X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka ja dostalam od ginekologa minipigulke, moge ja brac podczas karmienia piersia i podobno przy mojej endometriozie to najlepsze rozwiazanie. Biore juz tydzien, pierwsze dni byly nieciekawe ale teraz czuje sie juz znacznie lepiej zwlaszcza psychicznie.

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nic nie robię... pokarm zaczął sam zanikać nagle, mimo odciągania i przystawiania małego, więc zeszłam całkiem na mm, bo dla kilku marnych kropli nie będę się głodzić (doszło do tego, że jadłam suche bułki) i bawić laktatorem, a w bajki typu, że dziecko na mleku matki nie choruje to nigdy nie uwierzę.

Oleńka lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, to Ty karmisz piersią czy mm?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak karmicie mm to podajecie dalej witamine d ?

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie, ale nie wiem czy to dobrze.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy karmieniu mm podaje sie witamine D ale K nie bo jest dużo w mleku. trzeba D podawać przy mm, ja podaje Amelce witamine D

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula, no to dzięki za info, jutro pędzę do apteki.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula dobrze pisze, też mi tak położna mówiła o tych witaminach.

U nas dziś ładna pogoda była,tylko dość wiało :/ mam nadzieję że jutro też bedzie ładnie.

Mój mały cwany się robi :) zauważyłam że jak śpie koło niego to on przesypia znacznie dłużej i spokojnej a jak tylko wyjdę z łóżka to zaczyna się kręcić i po pewnym czasie budzi się. Cyca dam i śpi dalej :) Kocham GO :)

paula22 lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też nie robiłam nic specjalnego by zatrzymać laktacje odciągałam pokarm na początku jak piersi były pełne a potem zmniejszałam częstotliwość odciągania i jakoś zanikło choć przez prawie miesiąc jeszcze pokarm był malusio ale był.

Jest jeszcze jeden sposób trzeba przykładać mchem ja akurat nie musiałam z niego korzystać

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Mamuśki :)

ania_mr lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iarmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:45

Marysia0312, kaaasiaczek_, ania_mr lubią tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię i na razie nie myślę z niego zrezygnować, dzięki choć diecie i karmieniu może stracę więcej kilogramom do swojej wagi aby wrócić brakuje tylko 5 kg, ale chciałbym aby 8kg mi spadło :) wówczas będę zadowolona.

Życzę Wszystkim Wesołych Świąt :) i Mokrego Dyngusu :)

szczessciara lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy karmieniu mm NALEŻY PODAWAĆ WITAMINE D tylko z witaminy K się rezygnuje wtedy !!! W ogóle tą witamine podaje się do 3 rż !

Endokobietka lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Endokobietko, to Ty karmisz piersią czy mm?

sorry ze tak pozno, ale nie zagladalam tutaj pare dni.

Ja karmie teraz juz tylko moim mlekiem ale butelka, bo maly wogole nie chce piersi, juz nawet nie chce mi sie probowac, strasznie sie wkurza, mam plaskie brodawki i Jas nie ma jak chwycic. Na poczatku 2 razy dziennie dokarmialam, bo mialam malo mleka, a teraz od 3 tygodni mam juz wystarczajaco, chyba dzieki herbatka wzmagajacym laktacje, udalo mi sie nawet zamrozic 4 porcje po 140 ml. Moze to nie duzo, ale jak na poczatku mialam braki to teraz jestem mega dumna z tego ze jest lekki nadmiar. Odciagam i mam w lodowce zawsze na nastepne 3 posilki, jak mam wiecej to mroze.
    Jas rosnie jak na drozdzach, szczepionke przeszedl super, tylko pare godzin podwyzszonej temperatury, wiec postaram sie mimo tego calego cyrku z odciaganiem, karmieniem co 3-4 godziny no i dieta nadal go karmic tylko moim mlekiem, wydaje mi sie ze warto. Mi waga stoi ale nie wazne, przestane karmic przejde na scisla diete, teraz jem regularnie, nawet w nocy np. banana no i mam wiecej mleka jak wiecej jem.

Mi lekarz kazal podawac witamine D, wiec podaje, mam w postaci oleju, wiec dziennie 1 kropelke, tych durnych tabletek nie moglam scierpiec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 12:15

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę Wam podpowiedzieć zebyście zakupiły BIOGAIE to preparat z witaminą D. Tylko 5 kropelek dziennie do mleczka oprócz tego reguluję cała niewykształconą jeszcze gospodarkę jelitową. Nasza malutka nie płakała tylko prężyła się przed purkaniem okazalo się że to kolka. Oprócz tego podajemy jej acidolac baby. Jest o NIEBO lepiej i dziecko sie już nie męczy. Biogaia kosztuje ok 40 zł ale to świetny srodek a w końcu każda da swojemu dziecku wszystko co najlepsze nieważne są koszty :) (osobny wit D już się nie daje oczywiście) Dodam tylko że dr na NFZ nas zbyła dopiero prywatnie uratowała nam dzieciątko od tego bólu :( Dołączam link poczytajcie :)

http://www.biogaia.pl/

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka my tez to stosujemy od miesiaca, jest lepiej, ale calkiem nie przeszlo.

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, kochane na początku to chciałam przeprosić za swoją dłuższą nie obecność, ale macierzyństwo mnie na maksa pochłonęło.
    A więc u Nas jak najbardziej wszystko w porządku, Igor rośnie jak na drożdżach za 3 dni kończy miesiąc i waży 4070 ;) Ja już też po cesarce doszłam do siebie i funkcjonuje bez żadnych zarzutów. Karmię mm , Bebilonem, jak dla mnie bomba,nie miałam jeszcze i mam nadzieje ze tak zostanie problemu z bąkami ;) mały daje czadu hehe, no i podaję witaminkę D, mały się chowa dobrze, jest bardzo grzeczny , 7 maja idziemy na szczepionki, a 8 na bioderka, sprawdzić czy wszystko wporządku. To tak w skrócie, teraz bede się starać czytać i uczesttniczyć na bierząco. a Tu podsyłam Wam zdjęcia Synusia :)

4e1371dea9520841m.jpg
    6707ab92ae152ae2m.jpg

qb3c15nm5er8qx5b.png

Endokobietka, ania_mr, Miriam, paula22, Oleńka, kaaasiaczek_, szczessciara, Kocur lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril cudny synuś;)

Viril lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dylemat co do stroju na chrzest dla Amelki.

kupić cały ten zestaw? http://allegro.pl/koronkowy-komplet-do-chrztu-bialy-lub-ecru-roz-62-i4140066828.html

czy sukienke tylko z opaska http://allegro.pl/nowa-koronkowa-sukienka-biala-lub-ecru-chrzest-62-i4174064073.html i dołożyć coś innego na nią? mam taki ciepły płaszczyk biały dla niej gdyby było chłodno

ania_mr, Marysia0312 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny mam dylemat co do stroju na chrzest dla Amelki.

kupić cały ten zestaw? http://allegro.pl/koronkowy-komplet-do-chrztu-bialy-lub-ecru-roz-62-i4140066828.html

czy sukienke tylko z opaska http://allegro.pl/nowa-koronkowa-sukienka-biala-lub-ecru-chrzest-62-i4174064073.html i dołożyć coś innego na nią? mam taki ciepły płaszczyk biały dla niej gdyby było chłodno

mi się podoba pierwszy zestaw :)

paula22 lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ