić:) sama nie wiem co to będzie jak Ryś wyrośnie z kołyski i będzie musiał spać w swoim pokoju gdzie łóżeczko już czeka :D mamusi pęknie serce, chyba ze syn już taki dorosły heheh :D u nas tatuś sam przemyca Rysiula do naszego łóżka, choć na poczatku nie raz gadał, ze dziecko powinno spać samo itd. ;) a teraz się przytulają do siebie i śpią sobie we dwójkę często ;)

U nas 3 dzień dziwactw- Ryszard przespał niemal cały dzień z przerwamy na cyca/butelkę i przytulaski. Ciagle domaga się bliskości. Zobaczymy jak dalej będzie. Czytałam że czasem nawet 2 tyg. moze trwac ten skok... eh :/

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz szkrabek spi w łózeczku , ale też po karmieniu np w nocy albo rano leży z Nami z godzinkę i znów do łóżeczka go dajemy jak uśnie ;) wczoraj mój maluch jak usnął o 23 , tak pobudkę na karmienie miał o 3.40 a usnął o5 i następna pobudka juz była o 7.30 :D

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Miriam i życze cierpliwosci do tesciow szczerze współczuje :/

Moja Maja przespała cała noc :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, kaaasiaczek_, juicca lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńko grai

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:45

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)))))))))))))))))))) Dziś znów cała noc przespana ale mam grzeczną córcie :D

pillow, paula22, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Oleńko, a Ty karmisz cycem czy butelką? ja się zastanawiam czy mojemu małemu mój cyc wystarcza - hmm ale jak to sprawdzić?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po wizycie u lekarza. Jas wazy juz 4720 g i ma 55 cm, w 3 tygodnie przybral 1 kg, a od poczatku 2250 i 6 cm. Byly tez szczepionki: 6 w 1, rotawirusy i pneumokoki. Lekarz i pielegniarka dali mu szczepionki jednoczesnie na 3,4, zeby 2 razy nie bolalo. Za tydzien jesli bedzie wszystko ok to dostanie jeszcze meningokoki typ b. Jas byl super dzielny, plakal moze minutke i to slabiej niz jak jest glodny :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Super Oleńko, a Ty karmisz cycem czy butelką? ja się zastanawiam czy mojemu małemu mój cyc wystarcza - hmm ale jak to sprawdzić?

Karmię tylko butelką i to mlekiem sojowym bo mała miała kolki i takie mam zalecenie od lekarza mleko Humana SL na recepte :) za pudło płace 7 zł :D

Jak karmiłam cycem to nigdy tak nie spała w dzień była marudna i nie chciała nic spać teraz nie to samo dziecko :)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , my dziś wykończeni , mały może z półtora godziny za cały dzień przespał , był marudny wysypka go męczy na buzi i głowie ( mam zrezygnować z produktów co zawierają jajka , zobaczymy co będzie się dziac dodatkowo dzis zaliczylismy pierwszą kolkę :( Dawidek tak płakał strasznie a raczej to był krzyk , brzuszek masowałam , podałam mu espumisan ale dupa nic nie pomogło ( musze zamówić z Niemiec te kropelki Sab Simplex ) a teraz padł ze zmęczenia aczkolwiek ten sen ma jakis nerwowy eh :( MOje kochane dziecię

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Karmię tylko butelką i to mlekiem sojowym bo mała miała kolki i takie mam zalecenie od lekarza mleko Humana SL na recepte :) za pudło płace 7 zł :D

Jak karmiłam cycem to nigdy tak nie spała w dzień była marudna i nie chciała nic spać teraz nie to samo dziecko :)
    Muszę pomyśleć nad tym, chyba oprócz cyca wprowadzę 1 raz dziennie butelkę bo mam wrażenie że niedojada ten mój głodomor :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Hej dziewczyny , my dziś wykończeni , mały może z półtora godziny za cały dzień przespał , był marudny wysypka go męczy na buzi i głowie ( mam zrezygnować z produktów co zawierają jajka , zobaczymy co będzie się dziac dodatkowo dzis zaliczylismy pierwszą kolkę :( Dawidek tak płakał strasznie a raczej to był krzyk , brzuszek masowałam , podałam mu espumisan ale dupa nic nie pomogło ( musze zamówić z Niemiec te kropelki Sab Simplex ) a teraz padł ze zmęczenia aczkolwiek ten sen ma jakis nerwowy eh :( MOje kochane dziecię
    Hej Aneta i jak Twój mały brzdąc? nadal ma kolki? Ja już od 2 tyg nie jem jogurtów i innych mlecznych i z małym spokój -nic go nie męczy, ale dziś zjem jeden jogurt naturalny i zobacze czy bedzie go brzuszek bolał.

Dużo zdrówka dla Dawidka - dziś ma miesiąc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 07:01

juicca lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Muszę pomyśleć nad tym, chyba oprócz cyca wprowadzę 1 raz dziennie butelkę bo mam wrażenie że niedojada ten mój głodomor :)
    Maju jesli dobrze przybiera na wadze to znaczy, że najada sie mlekiem z piersi;)

lprktv73nye615w2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńko, a jak pozbyłaś się pokarmu z piersi? Pytam, bo ja też powoli przechodzę na butelkę. I nie wiem czy mam iść do lekarza, po jakieś tabletki na zastój pokarmu, czy jak.

Udało nam się załatwić chrzciny na 4 maja. :) Kościół, sala, chrzestni, wszystko na hurra. :D Teraz tylko mam problem z ubiorem małego na tę uroczystość. Bo nadal wchodzi w 50-56, mimo, że waży już 4 kg. A nic fajnego w sklepie nie znalazłam w tym rozmiarze. A nie chce kupować małego garniturka, bo i tak później tego nie wykorzysta. A cena to 200 zł. Paranoja. A Wasze maluchy w czym będą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 10:11

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ