MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze moim zdaniem za wczesnie na zmiane smoczka na większy. Jeżeli czujesz że coś mu przeszkadza to może kształt smoka? Może należy zmienić firme? Ja uzywam Aventa i Nuka i kazdy smoczek jest inny ale wszystkie jedynki. Z tym że moja od początku dostawała butle i troche cyca a teraz jak już jest tyllko na butelce to nie mam problemu z każdej firmy wypije
Z kaszką też będę robić troszkę inaczej. Nie bede dodawać kaszy do mleka tylko do talerzyka i bede karmić łyżeczką. Dziecko szybko oswoi się z taką formą jedzenia i z obiadkami też nie będzie problemu. Nie ma nic gorszego jak taka kasza do mleka bo ono nawet nie wie ze to je i jeszcze na noc takie tuczenie dziecka kaszke powinno si ę podawać na 2 sniadanie żeby dzieciątko miało energię a nie na noc moje zdanieMarysia0312, ania_mr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny to ze Jas kiepsko pije, to powiklania po szczepionce przeciwko meningokokom. Jas byl dzisiaj pol dnia placzliwy i rozdrazniony. Bylam w sklepie a on plakal. Jas nigdy nie plakal dluzej niz minute i to tylko jak byl glodny lub jak dostal szczepionke. Dzisiaj marudzil od 13 do 19. Na cale szczescie o 19 zjadl cala swoja butle i wkoncu zasnal.
Dzis dowiedzialam sie jak to jest jak ma sie placzliwe dziecko. masakra, to juz wole go nosic na rekach pol dnia niz jakby mial tak marudzic. Szkoda mi tylko go bo bylo widac ze cierpi. Dalam mu paracetamol w czopkku, ale chyba niebardzo pomoglo.
Co do temperatury to ja mierze w pupie i Jas ma miedzy 36,7 a 37 zawsze, po szczepionkach mial ok 37,8. Dzis po czwartkowej szczepionce 37,5.
Dzieki za opinie w sprawie smoczkow, ja uzywam butelek MAM i tam jest smoczek numer 2 przewidziany na 2 miesiace +.Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wspominalam ostatnio że brałam tabl anty 72 h po i mam stresa
Zastanawiam się czy rozcieńczony rumianek mógł osłabić jej działanie? Kurcze odruchowo popiłam rumiankiem przygotowanym dla mojego dziecka i teraz mnie to męczy...okresu nadal nie mam a już 8 tyg prawie po porodzie -
nick nieaktualny
-
teraz i tak test mi nic nie da w sumie bo to było tydzień temu więc nie ma sensu. Może nie tyle co się stresuję tylko po prostu chciałabym żeby to już wróciło do normy a w ew ciąży nie bo co mi tam drugie takie sloneczko w domu tylko bardziej o siebie i swoją rane po cc ...
-
Oleńka ja dostałam @ dokładnie 8 tygodni po porodzie nie stresuj się pewnie niedługo przyjdzie.
Ja już zmieniłam smoczek na większy ale podaje jej go tylko w dzień na noc zmieniam na jedynkę bo w nocy pije spokojniej i wylatuje jej mleczko bo nie nadąża połykać -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja dostalam okres w poniedzialek czyli prawie 10 tygodni po porodzie i po tygodniu brania minitabletki. Moja ginekolog w 8 tygodni po porodzie zapewnila mnie ze przy karmieniu piersia i przy tych minipigulkach na 100% nie dostane okresu. Leci ze mnie jak z kranu od prawie tygodnia, do tego bol okropny. Ja nawet blizny po cesarce nie moge dotknac przy myciu, dalej boli jak cholera. ehhh chyba moja endometiroza wrocila, a myslalam ze ciaza mi ja troche zastopuje. Jesli zdecydujemy sie na kolejne dziecko to pocierpie, jesli nie to chyba dam sobie cala macice usunac, bo juz nie moge tego bolu zniesc. Po 20 latach cierpien naprawde mam dosc. Sex ostatni raz uprawialam 13.06 czyli przy poczeciu Jasia - Kosciol Katolicki bylby ze mnie dumny -> sex w naszym malzenstwie sluzy od dluzszego czasu tylko prokreacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 10:23
Marysia0312, ania_mr, Oleńka, kaaasiaczek_, pillow, juicca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola, mam do Ciebie pytanko, bo karmisz córkę mlekiem sojowym i pisałaś, że masz zniżkę na takie mleczko. A robiłaś Mai jakieś testy alergiczne? Bo mleko ze zniżką masz chyba na receptę, tak? I wypisuje Ci ją zwykły pediatra, czy najpierw musiałaś załatwić zaświadczenie od alergologa?
-
witajcie dziewczyny po mega długiej mojej nieobecnosci
Maly śpi wiec chyba zabiorę się za nadrabianie zaległosci. 2 tygodnie bez forum ?!?! skandal ! ;)miałam mnóstwo rzeczy na głowie i trochę sajgon na uczelni, więc każdą wolną chwilę poświęcałam na naukę ale już jest okej pomału zbieram się do pisania magisterki
Mały super ekstra, silny, tłuściutki i kochany:) Laktacja po tym skoku rozwojowym rozkręciłam mi się ładnie i młody leci całkiem na cycolu już podaję jednak butelkę, żeby się nie oduczył jak jestem na zajęciach i pomimo wcześniejszych protestow ładnie ciumka też z butli
Ostatnimi czasy ciągle domaga się sadzania , łapie nas za palce i się niemiłosiernie próbuje podciągać oczywiście pomagamy mu bo przecież ciagle ma wielką i cieżką główkę która ucieka mu na wszystkie strony ale jest uparty i aktywny więc rozwija się jak sądzę prawidlowo
Jutro idę do lekarza bo w okolicy odbytu wyskoczyly mu białe krosteczki i kilka koło moszny - nie swędzi, nie boli, nie jest czerwone- po prostu jest i wygląda cokolwiek nieprzyjemnie myslę, że jakaś reakcja alergiczna albo nie daj boze zapalenie grzybicze:/ no nie wiem jutro się wyjaśni
Chcialam małego zapisać do okulisty bo w 3 mż jest podane w ksiażeczce ze trzeba iśc ale u mnie w przychodni są zapisy na lipiec dopiero :D ale prywatnie to oczywiście nawet na dziś ;p więc chya nie bedę miała wyboru. Także zabieram się za zaległosci ściskam i pozdrawwiam was kochane mamuśki razem z Ryszardemjuicca, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Oleńka wrote:teraz i tak test mi nic nie da w sumie bo to było tydzień temu więc nie ma sensu. Może nie tyle co się stresuję tylko po prostu chciałabym żeby to już wróciło do normy a w ew ciąży nie bo co mi tam drugie takie sloneczko w domu tylko bardziej o siebie i swoją rane po cc ...
-
Effcia Madziunia ślicznotka
Kocurku Witamy po dłuższej nieobecności , to jutro się okaże że te krostki to nic poważnego
Dawidek wczoraj miał swoje święto - chrzest , był bardzo grzeczny , całą mszę przespał , w domku na imprezie również był grzecznyKocur, ania_mr, kaaasiaczek_, paula22, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
kaaasiaczek_ wrote:Ola, mam do Ciebie pytanko, bo karmisz córkę mlekiem sojowym i pisałaś, że masz zniżkę na takie mleczko. A robiłaś Mai jakieś testy alergiczne? Bo mleko ze zniżką masz chyba na receptę, tak? I wypisuje Ci ją zwykły pediatra, czy najpierw musiałaś załatwić zaświadczenie od alergologa?
Ja poszłam do polecanej pediatry prywatnej starsza kobieta już ale strasznie polecana przez młode mamy od razu zapisała mleko na receptę bez żadnych badań czego odmowiła mi pediatra na NFZ...kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość