MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Olenka ja dostalam od ginekologa minipigulke, moge ja brac podczas karmienia piersia i podobno przy mojej endometriozie to najlepsze rozwiazanie. Biore juz tydzien, pierwsze dni byly nieciekawe ale teraz czuje sie juz znacznie lepiej zwlaszcza psychicznie.
-
a ja nic nie robię... pokarm zaczął sam zanikać nagle, mimo odciągania i przystawiania małego, więc zeszłam całkiem na mm, bo dla kilku marnych kropli nie będę się głodzić (doszło do tego, że jadłam suche bułki) i bawić laktatorem, a w bajki typu, że dziecko na mleku matki nie choruje to nigdy nie uwierzę.
Oleńka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaula dobrze pisze, też mi tak położna mówiła o tych witaminach.
U nas dziś ładna pogoda była,tylko dość wiało mam nadzieję że jutro też bedzie ładnie.
Mój mały cwany się robi zauważyłam że jak śpie koło niego to on przesypia znacznie dłużej i spokojnej a jak tylko wyjdę z łóżka to zaczyna się kręcić i po pewnym czasie budzi się. Cyca dam i śpi dalej Kocham GO
paula22 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja też nie robiłam nic specjalnego by zatrzymać laktacje odciągałam pokarm na początku jak piersi były pełne a potem zmniejszałam częstotliwość odciągania i jakoś zanikło choć przez prawie miesiąc jeszcze pokarm był malusio ale był.
Jest jeszcze jeden sposób trzeba przykładać mchem ja akurat nie musiałam z niego korzystać -
nick nieaktualny
-
Ja karmię i na razie nie myślę z niego zrezygnować, dzięki choć diecie i karmieniu może stracę więcej kilogramom do swojej wagi aby wrócić brakuje tylko 5 kg, ale chciałbym aby 8kg mi spadło wówczas będę zadowolona.
Życzę Wszystkim Wesołych Świąt i Mokrego Dyngususzczessciara lubi tę wiadomość
-
kaaasiaczek_ wrote:Endokobietko, to Ty karmisz piersią czy mm?
sorry ze tak pozno, ale nie zagladalam tutaj pare dni.
Ja karmie teraz juz tylko moim mlekiem ale butelka, bo maly wogole nie chce piersi, juz nawet nie chce mi sie probowac, strasznie sie wkurza, mam plaskie brodawki i Jas nie ma jak chwycic. Na poczatku 2 razy dziennie dokarmialam, bo mialam malo mleka, a teraz od 3 tygodni mam juz wystarczajaco, chyba dzieki herbatka wzmagajacym laktacje, udalo mi sie nawet zamrozic 4 porcje po 140 ml. Moze to nie duzo, ale jak na poczatku mialam braki to teraz jestem mega dumna z tego ze jest lekki nadmiar. Odciagam i mam w lodowce zawsze na nastepne 3 posilki, jak mam wiecej to mroze.
Jas rosnie jak na drozdzach, szczepionke przeszedl super, tylko pare godzin podwyzszonej temperatury, wiec postaram sie mimo tego calego cyrku z odciaganiem, karmieniem co 3-4 godziny no i dieta nadal go karmic tylko moim mlekiem, wydaje mi sie ze warto. Mi waga stoi ale nie wazne, przestane karmic przejde na scisla diete, teraz jem regularnie, nawet w nocy np. banana no i mam wiecej mleka jak wiecej jem.
Mi lekarz kazal podawac witamine D, wiec podaje, mam w postaci oleju, wiec dziennie 1 kropelke, tych durnych tabletek nie moglam scierpiec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 12:15
-
Dziewczyny mogę Wam podpowiedzieć zebyście zakupiły BIOGAIE to preparat z witaminą D. Tylko 5 kropelek dziennie do mleczka oprócz tego reguluję cała niewykształconą jeszcze gospodarkę jelitową. Nasza malutka nie płakała tylko prężyła się przed purkaniem okazalo się że to kolka. Oprócz tego podajemy jej acidolac baby. Jest o NIEBO lepiej i dziecko sie już nie męczy. Biogaia kosztuje ok 40 zł ale to świetny srodek a w końcu każda da swojemu dziecku wszystko co najlepsze nieważne są koszty (osobny wit D już się nie daje oczywiście) Dodam tylko że dr na NFZ nas zbyła dopiero prywatnie uratowała nam dzieciątko od tego bólu Dołączam link poczytajcie
http://www.biogaia.pl/ -
Hey, kochane na początku to chciałam przeprosić za swoją dłuższą nie obecność, ale macierzyństwo mnie na maksa pochłonęło.
A więc u Nas jak najbardziej wszystko w porządku, Igor rośnie jak na drożdżach za 3 dni kończy miesiąc i waży 4070 Ja już też po cesarce doszłam do siebie i funkcjonuje bez żadnych zarzutów. Karmię mm , Bebilonem, jak dla mnie bomba,nie miałam jeszcze i mam nadzieje ze tak zostanie problemu z bąkami mały daje czadu hehe, no i podaję witaminkę D, mały się chowa dobrze, jest bardzo grzeczny , 7 maja idziemy na szczepionki, a 8 na bioderka, sprawdzić czy wszystko wporządku. To tak w skrócie, teraz bede się starać czytać i uczesttniczyć na bierząco. a Tu podsyłam Wam zdjęcia Synusia
Endokobietka, ania_mr, Miriam, paula22, Oleńka, kaaasiaczek_, szczessciara, Kocur lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam dylemat co do stroju na chrzest dla Amelki.
kupić cały ten zestaw? http://allegro.pl/koronkowy-komplet-do-chrztu-bialy-lub-ecru-roz-62-i4140066828.html
czy sukienke tylko z opaska http://allegro.pl/nowa-koronkowa-sukienka-biala-lub-ecru-chrzest-62-i4174064073.html i dołożyć coś innego na nią? mam taki ciepły płaszczyk biały dla niej gdyby było chłodnoania_mr, Marysia0312 lubią tę wiadomość
-
paula22 wrote:Dziewczyny mam dylemat co do stroju na chrzest dla Amelki.
kupić cały ten zestaw? http://allegro.pl/koronkowy-komplet-do-chrztu-bialy-lub-ecru-roz-62-i4140066828.html
czy sukienke tylko z opaska http://allegro.pl/nowa-koronkowa-sukienka-biala-lub-ecru-chrzest-62-i4174064073.html i dołożyć coś innego na nią? mam taki ciepły płaszczyk biały dla niej gdyby było chłodno
mi się podoba pierwszy zestawpaula22 lubi tę wiadomość