X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze moim zdaniem za wczesnie na zmiane smoczka na większy. Jeżeli czujesz że coś mu przeszkadza to może kształt smoka? Może należy zmienić firme? Ja uzywam Aventa i Nuka i kazdy smoczek jest inny ale wszystkie jedynki. Z tym że moja od początku dostawała butle i troche cyca a teraz jak już jest tyllko na butelce to nie mam problemu z każdej firmy wypije :D

Z kaszką też będę robić troszkę inaczej. Nie bede dodawać kaszy do mleka tylko do talerzyka i bede karmić łyżeczką. Dziecko szybko oswoi się z taką formą jedzenia i z obiadkami też nie będzie problemu. Nie ma nic gorszego jak taka kasza do mleka bo ono nawet nie wie ze to je i jeszcze na noc takie tuczenie dziecka :/ kaszke powinno si ę podawać na 2 sniadanie żeby dzieciątko miało energię a nie na noc :) moje zdanie :)

Marysia0312, ania_mr lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Toba Oleńka :)

Dziewczyny tak z ciekawości zmierzyłam temp mojemu miśkowi i ma 36,8 lub 37 zalezy w jakim miejscu mierze. Czy to prawidłowa temp ciała takiego bobaska?

• paula22 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie jaka temperatura była? ;) bo w niektórych miejscach trzeba odjąć ok 0,5 stopnia

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn na skroniach -37 na czole 36,8

Ale wyczytałam że taka temp jest prawidłowa:)
    http://parenting.pl/portal/prawidlowa-temperatura-u-noworodka

paula22 lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ze Jas kiepsko pije, to powiklania po szczepionce przeciwko meningokokom. Jas byl dzisiaj pol dnia placzliwy i rozdrazniony. Bylam w sklepie a on plakal. Jas nigdy nie plakal dluzej niz minute i to tylko jak byl glodny lub jak dostal szczepionke. Dzisiaj marudzil od 13 do 19. Na cale szczescie o 19 zjadl cala swoja butle i wkoncu zasnal.
    Dzis dowiedzialam sie jak to jest jak ma sie placzliwe dziecko. masakra, to juz wole go nosic na rekach pol dnia niz jakby mial tak marudzic. Szkoda mi tylko go bo bylo widac ze cierpi. Dalam mu paracetamol w czopkku, ale chyba niebardzo pomoglo.

Co do temperatury to ja mierze w pupie i Jas ma miedzy 36,7 a 37 zawsze, po szczepionkach mial ok 37,8. Dzis po czwartkowej szczepionce 37,5.

Dzieki za opinie w sprawie smoczkow, ja uzywam butelek MAM i tam jest smoczek numer 2 przewidziany na 2 miesiace +.

Marysia0312 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspominalam ostatnio że brałam tabl anty 72 h po i mam stresa :/

Zastanawiam się czy rozcieńczony rumianek mógł osłabić jej działanie? Kurcze odruchowo popiłam rumiankiem przygotowanym dla mojego dziecka i teraz mnie to męczy...okresu nadal nie mam a już 8 tyg prawie po porodzie :(

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńko myślę że nie ma co się bać ,pewnie przez stres okresu jeszcze nie dostałaś. Test ciążowy może zrób dla spokoju :)

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz i tak test mi nic nie da w sumie ;) bo to było tydzień temu więc nie ma sensu. Może nie tyle co się stresuję tylko po prostu chciałabym żeby to już wróciło do normy a w ew ciąży nie bo co mi tam drugie takie sloneczko w domu tylko bardziej o siebie i swoją rane po cc ... :(

4afcc1255b.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka ja dostałam @ dokładnie 8 tygodni po porodzie nie stresuj się pewnie niedługo przyjdzie.

Ja już zmieniłam smoczek na większy ale podaje jej go tylko w dzień na noc zmieniam na jedynkę bo w nocy pije spokojniej i wylatuje jej mleczko bo nie nadąża połykać

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zamiar karmić cycem do roku mojego Miśka więc okres się mam nadzieje nie pojawi :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dostalam okres w poniedzialek czyli prawie 10 tygodni po porodzie i po tygodniu brania minitabletki. Moja ginekolog w 8 tygodni po porodzie zapewnila mnie ze przy karmieniu piersia i przy tych minipigulkach na 100% nie dostane okresu. Leci ze mnie jak z kranu od prawie tygodnia, do tego bol okropny. Ja nawet blizny po cesarce nie moge dotknac przy myciu, dalej boli jak cholera. ehhh chyba moja endometiroza wrocila, a myslalam ze ciaza mi ja troche zastopuje. Jesli zdecydujemy sie na kolejne dziecko to pocierpie, jesli nie to chyba dam sobie cala macice usunac, bo juz nie moge tego bolu zniesc. Po 20 latach cierpien naprawde mam dosc. Sex ostatni raz uprawialam 13.06 czyli przy poczeciu Jasia - Kosciol Katolicki bylby ze mnie dumny -> sex w naszym malzenstwie sluzy od dluzszego czasu tylko prokreacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 10:23

Marysia0312, ania_mr, Oleńka, kaaasiaczek_, pillow, juicca lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam:) czytając ostatnie zdanie :) Nie martw się u nas też ostatnio kiepsko z sexikiem :/ mały nie pozwala na zbliżenia, jakoś dziwnie zawsze zaczyna się wiercić - chyba wyczuwa co się dzieje :)

ania_mr, pillow, juicca lubią tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie usmiałam Endokobietko :D

4afcc1255b.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, mam do Ciebie pytanko, bo karmisz córkę mlekiem sojowym i pisałaś, że masz zniżkę na takie mleczko. A robiłaś Mai jakieś testy alergiczne? Bo mleko ze zniżką masz chyba na receptę, tak? I wypisuje Ci ją zwykły pediatra, czy najpierw musiałaś załatwić zaświadczenie od alergologa?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja gwiazdeczka :)
    5ogwbc.jpg

Marysia0312, paula22, Endokobietka, Kocur, juicca, kaaasiaczek_, Oleńka lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:46

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny po mega długiej mojej nieobecnosci :)
    Maly śpi wiec chyba zabiorę się za nadrabianie zaległosci. 2 tygodnie bez forum ?!?! skandal ! ;)miałam mnóstwo rzeczy na głowie i trochę sajgon na uczelni, więc każdą wolną chwilę poświęcałam na naukę :) ale już jest okej pomału zbieram się do pisania magisterki :)
    Mały super ekstra, silny, tłuściutki i kochany:) Laktacja po tym skoku rozwojowym rozkręciłam mi się ładnie i młody leci całkiem na cycolu już :) podaję jednak butelkę, żeby się nie oduczył jak jestem na zajęciach :) i pomimo wcześniejszych protestow ładnie ciumka też z butli :)
    Ostatnimi czasy ciągle domaga się sadzania , łapie nas za palce i się niemiłosiernie próbuje podciągać :D oczywiście pomagamy mu bo przecież ciagle ma wielką i cieżką główkę która ucieka mu na wszystkie strony :D ale jest uparty i aktywny więc rozwija się jak sądzę prawidlowo :)

Jutro idę do lekarza bo w okolicy odbytu wyskoczyly mu białe krosteczki i kilka koło moszny - nie swędzi, nie boli, nie jest czerwone- po prostu jest i wygląda cokolwiek nieprzyjemnie :/ myslę, że jakaś reakcja alergiczna albo nie daj boze zapalenie grzybicze:/ no nie wiem jutro się wyjaśni :)
    Chcialam małego zapisać do okulisty bo w 3 mż jest podane w ksiażeczce ze trzeba iśc ale u mnie w przychodni są zapisy na lipiec dopiero :D:D ale prywatnie to oczywiście nawet na dziś ;p więc chya nie bedę miała wyboru. Także zabieram się za zaległosci ;) ściskam i pozdrawwiam was kochane mamuśki razem z Ryszardem :)

juicca, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    teraz i tak test mi nic nie da w sumie ;) bo to było tydzień temu więc nie ma sensu. Może nie tyle co się stresuję tylko po prostu chciałabym żeby to już wróciło do normy a w ew ciąży nie bo co mi tam drugie takie sloneczko w domu tylko bardziej o siebie i swoją rane po cc ... :(
    Kochana, mi lekarz powiedział, ze po ciąży nawet pół roku można nie dostać okresu. Oczywiście największy wpływ ma na to karmienie piersią. Ja dostałam po 6 tyg. trwał może 3 dni i od tamtem pory cisza nawet nic się nie zapowiada zebym miała dostać. A to, ze po cc trzeba uważać to akurat prawda. Moja koleżanka w kwietniu obchodziła roczek synka i była już w 4 miesiącu kolejnej ciąży planowanej na dodatek, choc mówiła ze lekarz jej odradzał że tak szybko po cc i teraz jest pod dokładną opieką lekarza i kolejny poród musi miećjuz cc ;/

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia Madziunia ślicznotka

Kocurku Witamy po dłuższej nieobecności , to jutro się okaże że te krostki to nic poważnego :)

Dawidek wczoraj miał swoje święto - chrzest , był bardzo grzeczny , całą mszę przespał , w domku na imprezie również był grzeczny

Kocur, ania_mr, kaaasiaczek_, paula22, Effcia28 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Ola, mam do Ciebie pytanko, bo karmisz córkę mlekiem sojowym i pisałaś, że masz zniżkę na takie mleczko. A robiłaś Mai jakieś testy alergiczne? Bo mleko ze zniżką masz chyba na receptę, tak? I wypisuje Ci ją zwykły pediatra, czy najpierw musiałaś załatwić zaświadczenie od alergologa?

Ja poszłam do polecanej pediatry prywatnej starsza kobieta już ale strasznie polecana przez młode mamy :) od razu zapisała mleko na receptę bez żadnych badań czego odmowiła mi pediatra na NFZ...

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ