WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przybiera prawidłowo ale sa dni gdy on ma chyba wiekszy apetyt a moje cycuszki wygladaja jak flaczki bo on siedzi godzinami przy cycu a jak wyciagne cyca to raczki bierze do buźki.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmie mm ale Amelka tez czasami chce wiecej ale jej porcja to 120 i więcej jej nie daje chociaż chce bo przybiera prawidłowo;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja daje od 4 tygodni 120 ml i maly przez ostatnie 3 tygodnie przybral az 1100 g, wiec tez nie zwiekszam, porbowalam dawac mu 140 ale wtedy ulewal, a 120 zje zawsze. Budzil sie regularnie co 2.5-3 godziny, a teraz czasem nawet i 4 wytryzma na tej samej ilosci.
    Ja w przeciwienstwie do niektorych tutaj mam, 2 tygodnie tem uprzeszlam tylko na moj pokarm, pije duzo herbat dla matek karmiacych i jem czesciej i produkuje tez wiecej. Chce go karmic piersia przez conajmniej miesiac jeszcze, a jak sie uda to wiecej.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Hej Aneta i jak Twój mały brzdąc? nadal ma kolki? Ja już od 2 tyg nie jem jogurtów i innych mlecznych i z małym spokój -nic go nie męczy, ale dziś zjem jeden jogurt naturalny i zobacze czy bedzie go brzuszek bolał.

Dużo zdrówka dla Dawidka - dziś ma miesiąc:)
    Marysiu dzis juz lepiej, wysypka małemu schodzi ( to z proszku) , podałam wczoraj małemu kropelki sab simplex dodatkowo masowanie brzuszka, ogrzewanie , i był spokój i wypierdział się ;) a dziś prawie całą noc przespał ;)

No Dawidek ma juz ,miesiąc :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super:)a w jakim proszku teraz pierzesz?
    Ja małemu dziś dałam smoczek aby sobie pocyckał i załapał:) teraz kolej na butelkę:) muszę go nauczyć żeby w sytuacjach nagłych np.mąż mu mógł podać mleko zastępcze albo moje odciągnięte.

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Oleńko, a jak pozbyłaś się pokarmu z piersi? Pytam, bo ja też powoli przechodzę na butelkę. I nie wiem czy mam iść do lekarza, po jakieś tabletki na zastój pokarmu, czy jak.

Kurcze odciągam rano i wieczór ale mam go coraz mniej w zasadzie i pije szalwie 3 razy dziennie ona zabija laktacje.

Endokobietka, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm a co zrobić żeby mieć więcej mleczka w cycach? :)

ania_mr lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:

jak to moja mama mówi najlepsza jest bawarka :)

Marysia0312 lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:

jak najczesciej karmic albo odciagac, regularnie jesc, pic 2-3litry dziennie wody albo herbatek wspomagajacych laktacje (koper wloski, kminek, anyz, jest mase mieszanek wsklepach).

U mnie poskutkowala herbatka z Humany efekt super, droga ale warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 15:45

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Hej dziewczyny , my dziś wykończeni , mały może z półtora godziny za cały dzień przespał , był marudny wysypka go męczy na buzi i głowie ( mam zrezygnować z produktów co zawierają jajka , zobaczymy co będzie się dziac dodatkowo dzis zaliczylismy pierwszą kolkę :( Dawidek tak płakał strasznie a raczej to był krzyk , brzuszek masowałam , podałam mu espumisan ale dupa nic nie pomogło ( musze zamówić z Niemiec te kropelki Sab Simplex ) a teraz padł ze zmęczenia aczkolwiek ten sen ma jakis nerwowy eh :( MOje kochane dziecię

Juicca zamow sobie Lefax jest u nas tanszy a sklad ten sam co sab simplex, roznica taka ze u nas Sab Simplex jest dla dzieci za darmo a za Lafaxa trzeba placic, ja kupilam dziala tak samo i jest latwiejszy w dozowaniu. A zreszta to to samo co espumissan, wiec nie wiem czy warto z niemiec zamawiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 15:50

juicca lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie kropelki na gazy/kolki są na tym samym składniku - symetykonie. zarówno polskie jak i niemieckie. tylko dawka tego w każdych kropelkach jest inna.

np. Bobotic ma w 1 ml - 66,66 mg symetykonu, a Sab w 1 ml - 69,19 mg.
    no i dawkowanie jest inne, bo np. przy Sabie czytałam, żeby dawać 15 kropelek przed każdym posiłkiem, a np. Boboticu Forte można przyjmować tylko 18 kropel na dobę.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje sab simplex 8-10 kropel do kazdej butelki, bo wtedy sie powietrze w butli rozpuszcza i nic sie nie pieni.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu teraz piorę w białym jeleniu i płatkach mydlanych ( wczesniej prałam w loveli i jelpie)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuchy przykładać przykładać i jeszcze raz przykładać dziecko i pić dużoooo wody niegazowanej na laktacje. NIE PIJCIE BAWARKI!!! To stary sposób ze średniowiecza i dupa rosnie z tego jak nie wiem moja mama mnie przestrzegała przed tym żebym nie powielała jej błedów bo tak ją teściowa napoiła żę 10 lg przytyła :/ :D

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem coś z innej beczki :) dzisiaj przeżyłam "chwile" uniesienia z mężem było cudownieeeeeeee. Ale po tym wszystkim zdałam sobie sprawę jakie mogą być tego konsekwencje :( Lecę dziś do ginekologa po tabletkę 72 h "po" kurcze jak mogło nas tak ponieść 7 tygodni po cc to mogło zagrażać nawet mojemu życiu jakbym zaszła ponownie w ciąże :/ Lekarz bez problemu kazał przyjść i koniecznie to zażyć eh. Jak to teraz robić bez tabletek antykoncepcyjnych których nie chce brać a na lateks w prezerwatywach jestem uczulona ;(

Jak Wy to robicie :D czy może tylko ja się tak pospieszyłam z seksem ?

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńko dopiero teraz się kochaliście? :) my 4 tyg po porodzie :) Po świętach idę do lekarza ale nie chce brać tabletek anty więcy tylko prezerwatywa zostaje (myślęże tylko rok bedziemy jej używać a potem popracujemy nad rodzeństwem dla Michałka:)

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my pózno ale nie rozsadnie :/

4afcc1255b.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńko ja z mężusiem zaszalałam 5tyg po;) były wtedy gumki i nadal są ale nie znosimy ich;/
    Dziś byłam u gin i dostalam tab anty takie,które działają na cere bo chciałam i jak cere po porodzie miałam super tak teraz 2 dni temu mocno mnie wysypało;/ wyglądam nieciekawie;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 21:25

lprktv73nye615w2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No udało się wziąć tabletkę i już jestem spokojna :) Niestety byłam zmuszona zakupić prezerwatywy (najcieńsze! :D) i żel choć to i tak będzie nieciekawe... :( ale cóż lepsze to niż ciąża teraz :D

Za 1,5 mc mam się zgłosić po plastry ale w sumie nie wiem czy to brać...może rok się pomęczymy a później już przerywany jak 4 lata przed ciążą. Najważniejsze żeby się nam hormony uspokoiły i można powrócić do swoich przyzwyczajeń :)

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanko do dziewczyn które przestały karmić cycem o ile takie są...Co na zatrzymanie laktacji ??? Pije szałwie i rzadko odciągam te resztki ktore mi zostały ale jednak coś tam jest .. :/ dostałam od ginka Bromergon ale nie chcę się faszerować hormonami bo aż takiego nawału nie mam i piersi nie są twarde...
    nie karmię już tydzień i dalej coś tam dociągnąć muszę strasznie to męczące:/
    Może znacie jakieś skuteczne metody?

4afcc1255b.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ