MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dziś po szczepieniu, skojarzeniowa 5w1 oraz rotawirus, wiadomo po wkłuciu płakała jak na razie jest spokojna
Kolejne szczepienie 4 czerwca.
Dodatkowo musiałam iść do lekarza ogólnego z wynikami krwi mam żelazo na pograniczu i dlatego mała może mało przybierać a że mam dużo pokarmu to jest dobrze, tylko mam łykać żelazo i produkty bogate w żelazo.
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
My mamy jutro nastepna szczepionke tym razem przeciwko meningokokom.
Tydzien temu byla 6 w 1 przeciwko: błonicy, tężcowi, krztuścowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, polio i zakażeniom wywołanym przez Haemophilus influenzae typ b. Dodatkowo przeciwko rotawirusom i pneumokokom. Nie wiem czy to nie za duzo w tak krotkim czasie ale lekarz chyba wie co robi, zbadamy sie jutro i zobaczymy co powie lekarz.
Aniu Mr a Ala jak czesto je, bo Ty z tego co pamietam tez tylko piersia karmisz? Moj jas nadal cala dobe co 2.5, 3 lub 4 godziny. To pytanie do wszystkich karmiacych piersia.
Patrzcie jaki grubasek mi rosnie:
wyhodowany na wlasnej piersiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 18:53
paula22, kaaasiaczek_, pillow, Effcia28, szczessciara, Kocur lubią tę wiadomość
-
Endokobietka wrote:My mamy jutro nastepna szczepionke tym razem przeciwko meningokokom.
Tydzien temu byla 6 w 1 przeciwko: błonicy, tężcowi, krztuścowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, polio i zakażeniom wywołanym przez Haemophilus influenzae typ b. Dodatkowo przeciwko rotawirusom i pneumokokom. Nie wiem czy to nie za duzo w tak krotkim czasie ale lekarz chyba wie co robi, zbadamy sie jutro i zobaczymy co powie lekarz.
Aniu Mr a Ala jak czesto je, bo Ty z tego co pamietam tez tylko piersia karmisz? Moj jas nadal cala dobe co 2.5, 3 lub 4 godziny. To pytanie do wszystkich karmiacych piersia.
Patrzcie jaki grubasek mi rosnie:
wyhodowany na wlasnej piersi
przeważnie tak co 3 godziny ale czasami zdarza się że jest głodna co godzinę. W nocy umie przespać 6-8 godzin, a czasami budzi się co 4. Różnie to bywa. Pokarmu mam dużo wiec mała powinna bardzo przybierać na wadze ale moje wyniki są kiepskie mało żelaza i dlatego tak dużo nie przybiera. Waży tez 4400g przez dwa tygodnie przybrała 300g.
-
ania_mr wrote:przeważnie tak co 3 godziny ale czasami zdarza się że jest głodna co godzinę. W nocy umie przespać 6-8 godzin, a czasami budzi się co 4. Różnie to bywa. Pokarmu mam dużo wiec mała powinna bardzo przybierać na wadze ale moje wyniki są kiepskie mało żelaza i dlatego tak dużo nie przybiera. Waży tez 4400g przez dwa tygodnie przybrała 300g.
Aniu dzieki za odpowiedz. U nas przerwa raz byla 5 godtzin ale w dzien, w nocy 3 sa standard.
Dzis bylismy u lekarza. Jas przytyl w 8 dni 360 g i urosl 1 cm i to po szczepionce po ktorej nie chcial jesc. Ma juz 56 cm i wazy 5080 g. Lekarz powiedzial ze duzo ale i tak jest ponoizej sredniej na ten wiek wiec moge go tak karmic nadal
13.05 dalsze szczepionki i badani. Dzis bylo tylko wazenie.
Ja biore witaminy dla kobiet karmiacych oi u ginekologa na ostatnie wizycie hemoglobine mialam 13, wieksza niz w ciazy. W rossmanie sa soki dla karmiacych z zelazem. Pije je codziennie pol szklanki, bo boje sie ze maly dostanie boli brzucha. Ja tze mam sporo pokarmu, dzis o 8:00 odciagnelam 210 ml, o 11:15 150 ml i to wszystko w 10 minut z obu piersi jednoczenie. Jas je 120 ml (cztasem niecale), wiec nadmiar mroze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 11:39
ania_mr lubi tę wiadomość
-
Endokobietka wrote:Aniu dzieki za odpowiedz. U nas przerwa raz byla 5 godtzin ale w dzien, w nocy 3 sa standard.
Dzis bylismy u lekarza. Jas przytyl w 8 dni 360 g i urosl 1 cm i to po szczepionce po ktorej nie chcial jesc. Ma juz 56 cm i wazy 5080 g. Lekarz powiedzial ze duzo ale i tak jest ponoizej sredniej na ten wiek wiec moge go tak karmic nadal
13.05 dalsze szczepionki i badani. Dzis bylo tylko wazenie.
Ja biore witaminy dla kobiet karmiacych oi u ginekologa na ostatnie wizycie hemoglobine mialam 13, wieksza niz w ciazy. W rossmanie sa soki dla karmiacych z zelazem. Pije je codziennie pol szklanki, bo boje sie ze maly dostanie boli brzucha. Ja tze mam sporo pokarmu, dzis o 8:00 odciagnelam 210 ml, o 11:15 150 ml i to wszystko w 10 minut z obu piersi jednoczenie. Jas je 120 ml (cztasem niecale), wiec nadmiar mroze.
a z jakiej firmy są te soki w niedziele się wybiorę i kupię ja mam żelazo dodatkowe do łykania ale mogą je powodować u dziecka albo biegunkę i albo zatwardzenie.
przez ostatni tydzień mała robi kupkę co 3 dni wcześniej były codziennie kilka razy dziennie ale pediatra powiedziała że dziecko karmione piersią może robić kupki nawet co 10 dni dla mnie to dziwne zobaczymy co będzie dalej narazie nie płacze czasem tylko rano sobie po mruczy tak jak by kupkę chciała ale nic z tego nie wychodzi.
a u twojego jasia Endokobietko jak jest z kupami na piesi?
-
Ale macie pokarmu ja jak karmilam to z całej nocy odciągnełam 60-70 ml hehe
Mam pytanko do tych co nie karmią już piersią. Zastanawiam się kiedy pojawi się pierwszy okres ? u mnie we wtorek mineło 7 tyg i nic...chciałabym już dostać i jakoś znów zacząć normalnie funkcjonować. U gin było wszystko ok na usg w piersiach juz tylko kropelki mleka hmmm macie w tym jakies doswiadczenie ? -
Te soki sa z roznych firm w szklanych butelkach z Hippa i z MamAlete.
do niedawna Jas robil kupe co karmienie, teraz 1-2 na dzien (od ok 10 dni), mega duze, zolte, wodniste z grudkami (sorry za opis). aaa 2 razy w tygodniu jem buraki gotowane i szpinak, nie wiem czy to pomaga, ale moze.
Olenka ja tez odciagalam do niedawna tylko 70-90 ml, po herbacie z Humany mi sie poprawilo i po tym jak zaczelam wiecej jesc, Przybyly mi tez 2 kg ale czego sie dla dziecka nie robi
-
Oleńka ja dostałam okres równo 6 tyg po porodzie i trwał on prawie 2 tyg.
My już po szczepieniu, Amelka waży 5,5kg czyli w 2 tyg przybrała 700g
jest bardzo marudna i popłakuje po szczepieniu a godz po tak płakała co chwile ze nie mogłam jej uspokoić -
nick nieaktualny