X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przybiera prawidłowo ale sa dni gdy on ma chyba wiekszy apetyt a moje cycuszki wygladaja jak flaczki bo on siedzi godzinami przy cycu a jak wyciagne cyca to raczki bierze do buźki.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmie mm ale Amelka tez czasami chce wiecej ale jej porcja to 120 i więcej jej nie daje chociaż chce bo przybiera prawidłowo;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja daje od 4 tygodni 120 ml i maly przez ostatnie 3 tygodnie przybral az 1100 g, wiec tez nie zwiekszam, porbowalam dawac mu 140 ale wtedy ulewal, a 120 zje zawsze. Budzil sie regularnie co 2.5-3 godziny, a teraz czasem nawet i 4 wytryzma na tej samej ilosci.
    Ja w przeciwienstwie do niektorych tutaj mam, 2 tygodnie tem uprzeszlam tylko na moj pokarm, pije duzo herbat dla matek karmiacych i jem czesciej i produkuje tez wiecej. Chce go karmic piersia przez conajmniej miesiac jeszcze, a jak sie uda to wiecej.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Hej Aneta i jak Twój mały brzdąc? nadal ma kolki? Ja już od 2 tyg nie jem jogurtów i innych mlecznych i z małym spokój -nic go nie męczy, ale dziś zjem jeden jogurt naturalny i zobacze czy bedzie go brzuszek bolał.

Dużo zdrówka dla Dawidka - dziś ma miesiąc:)
    Marysiu dzis juz lepiej, wysypka małemu schodzi ( to z proszku) , podałam wczoraj małemu kropelki sab simplex dodatkowo masowanie brzuszka, ogrzewanie , i był spokój i wypierdział się ;) a dziś prawie całą noc przespał ;)

No Dawidek ma juz ,miesiąc :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super:)a w jakim proszku teraz pierzesz?
    Ja małemu dziś dałam smoczek aby sobie pocyckał i załapał:) teraz kolej na butelkę:) muszę go nauczyć żeby w sytuacjach nagłych np.mąż mu mógł podać mleko zastępcze albo moje odciągnięte.

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Oleńko, a jak pozbyłaś się pokarmu z piersi? Pytam, bo ja też powoli przechodzę na butelkę. I nie wiem czy mam iść do lekarza, po jakieś tabletki na zastój pokarmu, czy jak.

Kurcze odciągam rano i wieczór ale mam go coraz mniej w zasadzie i pije szalwie 3 razy dziennie ona zabija laktacje.

Endokobietka, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm a co zrobić żeby mieć więcej mleczka w cycach? :)

ania_mr lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:

jak to moja mama mówi najlepsza jest bawarka :)

Marysia0312 lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:

jak najczesciej karmic albo odciagac, regularnie jesc, pic 2-3litry dziennie wody albo herbatek wspomagajacych laktacje (koper wloski, kminek, anyz, jest mase mieszanek wsklepach).

U mnie poskutkowala herbatka z Humany efekt super, droga ale warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 15:45

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Hej dziewczyny , my dziś wykończeni , mały może z półtora godziny za cały dzień przespał , był marudny wysypka go męczy na buzi i głowie ( mam zrezygnować z produktów co zawierają jajka , zobaczymy co będzie się dziac dodatkowo dzis zaliczylismy pierwszą kolkę :( Dawidek tak płakał strasznie a raczej to był krzyk , brzuszek masowałam , podałam mu espumisan ale dupa nic nie pomogło ( musze zamówić z Niemiec te kropelki Sab Simplex ) a teraz padł ze zmęczenia aczkolwiek ten sen ma jakis nerwowy eh :( MOje kochane dziecię

Juicca zamow sobie Lefax jest u nas tanszy a sklad ten sam co sab simplex, roznica taka ze u nas Sab Simplex jest dla dzieci za darmo a za Lafaxa trzeba placic, ja kupilam dziala tak samo i jest latwiejszy w dozowaniu. A zreszta to to samo co espumissan, wiec nie wiem czy warto z niemiec zamawiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 15:50

juicca lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie kropelki na gazy/kolki są na tym samym składniku - symetykonie. zarówno polskie jak i niemieckie. tylko dawka tego w każdych kropelkach jest inna.

np. Bobotic ma w 1 ml - 66,66 mg symetykonu, a Sab w 1 ml - 69,19 mg.
    no i dawkowanie jest inne, bo np. przy Sabie czytałam, żeby dawać 15 kropelek przed każdym posiłkiem, a np. Boboticu Forte można przyjmować tylko 18 kropel na dobę.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje sab simplex 8-10 kropel do kazdej butelki, bo wtedy sie powietrze w butli rozpuszcza i nic sie nie pieni.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu teraz piorę w białym jeleniu i płatkach mydlanych ( wczesniej prałam w loveli i jelpie)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuchy przykładać przykładać i jeszcze raz przykładać dziecko i pić dużoooo wody niegazowanej na laktacje. NIE PIJCIE BAWARKI!!! To stary sposób ze średniowiecza i dupa rosnie z tego jak nie wiem moja mama mnie przestrzegała przed tym żebym nie powielała jej błedów bo tak ją teściowa napoiła żę 10 lg przytyła :/ :D

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem coś z innej beczki :) dzisiaj przeżyłam "chwile" uniesienia z mężem było cudownieeeeeeee. Ale po tym wszystkim zdałam sobie sprawę jakie mogą być tego konsekwencje :( Lecę dziś do ginekologa po tabletkę 72 h "po" kurcze jak mogło nas tak ponieść 7 tygodni po cc to mogło zagrażać nawet mojemu życiu jakbym zaszła ponownie w ciąże :/ Lekarz bez problemu kazał przyjść i koniecznie to zażyć eh. Jak to teraz robić bez tabletek antykoncepcyjnych których nie chce brać a na lateks w prezerwatywach jestem uczulona ;(

Jak Wy to robicie :D czy może tylko ja się tak pospieszyłam z seksem ?

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńko dopiero teraz się kochaliście? :) my 4 tyg po porodzie :) Po świętach idę do lekarza ale nie chce brać tabletek anty więcy tylko prezerwatywa zostaje (myślęże tylko rok bedziemy jej używać a potem popracujemy nad rodzeństwem dla Michałka:)

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my pózno ale nie rozsadnie :/

4afcc1255b.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńko ja z mężusiem zaszalałam 5tyg po;) były wtedy gumki i nadal są ale nie znosimy ich;/
    Dziś byłam u gin i dostalam tab anty takie,które działają na cere bo chciałam i jak cere po porodzie miałam super tak teraz 2 dni temu mocno mnie wysypało;/ wyglądam nieciekawie;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 21:25

lprktv73nye615w2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No udało się wziąć tabletkę i już jestem spokojna :) Niestety byłam zmuszona zakupić prezerwatywy (najcieńsze! :D) i żel choć to i tak będzie nieciekawe... :( ale cóż lepsze to niż ciąża teraz :D

Za 1,5 mc mam się zgłosić po plastry ale w sumie nie wiem czy to brać...może rok się pomęczymy a później już przerywany jak 4 lata przed ciążą. Najważniejsze żeby się nam hormony uspokoiły i można powrócić do swoich przyzwyczajeń :)

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanko do dziewczyn które przestały karmić cycem o ile takie są...Co na zatrzymanie laktacji ??? Pije szałwie i rzadko odciągam te resztki ktore mi zostały ale jednak coś tam jest .. :/ dostałam od ginka Bromergon ale nie chcę się faszerować hormonami bo aż takiego nawału nie mam i piersi nie są twarde...
    nie karmię już tydzień i dalej coś tam dociągnąć muszę strasznie to męczące:/
    Może znacie jakieś skuteczne metody?

4afcc1255b.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ