MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paula ja daje od 4 tygodni 120 ml i maly przez ostatnie 3 tygodnie przybral az 1100 g, wiec tez nie zwiekszam, porbowalam dawac mu 140 ale wtedy ulewal, a 120 zje zawsze. Budzil sie regularnie co 2.5-3 godziny, a teraz czasem nawet i 4 wytryzma na tej samej ilosci.
Ja w przeciwienstwie do niektorych tutaj mam, 2 tygodnie tem uprzeszlam tylko na moj pokarm, pije duzo herbat dla matek karmiacych i jem czesciej i produkuje tez wiecej. Chce go karmic piersia przez conajmniej miesiac jeszcze, a jak sie uda to wiecej. -
Marysia0312 wrote:Hej Aneta i jak Twój mały brzdąc? nadal ma kolki? Ja już od 2 tyg nie jem jogurtów i innych mlecznych i z małym spokój -nic go nie męczy, ale dziś zjem jeden jogurt naturalny i zobacze czy bedzie go brzuszek bolał.
Dużo zdrówka dla Dawidka - dziś ma miesiąc:)a dziś prawie całą noc przespał
No Dawidek ma juz ,miesiąc -
nick nieaktualny
-
kaaasiaczek_ wrote:Oleńko, a jak pozbyłaś się pokarmu z piersi? Pytam, bo ja też powoli przechodzę na butelkę. I nie wiem czy mam iść do lekarza, po jakieś tabletki na zastój pokarmu, czy jak.
Kurcze odciągam rano i wieczór ale mam go coraz mniej w zasadzie i pije szalwie 3 razy dziennie ona zabija laktacje.Endokobietka, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:hmmm a co zrobić żeby mieć więcej mleczka w cycach?
jak najczesciej karmic albo odciagac, regularnie jesc, pic 2-3litry dziennie wody albo herbatek wspomagajacych laktacje (koper wloski, kminek, anyz, jest mase mieszanek wsklepach).
U mnie poskutkowala herbatka z Humany efekt super, droga ale warto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 15:45
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
juicca wrote:Hej dziewczyny , my dziś wykończeni , mały może z półtora godziny za cały dzień przespał , był marudny wysypka go męczy na buzi i głowie ( mam zrezygnować z produktów co zawierają jajka , zobaczymy co będzie się dziac dodatkowo dzis zaliczylismy pierwszą kolkę
Dawidek tak płakał strasznie a raczej to był krzyk , brzuszek masowałam , podałam mu espumisan ale dupa nic nie pomogło ( musze zamówić z Niemiec te kropelki Sab Simplex ) a teraz padł ze zmęczenia aczkolwiek ten sen ma jakis nerwowy eh
MOje kochane dziecię
Juicca zamow sobie Lefax jest u nas tanszy a sklad ten sam co sab simplex, roznica taka ze u nas Sab Simplex jest dla dzieci za darmo a za Lafaxa trzeba placic, ja kupilam dziala tak samo i jest latwiejszy w dozowaniu. A zreszta to to samo co espumissan, wiec nie wiem czy warto z niemiec zamawiac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 15:50
juicca lubi tę wiadomość
-
wszystkie kropelki na gazy/kolki są na tym samym składniku - symetykonie. zarówno polskie jak i niemieckie. tylko dawka tego w każdych kropelkach jest inna.
np. Bobotic ma w 1 ml - 66,66 mg symetykonu, a Sab w 1 ml - 69,19 mg.
no i dawkowanie jest inne, bo np. przy Sabie czytałam, żeby dawać 15 kropelek przed każdym posiłkiem, a np. Boboticu Forte można przyjmować tylko 18 kropel na dobę. -
Dziewuchy przykładać przykładać i jeszcze raz przykładać dziecko i pić dużoooo wody niegazowanej na laktacje. NIE PIJCIE BAWARKI!!! To stary sposób ze średniowiecza i dupa rosnie z tego jak nie wiem moja mama mnie przestrzegała przed tym żebym nie powielała jej błedów bo tak ją teściowa napoiła żę 10 lg przytyła
-
A ja powiem coś z innej beczki
dzisiaj przeżyłam "chwile" uniesienia z mężem było cudownieeeeeeee. Ale po tym wszystkim zdałam sobie sprawę jakie mogą być tego konsekwencje
Lecę dziś do ginekologa po tabletkę 72 h "po" kurcze jak mogło nas tak ponieść 7 tygodni po cc to mogło zagrażać nawet mojemu życiu jakbym zaszła ponownie w ciąże
Lekarz bez problemu kazał przyjść i koniecznie to zażyć eh. Jak to teraz robić bez tabletek antykoncepcyjnych których nie chce brać a na lateks w prezerwatywach jestem uczulona ;(
Jak Wy to robicieczy może tylko ja się tak pospieszyłam z seksem ?
-
nick nieaktualny
-
Oleńko ja z mężusiem zaszalałam 5tyg po;) były wtedy gumki i nadal są ale nie znosimy ich;/
Dziś byłam u gin i dostalam tab anty takie,które działają na cere bo chciałam i jak cere po porodzie miałam super tak teraz 2 dni temu mocno mnie wysypało;/ wyglądam nieciekawie;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 21:25
-
No udało się wziąć tabletkę i już jestem spokojna
Niestety byłam zmuszona zakupić prezerwatywy (najcieńsze!
) i żel choć to i tak będzie nieciekawe...
ale cóż lepsze to niż ciąża teraz
Za 1,5 mc mam się zgłosić po plastry ale w sumie nie wiem czy to brać...może rok się pomęczymy a później już przerywany jak 4 lata przed ciążą. Najważniejsze żeby się nam hormony uspokoiły i można powrócić do swoich przyzwyczajeń -
Jeszcze pytanko do dziewczyn które przestały karmić cycem o ile takie są...Co na zatrzymanie laktacji ??? Pije szałwie i rzadko odciągam te resztki ktore mi zostały ale jednak coś tam jest ..
dostałam od ginka Bromergon ale nie chcę się faszerować hormonami bo aż takiego nawału nie mam i piersi nie są twarde...
nie karmię już tydzień i dalej coś tam dociągnąć muszę strasznie to męczące:/
Może znacie jakieś skuteczne metody?