X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka, ja z kolei cesarki bardzo nie chcę a coraz bardziej staje się ona realna. Już nawet coraz częściej o tym myślę i się próbuję nastawić pozytywnie. Mam takie coraz silniejsze przeczucie, że moje dziecko już się nie ułoży głową w dół.

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka ja lezalam na,sali z dziewczyna z padaczka. Niby zaczynala ridzic naturalnie ale lekarze chyba porem sie wystraszy bo poprosila o cesarke i od razu sie zgodzili.
    Chyba duzo zalezy od lekarza dyzurnego.
    jestem 1,5 roku po cesarce i polozne wprost mi powiedzialy, ze kolejny porodcw zaleznosci na kogo trafia. Jeden lekarz od razu cc a drugi bedzie kazal silami natury... Wiec do samego konca nie wiem co ze mna bedzie.

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea moj synek zostal w polozeniu miednicowym i corka poki co tez siedzi na dupce a juz 33t i 4d ciazy.
    jestem z Toba

Emartea lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Dorka ale fajne, małe to łóżeczko. Gdzie takie znalazłaś? Też bym takie chciała, ale nigdzie nie spotkałam się z takim wymiarem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:57

Dorka1979 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik zobaczymy co bedzie zaczynam sie nastawiac na porod naturalny bo co zrobie nie takie rzeczy sie przezyje a w razie ataku dadza sobie ze mna rade i nie pozola zeby dziecku cos sie stalo nie ja pierwsza i nie ostatnia

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea kiedy masz wizyte? Kiedy sprawdzisz polozenie dziecka?
    ja dopiero 27.01... To juz bedzie skonczony 35tc wiec wyrok...

• Emartea Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, a nie boisz się drugiej cesarki po tak krótkim czasie? Moja koleżanka urodziła w kwietniu przez cc i drugie dziecko w listopadzie następnego roku ( czyli mniej więcej po takim okresie jak ty) też przez cc. Strasznie zniosła tą drugą cesarkę. 8 dni dochodziła do siebie w szpitalu. Do tego było to pierwsze "rozstanie" ze starszym dzieckiem, także psychicznie też była podłamana.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 26 stycznia a potem 9 lutego. Może dadzą jeszcze radę maluchy.

Madzik82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Emartea kiedy masz wizyte? Kiedy sprawdzisz polozenie dziecka?
    ja dopiero 27.01... To juz bedzie skonczony 35tc wiec wyrok...
    Tez mam wizyte dopiero 27 stycznia. W przyszlym tyg ide robić badania

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej sie boje tego, ze mi macica peknie przy porodzie silami natury bo blizna jesr swieza. A o rozstaniu z synkiem nawet nie chce myslec! Ze wzgledu na niego wole silami natury i szybko do domu! Po cc dluzej sie lezy w szpitalu...
    widze, ze nastepny rzut wizyt 26/27.01. Fajnie! Razem razniej :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2h mala tak bolesnie sie rozpycha w brzuchu, ze krzycze z bolu ... Moze sie w koncu zabiera za obrot glowa w dol! Na to licze...

gosiaczek31, loszcz, Rubi, MamaAdasia, Ewelaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Ojej Dorka ale fajne, małe to łóżeczko. Gdzie takie znalazłaś? Też bym takie chciała, ale nigdzie nie spotkałam się z takim wymiarem.
    Emartea to jest to łóżeczko na allegro w różnych cenach
    http://allegro.pl/showitem/description/4974710998.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Bardziej sie boje tego, ze mi macica peknie przy porodzie silami natury bo blizna jesr swieza. A o rozstaniu z synkiem nawet nie chce myslec! Ze wzgledu na niego wole silami natury i szybko do domu! Po cc dluzej sie lezy w szpitalu...
    widze, ze nastepny rzut wizyt 26/27.01. Fajnie! Razem razniej :)
    Ja mam 20.01

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wpisz na allegro przescieradlo do kolyski lub wozka. Powinno pasowac na ten maly wymiar:-) ja kupilam do wozka takie z gumka i jest nawet za duze troche a dlugosc wozka to jakies 82 cm. wiec na takie lozeczko powinno pasowac wlasnie.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Od 2h mala tak bolesnie sie rozpycha w brzuchu, ze krzycze z bolu ... Moze sie w koncu zabiera za obrot glowa w dol! Na to licze...
    no to moze juz fiknela:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po spaniu zaczyna się :) Ignas na noc się rozkręca tak wygina niewiem co on tam wyprawia brzuch w kazdą strone lata a ja spac nie mogę:D

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    U mnie po spaniu zaczyna się :) Ignas na noc się rozkręca tak wygina niewiem co on tam wyprawia brzuch w kazdą strone lata a ja spac nie mogę:D
    Mam tak samo

Krysti lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie doslownosc...ale mlody czasem tak fika ze mam wrazenie ze zaraz siusiu zrobie

Madzik82, Krysti, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Dorka wpisz na allegro przescieradlo do kolyski lub wozka. Powinno pasowac na ten maly wymiar:-) ja kupilam do wozka takie z gumka i jest nawet za duze troche a dlugosc wozka to jakies 82 cm. wiec na takie lozeczko powinno pasowac wlasnie.
    Dzięki zaraz będę szukać

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt! Trzymam kciuki za nastepne.
    Sunsun trzymaj sie dzielnie w szpitalu.
    Pocahontas bardzoo sie ciesze ze jestescie w domu i chlopaki tak pieknie rosna:-) waza naprawde juz sporo. Tyle co i nasze w pojedynke. Moja mala miala tez 1600 gr tydzien temu. Wiec widac chlopcon calkiem dobrze w twoim "domku". Maja wszystkk czego im potrzeba.
    Anet mialas chwile grozy ale dobrze ze lekarz to sprawdzil. Tak czy siak duzo odpczywaj.
    Bella, Emca ja to Wam zazdroszcze tych spotkan. Fajnie tak znalezc w necie kogos z tego samego miasta i tez w ciazy i moc razem cos organizowac:-) szpital, zakupy, pozniej spacery z maluchami.
    Krysti, Ewela, super focie.
    Co do majtuszek siatkowych 2 op. Starcza. Chwila moment i pod prysznicem czy umywalka mozna je przeprac a schna blyskawicznie bo to tylko siatka z gumeczek.
    Podklady bella macie racje sa bez kleju na bielizne ale to akurat nie ma znaczenia raczej bo sa tak duze ze i tak nie maja sie gdzie przemiescic:-) tkwia miedzy nogami i te majtki je nawet dobrze trzymaly. Gorzej jak kiedys kazali bez majtek samymi udami je trzymac:-) a tak slyszalam. I wtedy jak pingwiny chodzily babeczki:-) albo gejshe:-) drobnym kroczkiem:-)
    Ponoc te paski klejowe i podpaski z tymi foliami zeby nie przemakaly nie sa wskazane po porodzie zaraz, bo zatrzymuja powietrze... Ja mam 2 op belli i jedno canpol chyba albo babyono nie pamietam. Na sprobowanie. Moze wystarczy. A na pozniej mam juz zwykle podpaski w zapasie.
    Czytalam Was dzisiaj ale juz mi wylecialy z glowy watki, bo kiepsko cos dzis ze mna. Zmeczona jakas jestem i brzuch mi twardnial czesto.
    Teraz skonczylam robic segregacje swoich ciuchow w szafie. A i tak slabo mi idzie bo nie mieszcze sie na polce duzej. I nie wiem gdzie reszte pomiescic. A mam jeszcze 3 do uporzadkowania zeby gdzies poukladac ciuszki dla malej. Czarno to widze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 00:42

Anastacia33, Dorka1979, Madzik82, SunSun, Pocahontas, Krysti, MamaAdasia, bella82, Ewelaa, Emca lubią tę wiadomość

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ